Tips & rekommendationer

På vägen till Göteborg lyssnade jag på det här podd avsnittet. Jätte intressant! Gillar både Lisen och Pether så det blev två flugor i en smäll. Lyssna om ni har tid över vetja!

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/847955?programid=4710

Likes

Comments

Göteborg

Äntligen så är vi påväg mot Göteborg! Hände något så att alla mina tidsinställda inlägg försvann igår. Men jag ska försöka skriva så många nya det bara går på vägen hit. Vi sitter på tåget nu och det tar bara 2 timmar att åka till Göteborg med tåg och 3 timmar med bil. Hur bra? Sen så ska jag kolla på sändningarna för GHS också. Imorgon, imorgon, imorgon är jag själv i Skandinavium! Iiihhh!

Likes

Comments

Göteborg, Lov

Känner mig betydligt mycket friskare idag, förutom att jag hostar en massa. Men har inge ont i huvudet och det känns inte som att jag har feber. Vilket är väldigt skönt! Hur som helst så var jag inte frisk igår så det blev varken skidåkning eller bubbelbad, vilket känns sådär. Hade hellre varit hemma när jag är sjuk som sagt. Men istället fick jag följa några klasser från GHS och det tror jag var ännu roligare. Ska kolla på finalen av morgondagens vinnare nu klockan 9. Kollade på första morgondagens vinnare klassen igår och har redan hittat två favoriter. Nellie och Ebba var sjukt duktiga! Har ni några favoriter i klassen? Nu längtar jag ännu mer till att sätta mig på tåget mot GBG imorgon och gå in till GHS på lördag. Men får hålla ut de få timmarna som är kvar tills dess!

Likes

Comments

Tankar & åsikter

Snart, snart, snart är det dags för årets höjdpunkt. GÖTEBORG HORSE SHOW! Ni som ska dit, är ni taggade? Jag är taggad till tusen som varje år! Kommer vara där dagpasset på lördagen och gå på mässan då också. Kommer upp ett inlägg imorgon om vad jag ska kolla på på mässan, men kommer ändå att hålla hårt i pengarna. INTE lägga det på onödiga (om det nu finns något sånt) saker utan tänka på att jag en dag kanske kan hoppa där inne själv en vacker dag. Och behöver spara till hästen. Ska ni dit? Vilken dag isåfall? Jag befinner mig i Göteborg fredag-söndag och är som sagt på GHS på lördagen.

Likes

Comments

Tankar & åsikter

Satt och kollade på bilderna på min kamera rulle från tidigare somrar. Allt är verkligen så fint och Wigge är så fin!! Nästan ingen päls kvar då och glänsande ren. Ni måste såklart få se så delar med mig av ett (ganska stort) gäng sommarbilder idag. När man ändå längtar till våren och sommaren!!

Dressyrtävling med Simson.

Fotografering för Isabelle Johansson

Bad med Halving, Sofie, Klara och Therese!

Sommaren 2015!

Efter en dressyrträning för Moa!

Dressyr i paddocken efter lastträning.

Promenad i sommarsolen.

Hoppträning för Moa!

Moas häst Megis <3

En tur ute för fotografering med @fridalinden

Fotografering för Isabelle Johansson

Sommaren 2016

Likes

Comments

Semester

Ja ni, det här var ju en väldigt rolig skidsemester. Började med lite feber och extrem huvudvärk när vi kom hit. Bra start och så. Så jag har inte gått ett steg utanför stugan sen när vi kommit hit. S n a r k . . .

Men imorgon så kan jag nog dra ut i backen för första gången som blir på sista dagen här, men vad ska man göra åt det. Hellre vara sjuk här än i Göteborg i helgen, helt klart!

Ikväll blir det massage och peeling, har fått väldigt ont i ryggen när jag har sovit i den här sängen så många timmar i sträck. Så det kommer nog bli väldigt skönt. Imorgon är vi också bokade på någon bad grej. Typ jacuzzi eller något sånt. Blir nog bra!

Saknar Wigge något enormt. Känns ju sådär att vara sjuk här, för annars skulle jag kunna vara det hemma och gå ner och krama Wigge varje dag. Men, men. Saknar honom <3

Hoppas ni har det bra iallafall och håller er friska. Tänk på att njuta när ni väl är det ;)

Likes

Comments

Wigithonnar, Tankar & åsikter

.. Wigge blir jätte sur om jag tar upp mobilen. Han tycker att jag ska ta all uppmärksamhet på honom istället och inte hålla på med en mobil när man är i stallet. Och det har han ju iofs ganska så rätt i.

.. Wigge är verkligen innerligt snäll. Bodil hänger med ibland när jag rider. Och kan ibland hitta något annat intressantare att hålla på med. Och då väntar Wigge alltid så snällt och fint till att hon är klar. Världens snällaste hundvakt!

