Stallet, Vardag

Hej på er!

Det var mer än en vecka sen vi uppdaterade här. Känns lite sådär. Men vi är båda i en idétorke-svacka, som verkar omöjlig att komma ur just för tillfället. Jag har inte pratat med Wilma men jag känner för att ta en paus med bloggen. Jag har helt enkelt inget hästrelaterat att skriva om.

Våra hästar har vila nu i några veckor. Mamma red Tindra häromdan och hon hade varken fram- eller bakbenen på jorden om jag ska uttrycka mig så. Goldie har inte ridits sen i tisdags då hon verkar trött och vi tror att hon behöver vila upp sig. Wendy rider vi inte alls längre, hon är nog påväg att säljas. Som ni ser har jag inte ridit på väldigt länge, men jag är självklart i stallet nästintill varje dag. Jag saknar ridningen som jag vet inte vad, men det finns inget jag kan göra. Vi får se hur det blir med allt, just nu ligger skolan i fokus.

Något jag vet kommer hända är att jag tänker börja om. Jag vet inte när men jag hoppas snart och då kommer ni se mig här igen. När allt har fixat sig och det börjar ljusna igen. Vi hörs så länge, sköt om er och ha det så himla bra ❤️

Kram /Alva

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vardag

Hej.
Jag vill börja med att be om ursäkt för mig usla uppdatering här på bloggen. Senaste inlägget jag skrev var för en vecka sedan. En hel vecka!! Men anledningen är helt enkelt att jag inte haft någon motivation alls. Jag har inte haft varken tid eller något roligt att skriva om.
Just nu är jag inne i den tid då hela min vardag blir tråkig, mest på grund av vädret antar jag. Ridningen just nu går inte speciellt bra. Det känns som om jag ligger stilla på ett ställe och inte rör mig framåt alls. Mitt arbete i stallet varje dag och mitt jobb med att utveckla Goldie har tagit slut på mig. Det känns nästan som om jag ger och ger men inte får någonting tillbaka. Om jag ska fortsätta tycka att ridningen är rolig måste jag liksom få en knuff på vägen. Jag vill se lite resultat. Av snart det hela året jag haft Goldie har vi varit ute på en Pay & Jump. Det känns lite som om jag rider för ingenting. Såklart vill jag inte tappa mitt intresse för hästar och ridningen. Det är mitt allt, min träning och mina hästar är mina absolut bästa vänner. Dom gör mig glad och får mig att må bra ❤️ (Och Wilma såklart ;)
Men just nu känns det som om allt är emot mig. Jag ser inga framsteg, inget är bra och jag står stilla på samma fläck hela tiden. Det är tråkigt, och det mår jag dåligt av. Jag är rädd för att tappa mitt hästintresse. Och allt runtomkring som händer, det tar kol på mig helt enkelt.

Jag hoppas ni förstår och jag ber ännu en gång om ursäkt för att jag inte uppdaterat något på en vecka. Men det kändes ändå bra över att ta en liten paus. Koppla av men sedan ladda upp med nya saker. Jag måste också berätta att det kan bli lite halvdan inlägg på bloggen framöver. Vi har ganska mycket plugg i skolan just nu, dels nationella proven och lite inlämningar som vi måste lägga fokus på. Därför kommer bloggen komma lite i efterhand. Men vi kommer göra så gott vi kan.

Hoppas ni alla mår bra! Kram från mig /Alva

Likes

Comments

Vardag

Hellu. Idag är det måndag men idag blev det ikke noen ridning. När jag och mamma satte oss i bilen och hunnit åka 200m så tror vi att det är något fel på bilen. Det visar sig att vi har punka och att vi då inte kunde ta oss till stallet. Vilket var lite tråkigt. Aja de e sånt dom händer.

Det blev inte någon ridning för Alva heller idag. Hon fick piss ont i ryggen och hon hade i generellt glömt alla grejer hemma.

