Hej allihopa!! Hoppas att ni mår toppen! Det gör jag iallafall förutom att jag är så sjukt seg i benen på grund att jag var ute och sprang intervaller igår...

Jag tänkte därför dela med mig lite hur jag brukar köra. Precis i närheten av min skola så finns det en sjö som vi brukar springa runt när vi har idrott ute. Det har blivit min favo runda runt den sjön sedan jag flyttade till Borås. Jag brukar springa på Tisdagar och Torsdagar efter skolan. Beroende på om jag hinner åka hem och träna eller inte på torsdagar så blir det antingen ett eller två löppass i veckan. Vilket jag tycker är väldigt effektivt för att hålla konditionen upp hela tiden.

Så i går var jag ute och sprang intervaller runt Rammnasjön som den heter. När jag gav mig ut tänkte jag att jag först skulle springa ett uppvärmnings vara ( varv: ca 1km) sedan skulle jag springa 1 min i fort tempo och 2 min lite länge. Men sedan ångrade jag mig och det blev så att jag sprang två varav i normalt tempo och sedan ca 6 intervaller upp för hava / hela helvetes backen haha 3 vardera

Träningsprogramet, exempel på bakintervaller

3 st intervaller enda upp till toppen. Gå sedan ner, återhämtning.

20 st utfallssteg, 10 på varje ben, gå varannan. upp för backen

3 st intervaller till halvbacken.

Sist tog jag nedvarvning runda på ca 500 m.
Bjuder också på en en utsiktsbild från toppen av backen!!

​Delar också med mig utav en fin bild på en fruktskål som jag tog tidigare idag! 

Hoppas att ni gillade detta inlägg så ses vi på Söndag med ett nytt träningsinlägg eller vad som hah

puss!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej! Idag tänkte jag dela med mig av några väldigt bra övningar för alla er så sitter väldigt mycket, antingen på jobbet eller i skolan. Detta inlägg kommer att bestå av övningar som man kan både går att göra med eller utan vikter och redskap. Stay tuned så kommer det ett inlägg senare i veckan på gymet!

ÖVNINGAR!

- 1 MIN PLANKAN

- 10 ggr per sida super man

- 15 rygglyft

X3 

det finns även en uppvärmningsövning sist men självklart ska den göras först. Det är också en typ rörlighets övning! 

Hoppas att ni tyckte om ett inlägg så ses vi på Onsdag med ett nytt inlägg, kanske om träning eller något helt annat inlägg haha

puss!!


Likes

Comments

Hej allihopa! Hoppas att er helg innan skolan börjar varit grym! Min har iallafall varit det! Helgen bestod av fredags mys med bästa Amar, en mys lördag hemma och helgen avslutades med cup i Varberg med bästa laget. Berättar mer om hur det gick längre ner så fortsätt läs hah !

FREDAG!

Som jag sa innan så bestod min Fredag av biomys och lite shopping efteråt med min donna Amar! Vi såg filmen THE GREATEST SHOWMAN! Jag trodde den heter the greatest snowman hah men shh säg inget till någon hah.

Men skämt åt sido, filmen var förvånansvärt bra!!! Den påminde väldigt mycket av High school musical vilket märktes på så sätt att de sjöng hela tiden och ZAC EFFRON som spelar Troy, spelade även här en karaktär som heter Philipe om jag inte minns fel! Sjukt att det har gått ca 10 år sedan den hade premiär. Det är gammal men fortfarande så sjukt bra!!

