Header

Hej på er!
Jag har en sak att berätta för er och det är att jag har en ny blogg eller ett nytt bloggnamn. Jag har ändrat så nu heter min blogg nouw.com/alvahkansson. Jag tog bort å:et i mitt efternamn för att då kan jag länka min blogg på tex instagram. Lättare för dom som läser att komma in här då. Jag har överfört nästan alla inlägg från den här bloggen så den blir inte helt ny. Men jag kommer fortsätta med back to school inläggen där och dom jag redan skrivit finns också där. Allting kommer att fortsätta som vanligt på den nya. Vill ni fortsätta läsa min blogg kan ni bara klicka på mitt bloggnamn som jag skrev där uppe eller klicka HÄR
Den här bloggen kommer vara kvat några dagar så att alla hinner se det. Den kommer inte uppdateras men finnas kvar.
Kram Alva

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Bilden hittade jag här
Idag blir det frisyr tips i back to school serien. Jag som älskar mitt hår borde absolut göra mer frisyrer än vad jag gör, men jag glömmer bort det hela tiden. Frisyrer kan vara svåra att komma på vilken man ska ha i skolan. Men dom här brukar jag oftast göra och ha.

Så här här ser mitt naturlia hår ut 👆
Jag själv tycker inte att jag är fin i mitt platta utan lockar helldre så att det blir mer fylligt. Men detta är iallafall mitt naturliga hår om jag inte orkar locka eller fläta.

Så här älskar jag att ha 👆
Många säger att jag är finare i det och det är vad jag själv också tycker. Det blir sådana fina lockar. Dom ser väldigt naturliga ut men nackdelen med det är att det sliter mycket på håret eftersom att jag har locktong. Jag älskar när mitt hår är lite fluffigare alltså fylligare. Den här frisyren gillar jag starkt.

Hästsvans måste vara hur skönt som helst att ha 👆
Få bort allt hår från ansiktet plus det är riktigt snyggt. Jag gillar att sätta upp i en hög hästsvans när jag har lockat hår. Då blir hästsvansen tjockare. I skolan brukar jag sätta upp så här på prov eller bara lektioner. Ibland kan håret bli lite jobbigt och då sätter jag bara upp det så här.

Knut är något jag bara brukar sätta upp när jag är trött på att ha håret i ansiktet 👆
Jag brukar bara göra som när jag sätter upp en hästsvans fast att du snurrar håret till en knut. Den är även väldigt lätt att göra och både snygg och skön.

Den här är så himla söt 👆
Det ända du behöver göra är att ta lite hår ifrån din lugg. Du delar sedan in hårslingan i tre delar och flätar. Är du klar tar du två hårspennen och sätter fast längs ditt huvud. Väldigt lätt att göra och super sött.

Det här är typ den snyggaste frisyren 👆
Det ända du behöver göra är att att sätta upp halva håret i en hög hästsvans. Tycker den är riktigt söt och cool. Man får inget hår i ansiktet och den är lätt att göra.

Likes

Comments

Bilden hittade jag här

Många köper kanske mycket nya saker inför en skolstart och vissa ingenting alls. I min skola får man inga egna pennor eller sudd för det ska man tydligen köpa själv. Vilket jag tycker är både lite kul och väldigt konstigt. Men här nedan finns en lista på vad jag brukar köpa innan skolstarten.

Blyerts pennor, alltid bra att ha så man kan skriva på alla miljarders papper.

Bläck pennor, brukar sitta och kladda med dom på mig själv och sedan skriver jag med dom ibland.

Överstryknings pennor, jag älskar dom. Jätte bra om man ska komma ihåg någon viktig mening så är det bara att stryka över den.

Sudd, jag skriver jämt fel och suddar nästan mesta delen av lektionen.

Linjal, är bra att ha i matten. Vi hållde på med mycket geometri i sexan och jag hade aldrig en linjal så jag tror jag ska köpa en.

Pennvässare brukar vi aldrig ha i skolan utan det får man också köpa.

Tejp i färg kommer bli första gången jag köper och det är för att märka alla mina egna saker. Som tex pennor kan man sätta tejpen på så vet du att det är din.

Väska är också alltid bra att ha så att man kan lägga ner alla sina saker man ska ha i skolan.

Hoppas ni kanske fick något tips och att ni gillade inlägget.
Kram Alva

Likes

Comments

Bilden hittade jag här

Att plugga tycker många är jobbigt, tråkgt och onödigt. Men jag tror att alla behöver göra det. Jag tror att det hjälper oss mer att plugga lite extra hemma innan ett prov. Jag tänkte nu dela med mig av lite pluggtips. Några saker som kan göra så att du pluggar bättre

Sitt i ett tyst rum, det svåraste som finns för mig är när folk är överaltt runt mig när jag ska plugga. Sätt dig tillexempel inne på ditt rum själv. Då kan du koncentrera dig på rätt sak, plugget.

Va koncentrerad, försök verkligen att koncentrera dig. Stäng av det runt om dig och bara koncentrera dig på vad du ska göra.

Lägg bort mobilen, den är nog det som förstör plugget mest. Visst man vill gärna skriva med vänner och tex kolla instagram. Men försök att stänga av den. Koppla dig ur sociala medier världen och koncentrera dig på det du ska.

Ha musik i öronen om du koncentrerar dig bättre, jag är en person som ibland koncentrerar mig bättre med musik i öronen och ibland utan. Men det är så himla skönt att bara sätta lurarna och sätta på musik. Man stänger aoutomatiskt av världen runt om. Ett starkt tips.