Vi behöver hjälp. Vi har idé torka. De vill säga att vi inte har något att skriva om typ. Snälla skriv lite förslag på något som ni vill läsa. Ni får gärna skriva lite frågor så kan vi kanske göra en liten frågestund.
Kram//W

Likes

Comments

Idag så har jag vart och ridit Iron vilket var super kul, han har inte blivit riden på kanske 2 veckor. För nån vecka sedan så var det snö och väldigt halt. Eftersom att det var så halt så tänkte vi brodda honom. Men när vi skulle brodda så såg vi att det inte fanns några brodd hål. Han var ju tvungen att ha brodd och snösula, men sen så tänkte vi efter och kom då fram till att han ska gå barfota. Så nu går han barfota och det går jätte bra. Iron har väldigt bra hov kvalité så det är inga problem.

Idag så fick Iron prova ett nytt träns. Det är Rambo Miklem. Jag tror att alla har sätt och hört lite om det. Det har vart otroligt hypat. Jag tycker verkligen att det är supersnyggt!! Men har inte så mycket att säga om det då jag bara hunnit rida med det en gång

Ridpasset gick väldigt bra! Han var väldigt duktig. Man kan uppfatta honom som seg/lat men det är bara för att han inte har någon kondis än. Vi skrittade och travade över några bommar och det gick också bra, kul att variera lite. Försökte trava i intervaller för att han ska få bättre kondition. Så skrittade i en minut och travade i två. Och där emellan så travade vi över bommar. Jag tycker att det gick bra, det är bara att fortsätt att köra intervaller så vi kommer nån vart. Har som en lista på saker som jag kan boka av när vi nått det målet. Men första målet är kondition, bommar och sedan börja med kanske små hinder men måste absolut öva på galoppfattningar också. Men just nu behöver vi bara ta en sak i taget. Detta är inget som måste gå snabbt, om han behöver lite tid kan han få det. Om några veckor när jag provat tränset mer kan jag skriva lite om vad jag tycker om det. Är det något ni vill ha?
Kram//W

Btw på bilderna så har han på sig Miklem tränset.

På denna bilden syns det verkligen att han är en bebis😂 men söt är han iallafall..

Likes

Comments

Vardag

Hellu! Nu har mer än halva veckan gått, och det trodde jag inte i måndags. Själv har jag inte trivts sådär super bra. Och bagare lär nog inte bli mitt yrke i framtiden, men det är ju det som prao är till för att man ska få se hur det är i yrkeslivet, och se om det jobbet passar för en.

I tisdags så jobbade pappa över så då passade jag och mamma på att gå till stan. Vi ska ha polonäs i skolan. Polonäs är typ att man dansar (typ som en bal men endå inte, ganska långt där ifrån). Jag tycker att allt med polonäsen är överdrivet, och jag tycker mest att det är onödigt😂 Men på en polonäs ska man ha en lite "finare" klänning, men det skiter jag i. Jag har köpt en klänning som jag tror kan komma till användning fler gånger och som jag trivs i. Min klänning håller dock inte "idealen" men som sagt så tänker jag skita i det😂 Men när jag O mamma va på stan så köpte vi en klänning som jag tyckte om, jag har haft sjukt svårt att hitta en klänning men, och skönt att det är över. Just nu känner jag att jag vill att det ska vara över samtidigt som jag tror att jag kanske kommer tycka att det är kul. Har lite dubbla åsikter om det där.
Kram//W

Det är den klänningen på bilden som jag köpte. Den kommer ifrån Bikbok och är väldigt nöjd😂 Btw så är Bikbok min favorit affär. Nästan alla mina kläder kommer där ifrån....

Likes

Comments

Goldie, Uteritt, Stallet

Hej! Nu sitter jag i ridskolans lilla ridhus och tittar på när Agnes rider. Idag har varit en väldigt rolig dag! Jag och mamma startade dagen med en uteritt på Goldie och Tindra. Det gick hyfsat bra, Goldie var ganska pigg och ville inte lyssna på mig riktigt. Vi avslutade med klättring upp och ner för en backe. Det märktes väldigt tydligt att Goldie inte klättrat på ett tag, när vi kom ner igen var hon helt död typ 😅😂

Vid två kom Magda och hämtade mig & vi åkte till ridskolan. Där fick jag börja med att skritta en häst som varit halt i ridhuset tillsammans med en annan tjej. Sedan fick jag förbereda hästar till ridlekis, klä på dom träns och sadel. Jag fick också klippa manen på en fjording! Det var nog första och sista gången jag gjorde det hehe, det gick inte sådär sketbra.. 😅😂
Sen mockade jag i spiltorna och sopade efter mig och nu som sagt sitter jag och tittar på Agnes ridgrupp. Jag får sluta tidigare idag så jag åker med dom hem.

