Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Inspo

Ibland kan man behöva lite inspiration. Lite så känner i alla fall jag just nu i vintermörkret och alla inlämningar som ska in innan jag tar lov. //Alva

Likes

Comments

Träning & Hälsa

Hejsan! Jag är nog inte ensam om att ha lagt ner träningen ett tag nu under påsk. Istället har det blivit att käka en del ur påskägget men det är okej, man måste ju få unna sig. 

Nu känner jag mig i alla fall mig redo för att komma igång igen med löpningen. Har mer motivation en någonsin och kommer använda mig utav ett träningsprogram ur boken "Stora löparboken för kvinnor" av Jessica Almenäs och Lovisa Sandström. Har också hört rykten om att det kommer en tvåa så det ser jag fram emot.

Jag kommer träna tre pass i veckan i 5 veckor så att jag i slutet av träningsprogrammet kommer kunna springa 5 km på 35 km. Kommer försöka uppdatera er varje vecka om hur det går och om jag håller mig till rutinen så ser fram emot mer löpar snack här i bloggen. //Alva

Likes

Comments

Sport & Fritid

​Hej på er, ligger just nu hemma i min säng denna måndag. Har nämligen blivit förskräckligt sjuk, nej men har lite feber och en förkylning så bestämde mig för att stanna hemma. 

Har denna morgon kollat på Bridget Jones diary, älskar den filmen och den får mig alltid på ett bra humör. Dock ligger min matte bok på nattduksbordet bredvid mig och väntar på att jag ska jobba några tal, kanske ser en till film innan jag tar tag i det.. 

Var i Romme i helgen och åkte skidor. Romme bjöd på både bra väder och bra åkning så är väldigt nöjd över helgen. Nu ska jag nog gå och göra en avokado macka, blev väldigt hungrig av allt detta skrivande ;) 

//Alva

Likes

Comments

Böcker & Skrivande

Hallå, hoppas ni mår bra.

I detta inlägg tänkte jag skriva om hur du kan lyckas med din roman. Jag har alltid gillat att skriva och har många gånger påbörjat nya böcker men jag har aldrig avslutat någon. Men nu har jag sökt runt på nätet och samlat ihop några tips för att jag nu ska lyckas avsluta min pågående bok. Hoppas några utav er kan få några tips så lovar jag att uppdatera er om en månad hur det har gått.

1. Skaffa en plan

Det som har hjälpt mig en del för att orka fortsätta skriva och inte ge upp är att planera när jag vill skriva, vad jag vill skriva, hur jag vill skriva osv. Ja jag vet det låter as trist men se det som ett träningsprogram du måste följa. När du väl har gjort det känns det bra och du är nöjd över dig själv. Personlige ska jag försöka skriva varje söndag i minst en timme för att förmodligen hinna klart denna sommar.

2.Skapa karaktärer

Ett annat tips jag ska tänka mer på är att skapa mina karaktärer. Jag ska få mina läsare att antingen älska eller hata personen i boken. Läsaren ska också känna att den vet så mycket om karaktären att den nästan känner personen, det är det som kommer få läsaren att vilja fortsätta veta mer om vad personen näst kommer göra.

3. Hitta din stil

Kort och gått hitta vem du är i skrivandet, är du den skämtsamma, den allvarliga eller är du båda? Jag ska också försöka få en bra variation på texten som gör att läsaren aldrig vet vad som väntar i nästa kapitel.

Likes

Comments

Drar igång denna helg med att starta en blogg helt oplanerat. Känner mig as taggad på att fylla denna sida med inspirerande bilder och texter så håll gärna utkik här framöver om du vill se mer av mig.

5 snabba fakta om Alva: 

-Jag växte upp långt ute på landet.

-Jag älskar att köra yoga.

-Ska börjar första året på gymnasiet efter sommaren.

-Spelar tennis på fritiden

Likes

Comments