Header
Snapchat
Instagram
Blogkeen
Nouw

Blandis (alla kategorier), Från Hjärtat; ur ett annat perspektiv, Det finaste i livet

Så jag vill bara säga att jag vet hur du känner.


Hur det är att känna sig så ensam i vad man känner. Hur det är att gå i dagar, veckor eller månader, med något som tynger utan att blotta en känsla för någon. Jag vet hur det är att ha en själ som knyter sig i två ibland. Och så är den där, knuten, och du kan inte reda ut vad som är eller gick fel.


Jag vet hur det är att gråta sig till sömns, eller att kliva upp på morgonen, vakna och efter ett endaste andetag brista ut i gråt igen. Hur det är att sitta inlåst på ett badrumsgolv med gråten i halsen för att du helt enkelt inte pallar mer ångest, men är livrädd för att spela ut den där tunga klumpen som gör så jävla ont att röra. Visa sig sårbar.


Men jag tror också att vi väldigt sällan faktiskt är ensamma i hur vi känner. Och att vi alltid, om det är till någon tröst, kan säkert veta att det finns fler som känner som du - just precis nu.


Jag vet inte om det får dig att känna dig mindre ensam, men jag har känt vad du känner.


Det kanske inte väger någon större tyngd för andra människor, men vad som alltid varit viktigt för mig är att förlita mig på att jag inte är ensam. Att du kanske inte har någon nära dig som känner som du, som kanske inte förstår varför du brusar upp eller stänger andra människor ute, eller varför du bara knäcker ihop till en hög ibland. Alldeles orkeslös. - Men jag kan lova dig detta, att alldeles lika säkert som allting kanske känns hopplöst just nu, så kan jag lova dig att någon där ute känner precis samma hopplöshet.


Så varför skriver jag? Blottar mig för okända människor med råa texter och ibland tunga inlägg. Jo, just därför. För att någon där ute känner precis samma hopplöshet. Jag vet inte om det hjälper, men jag har en gång i tiden önskat att jag inte var ensam. Att någon kunde förstå mig. Sätta ord precis på det där tunga som jag själv där och då inte vågade prata om. Jag har landat i att det är fullkomligt oviktigt för mig vad andra tycker.

Det har blivit oviktigt, just för att det en gång var så viktigt. Jag var livrädd att prata om ångest och sorg, psykisk ohälsa och allt däremellan. För att det är något man i vardaglig mun inte pratar om högt. Jag önskar att det vore så. Att alla vågade prata. För är det något jag är väl bekant med så är det den stora skräcken över att ingen skulle förstå om man faktiskt pratade högt om det. Men jag har landat i det faktum att fallet inte är så, att vi kanske borde prata lite mer, lite oftare, lite högre?


För är det i själva verket så himla farligt? Så om ja, att vi skulle råka vara ensamma i hur vi känner, så är det bästa som kan hända att någon får möjligheten och äran att förstå något som ligger under facket ”tabu”. Eller kanske rentav möjligheten att förstå dig?

Kom bara ihåg:

Vi är aldrig ensamma. Aldrig någonsin. Våga förlita dig på det

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Blandis (alla kategorier)

Hallå alla fina!

Fredag idag - vilken enorm befrielse. Dessutom är jag helt ledig och fri från jobb denna helg vilket jag känner kommer lägligare än någonsin. Känner hur jag går på en konstant gräns som är så nära ett ”nu kraschar jag ihop”-moment, vilket såklart helst får undvikas känner jag. SÅ en ledig helg var precis vad jag behövde denna vecka!

Reminder till oss alla, det är sunt med fart och fläng - med en gnutta stress! Men inte i för stor mängd, kom ihåg!!! (Även en reminder till mig själv, hehe..)

Just denna helg tänker jag verkligen stanna upp och njuta av nuet.

Imorgon vankas, som jag nämnde tidigare, dans och partaj! Jag är denna gång otroligt peppad, det är nämligen så att Sean Kingston kommer till våran lilla stad och jag tror att man kommer att se en hel del bekanta ansikten väl inne på krogen, då det var slutsålt, vilket såklart är roligt... Jag ser i vilket fall fram emot goda drinkar och dans!

Jag har idag iallafall hunnit med att försova mig och missa mina hela två enda lektioner jag hade idag, ångesten.. Återigen, helgen är välbehövlig haha! Därefter åkte jag iväg på ett möte/samtal som jag har varje vecka! Helt enkelt för att ventilera och för att jag inte ska drunkna i de krav jag har på mig själv och min tillvaro. Jag kan iallafall med handen på hjärtat, och faktiskt med en liten gnutta stolthet, slå ett slag för hur otroligt hjälpsamt det är att våga prata och ta hjälp av andra ibland.  

