Vi på dåntorp har haft lite extra lyx att känna en tjej som jobbat hos ES Stockholm, så hon fick några från ES ta med sig rea produkter till stallet och göra en "ES-kväll" i stallet. Riktigt bra priser trodde inte ens att det var sant. Hel 100 spänn var shredder från ridbyxorna!! Kan ni fatta, för jag kan knappt?!

Jag har under en tid försökt leta efter ridbyxor med grip och snygg design eftersom att jag jobbat en del i stallet för att ha råd. Tänkte att det var dags att skaffa sig riktigt bra grejer. Så det var alldeles perfekt för mig att köpa två par nya när dem kom till stallet👍

Har inte provat att rida med dem än men satt som en smäck när jag prövade. Hoppas verkligen att dem är så bra som wen var att ha på sig.
Blev ett par i marin och i grått som på bilden och i dressyr design. Får återkomma med resention senare.

Likes

Comments

Efter mycket plugg innan prao och sportlov, plus kaos i stallet som sägs upp och evakueras till första maj har jag äntligen tagit mig tid att skriva ett litet inlägg.

Det har verkligen varit några häktiska veckor . Först och främst mycket i skolan, tror att vi hade sammanlagt tre prov (eller "test" som lärarna kallar det) och som ni kanske vet så fick ju Drasty ett broddtramp på benet. Vilket resulterade i ont i ryggen och bogen så det blev en vetrinärbehandling medan jag var på prao. Så det blev ingen slutmätning som planerat och inte heller clinicen som skulle vara samma vecka till helgen.

Och som om det inte skulle vara nog med helvete så blev alla uppsagda från stallet, eftersom att han som äger stället bestämde sig för att sälja marken. Så här står man utan slutmätt häst som är ny behandlad i ryggen, utan stall och massor av plugg till efter sportlovet😭 Mitt liv är ju fantastiskt för jävligt ibland...Men det kunde ha varit värre såklart!

Det som är positivt är nog att hästen känns ganska bra att rida ändå. Drasty har blivit longerad nu i 4 dagar och idag var första dagen då jag fick sitta upp på honom wen behandlingen. Det gick över förväntan faktiskt, det kändes lite som att jag bara plockade upp där vi sist slutat, vilket var väldigt skönt iallafall! Hoppas nu att allt går vägen till nästa vecka istället för att kompensera upp liksom😂

Hoppas ni har det bättre än jag eller får det bättre om ni har det sämre än mig, godnatt!

  • 45 readers

Likes

Comments

Gomorron

En lång skrittur i skogen blev det idag. Drasty var så pigg o h framåt, men ändå lyhörd och riktigt fin när vi började ta tyglarna. Trampade på superfint, tog stora kliv i skritten och sög verkligen tag i bettet, något vi har haft lite svårt för förut. Han kan lätt bli lite trippigt och långsam i skritt, men inte idag!

Jag har varit lite dålig på att verkligen komma ut i skogen och klättra med hästarna. Det stärker ju både muskler, balans och får hästen att hålla koll på benen. Tycker generellt sätt att man rider för mycket i ridhuset, men jag ska inte klaga är lika dålig på det själv...

Likes

Comments

Idag kom en lite försenad födelsedagspresent, ett sadelställ som egentligen ska användas till westernsadel men det funkade bra med vanlig dressyr sadel också tyckte jag. Skönt att slippa släpa en tung westernsadel på tävlingsplatsen när jag nu istället kan rulla den fram och tillbaka. Men blir nog en del användning på hemmaplan också, varför få två gånger när man kan ta med sig allt i mitt nya sadelställ?

Den kommer från bonanza och var "lagom" dyr för en som mig som alltid ge sönder allt.
Gonatt!

Likes

Comments

Efter ett litet snack med veterinären idag blev det en liten tur till kliniken idag...
De trodde att han skulle kunna ha lymfangit eftersom att svullnaden blivit större och större och inte lagt sig.
Det blev till Märsta kliniken och eftersom det tydligen varit tåg-kaos i Stockholm idag tog resan 2h istället för 1h 15min. Kul att åka i 20km/h från Globen till Arlanda med transport. Vi, jag och mamma träffade på många praktarslen i trafiken idag, det är otroligt hur folk inte fattar att man har ett stort djur där bak som inte sitter fast spänt med säkerhetsbälte.

