Hej människor! Just nu håller jag på med en ny blogg, igen... 

Så jag kommer nog förmodligen inte blogga här mer. Får se.. Men håll ändå utkik här för jag kommer skriva namn m.m på den nya bloggen här när den är färdig. På den kommer jag förmodligen uppdatera mycket oftare. Men det kanske blir så att jag inte byter. Inte riktigt bestämt mig än men ni fattar hur jag tänker nu i alla fall. Kram ❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Även om 2014 inte gått än så har året kommit med en del bra låtar och en del hm... ********** låtar kort sagt. Man tänker liksom, eller rättare sagt, jag tänker liksom när jag hör en sådär ********* låt att varför ens låta den spelas på radio? O varför ens lägga ut den på Youtube och Spotify? Nu tänker ni: Alla tycker faktist olika. Men när det är en låt på radion och man verkligen hör hur tondöv personen är eller hur falskt han/hon sjunger, då undrar jag, varför ens spela upp låten på radio? Visst, man får jätte gärna tycka om att lyssna på människor som sjunger falskt. Varsågod. Ta för dig.
Men det leder bara till att radiokanalen får färre lyssnare. Vilket leder till konkurs.
Så varför? ;jo för människor är för snälla för att våga säga vad dem tycker. Nu förtiden handlar allt om utseende. Det spelar ingen jävla roll hur falskt personen sjunger om han/hon är snygg.
I våra ögon är alla snygga begåvade i allt.

Om jag säger såhär istället:
Det är en jätte bra, begåvad sångare som är med i tex. Idol eller talang men som inte har dagens sjuka kropps ideal eller finaste långa håret.

Sedan så är det också med en tjej/kille som är totalt tondöv, sjunger falskt och ja, ni förstår. Men han/hon ser ut som en super modell.

Vem är det då som vinner och vem åker ut? Svaret är ganska klart.

Kroppsideal är bara fel. Så som modeller ser ut är egentligen skadligt, farligt. De kan i stort sätt dö när som helst pågrund av sin lilla vikt.
Detta kan nog alla känna igen sig i: man går in på Ica säger vi, och ställer säg i kassan efter att ha tagit det man vill ha. En glass tex. Då ser man en modell tidning. Hur fin personen är på utsidan av tidningen. O man vill verkligen se ut som hen och man börjar tänka på hur man själv ser ut. Man tänker att man är ful. Vilket man verkligen inte är! Så man lägger tillbaka glassen och går ut ur affären.
Det man ofta glömmer av är att det finns något som heter Photoshop, och det används nästan överallt.
Alla är fina på sitt sätt, det hör ni säkert dagligen och det är för att det är sant.

Varför bry sig om hur man ser ut?
Det gör en bara deppig. Ha kul istället och gör något bra! Varför slösa livet på något som egentligen inte spelar någon roll? Du väljer väl inte dina kompisar för hur dem set ut?
Nä, så varför spelar det någon roll hur man själv ser ut? Man lever bara 1 liv. 1 gång. 1 chans.
Det finns alltid dem där människorna som tror att dem är bättre än en själv och som alltid ska säga hur dålig man är.
BULLSHIT

Kropps ideal leder bara till ätstörningar, anorexia och bulimi. Anorexia är den farligaste psykiska sjukdomen som flest personer dör av. Många modeller lider av anorexi, det är därför dem är så smala. O eftersom modeller har anorexia så uppfattar vi det som snyggt och att vi vill se ut så. Men är det verkligen så snyggt? Ska man inte ha kurvor? Tänk på Beyonce, hon är inte pinnsmal men ändå jätte vacker. Och killar behöver inte ha 6-pack. Tjejer vill inte ha killar med 6-pack och stora muskler. Tjejer vill ha snälla killar med söta bruna ögon. Om man är smal och trivs med det, fine. Du är exakt lika fin som alla andra. Även du som är smal men vill gå upp. För det är också fel att säga att smalt är fel.

