Chillar vid poolen lyssnar till Miriam bryants nya låt "everything" och väntar på att transfern till flygplatsen ska komma. Har inhandlat sista souvenirerna nu. Jag hade sån jävla tur för jag hade köpt en adidas militär tröja åt mig själv och en åt Carin som jag posta på snapchat och då skriver hon hur snygg den är och om jag kan köpa en åt henne med så swishar hon. Å så hade jag redan en åt henne lol. Jag känner mina vänninor var det jag ville komma fram till. Minttu har fortfarande inte kommit tillbaka från thaimassagen så jag börjar bli lite orolig att det kanske var en ladyboy som var lite keen på henne. Igår var vi på Fantasea hjälp vilket wt ställe det var buffé och hela matsalen var utsmyckad i guld och glitter och fula turistattraktioner överallt. Det var ingen vidare show heller. Jag tyckte bara synd om djuren som såg så ledsna ut i ögonen. Jag speglade mina egna känslor men det kan ju inte varit annat än väldigt stressande med applåderande folk och raketer och att göra massa olika övningar som inte passar en hundra tons elefant. Nej jag ska aldrig mer betala för något där djur är inblandade. Nu ska jag sola sista timmen här (det är jag inte ledsen över) innan vi ska åka. Det pirrar verkligen i magen av att jag är på Arlanda imorgon, så overkligt. Äta räkmacka och kolla suicide squad i lugn och ro i soffan och komma ikapp med tankarna är det första jag ska göra. Att första lektionen drar igång redan dagen efter är too much to handle

  • 30 readers

Likes

Comments

Idag var det tänkt att besöka James bond Island och rafting i en nationalpark men man slipper aldrig undan magsjukan i Asien, denna gång var det Mints tur. Än så länge. Man känner sig verkligen maktlös för det finns inte mycket man kan göra för att det ska bli bättre. Jag skulle gå upp och hämta hennes plånbok för att köpa vatten och när jag kommer ner sitter hon i en rullstol med all personal runt sig och har svimmat på golvet. Håller alla tummar för att hon ska må bättre imorgon.

Jag har alltså mestadels varit på egen hand idag vilket förstås gör att jag inte längre kan blocka känslorna över vad jag lämnat bakom mig, jag tog nog ut segern i förskott för att jag hela tiden har hållit igång, det här kommer bli skitjobbigt. Men det hör till livet och jag har alla möjligheter till att göra det bra. Snart är det dags för den stora vida världen igen.

  • 44 readers

Likes

Comments

Detta är så chockerande men fick jag välja mellan att åka till Sverige och Australien just nu så skulle jag välja Sverige. Jag trodde jag skulle gråta mig till sömns och uppvaknande varje dag men absolut inte. Jag var nog klar med det kapitlet av mitt liv och ganska trött på den livsstilen man hade även om det var askul. Saknar ingen direkt heller som jag ju trodde skulle vara det största problemet. Det har bara gått tre dagar men jag har glömt bort ansikten, röster och känslor. Det måste vara min kropps sätt att klara det. Förträngning. Så jävla konstigt?? Men rätt nice. Allt finns kvar men jag behöver inte fundera så mycket över det förens jag åker tillbaka. Nu ska jag börja kapitel 2 av mitt nya liv i Sweeeden. Jag har rätt höga förväntningar 2017 men det är jag som måste göra jobbet. Vi har återvänt från de döda nu och ska boka in en show till kvällen så mycket mer än så orkar vi inte just nu men kvällen är ung and so are we

