De säger att om man vill skriva bra, ska man skriva ner allt. ALLT. Man lär sig till slut, som med mycket annat. Är det något jag vill bli verkligt bra på är det att skriva. Språk i allmänhet, men svenska, engelska och franska i synnerhet. Jag vill bo och jobba mestadels i Sverige, och därför är det logiskt att jag skriver på svenska. Det är ett fint språk. Lite litet ibland, bara.

Sedan några år tillbaka skriver jag ner det mesta. Jag glömmer så lätt annars, men det gör också att jag har börjar uppskatta väldigt mycket när någon tycker att det jag skriver är bra. Jag vill skriva sådant som folk minns - det där som stannar kvar, väcker känslor och som man vill visa för sina närmaste, för att de helt enkelt måste förstå. Det där som man sparar till det perfekta tillfället, så som jag vill läsa Två Dagar enbart till lördagsfrukosten, när man har tid att titta och läsa allt två gånger.

Helst av allt skulle jag vilja jobba med andra kvinnor som känner samma som jag. Viljan att skapa något som får folk att bli glada och inspirerade. Tänk att ha ett webbmagasin och kunna driva det på heltid, tillsammans med några supercoola personer, ha måndagsmöten med frukost, hundarna får vara med på jobbet, kunna bolla idéer på kontoret och jobba med ett tydligt mål - att göra något som folk vill spara till lördagsmorgonen.

Jag vet precis vad magasinet skulle heta, hur kontoret skulle se ut och vad för typ av människor jag vill jobba med. Kanske kan man börja med det som en rolig grej, på fritiden, och sedan kunna lägga mer och mer tid på det. Jag hade passat som chefredaktör, det tror jag verkligen. Alla test man kan göra på utbildningssidor - de som visar vilken utbildning som skulle passa för en - och liknande stärker min tes. Jag passar som ledare, och jag trivs med det, så länge det är något jag känner för. Språk och kommunikation men framför allt det som är vackert, känner jag för.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I fredags gjorde jag och min Edvin pizza. PIZZA! Kan sällan bli fel. Aldrig, tror jag. Vegetariska såklart och med massor av ost. Båda med tomatsås och mozzarella, den ena med getost, fikon, pinjenötter, honung och rucola och sedan den andra med svamp, päron, parmesan, svartpeppar och tryffelolja. Så fruktansvärt gott. Gör pizza, medan ni lever. Och njut av snön!

Likes

Comments

När jag är stor och vuxen på riktigt - med mitt drömjobb, en hund som heter Tim och som får följa med överallt och en man kanske - ska jag ha ett litet hus. Jag ska ha middagar på fredagskvällarna, eftermiddagsfika på lördagarna och lång lång lång frukost på söndagen. Det ska alltid finnas tid och plats för alla som vill komma hem till mig. Och blommor, alltid blommor! I krukor och i vaser och på tavlor och på kuddarna i soffan, där vi ser på På spåret om det fortfarande går då.

Köket ska ha plats att laga en massa mat i. Det ska vara enkelt att fixa middag eller lunch eller fika, till bara mig eller till alla jag känner, om de alla får för sig att komma samtidigt. Alla koppar ska ha fat. Det ska alltid finnas ett gott vitt vin på kylning, helst med bubblor. Helst champagne. Rött vin måste också finnas tillgängligt alla tider på dygnet. Ibland behövs det ju akut.

Jag ska göra granola själv, sova i linnelakan och ha lagrad ost i kylskåpet. Om jag kan få ha ett litet hus och äta god mat och vara omringad av älskade människor, kommer jag vara lycklig och tacksam för alltid.

Likes

Comments

Här sitter jag och skriver från mobilen, eftersom minnet är slut på mitt iCloud och jag inte får över bilder till datorn automatiskt, och är för lat för att göra det manuellt. Jag vet nog inte ens hur man gör, när jag tänker efter.

Jag sitter vid mitt skrivbord i mitt rum, har betalat räkningar lite för sent, beställt hem en julklapp till mig själv och tänker på att jag ska nog snart lägga mig. Veckan är lång, men om jag får sova och äta ordentligt blir det nog inga problem.

Jag har gjort julthé och har i en kanna här bredvid. Det ska jag alltid ha om jag någonsin blir egenföretagare eller frilansare. Inte julthé, men en thékanna, det är så fint. Stjärnan lyser i fönstret och jag har levande ljus tända. Det ör frost ute och jag älskar det. Hoppas det inte blir plusgrader igen innan jul, utan att det kommer en massa snö och får vara frostigt och gnistrande iallafall tills jag åker härifrån den 8e januari.

Likes

Comments

Första advent! Det känns inte som det. Jag är på väg till Göteborg från Lund och helgen känns som att den redan är slut. Det går så fort, speciellt när man är lycklig. Jag är lite trött, men glad och kanske lite blå inför en sju dagar lång arbetsvecka i nästa vecka.

Vi har bakat både lussekatter och byggt pepparkakshus! Det blev så fint. Och julmusiken har gått varm, som sig bör. Nu vill jag ha adventsmys så man vill kräkas den 27e december. Sedan vill jag ha glitter i mängder, lagom till nyår.

I övrigt har jag badat i rosa vatten tills händer och fötter var så skrynkliga att man knappt kunde röra på dem, lagat och ätit god mat, varit på stråkkonsert, kollat på julkalendern, värmt mig framför en öppen eld, gått och lagt mig alldeles för sent och promenerat i både frost och regn. Jag är glad för allt.

