Grupptryck är en sjukt jobbig sak som är helt onödigt. Att flera människor pushar dig till gränsen är inte ok, du måste säga ifrån. Och du ska verkligen inte göra något som gruppen säger till dig om inte du tycker det känns rätt!

Du behöver verkligen inte använda smink om du inte vill, du behöver inte använda ett visst klädesmärke bara för att andra gör det eller säger åt dig att göra det, du bestämmer över dig själv, ingen av dina " kompisar".

Du ska verkligen inte göra något som inte känns tryggt, som att stanna ute sena kväller - gör inte det bara för att dina " kompisar" säger åt dig. Du behöver inte gilla person som andra gör, du behöver inte tycka som andra gör, du behöver inte ha samma känslor för personer som andra har, du behöver inte...... du ska inte! Var dig själv och skit i vad andra säger åt dig!

Och dessa "kompisar" som trycker dig för lång är inte riktiga kompisar! Sluta umgås med dem, hitta andra trevligare vänner som respekterar dig för den du är och för det du tycker! Låt inte personer köra över dig, trycka ner dig eller pusha dig för långt, det är bara fel! Säg ifrån!! Och jag vet att det är svårt, men jag lovar dig, du KOMMER hitta vänner som gillar dig och respekterar dig för att du är du!

Gå din egen väg och var dig själv & stå upp för det du tror på, även om det betyder att stå själv et tag. Om du visar att du är stark och kan säga " nej, det känns inte rätt" eller " det här är vad jag tror på" så kommer personer att se upp på dig, och där har du dina riktiga kompisar.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

När ens föräldrar skiljer sig eller delar på sig kan man må ganska dåligt. Vissa tar det jätte bra, men vissa mår rent ut sagt skit.

Jag var väldigt ledsen när mina föräldrar delade på sig, jag kunde gråta så att det kändes som om jag inte hade något vatten kvar i kroppen, men jag ville inte prata om det, vilket jag ångrar nu. Jag ville alltid se ut som den starka tjejen som klarade av det, som inte riktigt brydde sig, men inombords grät man. Och asså lita på mig - PRATA MED NÅGON OM DET! Du behöver få prata av dig, annars spricker man tillslut.

Det kan vara din mamma eller pappa, din kompis, en lärare eller din kusin. Du kan också gå till kuratorn på skolan. Det ÄR lättare att få prata om det, folk kommer att förstå!

När ens föräldrar delar på sig är det lätt att tänka " det är mitt fel!" Men på allvar, det är det inte! Det är inte du och det är inte ditt fel, hur mycket du tror det så får du inte tänka så!

Jag grät mycket när mina föräldrar delade på sig och jag ångrar att jag inte pratade med någon om det, men samtidigt så behöver man få gråta ut ibland, man behöver få sitta för sig själv i sin egen lilla bubbla och gråta ut och få tänka ifred, det kan vara ganska skönt!

Ett tips är att hitta på något. Sporta, träna, sätt dig ner och pyssla, rita, var kreativ, ring en kompis, vad som helst som gör att du får tankarna på något annat. Det är skönt att få komma bort från allt.

Ett annat tips är att skriva om det. Skapa en anonym blogg, skriv en dagbok, eller någon annan stans, skriv av dig exakt vad du känner och hur du mår, det är också skönt - att få förklara, även om ingen läser det.

Likes

Comments

Hej! Jag vet att det kan vara svårt att välja skola och om ens kompisar ska gå där eller inte. Det är mycket att tänka på.
Nu är jag ju inte någon expert eller så men jag skriver efter vad jag var med om.

När jag skulle välja ny skola till 6:an hade jag ett val: Petersven 2
Mina kompisar skulle gå där så jag tänkte inte på någon annan skola. Vi gick på typ öppethus och lyssnade och kollade runder och jag tycke det verkade bra.
Sen på något sätt övertalade mamma mig om att tänka på kunskapsskolan också eftersom hon hade hört mycket bra om det. Jag kollade lite på det och hörde med äldre kompisar som hade gått där om vad de tyckte om skolan. De flesta sa att det är person till person och det är det verkligen! Vissa gillar den och vissa inte, jag tycker den är jätte bra!

På kunskapsskolan har man 75% av lektionerna som WS lektioner ( workshop) och det är att du väljer vad du ska jobba med.
Sen har man fasta lektioner också så som matte, engelska och svenska.
Det är ganska stort ansvar på KS. Du måste Själv ta ansvar för att gå på lektionerna.
Vi har inga skolböcker utan vi läser böckerna online på liber, då måste DU ta ansvar för att läsa sidorna. Du måste själv ta ansvar för att planera osv.

Jag valde KS just för detta egna ansvaret.
Sen går det rykten om att det är jättelätt att få A i betyg!
Men asså nä. För att få ett A måste du plugga och jobba för det!!
Det går många rykten om KS, men asså lyssna inte på dem!

KS är en rolig skola med annorlunda klassrum, roliga lärare och bra kompisar, du kommer alltid få kompisar, för alla umgås med alla!

Är du en person som vill ha det helt tyst när du arbetar så finns det tyst workshop alltså en vanlig workshop men det är knäpptyst! Säger man något litet så kommer en lärare och säger till med detsamma!

Så om du är en person som gillar att ta eget ansvar, eller som vill ha det helt tyst eller som vill ha en utmaning i skolan, så passar KS för dig!

Likes

Comments

Näthat är en av de värsta saker som finns. Ord sårar och att näthat kan få människor att ta självmord tycker jag är sjukt! Personen/ personerna som skriver näthat, kallar folk dumma saker, skriver hur fula de är osv... ni är dumma i huvudet! Får ni inte kuldkänslor?! har ni verkligen INGET bättre för er än att skriva dumma och elaka saker till vanliga människor? Kul liv ni måste ha.

Genom att skriva elaka saker till människor kan påverka deras liv för alltid, det kan sätta djupa ärr och det sårar. Och jag har en fråga till er idioter som skriver näthat till folk... Vad fan tänker ni?! Det vill jag gärna veta, för jag fattar ingenting!

Sen finns det denna app som heter ASK. Där kan man skriva frågor till varandra och man kan välja att vara anonym. De flesta som skriver anonymt skriver hat. Varje gång jag går in på ASK så kommer det upp folks profiler, även om man inte känner dem, det är 7/10 av de personer som får näthat. Ni anonyma fegisarna, jag skulle velat se er gå fram till personen och säga det ni skrev till hen FACE TO FACE! Då får vi se hur vågliga ni faktiskt är!

Jag blir riktigt arg när jag tänker och pratar om detta och jag kan sitta en hel dag och prata om hur sjukt detta är! Det är så viktigt att vi sprider NÄTKÄTLEK till varandra istället för näthat. Bara genom att skriva FIN under någons bild kan göra ens dag! Så sprid!

❤❤

Likes

Comments

Instagram@alvatomasson