  • 66 readers

Likes

Comments

Två öar och ett snorkelfiasko. Lite randiga fiskar efter barriärrevet what a joke. Det tyckte samtliga resenärer också på båten som för övrigt var en speedbåt som körde alldeles för fort på meterhöga vågor och vi trodde våra ryggar skulle brytas på riktigt det gjorde SÅ ont. Sen är det för mycket turister som vanligt på dom där jävla öarna så det är inte värt det om man inte övernattar, men det var härligt ändå. Sen åt vi (läs: Minttu) haj till solnedgången på stranden och drack margaritas. Sen köpte vi en vodka och fortsatte festen på balkongen tills vi tog en tuk tuk till Patong och bangla road. Det var så jävla kul även om man känner sig som en fjortis på nytt. På stockholm syndrom fick vi en bucket fylld med sprit och på illuzion är det ju gratis dricka och så beerpong på det. Att vi stod på benen när vi åkte hem är en gåta. Eller Minttu stod halvt med lite stöd från mig. Bädda ner henne men hon hade vaknat mitt i natten och bestämt sig för att promenera tror hon men sen inte kommit in på rummet igen så på något sätt hade hon fått en nackkudde av någon så hon kunde sova utanför dörren. Make sense?? Varför inte gå ner till receptionen och be om ett kort till dörren tex. Trodde hon drömt men nackkudden ligger utanför dörren. Nu har vi sovit bort halva dagen så nu är det dags att gå ner till poolen och fortsätta sova idag får det vara en sån dag det är ändå molnigt.

  • 65 readers

Likes

Comments

  • 84 readers

Likes

Comments

Bortsett från att jag hostar lungorna av mig och vi hamna i monsunregn första dagen så mår jag överraskande bra. Vi har ej hängt läpp för vädret utan plaskat i poolen, gått på nattmarknad i Phuket stad där vi hitta flera kap och varit på gymmet. Idag blev jag religiös för vädret slog plötsligt om och bjöd på sol så vi promenera till kata beach där vi låg hela dagen och nu sitter vi och väntar på en matlagningskurs där vi ska få lära oss knepet bakom deras gudomliga mat. Iallafall äta av den. Våra utflyktskrav var enkla, lite båt och mycket snorkling så imorgon ska vi till raya Island och coral Island. Vi har det så bra så bangla road har vi ej bråttom med men två besök där och en ping pong show är också på vår bucketlist. Jag har världens bästa resekompanjon och är i världens topp tre land som jag har börjat älska igen så jag ska inte klaga. Tar inte så mycket bilder för jag orkar helt enkelt inte vi bara njuter nu och vilar upp oss efter dessa månader. Vi uppskattar verkligen att bo på hotell nu efter ett kollektiv på 6 men oftast 8 pers. Har fått mail från universitetet i Sydney också och ska skriva ett "overseas placement test" när jag kommer hem. Vilken rivstart det kommer bli. Matten börjar dagen efter jag kommit hem på heltid och sen ska jag väl ha något extra jobb också. Sen ska resten av tiden ägnas till att ordna med skolan och läsa massor av engelska böcker och så vidare. Min engelska har ju blivit bättre men den vardagliga engelskan och den akademiska engelskan är det ju rätt stor skillnad mellan. Det är iallafall en kurs som är bra att ta på engelska då man ofta har kontakt med andra länder och ekonomiska begrepp osv är ju på engelska. Har blivit beroende av suicide squad föressten. Kollade på den tre gånger på planet och har köpt mobilskal med Harley Quinn på. Nu kommer kocken här oj vad magen kurrar.

  • 85 readers

Likes

Comments

Dagen jag fruktat i månader är kommen. The big finish. Mat och dryck vid operahuset igår var ett fint avslut även fast inte stämningen var på topp. Elissa har nu åkt till Melbourne. Efter alla dessa månader så är våra äventyr i Sydney slut. Inga mer spontana picknickar på fina platser, inga mer roliga dagar på jobbet och inga mer myskvällar i lägenheten för att bara nämna något. Jag kan inte ens förklara hur det känns. Ni som vet ni vet. Vi bor i samma stad iallafall annars hade det varit fan så mycket värre. Jag vet ärligt talat inte hur detta ska gå det känns inte som att jag kommer klara att åka hem ens för en månad. Det går liksom inte att tänka positivt för det finns inget positivt över detta. Jag har mått och trivts så extremt bra här det går inte ens att jämföra med tidigare år. Ändå har jag haft ett vanligt liv här. Nu är jag hos Luis och är tjuren Ferdinand och doftar på hans kudde för han har gått till jobbet. Han sa att jag fick lova att inte ignorera honom när jag var i Sverige och att vi ses igen i juni. Då kändes det bättre. Han använde inte ordet hejdå utan han sa att vi ses om fyra månader när han gick och att det kommer gå fort. Det kommer det. Tur att sociala medier finns där man kan hålla kontakt. Jag vet inte vad jag sysslat med dom senaste veckorna men är det något jag vill ta tillbaka så är det just det. En bättre och mysigare kille än honom kan man inte hitta det är helt otroligt. Man behöver aldrig skämmas för någonting och han skulle aldrig såra eller svika en utan han är bara ärlig hela tiden. Men ett väldigt fint avslut på kapitel ett. Nu ska jag åka hem och lägga mig på bondi beach en sista gång med Minttu sen är det kanske dags att packa resväskan. Ikväll blir det taco-kväll med resten av beach road gänget och en sista utgång. Imorgon brunch på Trio sedan hämtar Nenad upp oss klockan 12 och kör oss till flygplatsen.

