Header

Postad i: Allmänt

Idag har exakt hela min dag spenderats i sängen framför datorn. Jag tog iförsig en 30 minuters paus mitt på dagen för att mocka och göra mat till hästarna men annars har jag bara gjort skolarbeten hela dagen och det känns väldigt skönt att ha fått så mycket överstökat nu! Imorgon har jag en sociologiredovisning som jag äntligen kan släppa sen, och på tisdag en debatt som ska bli precis lika härlig att slippa sen!

Nu ska jag snart sova men först lite Wahlgrens värld! Kram på er

Hästarna vilade självklart idag då båda var så otroligt duktiga igår!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Postad i: Träning

Tidigare ikväll åkte jag iväg till ridhuset med Iris och hon var hur fin som helst idag! Jag började markarbeta henne lite och hon lyssnade på alla hjälper och höll sig hyfsat lugn. Det enda svåra var att fatta rätt galopp, hon hamnar gärna i höger galopp hur man än gör😅

Jag kände iaf att hon var redo för att introduceras till hinder och det är inget jag ångrar! Vi började med att trava över en bom, hon har ju faktiskt aldrig sett en bom i hela sitt liv så jag tyckte att det var en rimlig start. Hon brydde sig inte så mycket om vad jag gjorde utan travade och galopperade över bommen några gånger och hoppade sedan ett litet kryss med sockerbitar som jag byggde upp. Inga problem alls och tittade inte på något!

När jag ridit klart hade hon klarat av att hoppa en liten bana på 90 cm helt klockrent, och hon hoppade sjukt bra på varenda hinder! Jag är imponerad verkligen! Hon gör så stora framsteg varje dag men detta var riktigt bra gjort av henne! Om vi har tur och med rätt träning så hinner vi nog komma ut på en liten tävling eller pay&jump med henne innan året är slut!

Likes

Comments

Postad i: Tävling

Casilla var helt klockren idag!! Superfin på både framhoppningen och på banan och helt felfri i både 1 meter och 110! Fantastiska språng och alla avståndsbedömningar blev perfekta! Jag är jättenöjd och det känns hur bra som helst att vi äntligen är back on track! Nästa helg hoppar vi 110 i Lillhagen och sedan får hon chilla från tävling ett tag!

Likes

Comments

Postad i: Tävling

Casilla är lastad och vi har börjat köra mot Ängelholm! Tyvärr regnar det satan men vi får hoppas på bättre väder på andra sidan Skåne!

Planen är att hoppa 1 meter och skulle det kännas bra så hoppar vi även 110:) Hörs senare! Kram

Likes

Comments

Postad i: Tävling

Iris fick komma ut och röra på sig på grusvägarna idag och hon skötte sig finfint! För att bara vara 4 år så är hon väldigt orädd av sig och går framåt precis överallt utan problem! Duktig flicka!

Casilla fick vila idag för hon är alltid som bäst när hjärnan har fått chilla lite. Så ett bad och lite extra ompyssling passade jättebra istället sa hon!

Nu står båda tjejerna i stallet med massa mat och myser i varsin pyjamas! Jag själv ligger i badet och ska snart gå och lägga mig! Vi åker vid ca 10 imorgon :-) Kraam

Hästarna har förresten bildat en fin liten familj med grannens shettisar😻

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Hej på er! Jag sitter just nu och skriver det sista på ett psykologiarbete och så fort jag är klar så tar jag helg :-))

Hästarna får chilla idag, Casilla vilar och Iris ska bara skritta i skogen. Sedan ska Casilla badas och allt ska putsas och packas inför imorgon. Vi ska till Ängelholm och hoppa 1 m. Möjligtvis 110 också om det känns bra!

Nu ska jag fortsätta skriva! Ha det bäst, kram!

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Nu har jag badat, rakat benen och ligger i min nybäddade säng (utan smulor🙏🏻😻🙌🏻😭)! Livets liv❤

Ska snart sova men tänkte först berätta att idag har jag varit ultramegaglad och det har varit en jättebra dag! Imorgon är det fredag och det ska bli jätteskönt med helg trots att denna veckan varit väldigt lugn!
Kram och godnatt

Likes

Comments

Postad i: Träning

Lilla Iris fick lastträna lite till idag och när vi väl förstod varandra och knäckte koden så gick det helt utan problem och vi kunde åka iväg till ridhuset helt själva! Hon var vääldigt pigg och glad men efter 20 minuter trav på volter och serpentinbågar så släppte det i nacken på henne och hon gick i lång och låg form och frustade massor! I galoppen var hon extremt studsig i början men även där lugnade hon sig, mycket snabbare än i traven dock :-) Vi avslutade när hon var helt avslappnad i båda sidorna och kunde trava på långa tyglar utan att studsa och hoppa runt, och istället gick helt lugnt med långa steg! Duktig tjej!!

Casilla fick bara gå en runda barbacka med hackamore och mysigt täcke på men hon var lika glad för det! Vi avslutade med lite galopp på stubbåkern och hon var så glad så en del bockningar och studs hit och dit blev det, tur man har bra balans ;)

Imorgon ska Iris få se lite skogs- och grusvägar och Casilla vilar. Det är så hon bäst laddar upp för tävling i helgen!

​Casilla var förresten jätteduktig igår! Hon var superfin i dressyrarbetet så jag satte fram en liten kombination som vi studsade över några gånger. Först på låg höjd, med ett sockerbitshinder in som jag behöll under hela tiden, och sen en liten oxer ut. Sedan höjde jag oxern mer och mer och vi avslutade med två språng på 135 cm. Kung är hon

Likes

Comments

Postad i: Träning

Hej på er! Idag har jag varit otroligt trött men dagen har ändå gått snabbt och atm sitter jag på Casilla och skrittar fram. Vi ska dressyra lite i ridhuset och hon känns mjuk och fin idag så det borde gå bra!

För övrigt så har Ida bytt namn till Iris och verkar trivas bra hos oss, jättemysig häst är hon! För tillfället tar vi det dock väldigt lugnt med henne då hon endast är 4 år och inte kan någonting av det som vi kommer att lära henne framöver. Jag tror att premiärturen på henne blir imorgon eller på fredag!

Nu ska jag börja jobba med Casilla, hörs senare!

Likes

Comments