Gick iallafall bättre än förväntat på kliniken. Ingen lymfangit utan bara en rejäl smäll som skapat en blödning och det är därför det är så svullet. De passade även på att nöja djuret när vi ändå var där och lustigt nog hittade vi en liten hälta på andra benet istället. Så nu ska han gå på metacam och skrittas under en vecka och efter det börjar vi med hård träningen igen.
Förmodligen så kommer också den andra okända hältan att försvinna med metacamen👍
Nu försöker vi blicka framåt igen och så säger jag godnatt idag igen!

Bilder från kliniken⬇⬇⬇

Likes

Comments

Idag var pollen ännu mer svullen (än igår) över hela karpalleden :(
Lite tråkigt att när det har gått så sjukt bra på träningar så ska han skada sig. Men så är det när man har häst, det är bara att njuta när allting går som det ska.
Idag blev det iaf 45 mins ryktning och klippa manen, följt av promenad i ridhuset ca 30min
Får hoppas att det går bättre med hans sår i morgon!
Godnatt

(till höger med sår och vänster utan)

Likes

Comments

Nu kan jag köpa RedBull, cykla utan cykelhjälm, är byxmyndig m.m
Wow!😱 Oj, vad tiden gick fort!?
Hade iallafall en super födelsedag igår, jag fick både fina presenter och en hjärtattack när mina kompisar överaskade mig när jag kom hem från stallet.

Skulle bara in och hämta jackan och helt plötsligt hoppade det fram tre personer som gubben i lådan så att jag backade in i hyllan bakom mig. Så värsta överaskningsfesten blev det, med mycket godis och snack.
Men förutom fantastiska kompisar har jag nu också ett par fantastiska skor från Mountain Horse, modellen Opus. En riktigt snygg och skön hoppstövel, men som jag kommer att använda till dressyr mest. Älskar designen och tycker att den är tillräckligt elegant för min smak att rida lite dressyr i, så det så!😂

Hade tänkt att lägga upp lite filmer på träningar framöver, men.... klumpiga Drastt har lyckat skaffa sig ett broddspark på ena fram. Så är svullen och lite oren för tillfället tyvärr😕 Så det får bli när han är frisk igen❤👍

Likes

Comments

Visst att sommaren är underbar, men jag har kommit fram till att vintern inte är så dum den heller. Det är ju helt sjukt vackert med kristaller som glittrar och glimmar över allt runt omkring en. Kanske inte alltid är den bästa tidpunkten för hård träning, när Drasty halkar och underlaget är lite för hårt för min smak.Men en mysig lång promenad i ett fantastiskt vinterland täckt av snö är rätt nice ändå❄☀

Likes

Comments

Hej! (Ursäktar långt inlägg)
Skriver nu mitt första inlägg mest för att komma igång och för den som vill kan få lite bakgrunds historia om mig.
Jag har alltid varit lite besatt av djur och natur, den stora passionen i livet kan man säga haha! Mamma har sedan jag kan minnas ridit islandshästar och jag själv började på ridskola redan vid 4 års ålder. Men 2012 var ridskola tiden över.
Då köpte mina föräldrar min första häst. Han var bara 5 år och jag 11. En stor fux utan någon stor personlighet och ganska tråkig om jag får säga det själv.
Vi tävlade mycket inom fälttävlan och utvecklades tillsammans med hjälp av tränare, men efter ett år fick Drasty en allvarlig sårskada. Boxvila 2 månader och 1,5 års rehabilitering pågrund av sår och muskelskada som kom på köpet.

Men det var långt ifrån bara negtivt med alla skador. Jag började med trick träning och mycket med träning från marken. Jag kom in på ridsporten "western", som jag fortfarande rider och tävlar inom.
Jag ångrar inte en sekund att det gick som gick, utan alla motgångar hade jag aldrig fått det starka band med min häst som jag har idag och inte heller vetat så mycket om hästens natur osv

Men nu känns det som att vi äntligen skaffat oss lite med vind och efter slutmätningen i februari är vi nog snart ute på hopp eller dressyr banorna också.
Så i stora drag hela min häst historia, vet att det är ett skit tråkigt och långt inlägg! Håll ut det kommer roligare saker😊

Likes

Comments