Här har föresten trailern till THE GREATEST SHOWMAN filmen! Om ni funderar på att se den vilket jag verkligen rekommend rekommend!!

https://www.youtube.com/watch?v=jr9QtXwC9vc "klick"

Förresten, är helt besatt av låtarna som är med i filmen att jag inte kan sluta lyssna på dem haha. Kan dem snart utantill... Här får ni spellistan i från filmen som en present för att ni läser detta!!! Kanske är en spoiler för er som inte har sätt filmen men för er andra ENJOY!

https://open.spotify.com/artist/63nv0hWWDob56Rk8GlNpN8 "klick"

Som jag sa shoppade vi lite efteråt och för mig blev det ett par silver örhängen ifrån glitter och ett par svarta byxor med röda räder ifrån gina. Hade nämligen fått presentkort i julklapp och kunde självklart inte vänta till vårkläderna haha...


Har tyvärr ingen bild på mig i byxorna men här är ifrån hemsidan på gina.se. Det funkade inte med länken så ni kan inte komma direkt heller. Men den ligger under kategorin BYXOR på hemsidan! De är verkligen sjukt snygga till en överdel som har något rött exempelvis en hoddie!!

LÖRDAG!

Lördag var också en mysdag fast den spenderades hemma! Jag tog bland annat ut granen för att den barrade så förfärligt så jag orkade helt enkelt inte med den haha. Tror jag har varit dålig med det o vattna växter och träd.....

Där granen stod innan, inners inne i mitt rum i ett hörn ställde jag nu en spegel för att det inte skulle bli så tomt. Det visade sig bli riktigt snyggt ändå!!

På eftermiddagen fotade jag lite! Det har verkligen blivit utav en liten hobby för mig att fota allt möjligt med en riktig system kamera. Det är så stor skillnad mellan mobilen och kamera vilket gör att man typ bara vill fota med kameran hela tiden haha.

Jag la även ut lite bilder på våra katt på min Instagram! Det ligger en länk till min Insta- alvber19 på startsidan av denna blogg!!


Vår lilla katt Zorro!!

SÖNDAG!!! CUP DAX INOMHUS!! ÄNTLIGEN, DET VAR ETT ÅR SEDAN!!! SJUKT TAGGAD!!

Och som jag nämnde ovanför bestod söndagen av en fotbollsdag. Men den började inte förrän kl 14.00. På förmiddagen så gjorde jag typ ingenting, var hemma och åt och laddade och åt. Bara för att orka me resten utav eftermiddagen och början på kvällen vilket jag trodde..

Men kanske inte har nämnt att cupen spelades i Varberg och kallas för Trettonsdagscupen, vilket säger sig självt eftersom den spelas under trettonsdagshelgen haha.

Första matchen spelades mot LILLA TRÄSLÖV. Vi alla var exsremt laddade och var taggade på att gå in och fightas mot halläningarna vilket vi gjorde också. Vi var 100% överlägsna men resultatet visade något helt annat. NU kanske ni tror att det blev förlust men så blev det inte. Något lite bättre var att det blev oavgjort 0-0. Vi hade säkert 6 mål chanser men vi fick inte in dem vilket var så sjukt surt....

Andra matchen spelades mot rivalen Örby, som även är med i samma serie som oss...

Vi visste redan innan att den här matchen skulle bli tuff men att vi hade en chans att slå bara om vi gick in för det till 200%. Så visade ju inte resultatet efteråt... Förlust blev det tyvärr, men vi lyckas iallafall göra ett mål!

Sista matchen spelades mot Valder som ligger i ettan.

Matchen innan mot dem så konstaterade vi att de inte var så duktiga som vi hade trott. Bara vi skulle gå in till 300%, alltid var i rygg på en spelar och sätt press i rätt lägen så hade vi chans att slå dem.

Vi gjorde nästan de som önskades! Varje spelare hade var en i ryggen !! Pressen funkade hyfsat bra! Och vi hade den där aggressivitet som kommer och går. Men något gick snett ändå tyvärr... Vi förlorade även denna match med 3-1 vilket resulterade till att vi åkte ut..

Men detta var ändå den bästa spelade matchen på cupen! VI har en tendens att spela den bästa matchen sist vilket kan var bra men man vill ju också spela den först för att få en bra start vilket vi inte fick denna gång. MEn nu blickar vi framåt till början av FEBRUARI då vi spelar Nittorpscupen!