Därefter vankades jobb, och även där flöt dagen på otroligt bra! Jag hade ett kortpass på 5 timmar med blandande ställen att vara på - en dag helt i min smak! När jag kom hem blev jag överraskad med skagenmacka och avocado <3 

Nu: Mojja ner mig i soffan framför min favoritserie, och en liten påse choklad! Ska även passa på att fila lite på mitt gymnasiearbete..Dagens pepp: ”njut av nuet, lägg gamla lik och nya krig åt sidan”
 Likes

Comments

Contains affiliate links Blandis (alla kategorier), Inköp, Klädsel

Inlägget innehåller affiliate-länkar till NA-KD.com

​Och här mina damer och herrar är en av plaggen som låg i min order från NA-KD. En fantastisk stickad tröja i en lite lätt, gräddvit färg! Älskar blandningen av bekväm oversize tillsammans med en feminin ringning som gör att axeln syns lite grann. 

Dessutom är den otroligt varm och skön. En riktig fullpott! 

XO

Likes

Comments

Det finaste i livet, Blandis (alla kategorier), Inspirerande

De senaste 24 timmarna har det varit en som en bomb som slagit ned på sociala medier. Hashtaggen #metoo cirkulerar runt som en massiv mediabomb, och jag känner att även jag måste passa på att lyfta denna.

Jag blir på riktigt så hopplöst ledsen över hur samhället ser ut. Hur många starka tjejer där ute som bär på upplevelser som ingen människa ska behöva bära på. Hur så många tjejer gått sönder inuti och blivit förstörda, och som går och bär på detta - allt för att en människa inte förstått ordet nej.

Jag känner mig arg och otillräcklig, just för att varanda tjej kan relatera på något vis. Vi har alla någon gång blivit tafsade på, förföljda, eller fått utså andra saker som inte alls är okej bara för att någon annan människa ville ta sig friheten till DIN kropp. Din kropp. Våra kroppar. Min kropp.

Det gemensamma samlingsordet i dessa meningar är singular. Det vill säga, det är bara en människa som har rätten till din kropp och det är du själv. Jag önskar och hoppas att detta en dag blir självklarhet.

Så stå upp för er själva. Jag hoppas att denna ”trend” spånar vidare och förblir. För vi måste också stå upp för varandra! <3 Passa på att sprid budskapet, så att vi förhoppningsvis en dag inte ska behöva göra det mer.

Likes

Comments

Hallå alla glada! Tisdag, det innebär 2 dagar av 7 avklarade denna vecka.

Just nu är en sån där helsikes period som bara ska avklaras, alla gymnasienissar känner troligen igen sig? V.41-43 cirka brukar alltid gå på samma rutin. Mycket plugg, lite sömn, i år ska jag dessutom försöka jobba så mycket som det bara går (extraknäck dvs, i mitt fall kassajobb på en större butik) inför studenten som komma skall!

Det är helt enkelt väldigt många bollar i luften just nu - en egentligen lyckorus/sorgblandad förtjusning. I samma veva som jag längtar ihjäl mig efter studenten vill jag samtidigt ta vara på varje sekund som ges. Intalar mig själv att denna tid aldrig kommer tillbaka - något som jag också är otroligt glad över såklart om man ser till allt plugg som ska undanstökas.

Jag tror alla, om inte många iallafall, känner igen sig i känslan av att gå på en väldigt hårfin linje mellan stressad och DÖstressad. Det är helt enkelt så mycket som tynger, och enorma krav som ställs på en.

Man ska inte bara överleva utan också ta sig igenom gymnasiet med bra betyg, om man som i mitt fall VILL plugga vidare. Otroligt knäckande när man i sorgligt nog, väldigt många fall känner att man inte helt räcker till.

Nog om tråkigheter...

Till helgen väntas fest och dans, något jag längtar otroligt mycket till! Jag har beställt hem de partigaste (hur gick det med stavningen här) örhängena jag kunde hitta och ett par festliga blusar! Visar er såklart närmare när de anländer..

Jag har också franstid bokad på söndag, något jag är otroligt spänd på att testa! Känns som att ett moment mindre att göra varje dag inte alls skulle skada just nu..

Utöver detta ska jag försöka hinna stöka av lite måsten innan helgen, bl.a. skoluppgifter och jobb.

För övrigt måste jag passa på att promota mitt UF företag som jag driver tillsammans med några klasskompisar! Det är otroligt kul, men mycket som ska göras innan vi är igång med försäljningen. Mer om detta hittar ni på våran instagram @uf.cancervive!

Xo, Alva

Tisdagsinspiration, bildkälla Pinterest

Likes

Comments

Blandis (alla kategorier), Det finaste i livet, Från Hjärtat; ur ett annat perspektiv

"Jag ser hur du mörkar ditt beteende, som att allting vore helt normalt.

