Här sitter jag, i mitt underställ, och tittar på baddräkter som är alldeles för dyra på internet, i en by i alperna. Bara sådär.

Det är så naturligt, egentligen. Jag skulle inte vara hemma detta året, jag skulle vara här, för att utvecklas, få smaka på en liten del av världen och ha lite förståelse för hur otroligt lätt och bra jag har haft det i hela mitt liv. Jag behövde få lite bättre självförtroende, se att jag ju klarar mig, även utan mamma och pappa eller en klass eller någon som väntar på mig utanför toaletten, så jag slipper gå själv. Å andra sidan så är jag ju aldrig själv. Min tro på Gud, vad någon annan än tycker om den, är ju med mig.

Det känns som att nu när vi har flyttat, så släppte all min olust till vardagen här. Det var nog en större tyngd över bröstet än jag fattade. Nu är allt bra, igen. Om mindre än 40 dagar åker jag till Italien och kommer tillbaka till Schweiz som 20-åring. Alla tonåren är borta. Jag kommer nog inte sakna dem i sig, men jag hade ändå väldigt bra år som tonåring, iallafall efter min 16-årsdag.

Jag ser fram emot allt som ligger framför mig. Resa, plugga - även om jag inte har någon aning om vad, just nu är jag bara sugen på strökurser - kanske starta något eget, hitta en lägenhet, bo utomlands mer om det passar. Det finns så mycket jag vill göra att jag nog skulle behöva tre liv för att göra allt. Jag får väl skriva en lista över saker som måste göras och sånt som skulle vara kul att ha gjort, men inte är nödvändigt. Jag misstänker att den första skulle bli längre...

Idag kom vi ut i backen sent, efter 11-tiden. Vi åkte skidor till klockan halv fyra ungefär, jag och tjejerna och Nic. Johanna åkte ner till huset efter frukosten, för att ställa i ordning lite, och jobba imorgon. Hon kommer upp igen imon kväll. Jag hoppas att kvällen blir lugn och att jag kan få undan lite plugg om matspjälkningen, och kanske se nån film efter middagen. Dock så misstänker jag att Nic gärna äter med flera andra, när Johanna inte är här. On verra.

Likes

Comments

Salut tout le monde!

Hur har ni det? Jag mår bra. Jag och Johanna och Elsa har åkt skidor väldigt lugnt idag, från klockan tio till två ungefär. Sedan åkte Johanna en stund med Nic och jag åkte ner till lägenheten med Elsa. Luna åkte med sin farbror, faster och kusiner.

Gårkvällen var trevlig, trots att jag hade ont i huvudet på grund av vad jag skulle vilja kalla näst intill näringsbrist, men vad som nog egentligen var en kombination av mycket skidåkning, sol och för lite vätska och mat. Mat. Jag längtar efter min egna mat, full med en massa härliga vitaminer och nyttigheter. Här äter vi mest glutenbaserade kolhydrater, i form av bröd och croissanter till frukost, mackor till lunch i backen och sedan på kvällen - pasta. Eller ris, om man har tur. Ikväll tror jag att det blir fondue. Ingen linsgryta eller supersallad eller rotfrukter här inte! Suck. De verkar dessutom klara sig på tre - för mig väldigt små och näringslösa, eftersom jag inte äter kött och de vegetariska proteinerna inte är att tala om här - måltider. Jag som blir hängig och grinig om jag missar ett av mina två dagliga mellanmål... Har bett Jo köpa yoghurt och bananer, så kan jag äta det som mellis och frukost.

Efter middagen igår kollade jag i vilket fall som helst på 100 steg från Bombay till Paris, som Feffe tipsade mig om över jul. Tack, Feffe! Den var väldigt fin och mysig, och egentligen värdelös att se på om man är hungrig. Maten spelar en väldigt stor roll, nämligen. Tips, för att göra måndagen efter lovet lite mindre jobbig, kanske.

