Mera häst

Ni ska bara veta hur trött jag är nu. Mina ögon går typ i kors. Ikväll blir det läggdags tidigt minst sagt! Det har iallafall varit kul idag. När jag kom dit först så fick jag morgon fodra i stora stallet och mocka alla boxar där. Det var några stycken, kan man säga. Sen har jag mest bara fixat med hingstarna som Elin och Arnold skulle rida och tagit in och ut några hästar och fixar någon till. Det har gått väldigt fort alltihop. Men det har varit kul! Wigge fick sig en uteritt också. Han får ju gå lite lugnare den här veckan när jag antagligen kommer vara jätte trött. Men det är nog inget gladare än Wigge för. Så fort det blir sommarlov ska jag boka in träning för Moa. Det har varit så mycket flera helger på rad nu men snart är det sommarlov och jag kan äntligen få träna igen. Känns som en evighet!

Nej, nu struntar jag i att klockan bara är åtta. Snart somnar jag av mig själv ändå. Så det är lika bra att jag fixar mig för att sova. Har ni varit ute på prao på sistonde föresten? Vart var ni isåfall då?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Helg, Högtider & andra stora dagar, Veckans schema

Igår så konfirmerades jag, vilket gjorde att väldigt många från min släkt var och kollade och firade det. Så det började i kyrkan där vi gjorde lite olika grejer och sedan åkte vi hem hit för att äta och fika. Det var jätte roligt att det var så många som kom och jag fick väldigt mycket presenter. Eller mest pengar, men det var också det jag hade önskat mig. Så om något år hoppas jag att det står en fyrbent figur för dessa pengar i mitt stall.

Veckan som jag har framför mig ska jag praoa på Loviseholm. Blir säkert kul, och lärorikt, men tungt. Så kommer säkert vara helt slut. Hehe. Men ser framemot det, så önska mig lycka till! Därför väntar en lugn vecka för Wigge som kommer se ut såhär:

Måndag: Uteritt.

Tisdag: Jogg.

Onsdag: Vila.

Torsdag: Uteritt.

Fredag:
Markarbete/Uteritt (beroenden på)

Lördag:
Vila.

Söndag:
Hoppning.

Likes

Comments

Tips & rekommendationer

Idag är ju dagen då vi ska hylla våra underbara mammor lite extra. Detta var vad jag gav min mamma i år. Knappt så det finns något bättre att ge egentligen. Det blev då ett första hjälpen-kit till katastrofhjälpen som jag hoppas kommer rädda någons liv. Och dessutom så tänkte jag tipsa er nu om ni har lite panik och inte har köpt något, men ändå vill köpa något, så kan ni ju faktiskt köpa detta eller något annat kit som röda korset har. Uppskattat och bara att beställa och sedan skriva ut. Super enkelt!

Och till min madre då. Grattis på morsdag. Tack för att du är bäst <3

Likes

Comments

Wigithonnar

Igår gick det så (svärord) bra när jag red. Alltså jaaaaa. Han GALOPPERADE! Och det är ju en så konstig grej när ni läser det då det egentligen borde vara en självklarhet. Men jaaa, det funkade att fatta galopp och allt känns redan mycket bättre! Jag har också hittat det jag antagligen har gjort fel också. Benen. Jag tänkte när jag satt där, "vad skulle Moa säga att jag skulle göra om hon var här?". Och då, benen. Efter några få försök så funkade det och jag är så hääääär glad för det. Det är ju till 99,9% chans att det är jag som sitter i problemet varje gång. Och även denna gången, men med mer ben på så gick det strålande.

Red igenom LC:2 och avslutade när jag var på topp. Det var ganska varmt så jag red inte så länge. En halvtimme kanske. Men det är helt galet hur bra det gick. Jag älskar att rida!!

Annars var det massa jobb hela dagen igår. Klippa gräs, städa, förbereda helgen, handla, slänga skräp och fullt upp hela dagen. Idag blir det också mycket men först är det konfa träff inför konfirmationen imorgon. Fotografering är det bland annat där. Sen så ska massa mat lagas idag och det sista fixas. Därför borde jag starta dagen nu. Hejhopp!

Likes

Comments

Helg, Wigithonnar

Startade dagen med morgon utsläpp av hästarna. Trots att det tar emot att öppna ögonen tidigt en ledig dag är det värt de så fort man kommit upp ur sängen för morgonutsläpp är så mysigt. Älskar det! Dock inte jätte hållbart för mig varje morgon när jag testat då jag behöver mina timmars sömn. Men skulle jag vara tvungen så skulle jag nog lösa det ändå för det är så värt det!

Mormor & Sören sov här inatt så de har hängt här hela förmiddagen. Fönster har putsas inför konfirmationen och stallet fixade jag i samband med utsläppet. Vi åt mat och sedan målade jag Bodils hundkoja ännu en gång. Så jag har betat av lite små saker idag helt enkelt och tagit det lugnt. Red ut Wigge nu ikväll och det gick som vanligt bra. Han är så snäll. Blir typ inte rädd för något. Trafiken är inte alls lika läskig heller, inte för att gå träffade på något idag, men han har blivit mycket lugnare när det har kört förbi lastbilar, traktorer och bilar. Skönt!

