Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Stor dag idag, med lång intervju för en skola, god mat i mängder (jag kommer sprängas), mycket nya intryck, Bellini och taxiåkande. London är alltid najs, men denna gången jag varit den bästa hittills. Tips! Canova Hall i Brixton och Polpo, nära Piccadilly Circus. Mat är mitt livs kärlek. Mat, mat, mat. Och drick Bellini när ni kan. Väldigt gott. Skål för livet!

Likes

Comments

​Packning, planering och pirr i magen. London, my love, see you soon! 

Likes

Comments

Helgen är snart slut, men det är okej. Man ska ju inte leva för helgerna enbart, tänk vad kort livet skulle bli. Jag har hunnit gå på Alae på Stora Teatern - en föreställning med en flygel, pianist och tre dansare på scen - se Fantomen på Operan på Göteborgsoperan (SE DEN!) - om kultur är bra för hyn, vilket jag tror, kommer jag att glöda imorgon -, göra visitkort för hand, träna, äta middag med Felicia, ha en litet sammanbrott som visade sig vara precis så meningslöst som alla mina andra sammanbrott någonsin har varit, fira August och äta lunch med mamma och pappa samtidigt, bara vi tre. Det ska nästan bli skönt med vardag, så som jag flänger om helgerna. Skämt åsido. Kommande vecka blir spännande. Nu ska jag ta en dusch och äta middag. Åh, söndagkväll!

Likes

Comments

Min farmor är min idol och förebild i väldigt mycket. Jag önskar att alla hade en farmor som henne i sitt liv, men eftersom alla inte har det, har jag gjort en kort intervju så att alla kan få en glimt och lite inspiration, så som jag själv har fått och får hela tiden av min farmor.

Sött eller salt? Salt. Vilken bok borde alla läsa? För tillfället tycker jag att alla borde läsa böcker av Elena Ferrente. Om du fick fika med vem som helst - död eller levande - vem skulle det vara? Någon levande. Nej, jag vet inte riktigt. Kanske min mamma, för hon berättade alltid så roligt från när hon var liten. När grät du senast? När vi blev överraskade av hela släkten för att fira vår 50-åriga bröllopsdag. Vad lagar du när du bjuder på middag? Det som finns i kylen. Jag handlar aldrig för att bjuda på något speciellt, men gärna grönsaker och någon fisk. Och kärlek, då blir det alltid bra oavsett. Vad är kärlek? Att gå utanför sig själv och känna med andra. Ofta är det de små sakerna som är störst. Vem eller vad inspireras du av? Naturen, men det gör väl alla. Om jag ser en rödhake, blåmes eller trollslända vet jag vem det är. Och så inspireras jag av små människor, de är så kloka. Vad är du rädd för? Att ondskan blir större än kärleken i världen och att det ska hända något som gör att man förlorar någon man älskar. Vad händer efter döden? Förhoppningsvis är döden lika fin som livet. Jag undrar bara vart alla ska få plats. Kaffe eller thé? Kaffe på morgonen, även om det bara är gott när man är i Italien. Varmt vatten, om jag får välja. Vad önskar du att du visste när du var 20 år? Jag vill inte veta något i förväg, och om jag önskar att jag visste något innan, hade det ju betytt att jag ångrar något, och det gör jag inte. Till sist, vad ska du göra i helgen? Jag vet inte. Jag vet inte vad jag gjorde igår heller. Eller jo, jag ska leka med färger!

Likes

Comments

​Mitt huvud är ett universum och allt är som det ska. Det är svarta hål och nyfödda stjärnor och galaxer i miljoner och inte en bråkdel är upptäckt än. Ovan målning är gjord av mig. Det är coolt och så självklart att det är löjligt. Alan Watts säger att livet är en lek - inget är nödvändigt och det finns inget mål som måste uppnås innan  livet är slut, varken ditt eget liv eller allt liv på jorden. Det är en lek och vi kan lika gärna ha roligt när vi är här. Jag har roligt och jag älskar livet som det är idag. Det hjälper inte att göra något annat. 

Det är fredag! Det är sol och jag har energi som liksom går uppåt och utåt och jag känner mig charmigare än någonsin. NI vet när man känner sig snygg och cool och bra och allt liksom verkar falla på plats men på ett kaotiskt sätt? Så är det idag. Jag älskar det. 

Likes

Comments

​Det är torsdag och jag har långhelg framför mig. Jag ska fylla på med en massa inspiration i form av både dans- och musikalföreställningar, för att (förhoppningsvis...) få ihop ett scenframträdande  om stjärnor till i nästa vecka. Och på tal om inspiration! Charlotte Le Bon är en kanadensisk skådespelerska och konstnär som är bosatt i Paris och har en utställning - Pickle Melancholia - i Galerie Item. Bilderna ovan är från nämna utställning och jag föll som en fura för konstigheten och geniidén att ha en liten saltgurka i fokus. Här kan man läsa en intervju med konstnärinnan själv.  

Likes

Comments

När jag har en sämre dag, brukar jag gå hem, gråta om det behövs och äta mörk choklad och dricka något varmt. Ta en lång dusch och tigga fysisk närhet av de som råkar vara i närheten. Träna, om det är ilska inblandat. Sedan brukar det vara bra. Jag känner mig som en ny människa.

Idag är en sån där halvbra dag. Ingen är egentligen dåligt, men så är det ju inget som sitter riktigt på plats heller. Men! Jag kommer hem och hittar bilderna ovan på min Pinterest. Det var allt som behövdes, för att jag skulle få lite gnista i bröstkorgen och livet skulle kännas mindre grått än himlen idag. Det bör tilläggas att hittills i mitt liv har jag aldrig haft några djupare depressioner att återhämta mig ifrån, och när jag refererar till dåliga dagar, menar jag dagar när jag har sovit dåligt eller bara inte har energi nog att ta mig an en hel dag utan pauser ofta och gärna lite extra ompyssel.

Så. En lista på saker som är bra, för att vidare få upp livslusten;

- Middagen med mina bästisar igår var supermysig och välbehövd. Man behöver bästisar.

- Jag ska träna ikväll, vilket jag inte gjort på en vecka och det känns som en evighet.

-Jag har god matlåda med till imorgon. (Spenatsoppa och kokt ägg! Jag dör.)

-Jag har nästan alltid någon nära till hands när jag verkligen behöver en kram.

- Det är höst vilket betyder att det snart är vinter och jag älskar både hösten och vintern för att allt är så vackert.

- På lördag ska jag se Fantomen på Operan på Göteborgsoperan, som för övrigt är min första kärlek och det är ju alltid trevligt att hälsa på sådana.

- Jag är ledig på fredag.

- Nästa vecka bär det av till London och jag har hittat den perfekta restaurangen som jag och pappa ska gå och äta middag på.

-Jag är lycklig. På riktigt och varje dag.

Likes

Comments

Himlen är blå och hösten är som vackrast. Det är måndag! Jag känner mig som 100 år när jag hela tiden upprepar att tiden går så fort, men det gör den ju.

Nu ska jag på måndags-AW. Förutom himlen har jag inga måndagsblåa känslor.

Likes

Comments