Header

Postad i: Allmänt

Förra veckan hade jag matteprov och idag hade jag psykologiprov, imorgon är det svenskaprov och på torsdag spanskaprov, love life!!!

Både matten och psykologin gick bra faktiskt! Svenskaprovet känns änsålänge helt ok men jag ska lägga några timmar på det ikväll också. Spanskan får jag fokusera på imorgon då jag inte hinner det idag men det går nog bra för jag vet typ exakt vad jag ska göra!

Med detta vill jag iaf säga att skolan dödar mig just nu och höstlovet är väldigt välkommet om 3 dagar!

Idag får Lillan skritta i skogen för nåt annat hinner jag inte + att hon tävlade i helgen och jag lägger alltid in två lugna dagar efter tävling oavsett om det har varit meeting eller som i detta fallet en endagarstävling :)

Imorgon ska Ida rida så om Lillan vilar idag så kommer Ida flyga åt helvete imon haha, därför får hon skrittar ut en liten runda iaf!

Nu ska jag äta mellanmål! Puss & hej

Sprang ju förresten 5 km (5.74 km tillochmed) på idrotten idag och klarade det på 5 minuter snabbare än vad mitt mål var! Så jag är jättenöjd :D

Likes

Comments

Postad i: Allmänt, Mina hästar

Nu går jag över på storhäst och lämnar ponnytiden, därför ska jag inte ha kvar min finaste Lillan och hon är nu till salu!

Hon är en smäcker new forest, D-ponny e. Sturevallens Gentleman! Född -09

Hon har flera syskon och halvsyskon som tävlar de högsta klasserna och om ni inte redan visste det så är faktiskt Mynta och Lillan halvsyskon 😃

Lillan tävlas just nu på LA-nivå, vi har en nolla kvar till MSVB. På träning hoppar vi dock högre och med rätt ryttare kan hon absolut gå de allra högsta klasserna.

Resultat hittar ni i tdb/equipe, sök på Sturevallens Friska (visste ni ens att hon heter det? Haha)

Lillan vill komma till en liten kille eller tjej som vill satsa på henne då hon somsagt absolut har kapacitet för de högsta klasserna. Hon stannar aldrig på hinder och är inte heller stoig av sig! En toppenponny på alla sätt och vis!😃

​De två översta bilderna har Malin fotat!

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Jag somnade vid 13.30 och vaknade igen 16.30, till det här!!!

Jag har valt att inte skriva så mycket om Casilla på bloggen. Dels för att vi inte haft några exakta besked men också för att hon inte varit min och det känns respektlöst mot ägaren att skriva om deras häst.

Men den senaste veckan har iaf varit väldigt jobbig för mig. Jag fick beskedet i början på förra veckan att Casilla inte var helt frisk. Vi hade ju fått reda på av ägaren att hon var röntgad och felfri men självklart ville vi att vår egen veterinär skulle kolla på bilderna då vi själva inte var med vid röntgen. Vår veterinär, Florian Lackner är nästan alltid fullbokad och det har varit väldigt svårt att få honom att kolla på bilderna. Så mamma visade bilderna för andra kunniga personer (med yrken som liknar veterinäryrket) och enligt dessa personer fanns det något i Casillas hovar/framben som vi skulle "akta oss för".

Självklart blev jag väldigt ledsen, jag trodde att Casilla skulle bli min och sen fick jag detta beskedet. Dock försökte jag tänka hela tiden att Florian är den som vet mest och jag får inte dra förhastade slutsatser innan han sagt vad han tycker. Men i vilket fall som helst så kändes det jobbigt och jag hade inga höga förväntningar.

Idag gick jag hem tidigare från skolan för att alla mina tankar kring Mynta, Casilla osv osv gick för långt och jag började faktiskt tillochmed gråta i skolan. Jag åkte hem, somnade och vaknade sedan tre timmar senare till dessa sms!

Först fattade jag verkligen ingenting, jag trodde att det var morgon och att klockan var typ sju. Så det första jag tänkte var att "hur kan mamma ha fått svar av Florian såhär tidigt?"

Haha sen insåg jag iaf att klockan var fyra på eftermiddagen och allt kopplades ihop igen! Jag är så himla himla glad nu och om några dagar står alltså min helt egna storhäst hemma i stallet! Äntligen går livet åt rätt håll igen!!

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

I mina anteckningar på mobilen så har jag en mapp som heter "tankar" och på senaste tiden har jag skrivit väldigt mycket i den.

Just nu händer det nämligen väldigt mycket i mitt liv. Det finns tre större saker som tar upp väldigt stor plats i mitt huvud men även flera mindre och min hjärna klarar inte riktigt av allt detta samtidigt.