Även fast jag försöker att också tänka så, så är det alltid någonting inom mig som säger att jag ändå inte duger. Så är det för alla. Men man måste kämpa emot det. Ingen är perfekt.
Så gör mig en tjänst: nästa gång du får chansen, köp en stor jäkla godispåse, gå hem och sätt på din favorit serie och snaska tills du sommar.
Detta var allt för mig. Hoppas ni fick något att tänka på.

Likes

Comments

Hallojsan alla män i skor!

Idag fyller jag år, 12.15 exakt. Haha.
Tänk att jag har levt så länge. Vill inte bli vuxen, fyfan vad tråkigt!
Men jag fyllde i alla fall 12 år idag och det har varit en helt underbar dag. 12 känns så sjukt mycket äldre än 11. Har ingen aning varför men ja. Dagen började med att jag vaknade kl 5.20. Härligt...not.
Så där låg jag i min säng i all evighet pågrund av att jag inte kunde somna om för att det finns något som kallas hunger, kissenödig och solljus. Den kombinationen gör så att det inte blir så himla lätt att somna. Så jag låg där och väntade o väntade. Tillslut så kom mina föräldrar in + min syster och sjöng,
"Ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva uti hundrade år". Så öppnade jag lite presenter och så åt jag prinsesstårta och hallon till frukost. Muuuummmssss!
Efter ett tag ringde min kompis som typ hade panik för att hon hade gått vilse i skogen när hon orienterade med sin klass, haha. Så vi snackade en stund. Tillslut hittade hon någon från sin klass i skogen och vi sa hejdå. Hahahaha.

Sen så slappade jag mest och någon gång efter kl 3/4 så kom ma friendo Ros med jätte fina presenter till mig. Hon gjorde verkligen min dag!
Sen så kom 2 andra vänner så var vi en stund innan dem skulle iväg på friidrott.
Nu så har jag precis ätit middag och ännu mera tårta. AAAAAHHH, vill ha MER!
En jätte bra dag enligt mig.
Sedan vill jag bara säga tack till alla underbara människor som gjort min dag! Det värmer mig att folk kommer ihåg ❤️
Älskar er allihop och tack för alla fina presenter!

Likes

Comments

Som rubriken säger eller tja..har inte bloggat på 1 vecka! Har massa tankar på things jag kan göra men är helt enkelt för lat för att ta tag i det. Kommer inte heller på något kul att blogga om. 

För ett tag sen så skrev jag att jag skulle göra DIY's på dekoration till skåpet i skolan. Det KOMMER att komma upp. Måste bara fixa dem perfekta sakerna you know.. säger jag som inte ens har börjat. Men upp på bloggen ska det!                                                                                20 min senare: Nu när jag väl tänkt på det en stund. (tog en paus från att skriva) Så ska jag börja nu. Inte med så svåra saker utan några som är väldigt enkla och med saker man ofta har hemma.

Sak nummer 1: är som en mini whiteboards grej. Haha, dålig på att förklara. Det är i alla fall en liten tavla som man kan skriva sitt schema på b.l.a. Det som behövs för att göra den är: easy, en tavelram och papper. Man kan använda färglada papper, klistermärken m.m för att göra den ''roligare''.                                                                                                                                                                                                            Hur man gör: Ta din tavelram och ta ut glaset. (Om det finns något.) Klipp sedan ut en papperslapp som är i samma storlek som ramen. Sätt fast pappret på baksidan där glaset satt och håll kvar den på plats genom att trycka fast baksidan igen. Nu är din ram färdig. För att få den roligare så klipp ut färglada papper och/eller sätt fast klistermärken på ramen. Du kan iochförsig måla den också om du känner för det. Jag målade lite vita detaljer i ena hörnet. 

 Sedan när du har skrivit på pappret eller vad du nu gjort så kan du antingen sudda ut allt eller byta papper. Not harder than that. 