Hoppas ni haft en bra dag! Kram /Alva

Det var väldigt dimmigt idag måste jag erkänna 😬

Likes

Comments

Goldie, Paddock, Stallet

Hej! Som Wilma nämnde igår har vi prao den här veckan och som sagt ska jag vara på en ridskola i Skövde. Idag börjar jag halv tre och min skjuts till Skövde kommer om typ en kvart.

I förmiddags red jag Goldie i paddocken. All snö har smält nu förresten! Så ridbanan var ganska blöt, men det gick bra. Det regnade så vi red i mer än 20 minuter typ. Jag ville bara få henne lösgjord så jag travade henne, ställde henne och hoppade lite över ett kryss som stod där. Sen beslöt jag för att avsluta, då både jag och Goldie va dyngsura! 😂

Vi får hoppas på bättre väder imorgon! Ha det bra, nu ska jag jobba 🐴🐴 kram /Alva

Likes

Comments

Idag var första dagen på praktiken, det var väldigt många intryck på samma gång. Café/bageri var inte så som jag föreställt mig att det skulle vara. Men jag vet inte heller riktigt hur jag hade tänkt mig att det skulle vara heller?

Det var iallafall kul, men tungt. Det tar nog rejält på kroppen att vara "bagare". Jag fick göra tårtor, doppa besqvier, göra degar och spritsa.

Efter jobbet åkte vi till stallet. Och skulle rida Tarzan som vanligt. Tarzans ägare hade tyckt att han hade betett sig annorlunda det senaste, vart sur och grinig. Dom trodde att det var pågrund av den nya sadeln, så nu ska vi rida barbacka igen. Jag tyckte dock inte att han var konstig, eller jo han var pigg vilket han inte brukar. Men det var kul med lite omväxling.

jag gick till hagen och skulle ta in Tarzan. Då stod det en liten tjurig ponny sol visade med hela sitt kroppsspråk att han verkligen ville in. Han hade ingen täcke och ingen mat i hagen. Tyckte faktiskt synd om honom, så han fick också komma med in, vilket han uppskatta men samtidigt tyckte va lite tråkigt då han inte fick min uppmärksamhet. Det roligaste med ponny är deras charm, enligt mig😂
Kram//W

Likes

Comments

Goldie, Tindra, Uteritt

Jag kan verkligen garantera att snön påverkar Goldie nått så fruktansvärt! Igår när jag och mamma red ut så var hon så himla pigg! Huvudet högt och öronen spetsade framåt. Vi låg typ 10 meter framför mamma och Tindra hela tiden. Jag gjorde därför tempoväxlingar för att få henne gå långsammare och inte trippa fram i 190 km/h... Plus att hon inte är skodd i bak och riskerar att halka, men men.. Goldie är Goldie och hon gör saker innan att tänka 😉😂

Vi red den nys rundan fast åt andra hållet. Det gick väldigt bra! Vi fick trava igenom hela den rundan eftersom det var jägare i alla hörn och kanter. Då blev Goldie lite tröttare iallafall. Hon gick med väääldigt låg hals och blev lite dragig när hon ville ha långa tyglar. Men då är det bara att släppa i ena tygeln så hon tappar där och sedan fånga upp henne igen. (Perfekt förklaring verkligen..) 😉😉😂😂

Hon var jätteduktig. När vi kom hem hade mammas sambo fixat vinterhagen så Wendy och Jonna var jätteglada och gick & käka där. Likaså gjorde Tindra och Goldie när vi släppte ut dom.

Hela eftermiddag igår var vi vid vår pulkabacke som Wilma berättade om igår. Det var väldigt kul men seriöst, vi sög på att sitta kvar på pulkorna!! Vi tog med oss fika också som vi satt och år i solen ⛄️❄️☀️

/Alva

Likes

Comments