Hoppas att ni gillade detta inlägg så ses vi på måndag med ett RIKTIGT bra träningsinlägg!!

puss!

Likes

Comments

Hej! NU blir det två inlägg på en och samma dag, hoppas att det är okej, ha. Men jag tänkte på en sak. Jag tänkte gör en lite omröstning här nedan för att fråga er vad ni vill ha för slags inlägg här på bloggen eller om ni vill ha allt i en och samma röra.

Rösta här nedan så vore det jättesnällt!

puss!


Likes

Comments

Hej, jag är tillbaka denna gång med ett träningsprogram som jag gjorde på gymmet imorse! Och därför tänkte jag dela med mig av detta utmärkta programmet som innefattar både mage, skuldror och axlar. Hoppas att ni kommer tycka om det!

Träning upplägget ser ut såhär!

20 zumosquats med eller utan vikt, bestäm själv

10 hantellyft, (båda armar samtidigt eller en i i taget. Men tror det blir enklare och jämnare med båda samtidigt)

20 vadlyft med boll (10 på vardera ben) Stå i plankposition och ha bollen under vaderna och lyft sedan ett ben itaget och försök att håll balansen så gått det går. Spänn hela kroppen så kommer det bli mycket enklare. Jag lovar!

magövning, 1 min skorpionen

X 3

Lycka till och kämpa på!

Magövningen går ut på att man ska sitta i situs position och eller nästan raklång utan att ha fötterna eller huvudet i market. Sedan kan man sitta och pumpa i en minut och spänna magen allt vad man kan. Detta blir väldigt jobbigt efter 1 min.

Beroende på hur vältränad man är så kan man variera antal receptioner med varv. Minska eller höj i såfall antalet varven eller ha lika många varv som jag och minska antal reps.

Hoppas ni tyckte om detta träningsprogram så ses vi på söndag med ett RIKITIGT bra träningsinklägg eller vad som! hah puss!

Likes

Comments

Hej!

Nu har jag helt plötsligt gjort tre inlägg och hålla på i en vecka, tänk vad tiden går fort hah.

I detta inlägg tänkte jag gå lite djupare in på min fotbollskarriär. Har ju inte berättat så mycket om den, typ det ända ni vet är att jag spelar.

Men okej, vi börjar från början. Som det ser ut nu har jag spelat fotboll sen jag var fem år, 13 år sjukt asså. Tiden går fort när man har roligt hehe.

Det är mycket som har gjort att jag ha fortsatt, bland annat att jag tycket att det är så sjukt kul att se hur man utvecklas för varje träning och år. Men framförallt mitt underbara lag som verkligen ställer upp för varandra i vått och torrt på plan och utanför. Det är det som gör ett lag till ett bra lag, med bra sammanhållning och stöttning i alla lägen. Som jag sa innan har jag spelat i 13 år och jag kommer inte sluta än på länge. Är ju bara 17 år så kan minst hålla på i tio år till om kroppen håller det vill säga, men det får vi hoppas haha. För inga knäskador eller andra förhinder vill man ju råka på och därför gör jag dessa trökiga knäövningar och allt för att inte min fotbollskarriär ska ta slut än..

För nästan ett år sedan( maj tror ja) fick jag min första skada som gjorde att jag var borta i ca 1mån. Det som hände var att jag stukade foten på plan eller typ trampade snett rättare sagt. Gör det typ hela tiden så tänkte inte så mycket på det utan fortsatte att spela på som vanligt. Men jag skulle ha lindat det från början för när jag vaknade dagen efter så var den jätte svullen och jag kunde ej gå på den :( Det slutade med att jag var hemma från skolan hela dagen för hade inga kryckor hemma och att hoppa runt på ett ben var inget alternativ. tyvärr. Så jag kollade säkert en hel säsong av unga föräldrar på tv4 play. Vilka var roligt. Men hade hellre varit i skolan med los friendos haha. Den dagen i skolan hade alla skolor i Borås något som kallas för Arena kampen som håller till på Borås Arena ( Elfsborgs hemmaplan hah) Jag skulle vart med och spelat för Almås gymnasiet men det gick ju inget vidare. Men får väll söka till detta års kamp istället

Jag och några fler 00-or gick upp i damlaget 2015 om jag inte minns fel så vi är inne på vår tredje säsong vilket är sjukt häftigt och jag tycket att det är super duper kul.