Nu ska vi snart knata ner till La grande salle, för att se en film om den bäste free ride-åkaren i världen. Han kommer vara där själv också, och Nic är väldigt taggad. Jag är mest med för att vara artig, men det ska bli intressant att se, och jag kan tänka mig att man blir inspirerad. Efteråt kommer det nog lite folk hit, till vår pyttelilla lägenhet, och äter fondue, om jag har förstått det hela rätt. Jag konsulteras ju sällan över sådana saker, vilket inte stör mig så mycket alls.

Raggsockarna åker av och på åker tunnare ullstrumpor, för att de ska få plats i mina skor som blev väldigt mycket mindre av inläggen jag fick med mig efter jul.

Bisous! 

Likes

Comments

Hej på er!

Jag ska börja med att säga att jag mår fint. Jag hade en dålig dag i fredags, och har varit lite ur form det senaste öre huvud taget. Men jag mår bra. Jag anser mig inte må tillräckligt dåligt, egentligen någonsin, för att säga att jag inte mår okej åtminstone. Om jag har en dålig dag, så försöker jag att limitera det till en dag. Nu med flytten har jag varit negativ till det mesta har det känts som, någon som jag sällan är och hatar att vara. Det hjälper ju ingen.

På tal om flytten, så sov vi första gången i det nya huset i fredags. Igår packade vi upp sakerna och försökte få ordning på så mycket som möjligt, även om jag måste erkänna att jag gjorde minimalt för att hjälpa till. Jag var trött och satt i mitt rum och pysslade med mina grejer mest hela dagen. På kvällen åkte vi upp till La Tzoumaz, och nu har vi sportlov!

Idag åkte vi i Verbier hela dagen, tillsammans med Nics bror Dominique, hans fru Sara och deras döttrar Jade och Stella. Jag har utmanat mig själv ordentligt idag, ska jag säga er. Problemet är ju inte om man kommer ner, utan snarare hur man kommer ner, och i vilket skick. Det kan knappast sägas att jag åkte vackert i backarna som inte var pistade och väldigt buckliga, och jag är rädd att jag har givit mina skidor några skrapsår, för backarna var ganska steniga, men jag kom ner i bra skick och har bara ramlat två gånger idag! Å andra sidan ha jag nog bränt min näsa i solen, trots att jag var noga med solskydd...

Den där festen som Nic hade, var inte ens igår, förresten, så jag gick runt och hade en klump i magen för inget alls. Ännu ett bevis på att det inte hjälper att oroa sig.

Likes

Comments

...och skriver mer i nästa inlägg! Vi är i La Tzoumaz nu och flytten gick bra. Nu har vi sportlov. Skönt!

Likes

Comments

Idag orkar jag inte. Jag vill bara lägga mig ner, bli ompysslad, höra min familj stöka nere i köket, äta middag med dem och sedan ta en lång dusch. Ta på mig pyjamas och sitta med mamma och pappa och dricks thé framför någon film som pappa säger att han har sett början och slutet och mitten på, men aldrig på samma gång. Jag vill inte behöva tänka på hur jag ska få alla mina saker att få plats i resväskor, eller på hur lite jag vill gå på en fest som Nic ska ha i helgen. Jag vill laga någon god middag, prata med min familj om allt och skratta och argumentet över viktiga, men oftast oviktiga, saker.

Vi flyttar idag. Vi sover i det nya huset ikväll, vilket jag fick veta för några minuter sedan. För tillfället känns det som att jag får veta allt sist, och sedan är det jag som är sen eller långsam. Andas in - andas ut. Egentligen passar jag inte som au pair, tror jag. För familjen jag jobbar för passar jag bra, men jag själv är så dålig på att stänga av jobb, så jag vill helt dränerad p energi. Visst ger det energi också, allt som jag inte hade fått göra annars, men idag är jag trött. Jag har sovit konstigt på min tunna madrass och hade velat ha lite framförhållning, så att jag hade kunnat packa mer eftertänksamt. andas in - andas ut.