Likes

Comments

Jag håller på att spricka. Det är första december imorgon! Jag har fått upp en julstjärna. Den är väldigt sned och ljuset är något för gult och jag har inte riktigt fått till längden heller, men den är uppe och på söndag är det första advent.

Det är frost ute. Daggkåpan är alldeles gnistrande och precis så vill jag att min bröllopsklänning ska se ut - med uddig kant och glittrande och tung. Som frost.

Jag vill baka lussekatter och göra en massa pepparkakor som jag ska dekorera med kristyr, det har jag inte gjort sedan jag-vet-inte-när. Dricka thé, sitta framför brasan, ta ett bad, gå till kyrkan och lyssna på julsång. Kyssas. Måla mina naglar röda. Beundra frosten. Skriva för hand och planera inför jul och nyår och för resan till Asien.

Jag skulle behöva ett nytt anteckningsblock, för mitt börjar ta slut. Det är viktigt hur det känns och därför kan jag inte låta någon annan köpa åt mig, även om jag gärna hade önskat mig i julklapp. Det måste vara precis rätt. I övrigt önskar jag mig bara pengar att resa för, och vaccinen som behövs. Det är dyrt att vaccinera sig, men jag betalar hellre pengar nu än med mitt liv senare. Usch, det lät dramatiskt, men det är sant och pengar har aldrig gjort någon lycklig på riktigt ändå.

Nu ska jag titta lyriskt på min julstjärna, äta middag och sticka iväg och boxas. Puss!

Likes

Comments

För två år sedan skulle jag inte röra en bulle. För mycket socker - socker över huvud taget - och gluten och NOLL näring. Jag var sträng med min kost och med min träning. Det var inget jag mådde dåligt över då - tvärtom - men idag trivs och mår jag så mycket bättre med att känna mig fin i min kropp och därmed kunna äta en bulle då och då.

SPECIELLT om bullen ser ut såhär. I fredags i stan var jag och köpte bröd och fika på DaMatteos handel, vilket kan vara höjden av ledig-fredags-lyx. Ett riktigt gott surdegsbröd med smör och stark ost äter jag som godis, så det kom med också, men dessa bullarna ropade mitt namn. Björnbär och hasselnötter. Man hade kunnat ha lite lite mörk choklad i, då hade de varit de lyxigaste bullarna världen hade skådat, men man får ju sansa sig ibland. De var så goda så jag nästan dog ändå.

Likes

Comments

Jag mår så bra idag, precis som när denna bilden togs i Bergamo på min 20-årsdag. Chic och glittrigt, sprudlande lycklig. Hoppas att alla får känna så. För det första drack jag thé ur en gammal kopp med fat till frukost och då blir resten av dagen bra per automatik. Man känner sig så engelskt romantisk. Det enda som saknades var rött läppstift som skulle lämna spår på koppen, det kan vara det finaste som finns. Sedan har jag fått en del gjort, åkte in till stan och köpte de första julklapparna till några av mina favoritpersoner, ätit lång lunch med mamma och pappa och Jennie som är keramiker och som vi brukar äta lunch med på fredagar när jag är ledig och så fick vi Sara Bernard till kaffet efteråt. Det är min nya favoritbakelse. Innerst inne är jag nog en 89-årig tant.

Det är fredag! Min favoritdag. Imorgon ska vi till landet och det ska bli så härligt. Jag ska läsa Två Dagar efter frukost tills det är dags för lunch och gå runt i raggsockor och känna mig supersnygg i pyjamas. Sedan ska jag kolla upp vart jag vill i Asien nu när vi äntligen har bokat flyg dit (8e januari sticker vi!) samt kolla hur stora eller små mina chanser är att komma in på journalistprogrammet i Uppsala och Göteborg. Jag är så sugen på att plugga nu så jag håller på att krevera. Påminn mig gärna om det när jag klagar på för mycket att göra väl på universitetet.

Ah, universitet. Jag kommer passa in så fint. Romantisk som jag är har jag en mycket fin bild av det hela. Jag tänker mig att jag kommer dit på morgnarna, går på föreläsningar, sitter och jobbar på ett kafé - precis vid fönstret ska jag sitta - med en stor kopp thé. Sedan ska jag praktisera på en redaktion och få in en fot i branschen, jobba ett tag och - när tiden känns rätt och jag har hittat en partner in crime - starta eget. Exakt vad är inte bestämt och det är inte så noga heller. Men det ska vara mitt och det kommer vara perfekt.

Likes

Comments

Ny längd på håret och snö på marken som glittrar precis som jag älskar när det gör på vintern. Och varm choklad för att fira att farmor fyller år.

Likes

Comments

Fredag var en himla bra dag. Var i Köpenhamn över dagen, strosade på Ströget, fikade på Café Norden, gick på bio och drack cocktails och åt middag på Fiskebar, en av mina favoritrestauranger.

Helgen har varit väldigt bra på alla vis. Jag känner att jag har fått energi, och ser till och med fram emot veckan, vilket inte har hänt på ett tag. Håret kortare också! Älskar att klippa mig. Man känner sig som en ny person efter en klippning och en dusch. Och det ligger snö på marken!!! Min stora kärlek i livet är snö. Och mat, såklart. Nu tar jag söndagkväll och så är det måndag imorgon igen. Tur att livet inte alltid är såhär, vad hemskt om man hade vant sig.

Likes

Comments

Instagram@alvanyblom