Wigithonnar, Mitt vardagliga liv

Har jag ens berättat att jag ska till Göteborg i helgen? Om inte så berättar jag det nu, haha. Det är premiär för blåvitt på hemmaplan mot Malmö i nya Ullevi den här gången. Drygt 31 000 biljetter är bokade och vi ska självklart dit. Jag är svintaggad! Det var ju ett tag sedan nu.

Men torsdag idag och planen idag är att rida ut. Tänker att, om det inte regnar, att jag rider den längre sträckan. För regnar det vill nog Wigge snabbt hem igen. Kommer då ta en längre galopp eftersom han vilar imorgon och på lördag. Så slipper jag ha en ponny med massor, massor energi på söndag. Fast hellre än pigg, utvilad och glad ponny än en seg, trött och sur ponny. Helt klart!

Ser ni hur han har huvudet i armvecket? Wigge ska a l l t i d ha så. Mys ponny!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Wigithonnar

Har hunnit med ganska mycket mindre än vad som stod på min to-do list idag, hehe. Men det viktigaste, förutom städningen som jag ska göra ikväll, är iallafall avbokat. Wigge blev riden ett ganska lugnt pass idag men med fokus på att få honom mjuk och att lyssna på mig. Därför blev det väldigt mycket övergångar och det funkade bra. Han var lite hängning i händerna på mig i början men det släppte och blev bättre sen. Har dock börjat slarva med tygellängden nu, eller tyglarna nästan glider ifrån mina händer och så är jag för seg på att korta upp det. Så det måste jag jobba mer på. Red också och filade på lite delar ut LC:2 och så avslutade jag med att rida det i endast trav och skritt. Så det blev ett lugnt jogg pass idag men som han var väldigt fin stundtals i. Jag var dock som sagt lite mer slarvig, men är nöjd ändå!

Likes

Comments

Tankar & åsikter, Frågor & Svar

Någon av er som använt detta? Har ni isåfall bra/dåliga erfarenheter av det? Berätta jätte gärna! Vet att Moa någon gång förra året kände på honom och sa att det kändes som att han hade fått i sig sand/grus. Så berätta mer än gärna om ni testat, tack!

Likes

Comments

Mitt vardagliga liv

Att vakna upp på en onsdag och känna att man kan ligga kvar i sängen hur längre man vill. Klagar inte på det! Men har ändå en del saker på schemat idag. Framförallt att jobba ihop lite pengar, och sen så ska stallet fixas och Wigge ridas också. Det skulle egentligen snöa idag men nu står det att det ska regna istället, tack o lov. Rider antagligen i paddocken idag och bara lösgör honom och jobbar på grunder. Grunder kan man i princip inte rida för mycket. Det är ju svårt att klättra på stegen om den inte har en grund att stå på, om ni förstår vad jag menar.

Nu --> Dokument förstöra papper och sen fixa stallet.

Bild av Ryttarinspiration

Likes

Comments

Träning & hälsa

Kan knappt stå på benen nu känner jag. Körde ett riktigt ordentligt benpass och kom inte hem förrän nyss. Helt slut i benen är jag och rumpan bränner. Läste en artikel nyss om hur viktigt det var att träna rumpan eftersom det är en så stor muskel. Har inte varit bäst på det direkt så kände mig ganska träffad. Men det ska det ta och bli ändring på. Hade ändå en hyfsad plan idag och det blev mycket bättre än vad det varit innan. Ben & rump passet bestod av dessa övningar:

15 min PW på bandet

20 x 3 Stående rygglyft

15 x 3 Bencurl

20 x 3 Sittande Lårcurl

2 min jogg / 2 min PW, 3ggr i varje intervall

20 x 3 90 graders in och uthopp

20 x 2 Mountainclimers

40 ggr/sida Kissande hunden

Rekommenderar verkligen. Testa om ni inte har något plan någon gång. Trött blir man kan jag lova!

Likes

Comments

Utrustning

Nu var det väldigt länge sedan jag kollade på hästsaker. Mest för att jag känner att jag har det mesta jag behöver och så sparar jag ju för fullt till en häst nu så börjar jag kolla kan ju pengarna lätt försvinna där. Vill ju hellre ha en fin häst än en fin sadel, helt enkelt. Men igår så gick jag in och kikade på Hööks hemsida och hittade lite fint. Det marinblå schabraket har jag kollat på länge nu och behöver köpa då jag börjar få ont om schabrak nu (eller ja, i mina ögon haha). Men här är lite smått och gott jag fastnade för igår iallafall. Vad är er favorit?