Bilder på hur man gör: 
Sak nummer 2: är en pennhållare/linjal-sax m.m som man kan sätta på ''väggen'' i sitt skåp. Ni fattar.                                                                                                                           Det som behövs är: en gammal kartong förpackning. (Jag använde mig av en Alvedon förpackning som var slut. Funkar lika bra med någon annan, beroende på vilken storlek du behöver/vill ha.) Oljefärg eller färgade papper. Lim om man använder papper, sax och häftmassa. 

Hur man gör: Ta din förpackning och ta ut innehållet om det finns något kvar. Efter det är det bara att börja måla eller sätta på färgglada papper. Inte på baksidan! När man är färdig eller har låtit det torka så ska man klippa av delen där man öppnar, själva ''flärpen''. Sedan är den färdig! Häftmassan använder man för att sätta fast den. 

Bilder på hur man gör: 

Det var dem DIY'erna! 

Skolan börjar ju i morgon, längtar lagom. Nejmen usch, dit vill man INTE!                                                                                                      Hoppas ni tyckte om dessa idéerna jag hade och att ni själva gör dem. Ska försöka att lägga upp några fler snart. Det tar ju så lång tid att göra så det är lite svårt. Färgen ville aldrig torka och det var knepigt att få till papprerna rätt till ramen. Jag är verkligen ingen pyssel person så det blir nog enklare för en som kan. 

Skriv gärna i kommentarerna eller skicka en bild till mig på Instagram om ni skulle göra något av sakerna. Kommentera gärna också om ni vill se mer DIY's. Man behöver inte göra exakt likadant, utan detta var mer för inspiration! Hoppas att ni får en bra start på skolan, vi hörs! 

Likes

Comments

Jag är jätte dålig på att uppdatera och jag SKA bättra mig! Men det är så nu att jag har en sjukdom...vet inte om ni vet om det med i alla fall så har jag inte fått vara i skolan pågrund av den och sånt. Så jag har helt enkelt inte orkat att blogga. Det är jobbigt nu, och jag hoppas att ni respekterar det. Jag skulle kunna uppdatera oftare och mer om ni skulle veta vilken sjukdom jag har. Men jag skäms så himla mycket. Det är mitt fel att jag har den. O jag skulle göra allt för att ta tillbaka det.

Jag är precis färdig med ett DIY inlägg för skolskåp som jag lovar kommer upp imorgon. Det inlägget skulle ha kommit upp tidigare men jag använde olje färg som inte ville få för sig att börja torka.

Nu ligger jag här i min säng, och har världens bästa känsla i hela kroppen pågrund av en person som gör hela livet bättre för mig just nu. Åååh, vad jag skulle vilja känna fler sådana personer. Men dem är ju väldigt få så man för nöja sig med dem man har. Jag hoppas och tror att alla känner en sån person.


Likes

Comments

Tjena alla människor där ute! Idag har jag bakat med min kompis Jill. Hon som jag skrev om för 2 inlägg sen tror jag.. Men idag bakade vi i alla fall. Det slutade med brända macarons och några lite översvämmade muffinsar. Haha, ja först så gick vi för att köpa vit choklad vilket vi inte hade för att vi trodde att det skulle vara inuti muffinsarna. Men det var lite onödigt eftersom det visade sig att man skulle ha riven choklad ovanpå muffinsarna och inte i. Det onödiga var då att vi redan hade fixat glasyr vi skulle lägga ovanpå. Sedan det med dem där macaronserna. På något sätt fick jag för mig att macarons skulle vara små hårda kakor. Vilket jag i efter hand inte förstår varför. Men i alla fall så tryckte vi ut choklad grejs på plåtar och vi började med att sätta in Jills plåt. När vi tog ut dem var de lite sådär mjuka men färdiga. Jag trodde då att de inte var färdiga och satte sedan in min plåt. Istället för att följa receptet där det stod att de först skulle vara inne i 20 min på 50 grader värme och sedan 150 i 15 min så satte jag på 250 grader direkt och i 10 min. För jag orkade liksom inte vänta i 35 min och jag trodde inte att hennes var färdiga. Vilket dem var. Så efter 7 min började det lukta bränt i hela huset och jag tog ut macaornserna. Totalt oätbara. Haha, sedan glasyren då till muffinsarna då. Vi bara blandade ner massa socker och vatten. Den blev alldeles för lös (egentligen inte men vi orkade inte vänta på att den skulle stelna) så vi la i massa mjöl. Den blev också rätt oätbar. Här kommer bilder på muffinsarna. Tog tyvärr ingen bild på macaronserna.