.. När Wigge kom var han låg i rang, nu är han hög i rang. När Wigge kom till oss så var han väldigt låg i rang, var väldigt mager för att han inte fick äta för de andra hästarna osv. Men sen så nu bestämmer han över Amber stort. Ser ganska så roligt ut när lilla Wigge bestämmer över stora Amber. Men han har nog aldrig sätt sig i spegeln😅

Likes

Comments

Wigithonnar

Kom ihåg att det här är en återpublicering nu och att det inte var idag det var ett år sedan ;)

__________________________________________________

Vart ska jag börja? Den 3/6-15 hämtade vi detta lyckopiller. Vi visste knappt vad han hette innan vi köpte honom. Alltså FÖRSTÅR NI DET? Jag visste att han kallades Wigge, att han var född 1996 och att han stog på Rinkaby. Inget mer än så visste vi. Helt sjuuukt vilken tur vi har som fått en stjärna som denna! Bilden till vänster är den första bilden jag tog på Wigge. Det var när vi hälsade på honom i hagen i stallet där jag hade Felix och där jag tränat många gånger. Mager var han också, eftersom han var så låg i rang. Och helt ruffsig i pälsen då han var på sommarbete. Ändå kom han fram och hälsa så glatt, trots att han aldrig sätt mig innan. Bilden till höger är från första gången han gick i våran hage tillsammans med Amber. Så otroligt glad över att det fanns så mycket gräs och lyfte aldrig huvudet från backen.

En bild från första gången jag red på honom där närmaste paddocken fanns innan vi byggde vår. Kommer ihåg att jag var där med Vilma då och sen åkte och kolla på tävling på Wittvång, hehe.

Den här bilden är från våran första hoppträning för Lollo. Den 18/7-16. Det var otroligt varmt och vi tränade väldigt länge, men jag var nöjd efter och fick många tips med mig.

Den här bilden var efter att jag vågat låta honom galoppera och gasa själv ute utan att jag höll i honom så mycket. Då var han och jag väldigt lyckliga!

Den 22 Augusti var Isabelle Johansson här och tog så många fina bilder på oss!

Under vintern sen var han vid min sida hela tiden när skolan tände kol på oss..

och han har alltid varit där när jag har varit som lyckligast!

Vi red i snön i vintras.

och firade jul och nyår tillsammans.!

Vi har tränat oss tillsammans och är starkare än någonsin.

Vi har gått från att inte komma på transporten till att komma på den.. efter ett tag.

och jag är mer än tacksam att få gjord denna resa med min andra halva och bästa, bästa vän. Och som jag säger varje kväll innan jag går ifrån dig Wigge, jag älskar dig mest av allt i hela världen och kommer alltid göra! Tack för att du valt att göra denna resa med mig!!

Likes

Comments

Tips & rekommendationer

Måste bara dela med mig av det här tipset. Många hästar börjar ju fälla sin vinterpäls just nu. Och likadant är det för Wigge. Men jag har bästa tipset för att få bort håret, och det är att ta den taggiga sidan på en svettskrapa och dra bort pälsen med. Med samma teknik som när man använder en ryktsten. Det fungerar jätte bra och det försvinner jätte mycket päls som har låsnat. Så verkligen att rekommendera!! Dessutom tycker Wigge att det är jätte skönt för då blir han kliad samtidigt! Ni kan hitta en sån på Biltema om ni trycker

Likes

Comments

Tankar & åsikter

Alva Rosenberg heter jag, är 14 år gammal och bor i Örebro. Jag har en super söt ponny som betyder något otroligt mycket för mig och som har förändrat mig själv till något väldigt bra. Jag är en väldigt ambitiös och målinriktad tjej som mer än allt vill ut och tävla men det vill inte Wigge lika mycket. Därför jobbar jag numera ihop så mycket pengar jag bara får tid till att jobba ihop så att jag snart kan köpa en egen tävlingshäst.

Wigge, eller Wigithonnar som han egentligen heter är en blandning mellan Welsh och Islandshäst. Wigge är född 1996 vilket betyder att han i år blir 21. Den här ponnyn har verkligen tagit mitt hjärta med storm. Han betyder så fruktansvärt mycket för mig och trots att det nästan ända jag visste när jag köpte honom var att han kallades för Wigge så har jag verkligen befäst mig vid honom. Wigge är en enmans häst så inte duga, och han är väldigt snäll och väldigt söt! Gillar att ridas kravlöst men älskar också att hoppa. När det inte sätts för mycket krav på honom helt enkelt, så han är nog en ganska så lat häst i sig men brukar vara pigg och framåt att rida. Så han är väldigt speciell, men världens snällaste!

Likes

Comments