Imorse åkte jag med mina föräldrar upp till Västerås, vilket tog drygt tre timmar, där min pappa skulle hålla en föreläsning på Vegfest. Vegfest är en vegansk stadsfestival som årligen hålls i Västerås där det säljs massor av vegansk mat och veganska produkter. De finns även föreläsningar, debatter och andra aktiviteter en kan delta i. Om en är nyfiken på veganism eller liknande skulle jag verkligen rekommendera att besöka någon vegansk mässa eller festival eftersom en, iallafall i mitt fall, blir väldigt inspirerad. På festivalen åt vi en jättegod vegansk burgare och senare provade jag en rawkaka och glass från Tre Vänners Glass med smak av ananas & kokos och choklad & kola, så himla gott! Jag handlade även några nya produkter som jag länge har velat prova. Bland annat Lenny and Lerry's proteinkakor och två barer. Det är verkligen så kul att se att det finns så många människor som engagerar sig i frågor som är viktiga för mig!

Likes

Comments

Hejhej! Jag heter Alva Wig och är sjutton år gammal. Jag har länge funderat över att skaffa en blogg eller liknande där jag kan dela med mig av mitt liv, tankar och bilder. Mitt första inlägg här blir nu en sammanfattning och urval av det jag har gjort under sommaren.

Jag började sommaren med att fira två av mina närmaste vänner. Linnea som fyllde arton och Hilda som tog studenten. Jag och mina vänner var först på Hildas student och studentmottagning för att sedan sova hos henne. Vi hade det verkligen så mysigt! Dagen därpå åkte vi hem till Nea för att fira henne lite. I present till de båda gav en liten överraskningsresa som jag kommer skriva om senare i inlägget. Veckan därpå fick jag sommarlov vilket var välbehövligt efter ett läsår med mycket arbete.

Den 22 juni åkte jag och min familj till Kreta för en veckas semester. Att komma från kalla Sverige till Kreta och 38° varmt var verkligen så skönt. Kreta var den varmaste platsen i hela Europa under den här tidsperioden. Vi bodde på ett jättefint lägenhetshotell i turistorten Agia Marina utanför den stora staden Chania. Vår lägenhet låg bara några minuter ifrån stranden och man såg havet från vår balkong. På Kreta badade vi mer än vad jag någonsin kan minnas att jag tidigare har gjort. Vi åt också ganska extrema mängder grekisk sallad och shoppade inne i den större staden. Två dagar hyrde vi en bil och åkte på två lite längre utflykter. En till den otroligt vackra stranden Elafonissi Beach och en till Samaria där vi gick en hike upp och ner för en ravin i bergen. I Samria promenerade vi drygt fyra timmar men hann aldrig nå botten av berget tyvärr. Dock fick vi bada i ett litet vattenfall vilket var jättemysigt. Efter att ha tagit sig upp för ravinen var en väldigt trött och träningsvärken dagen därpå var total. Något som var roligt med att göra de här små resorna var att vi fick åka på de små snirklande vägarna över Kretas berg och se de mindre samhällena där grekerna bodde bredvid deras enorma oliv- och apelsinodlingar. Kreta är verkligen en plats som jag skulle vilja besöka igen och jag saknar att kunna sitta ute på balkongen sent på kvällen i den ljumna luften och titta ut över havet och den livfulla staden.
Jag och min familj har även varit i vår sommarstuga på Lövön, en liten ö på västkusten utanför Göteborg. I stugan har jag varit varje sommar ändå sedan jag föddes och det är alltid mysigt att komma ut dit även om en lever väldigt nära inpå familjen. I havet var det betydligt kallare än på Kreta men det var tillräckligt varmt för att man skulle kunna bada en längre stund. Vi hade verkligen sådan tur med vädret, just de dagarna vi var där var det toppenfint! Förutom att bada och åka båt brukar vi även plocka blåbär och svamp i stugan men det blev det tyvärr inte så mycket av i år.

Den 24 juli var det dags för det årliga musiklägret Sjövik som jag nu har varit på i sex år. På lägret har jag träffat många av mina allra närmaste vänner och alla 60 barn och ungdomar har så roligt tillsammans, vi är verkligen som en stor familj allihopa. Lägergården ligger utanför Alingsås precis vid en sjö så på kvällarna brukar vi bada och basta om vädret tillåter. Lägret avslutas sedan med en konsert för familj och vänner.

Efter Sjövik brukar jag alltid vara trött och behöva vila upp mig med tanke på att man inte sover så mycket under en hel veckas tid och koncentrerar sig hårt under dagarna men i år var det dags för mig att börja jobba dagen efter att jag hade kommit hem. Jag arbetade som receptionist på en fotoutställning i Tidaholm. Första dagen var jag något nervös eftersom jag skulle sköta allting och ta hand om alla gäster helt själv men det visade sig vara ett riktigt bra och lätthanterligt arbete.

Den 10:e augusti fyllde jag sedan sjutton år och fick då bland annat biljett till Ed Sheeran på Ullevi. Ser så fram emot att få se honom tillsammans med Nea nästa sommar!.Och helt otroligt att det nu är mindre än ett år kvar tills det att jag bli arton!

Helgen där på var det dags för Ornungastämmen vilket är en liten folkmusikfestival. Där hade jag konserter med Sjövikslägret och Västra Låtverkstan som är en grupp ungdomar som spelar och gör mindre turneér tillsammans. Tanken var att jag och mina vänner skulle sova på stämman men jag började må dåligt och fick migrän framåt kvällen så jag bestämde mig för att åka hem vilket var lite tråkigt.

Sista helgen innan skolan skulle börja åkte vi på vår lilla överraskningsresan. Jag Klara och Astrid träffades på dagen, handlade och fixade lite i min familjs lägenhet i Göteborg. När Hilda och Linnea kom ner ensamma till Göteborg hade vi ordnat en liten skattjakt som ledde till Pinchos på Heden där vi väntade på dem. Det var första gången som jag åt på Pinchos och det var verkligen så mysigt och fanns förvånansvärt bra vegansk mat. Efter middagen kollade vi runt på stan lite eftersom det var Kulturkalaset. Ganska snart tog vi spårvagnen hem till lägenheten, åt massor med frukt, choklad, popcorn och bara myste. Dagen därpå shoppade vi lite på stan innan vi åkte hem. Så härlig helg!

Skolan har redan börjat men egentligen är det ju fortfarande sommar ;) Från fredag till söndag kväll var jag och två vänner från högstadiet, Julia och Tindra, i Julias stuga utanför Ulricehamn. Det var så roligt att få spendera en hel helg med dem eftersom vi alla går i skolor i i olika städer och inte ses så ofta. Vi åkte massor med båt, var ute på promenad i skogen och plockade svamp, lagade mat och spelade kort. Tindra var dock den ända som badade, vi andra var lite för fega.

Att skolan börjar nu och att sommaren snart är slut känns både bra och dåligt. Ska bli skönt med rutiner och roligt att komma igång med de nya kurserna. Men såklart tråkigt att vi går mot höst och vinter eftersom jag absolut inte tycker om kyla och mörker. Jag tycker iallafall att det har varit en riktigt bra sommar då jag har fått besöka många fina platser, vara med i många roliga sammanhang och fått spendera tid med människor som verkligen betyder allt för mig.

Likes

Comments