Mina idéer hade jag klart redan från början, jag valde att arbeta med franska revolutionen. Då det är en fascinerande historisk händelse för mig, och då var det ganska självklart för mig att välja denna. Eftersom det blir lättare att hitta budskap och idéer när man arbetar med något man tycker om enligt mig. Jag ville verkligen visa att man kämpade för sina rättigheter och att livet är värdefullt, och därför värt att kämpa för. Då människorna under franska revolutionen fascinerar mig, att de våga göra detta för sin egen frihet. Jag ville använda flera olika moment för att utmana mig själv, men även för att mitt projekt skulle se välarbetat ut samt visa mycket färdigheter.

Min plan från början var att använda flera olika tekniker, men jag insåg att tiden inte räckte till. Så i sista minut fick jag t.ex ändra tekniken graffiti till akryl. Men även vad jag skulle skriva, så en del ändringar blev det men jag är ändå nöjd med vad jag har lyckats göra. Då tiden som sagt inte räckte till för mig. Framförallt använde jag akryl då det är lättarbetat.
Att komma på vad jag skulle göra var inte heller så svårt, då tankarna med idéer flödade som ledde till att jag snabbt kom på något att göra. Men med den lilla tid jag hade kvar med mitt arbete, då jag knappt hade kommit halvvägs så är jag förvånad över mig själv. Hur jag lyckades komma på nytt budskap, nya sätt att visa mitt nya budskap på mindre än 30 minuter tycker jag är otroligt. Men samtidigt är jag väldigt nöjd att jag lyckades åstadkomma detta, för på ett sätt visar det att kreativitet finns. Som jag faktiskt inte riktigt trodde fanns där.
Jag använde mycket akryl för det är lättarbetat som jag nämnde innan, men även så har jag efarenhet av att använda det då jag använde det i projekt två. Akryl är en teknik jag även gillar att arbeta med då färgerna ger verket en häftig dynamik men även att färgerna är så klara och starka.

Om jag skulle få göra om allt hade jag tänkt om i min tidsplanering, då jag verkligen ville göra den ide jag hade från början. Då jag var riktigt nöjd med den. För jag ville framhäva att livet är vackert och värt att strida för som en text jag skulle göra med graffiti, skulle förmedla. Men detta fanns det inte tid för mot slutet. Utan då blev det användning av akrylfärg, men även en helt ny ide om skrift. Så mot slutet fick jag tänka om hela budskapet men samt hela mitt projekt. Detta var lite jobbigt då jag verkligen inte ville ändra mitt budskap. Men även så var jag orolig att det inte skulle bli så snyggt, och det känner jag nu efteråt att jag inte är så nöjd över mitt projekt. Då jag var riktigt nöjd över projektet för tema känslor, så är jag rätt så beskriven. Men samtidigt fanns inte inte så mycket jag kunde göra åt saken. Utan det här är en efarenhet för nästa gång, att man ska inte planera ett för stort projekt utan att tänka på tiden. För under mitt förra projekt så lyckades jag skapa något fint på en enda lektion. Men här hade jag inte lika många moment. Och detta är något jag kan lära mig av, att jag kanske inte ska ha för många moment i mitt arbete. Men samtidigt vill man visa mycket och få ett lyckat projekt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag har jag arbetat med tema historia, vars budskap ska vara att livet är viktigt och vackert.
Det jag är mest nöjd med är hur jag klippte ut kartong trianglarna, då det var väldigt svårt att få till rätt form. Men det jag är fick problem med var just hur jag skulle måla trianglarna då det var väldigt svårt att få en jämn form. Men jag löste mitt problem med att mäta med linjal.

Hejsvejs

Likes

Comments

Inom mitt tema så har jag verkligen fokuserat på att få fram mitt budskap, men även att använda akrylfärgen på ett bra sätt. Men mest viktigast var att framhäva mitt budskap i bilden, för när personer ser min bild vill jag att de ska förstå vad jag försöker förmedla.