  • 121 readers

Likes

Comments

Jag önskar jag kunde spola tillbaka tiden 52 veckor och få påbörja detta fantastiska år på nytt. Tänk om jag vetat förra nyårsafton vilket jävla år jag hade framför mig. Nu har min "kontaktperson" på bluberry iallafall skickat en förfrågan till APM college of business and communication. Jag bestämde mig för att börja med en diplomutbildning som är ett år istället för en hel bachelorexamen som är tre år. Har allt gått bra under året och jag trivs så fortsätter jag studierna här och om inte så fortsätter jag dom två nästa åren i Sverige. Eftersom terminsstarten är september 2017 så har jag god tid att tänka också även om jag blivit antagen. Så jag ska jobba arslet av mig några månader när jag kommer hem.

Igår låg jag inne hela dagen och var febrig och förkyld. Hängde med Alex som verkligen är en toppkille och hör av sig konstant och sagt att han väntar på mig tills jag kommer tillbaka. Sen tvinga jag med mig själv till the last supper på Bangkok bites med Ida, Elissa och Minttu. Sen tvinga jag med mig själv på beachroad men plötsligt mådde jag prima primito. Mådde också bättre än väntat när jag vaknade idag så tricket är nog att gå ut och låtsas som man inte är sjuk alternativt thaimat och alkohol. Idag ska vi äta acaibowl på gusto för sista gången, middag på operabaren och sedan utgång på ivy. Det sista är jag inte säker på än eftersom lufe ville träffas och säga hejdå idag men det återstår att se vad min hjärna och mitt hjärta väljer. Sånt där kan göra det jobbigt. Ska säga hejdå till Nenne idag också. Tänk att han hämta mig på flygplatsen för 36 veckor sedan. Lämnade mig på flygplatsen för 30 veckor sedan.

Hur som haver är jag splittrad men mår ändå väldigt bra med tanke på omständigheterna. Nu ska jag börja tvätta och packa resväskan. Längtar faktiskt jättemycket till Thailand med just nu. Bara semester och smälta allt innan en ny verklighet börjar.

  • 132 readers

Likes

Comments

Den mest hjärtskärande meningen i världen är just nu "I may never see you again then?". Sådär säger bara folk på film, inte i mitt liv. Den mest hjärtskärande känslan i världen att låtsas oberörd mot människor som man egentligen bryr sig om, milt sagt. Det mest hjärtskärande faktumet att planet från Oz lyfter om fyra dagar. Den mest hjärtskärande lördagen i mitt liv. Mitt i denna hjärtskärande sorg har jag dragit på mig en förkylning och feber också så jag ligger utslagen i sängen. Man vill inte byta plats med mig just nu. But it's not goodbye it's see you soon som Nenne brukar säga. Jag har träffat dom mest fantastiska människorna här så jag är tacksam. Jag kommer inte hem fattig annat än i plånboken. Å jag är tillbaka senast terminsstarten hösten 2017 och kan snart boka flygbiljett så jag har något att se fram emot. Nu ska jag ha fyra underbara dagar i Sydney när jag kommer ur dödsbädden, en fabulös vecka i Thailand och sedan några få månader i Sweden, rise and shine fan. Nu väntar jag på att Minttu ska komma hem från bageriet så hon kan pyssla om mig hehe. Jag har tagit mig upp för att tvätta alla sängkläder och vädrar rum och smetar in händerna med handsprit och gör allt för att bli frisk och inte föra smittan vidare så may the odds be ever in my favor. And yours.

  • 150 readers

Likes

Comments