Likes

Comments

Mitt vardagliga liv

Imorgon så är vi lediga från skolan, så det är som en lill-fredag idag. Och jag som älskar fredagar förstår ni ju hur underbart det är för! Idag har Wigge en välförtjänt vilodag och jag ska träna mig själv då, som vanligt. Antagligen hinner vi inte till tabatan idag så då tar vi gymmet senare. Ska leta upp en massa bra övningar jag kan göra för de senaste gångerna har jag inte fått ut så mycket jag vill för att jag har haft en dålig plan. Så det hade jag tänkt göra ändring på. Wigge ska ju såklart borstas och fixas innan jag åker iväg också och så hoppas jag på att det är fint väder så han inte får så mycket överskottsenergi. Men nu har han ridits 3 dagar så det borde vara lugnt.Bästa tänkbara sällskap när jag fyllde på vatten i helgen!

Måste bara tipsa er som inte lyssnat på Zara Larssons nya album "So Good" att göra det. Det är verkligen so good och går i varv i min mobil iprincip hela tiden när jag är här hemma. Älskar Zara och hennes låtar. Så cool tjej verkligen, det lyser sån Girl Power från henne. Så in och lyssna nu vetja.

Likes

Comments

Wigithonnar

Det var så fint väder när jag red ut idag. Wigge skrittade på för glatta livet i det fin, fina vädret. Tänkte bara jogga honom då jag tänkte att han kanske skulle vara lite trött från helgens lite jobbigare ridpass men han var så pigg att han fick galoppera så länge han ville. Vilket han tyckte var jätte roligt! Imorgon har han en välförtjänt vilodag och så rids han på onsdag igen sen. Trots att det är mycket i skolan nu så gör vädret och bra ridpass så mycket. Jag blir så GLAD av det! Vår och sommar är livets årstider för mig. Älskar det!! Hoppas ni haft en bra dag idag, trots att jag vet att måndagar inte är så mångas favoritdag direkt, hehe. Men fin häst och fint väder löser det mesta!

Likes

Comments

Veckans schema

Måndag: Uteritt.

Tisdag:
Vila.

Onsdag: Markarbete.

Torsdag:
Jogg.

Fredag: Vila.

Lördag:
Vila.

Söndag: Markarbete/Uteritt.

Nu är det bara två veckor kvar tills det är påsklov, och innan dess väntar mycket saker kan jag garantera. Speciellt i skolan, där de lägger på saker på saker hela tiden. Men sen har jag ju faktiskt 2 veckors lov eftersom att jag är i Rom med konfan en av dessa veckor. Så det blir extra långt för oss! På onsdag den här veckan så är vi lediga. Får se vad som hittas på då, men hade tänkt att jobba ihop lite pengar. Annars vet jag inte vad mer som händer, hoppas inte att vädret är som det står att det ska vara. Snö och vinter har jag inte lust men nu efter denna helg.. I helgen så ska vi ju till Göteborg också. Vart annars liksom😉. Det är premiär för blåvit mot Malmö i nya Ullevi och jag är taggad till tusen. Hoppas på bättre väder där nere! Men nu får vi se till att ha en väldigt bra vecka. Som sagt, inte långt kvar nu!

Likes

Comments

Wigithonnar, Helg

HUR kan en helg gå så fort? HUR?! Jag förstår verkligen inte den logiken. Först blir man glad för att det är fredag, sen hinner man knappt blinka innan det vips är söndag och slut på helgen. Men snart är det 2 veckors påsklov (en vecka i Rom) så det är ju bara att hålla i sista tiden nu.

Fixade hur som helst stallet på förmiddagen och fixade med lite annat också. Sen började det klarna upp så vi satt ute och åt mat idag och spenderade hela eftermiddagen ute med utomhusspel i det fina vädret. Så härligt! Efter det var det tillbaka till stallet igen för att rida. Hade bommar i mitten av ridbanan i form av ett plus. Så jag skrittjobbade mycket till en början över dessa i alla möjliga håll innan jag började jogga igång honom. När han var lagom uppvärmd red jag över dessa bommar och svängde ganska snäva svängar som blev så mjuka och fina. Kändes väldigt bra och han var otroligt duktig! Sen tog jag galopp och red över dessa bommar i båda varven. Riktigt duktig var han allt! Så det har känts väldigt bra den här helgen vilket är så roligt. Imorgon blir det en tur ut och på tisdag vilodag. Välförtjänt!

Likes

Comments