Inspiration sökte jag på internet, och jag hittade flera inspiration källor för min bild. Men varje bild jag tyckte var en bra inspiration var målad utav privatpersoner och ingen speciell konstnär. Och det som har inspirerat mig är mina egna tankar men även bilderna på internet som jag tog lite inspiration ifrån (nyanser på färger, tekniker osv)
Men min ide kom jag på helt själv.

Tekniken som jag har använt är akrylfärg, jag blandade delvis ihop färgerna för att färgerna skulle smälta ihop. Och för att inte kontraster skulle bli mellan färgerna valde jag färger som passar ihop med varandra men även färger som uttryckte den känslan jag arbetade med, nämligen kärlek. Och det jag vill uttrycka med min bild är att inom kärleken kan det finnas hat. Och just hatet förmedlar den svarta utspridda färgen. Jag tycker att jag har lyckats med mitt uttryck, men det kan vara svårt att tolka för vissa skulle jag tro. För alla människor tolkar saker olika.

Under tidens gång stötte jag på några problem, som hur ska jag blanda färgerna på ett bra sätt, hur stort ska hjärtat vara. Så mina problem var lätt lösta, det enda som krävdes var att jag skulle tänka igenom ordentligt.

Min bild är jag väldigt nöjd över, det jag är mest nöjd över är mina färg nyanser. Tycker jag lyckades väldigt bra, men jag är också nöjd med att jag lyckades få hjärtat jämt för det var väldigt svårt.

Och mina råd om någon annan skulle göra samma sak är att tänka igenom hur man ska gå väga och att inte blanda för mycket färg som jag råkade göra ibland.

Likes

Comments

Min ide till min bildmapp var att återspegla mig själv, med hjälp utav saker som jag gillar.
För att när man ser min mapp så ska man få en bild hur jag är som person.
För att skapa en helhet, målade jag flera små bilder lite överallt på mappen för att fylla ut tomma områden.
Och mina bokstäver i mitten gjorde jag tjockare för att de skulle synas mer eftersom jag målade så mycket olika bilder runt omkring. Och jag placerade de i mitten för att de tydligt skulle synas.
Så att framhäva bokstäverna kände jag var viktigt, så att varje del utav min mapp var tydlig.

Tekniken jag använde var färgpennor, jag valde den tekniken för att jag ville spara på akvarell och akryl till projekt ett och två. Men även för att det är en enkel teknik att jobba med, lätt att få nyanser och få den exakta färgen man vill jobba med.

Arbetsprocessen gick väldigt bra och allt flöt på, visste exakt hur mappen skulle se ut och hur jag skulle gå väga. Under tidens gång så stötte jag inte på några problem, eftersom jag planerade mycket innan hur jag skulle utföra uppgiften.

Likes

Comments

Idag har jag arbetat med mitt arbete inom känslor, jag är mest nöjd med hur jag har lyckats att blanda färgerna på min tavla så de går ihop med varandra i fina nyanser. Det var det jag trodde skulle bli mest svårt men gick bättre än vad jag trodde. Jag fick problem när jag skulle skissa mitt hjärta då det var svårt att få båda sidorna lika stora, men efter ett tag blev de relativt lika och då valde jag att börja måla med akryl färgerna. Och jag löste problemet genom att sudda och bara fortsätta försöka få det jämt.

Likes

Comments

Idag har jag arbetat med att göra en tankekarta och slutföra en skiss, så jag kan påbörja nästa lektion med att påbörja själva projektet.
Det jag är mest nöjd med är min skiss faktiskt, jag skissade två händer som håller händer. Och detta trodde jag skulle vara otroligt svårt att teckna, eftersom jag tycker blyertsteknik är svårt och även skissa händer är svårt. Men resultatet blev bättre än planerat och jag blev riktigt nöjd. Formen på händerna och alla fingrar tyckte jag att jag lyckades bra med för att vara en skiss. Men att få händerna se verkliga ut var svårare, och kommer bli en utmaning sen när jag börjar projektet.

Problemet jag fick idag var att komma på ett bra budskap med en bild för tema känslor, att komma på budskap till bilder tycker jag är svårt men efter en tids fundering och letande efter idéer kom jag på ett bra budskap. Och jag löste detta problemet att söka runt på internet om hjälp.

Likes

Comments