Ha något att dricka och kanske något att äta när du pluggar, det är alltid bra att fylla på energin. Vatten är jätte bra att ha vid sig när du pluggar.

Likes

Comments

Igår åkte jag ju som ni kanske läst till stallet väldigt tidigt. Det var för att jag ville hinna smörja all hans utrustning samt göra rent borstar och hans schabrak. Jag hann precis för sedan var det dags att agera stallvärdinna. Dom små barnen i första gruppen är så himla söta på dom små B ponnierna.
Gruppen efter dom och innan min lektion behöver jag knappt hjälpa. Dom kan allt redan.

Jag fick Edward och jag gjorde iordning som vanligt och han var jätte snäll. I slutet sparka han och blev sur men det gick bra till slut. Man får bara lov att säga till på skarpen.
Vi fick rida ut i skogen med vår andra ridlärare. Hon red sin nya häst och vi andra på ett led bakom. Jag red sist och Edward verkade tycka att det var ganska skönt att lunka runt i skogen med lite trav ibland. Sötisen som har haft sommarlov var helt genomsvettig när vi kom tillbaka. Men det kan jag förstå när det dels var varmt och han har haft sommarlov.
Jag såg en massa blåbär men Edward var några centimeter för hög för att jag skulle nå.
Vi red på skogsvägar och in på en smal stig och klättrade lite lätt i skogen.
Det var en himla mysig start på höst terminen.
Kram Alva

Likes

Comments

Bilden hittade jag här

Hej på er. Det här är mitt första inlägg i min serie. Idag tänkte jag ge er lite tips och råd i skolan. Det här är saker jag jämt försöker göra för att jag vet att det gör mig bättre.

1. Ha alltid med dig en vattenflaska. Jag hade en period för ett tag sedan då jag hade ont i huvudet nästan varje dag i skolan. Då började jag att ta med vatten och sedan dess har det blivit bättre. Känner man sig trött och kanske känner av lite huvudvärk tror jag att de är jätte bra att dricka vatten. Då fyller man på lite vätska.

2. Ha alltid med dig en frukt. Ett jätte bra tips för er som äter sent på dagarna. Vi äter runt 12 och jag äter frukost 7. För mig är det ett måste att äta frukt på för-middagen, annars blir jag sur, okoncentrerad och trött. Fyll på energin och ät en frukt. Lägg ner den dagen innan eller på morgonen innan du åker till skolan.

3. Lyssna alltid på lektionerna. Mitt största tips. Något jag också kämpar med. Jag kan lätt hamna i en dagdröm under en tråkig lektion, men jag märker det efter. När man får ett prov och inte fattar något så är det för att jag inte lyssnade på när läraren förklarade det. Tråkigt med sant. Lyssna på lektionerna och va med. Det är svårt och det håller jag med om men jag försöker så kämpa på.

4. Plugga så mycket du tror du behöver. Har du ett stort prov så är det ett stort tips att sätta sig ner och plugga. Ta en timme på kvällen åt plugget. Lovar att det hjälper. Gå igenom det du ska kunna och tänk efter så att d kan det.

5. Prestera på prov utöver det. Du ska alltid prestera utöver det du lärt dig och det du kan. Alltid. Du ska aldrig försöka prestera bättre och så går det fel istället, utan skriv bara det du är säker på. 

6. Lägg dig i bra tid på kvällen. Ett måste för att orka med skolan är att sova. Jag försöker lägga mig i relativt lagom tid och dom dagarna jag är uppe sent mäker jag det tydligt i skolan dagen efter. Lägg dig i den tiden så att du får ca 8 timmars sömn. Tror att det är en bra proritering att kanske lägga undan mobilen och istället somna i tid.


7. Känn dig trygg bland vänner, lärare och din klass. Ett måste verkligen. Jag själv känner mig inte jätte trygg bland mina lärare. Jag har en som jag tycker om och som jag kan prata med. Tror att det är viktigt at ha åtminstonde en lärare som du kan prata med utifall det skulle hända något. Försök också att hitta din plats i klassen och dina vänner.

Hoppas ni nu fick något tips och att ni gillade första inlägget i serien. Jag tror att det här kommer bli super bra. Imorgon kommer det ett till inlägg klockan 12. Kika in här då om du är nyfiken på fler back to school inlägg.
Kram Alva

Likes

Comments

Finaste killen!!

Nu sitter jag i bilen påväg till stallet. Jag åker dit extra tidigt idag för jag tänkte smörja all hans utrustning. Efter det ska jag nog fixa med min lapp i skötarpärmen. Jag ska även göra rent alla mina borstar som jag har där. Vi får se om jag ryktar innan första gruppen börjar, jag tror inte jag hinner men vi får se.
Klockan halv fyra börjar jag som stallvärdinna. Vilket innebär att jag hjälper dom grupperna innan min.
Jag hoppas verkligen att jag sedan får rida Edward. Jag vill verkligen och hoppas verkligen. Har saknat honom så himla mycket nu under sommaren. Skulle vara så himla kul om jag fick honom nu första ridlektionen på höst terminen.

Likes

Comments

Jag säljer nu 2 av mina Victoria Secret bodymistar.
Den första heter Sensual blush.
Den andra heter Secret craving.
Båda är nästan helt oanvända, jag kanske har sprutat högt 5 sprut med varje.
Jag köpte dom för 119 kronor styck och säljer dom för 80 kronor styck.
Är ni intresserade av någon av dom så kan ni antingen mejla eller skriva till mig på kik.
E-post: Alva.2002@hotmail.com
Kik: aalvaahh

Likes

Comments