Det kommer bli bra, det blir det ju alltid. Hittills i mitt liv har jag aldrig haft det svårt, inte på riktigt. Inte med tanke på vad som händer överallt i världen just nu. Men jag är lite trött. Det får jag vara. Bara jag orkar vara pigg sedan. Det är 41 dagar kvar tills jag åker till Italien och ungefär 150 dagar kvar totalt av mitt år här i Schweiz. Det kommer jag orka, till och med njuta, av. För det är - om inget annat - erfarenhet.

Likes

Comments

Hello!

Ligger på en madrass som är max fem centimeter tjock på mitt väldigt dammiga golv. Min säng är borta.

Jag har haft en egentligen ganska bra dag, men mitt humör har liksom varit lite - hur ska jag beskriva det? - snett. Inget har liksom varit helt bra. Alice dök aldrig upp, men det bryr jag mig inte så mycket om. Vädret var underbart och jag satt på Sleepy Bear och drack kaffe och läste själv en stund, men det var något som gnagde, och jag kunde inte sätta fingret på vad. Kanske är det borta imon.

Kvällen var iallafall bra, med tårta och lite firande av Agnes och Tova i svenska kyrkan med våra små tanter. Jag och Ida gav dem rosa anemoner och sedan fick vi ta godis - alltså riktigt svenskt lösgodis! Innan det hade jag dock fått med mig några PimPims tablettaskar, de är mina favoriter. Jag är egentligen väldigt mycket mer för glass och småkakor än för godis, men PimPims hallonbåtar är så himla gott ibland.

Nu ska jag sova här. Imorgon är det fredag!

Likes

Comments

Godmorgon!

Jag hade en så fin eftermiddag och kväll igår. Vid halv två åkte jag in med tjejerna till musiken och övade glosor med Luna, medan Elsa var inne på lektion. Efteråt hämtade Nic upp dem och jag gick mot H&M och Agnes. Vi strosade nere i Ouchy, för vädret var vårigt och vi behövde andas frisk luft och få lite färg på näsan. Jag hade köpt apelsiner, de är så goda just nu, och vi satte oss på en bänk och tittade på människor och åt dem. Apelsinerna, alltså.

Innan vi åkte in till restaurangen där vi skulle äta på kvällen, åkte vi hem till Agnes för att ligga på sängen lite, äta knäckebröd med kräftost (!!!) som hon hade kvar från Sverige och liksom vara tillsammans utan att egentligen göra någonting.

Vid 18-tiden gick vi mot metron och åkte mot Riponne, där vi skulle möta Ida. Det var stjärnklart. Väl tillsammans alla tre, styrde vi stegen mot Pavillon - som var fullbokad. Jaha. Vad gör vi då? tänkte vi och stod i några minuter och såg nog väldigt vilsna ut, för en killa kom fram till oss och sa att vi kunde ta hans bord, för han satte sig med några andra. Sagt och gjort och så fick vi bord ändå!

Vi beställde drinkar och åt pizza med eftersmak av salta pinnar, Tova kom när hennes franska var klar och mer drinkar dracks. Det var väldigt trevligt med livejazz och vi skrattade och bidrog nog till den höga ljudvolymen ganska ordentligt. Jag är hes idag, med stor sannolikhet på grund av det. Jag har ju jäkla roligt med de hör tjejerna alltså, Paris kommer bli kul!

Nu har jag ätit frukost och ska plugga lite. Jag är helt ledig idag, och ska se om Alice dyker upp på vårt möte idag. Hoppas ni får en bra torsdag där hemma!

Likes

Comments

Godmorgon!

