Då var vi igång igen. Sista delen av farmjobbet är påbörjat och satan vad skönt det ska bli att bli klar en gång för alla.

Vi kom fram till Mildura i onsdags, hade kurs i torsdags och började jobba ute på fikonfältet igår. Fick arbeta i 44 graders värme i 6 timmar och tjänade ihop 30$ före skatt... Lönen här är ett skämt meeen åtminstone så har jag en dag mindre att göra farmjobb.

Hur som helst har vi diskuterat och stället vi är på nu känns inte helt hundra. Har kikat runt på lite working hostels och om allt går som vi vill så åker vi till Adelaide nästa vecka. To be continued...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

En av våra sista dagar i Sydney så bestämde vi oss för att dra på en hike i Royal National Park som ligger någon timme söder om Sydney. Tre timmars promenix fram och tillbaka för att se Figure 8 pools. Det var det värt.

Likes

Comments

Nu kanske ni undrar vart fasen jag har tagit vägen. Vi kom fram till Sydney den 26 December och för att göra en lång historia kort... Jag hade från början ingenstans att bo eftersom Elin skulle bo med sina föräldrar på hotell och Paula hade sovplats i en lägenhet men endast för en person... Så Kristoffer var så snäll och frågade sin framtida chef om inte jag också kunde få bo hos dom i Dee Why. Har verkligen levt lyx dom här två veckorna hos Luke, Joy, lilla Scout och hunden George. Så tacksam verkligen och är så glad att jag fått lära känna dom som en liten extra familj.

Den största anledningen och egentligen den enda anledningen till att vi åkte tillbaka till Sydney var ju på grund av nyår. Vi såg fyrverkerierna över Harbour Bridge och dom var verkligen helt AMAZING, aldrig sett något liknande!!! Vi skålade in tolvslaget med en hel del från Bundaberg som också tagit sig ner till Sydney för att fira. Blev en lyckad nyår med andra ord.

Har nu haft två sköna veckor här i Sydney men nu är det dags att slutföra det jag startade, nämligen fruktplockning. För att få tillgång till mitt andra års visa bör jag göra 88 dagar med fruktplockning och just nu har jag endast fått ihop 35. Som planen ser ut drar jag, Paula och Elin till Södra delen av Australien, närmare bestämt Mildura. Farmwork part 2, let’s go.

Likes

Comments

En annorlunda men mysig julafton i Byron Bay. Började dagen med en ordentligt frulle och åkte sedan vidare till beachen. Vår julmiddag blev pizza och efter det satte vi oss vid havet där vi träffade på några från hostelet i Bundaberg.

Likes

Comments

Det bästa med att roadtripa är när man spontant åker förbi ställen som man annars aldrig skulle ha åkt till. Fjärde dagen av roadtripen hittade vi en fruktmarknad mitt ute i skogen. Köpte på oss lite till resten av resan.

Någon timme senare stannade vi till på ett riktigt Hippieställe som kallas för Nimbin. Ett väldigt litet samhälle med mycket konstigheter. Något utöver det vanliga kan man säga.

Likes

Comments

Den tredje dagen stannade vi till i Gold Coast där vi låg på stranden i flera timmar. Tror vi alla var överens om att det här var favoritstället, hade velat stanna i flera dagar.

Likes

Comments

Andra dagen av vår roadtrip så strosade vi runt Noosa. Ett mysigt ställe som jag kände att vi hade alldeles för lite tid på. Hit ska jag igen.

Likes

Comments

Första dagen på vår lilla roadtrip ner till Sydney. Vi kom fram till Noosa på onsdag kväll, slog upp tältet och somnade illa kvickt. Morgonen därpå blev jag och Kristoffer upphämtade av en buss som tog oss till Fraser Island.

Under dagen fick vi se Eli Creek, Maheno Shipwreck, Central Station Rainforest, Lake Birrabeen och en massa annat. Eftersom Fraser Island ändå är VÄRLDENS största sandö så tog det en stund att ta sig runt till alla ställen. Men ön var helt amazing och jag rekommenderar alla att åka dit om man befinner sig i Australien.

Likes

Comments

Efter att ha levt 62 dagar på ett working hostel i Bundaberg så är det dags att säga hejdå. Tro det eller ej men jag har verkligen haft så roligt under hela den här perioden. Jaa, det är svinjobbigt med långa arbetsdagar i värmen men allt runt omkring det har varit amazing.

Nu vankas nya äventyr: Noosa, Fraser Island, Gold Coast och Byron Bay!!!

Likes

Comments

Inte mycket som har hänt dom senaste dagarna. Det har regnat non stop och dom allra flesta är lediga på grund av det. Jag däremot knegar på för fullt med mina små tomater. Tretton timmar i måndags, åtta timmar i tisdags och elva timmar igår.

I onsdags var det sista kvällen för väldigt många och eftersom det är tradition att slänga alla i poolen så kan ni nog lista ut vad som hände... Exakt ALLA blev kastade i poolen, inklusive mig, tre gånger dessutom. Onödigt att jag tvättade mina kläder den dagen. Men det var en väldigt rolig kväll. Är däremot lite tomt här nu men vi har sagt att vi alla ska ses till nyår i Sydney.

Nu sitter jag på minibussen påväg till ännu en härlig dag i paradiset (tomatpackningen vill säga). Ganska skönt att vi inte är så beroende på vädret så man faktiskt får in lite cash på kontot. Det behövs eftersom jag, Elin, Kris och Paula roadtripar ner till Sydney om cirka 20 dagar, längtar!!!

Likes

Comments