View tracker

Igår tog jag och Elissa pendeln till de ovan nämnda ställena som jag googlat fram skulle vara värt värda ett besök. Det var dom. Först åska det men sedan sprack det upp och vi satt vid hamnen hela dagen och gotta oss med ostar, baguetter, röror, kyckling och fikonmarmelad mmm. Å vin och bubbel förstås som var ASGOTT som vi köpt för bara 10 dollar i en liten mysig lokalbutik. Men inget slår Moscato dock. Sen fick vi åka Porsche också utan tak då levde man ska jag säga er. Fem minuters gång från kings cross också det är verkligen ett håll igång område och man märker direkt att man inte är i stan stan och inte heller i bondi. Folk sticker ut och inget fancypancy alls. Väldigt skönt. Jag vill verkligen flytta till potts point området så mysiga fina hus och vyer och mysiga kaféer och ändå nära till storstadspulsen hoha. När vi kom hem bestämde vi oss för att nattbada i havet med resten av gangbanget. Jag gick faktiskt i så jag hade vatten till knäna och så mycket har jag inte gått ut i havet här någonsin. Var nästan lättare när det var mörkt och man inte såg något. Ser man inte så finns det inte. Nästa gång ska jag i helt men då under dagtid. Idag jobbar jag 06.30-18.00 varenda kund beklagar att jag får stå inne i värmen i detta strålande väder ja kul fredag men sen ska jag knata iväg till coogee pavillion för middag och drinkar och se solen gå ner i havet i goa vänners lag.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 7 readers

Likes

Comments

View tracker

Har lite mer tid för att skriva här nu när man riding solo. Fast kanske också för mitt nya schema ger mig mer ledig tid. Eller för att jag är sjuk (läs: bakis) och inte orkar gå till stranden där alla andra är. Vi har fått en ny flatmate som heter Ida som är 18 om en vecka 19 barre som åkte hit själv direkt efter studenten, frågor på det???? Känner mig plötsligt lite gammal. Tog studenten för två år sedan holy guacamoly. Tacotisdag till ära gick vi därför till bar 34 och åt 10 dollars nachos och olika tacos med fisk, kyckling eller biff. Det var så himmelskt gott. Tur Elli och Mikaela kommer på en tisdag så kan jag ta dom dit. Hellre det än operahuset. Undra om dom instämmer. Å sen är det onsdag så vi hinner med beachroad innan vi på torsdagen åker till Cairns. Sen har vi ju tid i Sydney när vi kommer tillbaka också men det är mycket som ska hinnas med. Har gjort en lista och nu ligger den i min översta byrålåda bland mina tiotal andra listor som inte bockats av än. Det känns dock bra när man gör en lista man känner att man har kontroll. Bartendern bjöd mig på 5 shottar och en drink det var också himlen sköljde ner tacosen bra och glömde bort (läs: glömde inte bort) att jag skulle upp 05.00 och jobba. Och äter antibiotika. Vi hade ju dock redan druckit mängder vin. Här sitter jag nu ändå efter den jobbiga jobbdagen with no regrets. Var förresten inte så jobbigt tog en återställare mellan kunderna och skratta mest hela tiden. Det är ju sista tiden här så nu har jag bestämt mig för att säga ja till allt. Ja ja ja. JA. Nu väntar jag på Elissa och vi ska laga tacos igen för det är taconsdag och sedan ta med oss maten och åka till dover heights där vi ska kolla solnedgången med en utsikt över havet och stan långt där borta i fjärran. Lite vin ska vi förstås också ha. Vi har bestämt oss att inte gå till beachroad ikväll men vi vet ju att vi tillslut kommer hamna där iallafall och är lediga imorgon. Då ska vi till la perouse i botany bay som ska vara en fin strand osv alternativt åka till något mysigt ställe mer centralt och promenera runt. Det bästa är ju att vi aldrig ligger hemma oavsett skick så det spelar inte så stor roll om vi har filmkväll eller är kungar i baren. Men jag tror det sistnämnda ger oss flest minnen. De kvällar vi faktiskt minns. Så länge jag knatar till gymmet och äter så hälsosamt jag bara kan så tillåter jag mig själv att gå lite loco lite sen när jag börjar med studierna kommer det bara vara fokus på det för jag är inte så bra på att göra flera saker samtidigt. Eller rätt bra på det är jag fan. Få skulle tro mig om jag berätta vad jag gjorde natten innan.

  • 26 readers

Likes

Comments

View tracker

Ikea, julpynt, bbq fest, beachroad, bucketlist, adventsfirande, födelsedagsfirande och antibiotika för tredje gången. Vi har planerat det mesta jag och elissa. Handlat, pyntat, ordnat julfika och lagat lasagne från grunden till alla 7 igår kväll som tog tre timmar och städat upp lyan gång på gång. Nu vet jag hur mamma kände när jag bodde hemma för jag får panik när vissa slöfockar inga nämnda inga glömda ligger i soffan och bara glor när vi springer runt varje dag (fast det framförallt är dom som stökar ner). Vi trivs väldigt bra ihop men just denna bit börjar bli ett problem eftersom de inte lyssnar när man säger till utan ställer sig i försvarsläge direkt och tycker att man ska sluta tjata. Minttu och Henrik är dock också duktiga på att hålla det rent måste jag säga. Så nu är det bara tre apor kvar. Wille är också duktig. Två apor kvar. Ja det var allt denna helg hade att bjuda på och den avslutades i sjukbädden. Har fått infektion i armhålorna haha och är febrig så fick gå till doktorn idag så jag fick antibiotika direkt (eftersom jag inte har råd att vara borta från jobbet). Försvinner inte bölderna måste jag tillbaka och spräcka dom. Det gör så ont så jag kan knappt gå för jag kommer åt armarna och ännu mindre sova. Nu ska jag ta det lugnt hela veckan det är väldigt intensiva veckor nu om man jämför vintern med sommaren.

  • 38 readers

Likes

Comments

1. Jag börjar få panik av att snart åka hem. Hoppas innerligt att "stay aussie day" på torsdag kan göra mig säker på vad jag ska plugga och att jag ska plugga här. Kanske till och med ansöka. 2. Det enda värre än att bli sårad är att själv såra någon. Jag är otrolig ibland och inte på ett positivt sätt. Så att ja: sov gott Alva. 

  • 83 readers

Likes

Comments

Igår åkte vi till Manly för att bland annat gå till fika swedish kitchen där luis jobbar men att ta sig från bondi en söndag är en jävla pers. Blod svett och tårar, bokstavligen. Så vi kom fram när det stängt men vi åt på en thairestaurang och drack mängder vin och fick oss en rolig utgång iallafall. Idag åkte vi till watsons bay för att besöka lady bay beach. Fick en rolig överraskning när vi insåg att det var en nudiststrand men ack vilken härlig måndag. Nu sitter vi samlade i lägenheten och lyssnar på musik och spelar blackjack. Jag kan dock inte hålla ögonen öppna längre så nu ska jag sova och imorgon väntar ett dubbelpass wää men först planera ännu en vecka.

  • 85 readers

Likes

Comments

  • 102 readers

Likes

Comments

  • 122 readers

Likes

Comments