Här lyser solen så att jag nästan får hopp om vår, fastän det bara är februari. Å andra sidan så är vi närmare mars än januari idag. Med det tänkte jag bjuda på några bilder som får mig på bra humör just nu, och som står på min lista över saker jag ska köpa när jag känner att pengarna bättre läggs på det, än på att spara till Bergamo eller Paris. Fast solglasögonen kanske jag hinner knipa redan i Milano, när jag har ett par timmar över innan resten av familjen kommer dit... & other stories (för övrigt en av mina favoritbutiker någonsin) har ju en butik där. Vi får se! Det är ju ändå 43 dagar dit, men vem håller noga koll?

Ett citat av Lasse Åberg, som jag tyckte var roligt och fint. Och ett bra skönhetstips!

Coupglas. Jag älskar coupglas, det är den finaste glassorten att dricka bubbel och drinkar i tycker jag.

Frukost på Pom & Flora, som jag älskar. Många av mina kafédrömmar är grundade på deras frukost. Foto från Elsas blogg, hon tar så vackra bilder.

Solglasögon härifrån. Jag är oftast inte så mycket för just solglasögon, jag tycker att andra är coolare i det än jag själv. Dessa föll jag pladask för, dock. Tänk dem, vindrufsigt hår, vit skjorta och ljusa, raka jeans och sedan shorts till sommaren. Åh. De var inte så dyra heller, kanske klickar jag hem dem redan nu... Fast jag vill nog se hur de ser ut på först... Tänk om det tar slut? Då kanske det finns nån mening med det. Men - de är ju så fina!

Nu ska jag sluta vela och ta tag i min dag. Jag har ätit frukost och ska ta och yoga. I eftermiddag har jag hand om tjejerna en stund, liksom imorgon. Det blir så när Nic vill få allt med flytten klart så fort som möjligt. Jag förstår honom, men kan samtidigt inte låta bli att tänka att det faktiskt inte är mitt fel att de flyttar så fort, och varför ska jag få jobba dubbelt? Dessa tankar försöker jag att blåsa ut genom öronen, för det är knappast deras mening att ge mig extra jobb och det var jag ju, innerst inne. Senare i eftermiddag är jag iallafall ledig som vanligt, och som sagt, vi ska äta middag på en resturang som heter Pavillon, och det ska bli mysigt. Lite flärd i flyttdammet.

Likes

Comments

Denna låten fick jag på hjärnan under dagen. Den är från '98. Fastnar lätt i huvudet, iallafall på mig.

Jag är mätt på pizza och glass och har sovmorgon imon. Ska träffa Agnes, Tova och Ida sedan, äta middag och ta n drink på en restaurang med livejazz imon kväll. Jag har alltså en ganska bra dag att se fram emot imon.

Nu ska jag fixa mig iordning och lägga mig och se ett avsnitt av The Halcyon. Den är väldigt bra och det är nog bra för mitt plugg att det bara kommer ut ett avsnitt i veckan, annars hade jag legat och sträckkollat. Min disciplin när det gäller just bra tv-serier eller böcker är sådär.

Utan mycket mer att rapportera, så önskar jag er en fin kväll. Bisous

Likes

Comments

Glad alla hjärtans dag!

Jag fick en väldigt bra start, med frukost på Blackbird med Ida. Det var väldigt skönt att komma ut ur huset en stund, och nu på vägen hem gick jag av bussen lite tidigare och köpte den där poppiga chokladen på Chic Cham. Lite kärlek till mig själv idag. Därifrån knatade jag hemåt, för solen värmer och det känns lite vårigt i luften.

På varje buss står det något extra idag, till exempel på min buss, 9an, stod det St-Valentin och på 6an så stod det Les amoureuses. Det var lite gulligt tyckte jag. I övrigt märker man inte av att det är något annorlunda.

Nu ska jag strax laga lite lunch, sedan yoga och plugga. Tisdagar för mig är ju lugna, jag hoppas att det kan fortsätta så även efter flytten. Mitt schema kommer nog att ändras lite grann ändå, men jag hoppas att jag får min lunch ledig iallafall någon dag. On verra.

Ha en fin dag och kramas lite extra! Bisous

Likes

Comments