Hej igen och glad påsk på er!

Jag hoppas ni har haft, och har för den delen, en jättetrevlig påsk! Jag vill börja med att ursäkta att jag inte lagt upp något på sistone, vilket beror på att jag haft väldigt mycket i skolan. Jag hoppas jag kan få förståelse för det.

Nu vidare till det roliga! Igår var det ju som vi alla vet påsk, och då passade jag på att släppa ut min påskhare några timmar på bakgården. Det var längesedan jag sett honom så lycklig. Han tokrusade, gjorde glädjeskutt på glädjeskutt och njöt av att få riva upp våra rabatter. Som tur är märkte inte mamma någonting...

Något jag lade extra mycket märkte till igår är hur mycket Avin börjat fälla. Jag satte mig en stund och klappade/drog bort den lösa pälsen på ryggen och det blev inte så mycket kvar sen. Nu ser man verkligen att han är viltgul iallafall, vilket gillas av matte! ;)

Självklart knäppte jag lite påskkort också, men jag kan inte säga att något blev särskilt lyckat. Alvin ville nämligen inte sitta som jag hade planerat, så det fick bli lite improvisation.


Ha en fortsatt härlig påsk, och glöm inte att skämma bort era kaniner!  

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag hade hoppats kunna köra lite hoppträning med Alvin denna kväll, men det visade sig ganska snabbt att ingen av oss verkade vara på humör för någon längre träning idag. Alvin var otålig i kopplet, och det hade dessutom hunnit mörknat innan vi kom ut så jag ville inte släppa honom lös på gården. Han blir så nojig när det är för mörkt ute, och reagerar på minsta lilla grej. När man har ett flyktdjur är det bäst att inte ta några onödiga risker! ;) Även jag själv är lite mörkrädd, så det gjorde väl inte saken bättre för Alvin som var otroligt sprättig.

Istället för den tänkta hoppträningen gick vi en liten promenad på trädgården och även en liten runda på trottoaren. Det blev ingen längre sträcka idag, men det räckte gott och väl. Alvin fick sig en liten reflex som jag fäste i ryggbandet, utifall att det skulle komma några bilar när vi var ute på trottoaren. En liten kanin lär vara ganska lätt att missa i mörkret. :)


Likes

Comments

Imorse vaknade jag faktiskt med ett leende på läpparna. Jag kände mig utvilad, glad och redo för dagen.

Efter att ha lagat vad som smakade som världens godaste frukost, traskade jag iväg till skolan. Det var verkligen vackert väder Imorse! Solen sken, himlen var ljusblå och överallt hördes ivrig fågelsång. Det var en fin start på dagen.

Tills nu har dagen flytit på bra. Idrotten var helt klart dagens plåga, men det gick bättre än väntat. Nu sitter jag i väntan på att kunna gå hem och umgås med Alvin. Min klass har tyska, men jag har tillåtelse att "hoppa" vissa lektioner här och där för att orka med min ångest och övriga privata problem.

Jag ser så mycket fram emot att träna med Alvin senare! Men nu bör jag ta tag i mitt tyska-arbete. Jag hoppas ni kikar in senare idag, så förhoppningsvis hörs vi då. :)


Likes

Comments

Nu har jag nyss kommit in från regnet efter att ha "selträning" med Alvin. Selträning är kanske fel ord, vi har mest tränat lydnad i sele.

Här sitter Alvin i våran trappa med sin nya sele, redo att gå ut i regnet. Som ni kanske ser i fönstret var det fortfarande ljust när vi gick ut, men mörknade snabbt därefter och därför är de senare bilderna mörka.


Väl ute startade jag med att låta Alvin gå lite vart han ville och sträcka på benen. Han tog sig några snabba rundor till bakgården och sen tillbaka igen. När jag kände att han fått värma upp tillräckligt, började jag korta in kopplet en aning för att få bättre kontroll över honom.

Jag använder mig av kommandot "gå framåt" då jag vill att han ska hoppa framåt i en lagom takt. När han tillslut stannar belönar jag honom med pellets och en positiv röst. På så vis lär han sig att gå framåt i ett tempo som jag kan följa med i utan att behöva springa, och dessutom lär han sig att stanna emellan åt.

Alvin var otroligt duktig idag, och bara efter ca 20 minuter började han att förstå träningen. Flera gånger vid kommandot "gå framåt" skuttade han lugnt framåt en bit, för att sedan stanna och vänta in mig. Mycket bra resultat från första ordentliga lydnadsträningen!

