Header

Postad i: Allmänt

Efter gårdagens äventyr i ridhuset mådde jag bara väldigt mycket sämre då det tog alldeles för mycket på mina krafter. Alltså fick jag stanna hemma även idag :/ Framåt eftermiddagen efter en hel del sömn och massa hostmedicin så mådde jag dock mycket bättre och kände att jag kunde ta mig ut till stallet utan att det var allt för påfrestande. Efter x antal timmar hade jag ridit ut både Casilla och ponnyn, mockat till alla och städat hela stallet utan att må dåligt alls och det tycker jag betyder att jag är frisk nu!! Så imorgon ska jag till skolan igen och det ska faktiskt bli kul😅

Båda hästarna var jättepigga och jätteglada och eftersom att marken hade tinat upp så gick det faktiskt att galoppera en hel del, så det var de båda väldigt lyckliga över! Casilla var nog gladast, med tanke på att jag tappade räkningen på hur många gånger jag nästan ramlade av pga bocksprång och andra atletiska hopp ;) Men det är alltid roligt med en glad häst!

Nu tänkte jag sätta mig och börja svara på era frågor men jag blev alldeles för trött och ska därför sova istället! Ha det bäst, kram och godnatt

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Postad i: Träning

Tillräckligt för att kunna lyckas tjata mig till att åka till ridhuset iaf! Dock får jag inte rida, nej nej ;) Men mamma ska rida ponnyn och jag ska longera Iris! Casilla är bäst av hästarna på att vila så det får hon stå för! Jätteskönt att ha en häst som bara blir bättre av vila och inte tvärtom🙏🏻

Nu hoppas jag att min kropp klarar av en timme i ridhuset utan att kollapsa! Heja heja

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Ja, mina dagar fortsätter att spenderas i sängen och jag har verkligen sjukt tråkigt om dagarna. Så nu tänker jag att 1) Det var jättejätte(jätte)längesen jag hade en frågestund och 2) Ni brukar ha rätt mycket frågor både här och på instagram så 3) Nu är det frågestund!!

Ställ precis vilka frågor som helst, inget är för dumt eller pinsamt att fråga. Jag skriver ihop ett eller flera inlägg med svaren (beroende på hur mycket ni undrar) och publicerar inom de närmsta dagarna! Have fun!

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Nerbäddad i sängen med 17 täcken och kuddar, låter mysigt men inte när man mår som jag gör :/ Får hoppas på att jag mår bättre imorgon bitti, men tror nog att jag stannar hemma från skolan ändå så att jag inte anstränger kroppen för snabbt och blir lika dålig igen.

Nu ska jag kolla på en film och sen sova! Kram på er

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

👆🏻Inte idag iaf ;)

Hej på er! Idag vaknade jag och mådde lite bättre men under dagen har det bara blivit sämre. Just nu ligger jag i sängen med 40 graders feber och hostar blod :/// skönt!! Hästarna har alltså fått vila även idag, jag kan verkligen knappt stå upp efter att ha mockat till alla, sopat, lagt in hö osv så att rida finns liksom inte på kartan.

Nu ska jag försöka sova och sen hoppas jag på att jag mår bättre imorgon, vill verkligen inte vara sjuk och timingen kunde inte varit sämre. Godnatt, sov så gott!

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Hej på er! Igår mådde jag riktigt dåligt och hade ont i precis hela kroppen. Därav fick alla hästarna vila och jag är riktigt glad att jag byggde om lite i schemat för annars skulle Casilla hoppat idag, och jag mår verkligen inte bättre :/ Tvärtemot så mår jag faktiskt sämre och känner att jag till 99% har en infektion i kroppen. Jag känner mig precis så som man gör när man är sjuk, och då menar jag inte sjuk som i en förkylning, utan ordentligt sjuk. Längesen jag var det så det är väl dags :/

Casilla och ponnyn får därmed vila även idag. Iris är lite högre prioriterad just nu då hon ska sättas igång och därför får hon skritta en runda på 30 min.

Ikväll ska jag bara vara hemma och ta det lugnt för jag har verkligen inte tid att vara sjuk. Hoppas er fredag varit bättre än min, kram på er😘

Likes

Comments

Postad i: Mina hästar, Samarbeten

När man köper en ponny hos oss får man en kvalitetssäkrad och vuxenutbildad D-ponny med ljus framtid. Vi samarbetar med aktör på Irland, och har nischat oss mot 5-7 år gamla ponnys i prisnivån 100 000- 200 000 kr. Efter många års erfarenhet har vi upplevt många nöjda ponnyägare. Med bra träning & tydlig målbild får ryttaren på ett prestigelöst sätt chans att utvecklas och växa ihop med sin lite yngre ponny. Ponnyns värde består eller ökar i regel under hela ryttarens ponnytid, vilket också är positivt när bytet till häst blir aktuellt. Vi rekommenderar att ni bokar Weekend Hangout i samband med er jakt på framtida tävlingsponny. Där får ni chans att uppleva ponnyn ordentligt, ihop med hela er familj om ni vill. Vi erbjuder 2-4 träningspass under en helg för auktoriserad tränare, chans till uteritt, lastning och massor av hantering.  Kolla vårens datum på Skyrupcountryclub.se. När man handlar sin ponny hos oss ingår ett Jump Camp värt ca 8000 kr. Allt för att ni skall få bästa möjliga start på ert nya ponnyägande. Eftersom att vi i första hand är ett utbildningsföretag stöttar vi gärna ekipaget hela ponnytiden, vi har regelbundna kurser & träningar- även på andra ställen i landet. Man får dessutom bästa rabatten & villkoren hos Sveland Djurförsäkringar. Nya ponnys kommer till påsk! Intresseanmäl hos anna.wemlerth@skyrupcountryclub.se

Mvh Anna Wemlert och Alva Wimmersjö

Likes

Comments

Postad i: Träning

Hejhej! Nu har jag äntligen landat i sängen efter många timmar i stallet! Iris och ponnyn fick åka till ridhuset vid 16-tiden. Iris provade en ny sadel och eftersom det var första gången i ridhuset på 6 veckor så var hon otroligt överladdad, men till slut kunde hon röra sig som en normal häst ;) Ponnyn fick göra samma övningar som igår - volter, åttor osv osv, allt för att få honom lösgjord och avspänd i nacken, och det blev han absolut! Verkligen jättefin hela passet och han lyssnade jättebra!

Planen med Casilla idag var att skritta en runda men vädret var så tråkigt så jag gjorde en liten omplanering i schemat och bytte plats på resterande dagar av denna veckan! Alltså fick hon åka till ridhuset idag istället för på fredag (då planen var att hoppa henne) och eftersom att hinderna där stod så bra placerade så passade jag på att ta hoppasset idag.

Först hoppade vi fram på en liten sockerbit innan jag byggde upp en serie med sockerbit-kryss-kryss och ett galoppsprång till en oxer som jag höjde efter varje gång. Casilla hoppade grymt bra och på sista språnget låg bakbommen på oxern på 140 cm, kung är hon!! Jag avslutade med att göra om serien till en kombination med kryss in och oxern på 130 cm ut, sedan byggde jag även om resten av hinderna så att det blev en hyfsad bana. Casilla hoppade runt hela lätt som en plätt och hon tog av på mina planerade avstånd varje gång!

Äntligen samarbetar vi både framför, över och efter hinder! Något som vi inte riktigt fått till förrän nu den senaste månaden. Tack Casilla för att du är bäst och tack mamma och alla andra som inte gett upp på denna hästen, NU kommer vi bli bäst!

Likes

Comments