Header

Ligger nu i sängen och ska upp om lite mindre än 6h för att ta flyget tillbaka till Thailand. Har inte spenderat så mycket tid här i Siem Reap, endast 4 nätter men här kommer en sammanfattning om hur jag ser på staden.

Mat - Finns ett stort utbud allt från gatukök till finare restauranger och är nästan lättare att få tag på krokodil än kyckling. Så vill du testa hotdogs gjorda på krokodil tex har du chansen. Jag åt mest på de finare restaurangerna pga ätit gatumat varje dag i över 2månader. Beställde till och med 3 rätters och satt med det ensam i 1h haha. En fruitshake på gatan är 10kr och en fruitshake på restaurang är runt 30kr.

Pris - Är generellt väldigt billigt i samma klass som Thailand men ännu billigare på massage tex. En timme fotmassage kostar enbart 15kr här medan i Thailand ligger det på cirka 60kr. Kläder här är runt 20kr för en T-shirt, och generellt när du frågar om pris säger de minst dubbelt så mycket än vad du egentligen ska betala.

Säkerhet - Aldrig känt mig osäker här trots att jag varit ensam hela tiden och ute på kvällarna. Inte en endaste man har ens besvärat mig på något sätt under min tid här och det kan man inte säga om många ställen! Denna stad är full av extremt många mörka/öde gator du behöver passera då och då, de flesta hotell ligger på just såna. Ser ut som gator från en skräckfilm där man ska bli mördad men är bara en helt vanlig gata, enligt mig är de inget problem men för den mörkrädda rekommenderar jag ficklampa !

Människorna - Avslappnade, vänliga och extremt bra på service! Tror inte att jag sett någon här som är stressad utan folk tar generellt saker med lugn och ro. Bra tålamod också har chaufförerna iallafall, flertalet gånger fick jag skjuts till en affär medan chauffören väntade utanför för att sedan skjutsa mig vidare. En sak här som visar befolkningens lugna sinnelag är trafiken HERREGUD trodde inte det var möjligt med såhär lugn trafik i Asien. Ingen tutar, gångare har företräde, de flesta kör inte över 40km/h och man behöver aldrig vara rädd över att bli överkörd!

Fest - Har inte varit ute i festsyfte någon kväll men det finns en mellanstor festgata "Pub street" där man ska hänga på kvällarna. Passerat den några kvällar och verkar helt okej om man har ett bra sällskap men är inte direkt superfestligt. Mest barer som är lite sunkigare, ingen gata där man behöver klä upp sig.

Shopping - Ungefär samma shopping och gatustånd som finns i hela Sydostasien men mycket mindre utbud än i Thailand som exempel. Finns inte någon riktig shoppingmall här heller så vill man åka på en shoppingresa är detta fel plats!

Att göra - Är naturupplevelser som främst gäller här, kolla tempel, vattenfall, åka kärra bakom kossor and so on. Jag personligen blev rätt uttråkad av denna stad, går inte att promenera runt och upptäcka speciellt mycket inne i staden på egen hand. Sett reklam för ett ställe som heter Escape Box där man blir inlåst i ett rum och måste slutföra uppdrag för att ta sig ut, såg coolt ut men inget jag ville göra ensam.

Väder - Är egentligen optimalt varmt på dagens och svalare på morgon/kväll. Går att leva ett normalt liv här utan att dö av svett! Bikini på dagen och sedan kan man vara mer välklädd på kvällarna, ungefär som svensksommar när den är bäst.

Boende - Finns i alla klasser och priser, eftersom säkerheten här känns väldigt bra så kan du ta vilket som helst utan att oroa dig över det. Om du är här så länge att du har några dagar utan planer rekommendera jag iallafall ett ställe med pool, det behövs för att fördriva tiden. Jag bodde på ett 4star hotell lite utanför staden 1200kr för fyra nätter, väldigt nöjd med mitt boendeval har namn och bilder från det i ett inlägg nedan.

Angkor Wat - Är verkligen superfint men extremt mycket människor så är svårt att kunna smälta omgivningen i lugn och ro. Men går att dra sig undan från gatorna och hitta en egen plats på grästet men få fina bilder utan människor är en riktig utmaning. Kolla in några av alla tempel runt om Angkor wat är ett måste, några av de får en verkligen att tappa hakan. Börjar dock  kännas väldigt mycket kaka på kaka när man är inne på tempel 7, svårt att uppskatta de då oavsett hur fina. Inträde + chaufför för hela dagen är cirka 700kr. Går även att ha guide men åkte bara ensam pga orkar aldrig lyssna på de flera timmar i streck.