Likes

Comments

Jag är inte en så bra bloggare om jag tänker efter. Uppdaterar ju nästan aldrig. När jag inte uppdaterar och ni bara sitter och väntar på ett inlägg så skulle ni kunna kolla på min instagram m.m istället för där lägger jag upp saker mycket oftare. Där kanske ni får en anledning till varför jag inte lägger upp något. Annars kanske det bara är kul att se vad jag har för mig när jag inte har tid att blogga. Det tar en ganska lång stund för mig att få ihop ett inlägg och jag har ofta inte den tiden över. Sedan har jag ask.fm också. Känns som lite för mycket hat på den sidan. Men där kan ni tex. fråga mig frågor som jag sedan kan svara på, på bloggen. You Name It!

Men på båda sidorna så heter jag mitt väldigt opassande namn: mallvan
Där hittar ni iaf mig. Sedan om det är något mer så finns jag på kik - alvaa33
Nu vet ni det! Ha en fortsatt bra natt, haha..

Likes

Comments

Om 14 dagar börjar skolan (något jag inte ser fram emot) men eftersom det är nytt skolår så behöver man lite nya saker till skolan. Så jag och min kompis Jill drog till torget för att se vad vi kunde hitta. Först köpte vi Frozen Yogurt, yuuumm! Efter det gick vi in på Bokia och hittade lite olika saker. Har tyvärr ingen bild på det Jill köpte.

5 svarta blyertspennor 20:-
Pennvässare 5:-
Suddgummi 5:- eller 10:-
12 färgpännor + blyertspenna och sudd 29:-
Gul blyertspenna 10:-
Mini post-it lappar 25:-
Stiftpenna 10:-
Stift 0,5 mm 10:-
Mapp 20:-

Så allt var ju jätte billigt! Jätte nöjd med sakerna. Jag skulle köpa en almanacka men jag kunde inte bestämma mig för vilken. Så jag ska åka dit snart igen för att köpa en.
Sedan så första tisdagen varje månad så är det marknad på torget. (Torget är som ett köpcentrum.) På marknaden köpte jag också lite saker fast dem är mer åt det roliga hållet. Jag köpte i alla fall 2 stora popcorn skålar/muggar i plast och ett paket med 70 cm långa sugrör. Ett måååste! Popcorn skålarna kostade 15:- st och sugrören 15:- dem med.

Det hände faktist en ganska pinsam grej också. Det var ett stånd där dem sålde väskor för 100:- st. Jätte billigt för en väska tyckte jag. Jag kollade runt lite och hittade en jag tyckte om men jag kände att den var lite liten för att vara en skolväska. Så vi gick till Bokia istället. När vi var färdiga där så ångrade jag mig och vi skyndade bort till ståndet så att vi skulle hinna innan dem stängde. Dem höll på att plocka bort alla sakerna men jag fick köpa väskan ändå. Jag betalde och vi gick iväg. Sedan när vi hade gått ett tag så kom säljaren springande efter oss och sa att pengarna inte funkade. Vi fick typ panik och trodde att han skulle döda oss. Haha. Men jag lånade pengar av Jill och det löste sig. Sedan då besvikelsen när man kommer hem och inser att väskan är söndrig eftersom att säljaren valde väska eftersom han höll på att plocka bort allt. Får se om jag kan laga den.

Likes

Comments