Säsongen 2017 var en säsong som gick upp och ner. Ibland var vi jätte dåliga och låg på botten och ibland var vi mycket bättre och låg i toppen. När det började närma sig slutet på säsongen så låg vi typ tvåa eller etta, kommer ej ihåg. Efter att vi hade haft derby mot vårt närmaste lag, Svenljunga så låg vi etta och då var segern nära. Sista matchen mötte vi Brämhult och vi visste redan innan matchstart att detta skulle bli en tuff kamp mot toppen laget. Om jag inte minns fel låg efter oss i tabellen. Skulle vi vinna eller spela oavgjort så skulle pokalen var vår och vi skulle återvända till serie två.

Det gjorde vi också!!!! När domaren slutsignal ljöd sprang alla ut på plan med ett jubel och guldhattarna kom fram. Det är en så sjukt go känsla att efter tre års spelade i ett damlag få vinna serien, finns ingen bättre känsla. Det var på hårtet att en utav våra grymmaste anfallare gjorde mål i sista sekund och segern var vår.

Det var en så sjuk känsla som firades med champagne och guldhattar. Sedan blev det segerfest i en lokal med dans och sång några veckor efter.

Så nu fick ni höra lite om min fotbollskarriär. Hoppas vi ses på imorgon med ett RIKTIGT bra träningsinlägg eller vad som.

puss!

Dessa tre första bilderna är från säsongen 2016! Tror jag hade nr 7 på ryggen då men under säsongen hade ja nr 5 och den vill ha fortsätta ha 2018.

Likes

Comments

Hej allihopa och välkomna till min tränings blogg. Jag heter Alva och den här bloggen kommer för mestadels att bestå av min vardag som fotbollsspelare och träningsf reak.

Men vänta lite, ni som inte älskar att träna och allt som kost har att göra kan stanna kvar ändå. För min blogg kommer också att bestå av min vardag på landet, nästa mitt ute i ingenstans hah. Men också i Borås där jag bor i min lägenhet och pluggar andra året på barn och fritidsprogrammet, fritid och hälsa. Som ni kanske förstår så går jag fritid och hälsa för att jag älskar träning och allt som har med det att göra. . Alltså känslan efteråt är så jäkla skön, alla endorfiner som frigörs är nog det bästa som finns. hah.

Men skämt o sido, som första inlägg tänkte jag bjuda med mig av en knäövning som jag gör för att stärka mina knän som fotbollspelare, för några knäskador vill man ju inte drabbas av....

Den här knäppningen går ut på att göra typ squtats fast ändå inte. För er som vet så blir det som knäböj fast med båda fötterna i marken.

Hur jag lägger upp denna övning beror helt på hur mycket jag orkar eller vilka knäövningar jag har gjort innan. Men det vanligaste brukar vara att jag står i squat position ( som bilden nedan visar) och går två steg åt vänster och sedan till baka till mitten. Sedan två steg åt höger. Detta brukar jag göra i 1 min x 3 gånger. Sista varvet brukar det kännas väldigt mycket i låren och knäna vilket är positivt.

Jag tänker lägga upp ett blogginlägg på Måndagar, Onsdagar och Söndagar! Hoppas att ni kommer tycka om detta så ses vi på onsdag med ett VÄLDIGT bra tränings inlägg, hah

puss!

Likes

Comments