En av sakerna är att Mynta är såld. Hon åker om 2 veckor och det känns otroligt tungt. Mynta är och har varit min bästa vän i två år och jag älskar henne mer än allt. Det var hon som fick mitt självförtroende att gå från 0 till 100 efter att jag bara hade haft dumma ponnyer som stannat, slängt av mig, sparkats osv osv

Min resa med Mynta är något som jag tänker på väldigt ofta för hon är verkligen som jag sa, min bästa vän. Det är lite svårt att förklara med ord men Mynta och jag kan kommunicera med varandra på ett helt annat sätt än vad jag kan göra med andra hästar. När jag tittar på t.ex Lillan så är det självklart inte bara som ett tomrum framför mig. Men när jag tittar på Mynta så tittar hon alltid tillbaka på mig på ett sätt som ingen annan häst nånsin har gjort. Det är som om vi kan prata med varandra och den relationen vi har är verkligen något speciellt för mig.

Att sälja Mynta är alltså väldigt svårt för mig och jag hade egentligen bara velat ha kvar henne hela livet som en sällskapshäst. Men nu har mina föräldrar bestämt att vi inte längre ska ha hästarna hemma. Jag går andra året på gymnasiet och det viktigaste i min pappas liv är att jag får bra betyg. Det är verkligen det enda han pratar om och därför får jag numera bara ha en häst, som då kommer vara inackorderad i någon annans stall.

Detta är alltså en stor anledning till att jag är väldigt ledsen nu och det gör också att jag har väldigt svårt att fokusera och ta in saker i hjärnan, vilket i sin tur leder till att pappa bara blir ännu argare på mig och allt blir lite för mycket för mig just nu.

Jag orkar inte vara mig själv för tillfället helt enkelt. Men en av de tre "större sakerna" jag pratade om går faktiskt att lösa om jag har riktig tur. Isåfall skulle jag må rätt så mycket bättre faktiskt. Men det får jag veta någon gång nästa vecka och antingen kommer allt bli ännu mer uppochner eller så blir det faktiskt bra.

Det var skönt att skriva detta iaf, mer kan jag berätta en annan dag❤️

Likes

Comments

Postad i: Tävling

Bästa Lillan va sååå fin idag!! Är verkligen jättenöjd med båda rundorna!

I LB fick vi 0+4 fel, en halvhalt som inte gick igenom innan första hindret i omhoppningen vilket gjorde att Lillan hoppade av ett språng tidigt och rev en oxer. Annars superbra runda verkligen och jag hade full kontroll runt hela (förutom den lilla missen då) Vi var dessutom 1 sekund snabbare än vinnaren så hade vi inte petat 9:an så hade det blivit vinst! Duktig Lillan!

I LA kom äntligen andra nollan!! Är så glad över det! Vi gjorde en superfin runda och även här hade jag full kontroll! Lillan hoppade riktigt bra och jag är väldigt nöjd! Vi kom dessutom 6:a vilket vi inte riktigt hade räknat med så när vi precis skulle lasta in henne i transporten så ropade dom upp oss till prisutdelning och det var bara att slänga på alla grejer och galoppera upp till ridhuset igen haha

Sammanfattningsvis en jätterolig dag och Lillan var superduktig! Är riktigt nöjd med henne idag!

Likes

Comments

Postad i: Tävling

Lillan är badad och knoppad, allt är packat, stallet är städat i varenda litet hörn, allt i stallgången och sadelkammaren hänger på sin plats och boxarna är mockade och nyspånade! Bästa känslan!

Jag älskar verkligen när stallet är i toppskick och jag kan vara där ute i såå många timmar och bara städa haha 😅 Däremot mitt eget rum är alltid ett bombnedslag men det är en helt annan sak! Så länge det är fint hos hästarna så spelar allt annat ca 0 % roll ;)

Nu har jag precis duschat och ätit lite middag och snart ska jag gå och lägga mig :) Måste vänta tills tvättmaskinen är klar bara för när den har tvättat klart så piper den tills man öppnar luckan och då är det inte jättelätt att sova såattsäga 🙂🙂🙂

Imorgon är det uppstigning 6.30 (tjoho) och vi åker hemifrån ca 7.45! Godnatt :-))

Likes

Comments

Postad i: Träning

Imorgon är det tävling så idag låg fokus på lösgjordhet och att hon bara skulle vara lugn!

I början var det väldigt kaos för Lillan var fortfarande rädd för något i ena hörnet och stressade upp sig jättemycket! Men efter lite skritt i andra änden av ridhuset så gick det bättre. I galoppen var hon dock väldigt stirrig och otroligt stark så vi höll oss till travarbete och efter ett tag gick det riktigt bra! Så i slutet var hon jättemjuk i munnen och rörde sig superfint!

Jag är alltså nöjd med slutet av passet iaf och det känns bra inför imorgon!

Likes

Comments