Nu ska jag ta hand om mig själv lite. Imorgon blir det mycket förberedelser inför helgen. Får gå och lägga mig tidigt. Hoppas ni har haft en bra dag. Älskar att skriva här & har inte haft den känslan på ett tag. Men nu kommer det tillbaka, & det är så kul!

Likes

Comments

Här har kvällen spenderats när Rytmus haft sin vårkonsert och storebror spelat gitarr. Wigge vilar som planerat och mormor & Sören och farfar & Monica har varit här. Tänkte bara flika in och säga att jag lever. Med 14 dagar från skolan och snart prao. LYX!

Likes

Comments

Wigithonnar

Det kan man verkligen säga att Wigge fick igår då vi red på ridbanan när de bredvid den höll på att snickra, skruva och såga. Men han skötte sig fint, bara någon gång han blev lite rädd. Han är dock väldigt cool av sig vilket är väldigt skönt. Man känner sig trygg på honom!

Ridpasset då gick för det mesta väldigt bra. Han var duktig och skötte sig. I galoppfattningen var han lite seg men pappa fick klappa lite och då blev det fart. Andra gången han gjorde det blev han något surare dock och studsade på stället. Lagom knasig. Men när han väl kommit upp i galopp en gång i båda varven gick det bra sen. I slutet sen blev han rädd när de skruvade och började galoppera, men istället för att jag skulle dra honom i munnen för att få stopp så fortsatte jag och galoppera tills han blev lugn. Vilket var väldigt smart gjort av mig! Så det var en stundtals fint pass men galoppfattningarna jobbar jag vidare med.

Idag gick det också bra. Jogg stod på schemat och jag red mycket grunder i skritt och trav. Mycket övergångar och tempoväxlingar och när han väl var igenom riden blev han väldigt fin. Så jag är mycket nöjd med honom!!

Nu har jag bara en dag kvar av denna stressiga vecka i skolan och på den dagen står det spanska prov. Men det ska jag se till att klara av. Så jag får bita i det sura äpplet och se glad ut. Heja!

Likes

Comments

Veckans schema

Måndag: Skola, Markarbete.

Tisdag:
Skola, jogg.

Onsdag:
Skola, Vila.

Torsdag:
Ledig - jobba, uteritt.

Fredag:
Ledig - jobba, Markarbete.

Lördag:
Förb. inför konfa, Hoppning.

Söndag: Konfirmation, Vila.

Så här ser veckan ut. Endast tre dagar i skolan vilket är skönt, men känner på mig att det blir både plugg ikväll och imorgon kväll då det är endel prov nu innan sommaren. Men två kvällar och tre dagar borde jag klara av. Sen blir det lång helg! På torsdagen får jag rida tidigt på morgonen för att sen åka till Säfsen och jobba. Sover natten där då antagligen och jobbar sedan på fredagen också. I helgen sen så konfimeras jag. Så det ska bli kul! Det är många timmar som tagits åt konfan, och nu blir man av med det. Skönt! Även fast jag gjorde det helt valfritt.

Likes

Comments

Söndagslistan

Vad har varit det bästa med denna veckan?

Helgen helt klart. Har inte hänt så mycket i veckan annars, men det blev ju långhelg denna veckan eftersom vi var lediga på fredagen. Så Göteborg och Göteborgsvarvet har varit kul och så avslutade det roligt också när Klara, Therese och Boogie kom. Så en rolig helg blev det!

Vad har varit det sämsta med denna veckan?

Det var ett spanska prov i onsdags och ett so prov i torsdags som gjordes. Och prov är ju aldrig kul, så det skulle jag säga!

Vad ser du mest fram emot nästa vecka?

Helgen blir säkert rolig när jag konfirmeras och får träffa många från släkten. Sen går vi ju i skolan bara 3 dagar denna vecka så det är väldigt skönt det. Annars att få rida, det är ju alltid lika kul!

Något du inte ser fram emot nästa vecka?

Det blir nog ganska stressigt skulle jag tro i skolan. Mycket som ska göras. Men det ska jag nog se till att lösa, det är ju bara tre dagar och sista ruschen nu. Heja mig!

Vad har du gjort denna söndag?

Denna söndagen åkte jag hem från Göteborg, klippte gräset och red ut med Klara. Och sen är det hockey VM. Så en rolig söndag blev det!

Vart tror du att du kommer att befinna dig nästa söndag?

Nästa söndag så konfimeras jag faktiskt. Så först lär jag ju vara i kyrkan halva dagen och efter det är det mottagningsdags och så får jag träffa många ur släkten. Som man alltid blir så glad av!

Och så lite bilder från veckan
..

Likes

Comments

Wigithonnar, Mera häst

Efter att vi idag kommit hem och jag klippt gräset fick jag ett sms från Klara som frågade om vi kunde rida tillsammans. Har aldrig ridit ut med Wigge tillsammans med någon så det var ju värt ett försök. Men det var väldigt, väldigt roligt och trevligt med sällskap! Wigge tyckte det var extra kul också och skötte sig utmärkt trots att hans steg är något kortare än Boogies, haha. Hoppas på att vi gör om det mycket i sommar. Så kul!

Nu hoppas jag på att Sverige vinner VM guld i ishockey! Hejar från Tv:n och sitter tills det är avgjort. Heja, heja!

Likes

Comments