Hur du varje kväll kväver gråten i kudden, med ett ångestmoln hängandes över dig.

För alla andra var du bara stressad, disträ.

Jag ser hur du bär upp en barriär av känslor, som vilken sekund som helst kommer att välla över dig likt den största vågen någon skådat.

Jag ser hur du håller allt inom dig likt en dagbok med lås, sittandes i en bil som rullar i en för hastig fart. Någonstans på vägen tappade du nyckeln, och långt tillbaka på den krokiga vägen ligger den gömd någonstans.

Jag ser hur du viker dig framför den vita helkroppsspegeln, önskandes att du var lite finare. Lite bättre. Att du bara var lite starkare, lite duktigare.

Jag ser hur du sitter där med hjärtat i knät, sårad och besviken, för att du flera gånger öppnat upp ditt hjärta för fel personer.

Jag ser hur du chippar efter luft i ett skal där den tagit slut för längesedan. Och hur du varje dag stupar likt ett fallet torn. Slutkörd, besviken, ängslig och otillräcklig.

Jag önskar att jag något kunde göra. Att jag kunde fånga upp dig. Jag ser hur du sitter kvävd, med gråten i halsen - faller du nu går du sönder.

- "Faller jag nu går jag sönder"
I slutändan lyckas du hamna där, med trasiga förhoppningar. En söndertrasad själ, och en kropp som snart viker sig av sorg och smärta. Press och krav.

Jag önskar att jag kunde fånga upp dig. Krossa sönder varenda liten bit av självhat som finns kvar, och äta upp de små smulorna. Jag önskar att jag kunde visa dig att du ju egentligen är värd hela världen, och mycket därtill. Jag önskar att du kunde titta i den där vita helkroppsspegeln och älska varenda centimeter som skymtas i den, istället för att hata.

Jag önskar att du fick läka. Inse att du är värd allt gott i livet. Önskar att du kunde lägga skiten åt sidan, kväva skratten i kudden istället för gråt. Jag önskar så mycket för dig.---------------Gå inte sönder nu för fan. Gå för fan inte sönder igen. "

Likes

Comments

Blandis (alla kategorier)

Hallå kära ni. Nu var det ett par dagar sedan! Jag har haft fullt upp, med jobb och vänner. Det kändes som att det fanns mycket tid att ta igen när jag kom hem, trots de få dagar jag varit borta!

Idag fikade jag med en kär vän, och ikväll ska jag återförenas med en till som jag inte träffat på (alldeles för) himla länge. En lugn dag! Kontraster från gårdagen då jag var på jobbet från eftermiddag till kväll. Roligt det också!

Det känns som att livet har ett fint flyt, trots att jag bor i en grå stad och vantrivs med skola så rullar mitt liv på väldigt bra. Det är härligt. Någonstans har jag kommit till en punkt då jag är tillfreds med hur saker är, något som känns otroligt skönt!

Hur mår ni? Ha en fin kväll!

Likes

Comments

Här var det minst sagt VÅR när vi kom hit? Såhär ser de flesta träden ut här inne i stan. Så mysigt!

Åhus finest, som butiken heter som min moster startat. Jag är så imponerad och minst sagt stolt över hur bra hon knåpat ihop konceptet! En massa god mat och fina ting.

Blir ni nyfikna på mer kan ni kika på deras instagram @ahusfinest.se eller deras hemsida, som heter likaså (klick)

En av de supergoda pizzor som finns. Club sandwichen är också helt magisk men den har jag inte lyckats fota då jag ätit upp den så fort varje gång!!! (haha)

Har ni vägarna förbi kan jag med lovord säga att ni inte kommer att bli besvikna. Det finns något för alla smaker!

Likes

Comments

Från Hjärtat; ur ett annat perspektiv

Postad i: Blandis (alla kategorier), Från Hjärtat; ur ett annat perspektiv, Det finaste i livet

- Aldrig ensam

" Så jag vill bara säga att jag vet hur du känner. Hur det är att känna sig så ensam i vad man känner. Hur det är att gå i dagar, veckor ell…"

Postad i: Blandis (alla kategorier), Det finaste i livet, Från Hjärtat; ur ett annat perspektiv

Gå inte sönder

" "Jag ser hur du mörkar ditt beteende, som att allting vore helt normalt. Hur du varje kväll kväver gråten i kudden, med ett ångestmoln hän…"

Postad i: Från Hjärtat; ur ett annat perspektiv

Och så blir du sittandes där

" Du hade bara halsduken och skorna kvar. Sedan var du färdig för ännu en dag. Efter att ha borstat dina tänder slår du dig ner på den där s…"

Instagram@alvagunnarssons