Syftet med att träna detta är att så småningom kunna introducera Alvin till hopphindren med både sele och koppel på, och att vi då ska kunna använda oss av det han lärt sig. Allt blir mycket enklare med ett starkare band och mer förståelse. Just nu hoppar Alvin aldrig med sele och koppel på sig, som ni kanske sett på de tidigare hoppbilderna. Detta beror främst på att jag inte på något sätt vill tvinga honom att hoppa, genom att styra honom i kopplet. Det blir lätt att man drar för mycket när kaninen plötsligt viker av framför ett hinder, och jag tror att det obehag man då ger kaninen kan driva den till att hoppa nästa gång endast för att undvika smärta. Nu pratar jag självklart bara för hur JAG kan agera, och vilka misstag jag vet att JAG kan göra ibland innan jag tänker efter. Långt ifrån alla agerar såhär på hoppbanan. Men jag har valt att börja träna Alvin löst först, för att undvika att han på något sätt blir påverkad av den begränsning han får med sele och koppel.

En till anledning till att jag tränar denna lydnadsträning är att jag vill kunna ta med Alvin på korta promenader längst skogsleder och ibland runt kvarteret. Det är då viktigt att han lyder min röst, så att jag kan ha mer kontroll på honom och därmed underlätta vid eventuella problem. Promenaderna kommer att vara mycket bra motion för Alvin, och det kommer även underlätta för mig att kunna ta med honom på en promenad på detta vis då vi spar otroligt mycket tid.

Som sagt så är jag mycket nöjd med dagens träning! :) Vi får se vad det blir för aktivitet på kaninschemat imorgon, eventuellt lite hoppning då jag slutar lite extra tidigt. Men jag har ännu inte några fastnålade planer, så vi får se vad som händer.

Här får ni en bild på Alvins sele. Det är en hundsele från Gustaf&Evita. Väldigt bra kvalité på tyget. Rekommenderar till er med maffiga jättar. Tyvärr är den för stor för Alvin över bröstet då han inte är så kraftig, men den funkar finfint ändå.

​Nu ska jag iväg till affären med pappa och handla lite mat. Jag är så otroligt hungrig, har inte ätit sen lunch. 


Likes

Comments

Tyvärr hade jag inte orken igår att ta tag i promenadträningen med Alvin, samtidigt som det snöade blötsnö. Idag ska jag försöka ta mig iväg till skolan och stanna där tills jag slutar 15.20, och efter det ska jag ta ut Alvin på träningen som skulle gjorts igår. Mer om det, samt bilder kommer senare idag. :)

Vi hörs i eftermiddag!

Likes

Comments

Dagen gick inte riktigt som det var tänkt, och nu sitter jag hemma med huvudvärk och röda ögon. På den positiva sidan innebär det mer tid med Alvin!

Jag har nyss släppt ut honom, och märkte samtidigt att det börjat snöa lite lätt. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det, man hade ju nyss börjat få lite vårkänslor! ;) 


Tjoho!

Min vackra prins.

Likes

Comments

Godmorgon!

Det var segt att kliva upp ur sängen idag, jag känner verkligen inte för att ta mig iväg till skolan. Varje dag är verkligen en kamp för mig, och när jag kommer hem orkar jag oftast inte mer än att somna på soffan. Jag hoppas att idag blir enklare än jag föreställer mig.

Det är skönt att det är plusgrader här nu, så man slipper gå upp extra tidigt och tina vattnet flera gånger om dagen. Nu ska jag iallafall gå och fixa frukost, och sedan gå till skolan. Förhoppningsvis orkar jag med att umgås med Alvin några timmar i eftermiddag.

Ha en trevlig dag i skolan/ på jobbet! :) 

Likes

Comments

Nu har kvällsmaten serverats hos Alvin, och min älskade jätte var både mycket hungrig och törstig. I vanliga fall serveras 1 dl rabbfor, 0,5 dl Stampe och 0,5 dl Selective, men idag hade jag använt såpass mycket pellets som belöning att jag endast gav rabbfor. Alvin verkade nöjd ändå.


Och här fick jag näästan med hans smäckra hopp från stubben till buren. Hans flygande bakdel fick ju iallafall fångas på bild. Kanske kan det bli en duktig hoppare av honom en vacker dag. ;)

​Imorgon är det måndag. Trist. Jag känner mig ganska nere idag av flera olika anledningar som inte skall tas upp nu, men jag hoppas ändå att morgondagen går att ta sig igenom någorlunda helskinnad. 

Nåja, dags att släcka ner internet för idag! Godnatt på er. 

Likes

Comments

Jag har suttit en del och funderat över hur den kommande veckan ska se ut när det gäller Alvins träningsschema. Han har blivit lite mindre under den senaste tiden, då jag inte kunnat motionera honom på samma sätt som innan. Nu när jag har möjligheterna att ge honom mer frihet och träning igen, så känner jag att jag bör ta tag i det.

Största planen är att börja träna selträning mer effektivt, och ta tag i "promenad-träningen". Med andra ord ska jag sätta igång träningen att få honom att följa kommandon bättre, så att det underlättar när vi ska ut och jogga så småningom. Under sommaren var vi på god väg. Alvin kunde lugnt skutta med på en promenad runt kvarteret! :)

Övrig träning under veckan blir den dagliga trix-träningen, och kanske ett par träningspass löshoppning på låg höjd.


Likes

Comments