Likes

Comments

Idag blev min första tempeldag och WOW vad fint det var. Hur mycket som helst att kolla på och finns extremt många tempel, jag besökte bara 7 stycken och kände mig helt slut efter det pga fortfarande sjuklig. Många tycker att värmen är faktorn som gör att man inte orkar med många tempel men tycker inte att den är något problem. Solen här känns inte lika stekande som i Thailand tex och på morgonen + kvällen behövs långbyxor och kofta, till och med hoodie beroende på hur tidigt/sent. Finns även galet mycket restauranger och liknade man kan sätta sig på och vila. Det trodde jag inte, var redo på att svälta när jag kom dit haha. Kommer inte besöka Angkor en till gång under denna resa utan känner mig rätt mätt på de nu, dp har jag dessutom fler tempel som blir helt nya att utforska nästa gång jag sätter min fot här. Slutsummeringen är 8/10, skulle nog 10/10 om jag varit utvilad och mått bra. Kramar!

Likes

Comments

Såhär bor jag! Två dubbelsängar och pool precis utanför dörren, det här med sängarna känns något overkill då jag är ensam men är bra att använda en som avlastning. Har även ett badkar anslutet till sovrummet haha, invigde det igår men gick tyvärr inte att få riktigt varmt vatten och ligga i ljummet vatten är ingen favorit. 

Mitt intryck av Siem Reap är i nuläget okej, en väldigt liten stad och finns inte alltför mycket att göra som soloresande. Dock sett reklam för en hel del coola aktiviteter men alla kräver att man är en grupp och känner inte för att ragga upp nya vänner här att försöka få med. Imorgon blir min första dag vid Angkor Wat vilket är anledningen att jag kom hit från första början. Planen var egentligen att spendera 3 dagar där men känt mig krasslig och vill helst bara ligga inne på hotellrummet och mysa ner mig med en bra film. Så var redo på fräna bilder imorgon! 

Likes

Comments

Igår tog jag en taxi till flygplatsen den underbara tiden 4 på morgonen. Då borde man ligga i sången redan vid 22 för att få lite sömn men slutade istället med att jag var på stranden och foodmarket till 00 slaget.. Sedan var det dags att packa, städa osv. Blev med andra ord inte en endaste minut sömn för mig men fick iallafall sova på planet. Nackdelen med det var att personalen inte gav mig något VISA då så blev lite struligt på flygplatsen.

Men nu är jag iallafall i Kambodja och kommer stanna här 3 till nätter. Givetvis dragit på mig en förkylning igen så knappt lämnat hotellet och hade helst stannat här hela dagarna. Tvingas dock att lämna då de inte serverar lunch och middag.. Så störigt pga finns inga restauranger precis utanför utan måste åka in till stan varje gång jag blir hungrig efter frukost. Bortsett från det är hotellet wonderful har ett väldigt stort rum mee två dubbelsängar (värt när man är ensam) plus får ha poolen för mig själv så gott som hela tiden. Ska ladda upp bilder från rummet när de städat, stökat ner så mkt haha.. XOXO

Likes

Comments

​Googlade fram dog shelters som ligger här i Phuket och bestämde oss för att besöka ett av de som hade många bra recensioner. Har bara besökt ett dogshelter en gång tidigare och det var väldigt organiserat så är den bilden jag haft av dessa plaster, men efter detta besök är den rätt förändrad. Bara att hitta detta ställe var ett äventyr i sig, är inga skyltar och ligger dolt bakom ett litet tempel, massor av träd och småhus. Vi hade turen att träffa en munk på den ödsliga platsen som kunde berätta var stället var gömt.

När vi väll kom dit är det en inhängnad med ALLA omhändertagna hundar lösa, 130 stycken. Så kände mig inte kaxig när det var dags att våga sig in till flocken som innehöll allt från glada valpar till äldre hundar som saknar ögon, har massor av ärr och skäller argt. Men allt som allt var det ett bra besök och fick klappa på många fina valpar + träffade x antal hundar som jag hade kunnat behålla. Jag är verkligen en hundmänniska men måste erkänna att detta ställe även tog fram lite hundrädsla för mig. Föredrar generellt mindre hundar, stora skällande okända hundar som reser ragg är inte min grej.

Likes

Comments

Snart middag + utforska random barer..

Likes

Comments

Brukar inte inte vara den som råkar ut för jetlag men oj denna gång klara jag mig inte. Var dödstrött hela dagen igår när jag kom hit och la mig redan vid 20 men vaknade redan tre timmar efter det och inte kunnat sova ordentligt sedan dess. Blev att gå upp klockan 6 redan för frukost och dusch, lider med er som har sömnproblem. Sova brukar vara min stora talang och bara efter att upplevt en dålig natt nu känner jag mig helt förstörda.

Så för er som inte vet var jag befinner mig.. Är i Bangkok nu och kommer spendera mina tre närmsta månader i Thailand + besöka några grannländer.

Likes

Comments

Och plötsligt kom den hit, några dagar efter Halloween anlände snön! Brukar normalt känna rätt starkt hat när den dyker upp men har inte haft känslor av den sorten nu, om det har att göra med att jag äntligen accepterat den eller vetskapen om att jag snart slipper den är oklart. Hoppas iallafall att ni andra får ha några till snöfria veckor! Kram

Likes

Comments

Likes

Comments

Instagram@alvathiger

  • Blogkeen
  • Nouw