Header

OM MIG
posera med monstera

På bilderna syns min födelsedagsposering bredvid min monstera (helt superkonstlat) samt bilder på min studiehörna. Älskade, älskade studiehörna. Jag är ju totalnörd när det gäller block, pennor och struktur i studier. Så mycket att min syster gav mig mina älsklingspennor (ja jag är en person som har älsklingspennor) i födelsedagspresent. Jo. Jag har alltså fyllt 22 år. I måndags. Kändes inget speciellt, bor ju ensam just nu och firade med familjen dagen före. Dessutom blev jag förkyld på min födelsedag och mådde faktiskt ganska dåligt (liksom jag gör även idag).

Förutom att plugga i min hörna, vara snuvig och nerbäddad i soffan så planerar jag inför min sydneyresa som idag ligger prick 1 månad (!!) framåt i tiden. Det är väldigt nervöst att jag ska ta mig hela vägen från Linköping, till arlanda, till helsingfors, till hongkong till sydnet helt ENSAM. Jag är inte den mest världsvana personen och jag är sjukt nervös för att typ missa ett flyg eller liknande. MEN jag får helt enkelt hoppas att jag löser det och inte missar något anslutningsflyg....

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

FAMILJ OCH KÄRLEK
systrarna Grefbäck

Nu har det gått drygt en veckan sedan Olle åkte till Sydney. De första två dagarna var absolut värst. Jag var sjukt skör. Men har redan börjat få in en egen vardag - om än tråkigare.

Det bästa är att min syster har flyttat hit för ett par veckor sedan så att jag har henne att umgås med när det känns ensamt. Hon har nämligen blivit färdig som gymnasielärare och har fått jobb i stan! Hon är så duktig.

På bilderna syns vår frukost som vi åt på ett café i stan i lördags. Så härligt ställe. Ska försöka ta vara på det och sitta och plugga där i höst. Pluggar nämligen så himla dåligt hemifrån och det är inte alltid man är så sugen på att sitta på skolan.

Likes

Comments

FAMILJ OCH KÄRLEK
På andra sidan jorden

Fyra månader är inte så länge egentligen. Men det känns som en oändlighet när den här killen som har varit i mitt liv varje dag i 6,5 år ska vara ifrån mig i fyra månader. På andra sidan jorden. Med 8 timmars tidsskillnad.

Jag unnar honom verkligen den här resan. Det är ju en otrolig möjlighet att erfara nya saker. Dessutom ska jag flyga dit mitt i terminen också. Men på något sätt känns det ändå som ett uppbrott. Dagen innan avresa grät vi floder båda två. Det här är en helt ny vardag för oss båda som väntar. En läskig sådan.

Likes

Comments

RESOR
Kajaktur genom stångån

Vilken fantastisk ledig tisdag jag hade igår. Vi åkte på morgonen med kajakerna på taket till sturefors. Där la vi i dem i stångån och började paddlingen in mot Linköping. 

Vi tog oss till sturefors sluss, där vi stannade till och kikade lite på sturefors slott. Vidare genom den lilla sjön Ärlången. I ärlången var det väldigt stilla men vi mötte den ganska fula kanalbåten Kind på sin vanliga rutt. Från ärlången kunde vi ta oss vidare till slattefors sluss, hjulsbro, hackefors sluss, tannefors sluss och bort genom Linköping (centrum!) där vi avslutade vår 2 mil långa paddeltur. Alltså vilken underbar dag på alla vis. Jag har onekligen fått upp ögonen för kajakpaddling. Jag har alltid tänkt mig att det skulle vara ostadigt och alldeles för lätt att plumsa i. men det är någonting särskilt med att sitta så nära vattnet (egentligen under vattenytan!!) och glider genom vattenytan helt ljudlöst.

Detta måste jag definitivt göra igen.


Likes

Comments

VARDAG

Senaste dagarna har jag: varit ledig, gått promenader i skogen på omberg, träffat Olles släktingar, jobbat.

Om en vecka är jag färdig med jobb och inleder min semester. Så underbart! Då ska vi njuta. Leva svenskt semesterliv efter alla andra och kramas som aldrig förr innan Olle far till andra sidan jorden och blir kvar fram tills adventsstjärnorna hänger i fönstren och det fjärde ljuset är tänt...

Likes

Comments

RESOR

I helgen jobbade jag. Prick. Hela. Helgen. Alltså det spelar ju inte så stor roll egentligen vilka dagar man jobbar när andra omkring en ändå är lediga hela veckorna men känslan i kroppen är ju extra tung när klockan ringer 05:50 på en lördag.

Men nu har jag varit ledig i två dagar. Igår gjorde jag ingenting. Förutom att promenera genom stan och beundra fina hus och rosor (alltså titta på huset med mängder av röda rosor? Så vill jag bo i framtiden). Idag åkte jag, Olle, Tove och pappa ut till Fjuk med båten. Alltså jag är ingen seglare, vi har inte haft båt under vår uppväxt. Och dessutom blev jag så galet sjösjuk så resan blev inte så kul för mig. Men att guppa på svaj med ön som gav lä var ju otroligt mysigt!

Imorgon väntar jobb igen, och även kommande helg. Men sedan är det bara två veckor kvar tills dess att jag får semester!! Underbart!

Likes

Comments

FAMILJ OCH KÄRLEK

Igår...
Inledde onsdagen med halvdagsjobb och fortsatte eftermiddagen i Linköping i min lägenhet, på min balkong med min saknade kusin och en flaska vin. Sedan anslöt ännu en vän och vi gick vidare mot stan till en uteservering som kallas Innergården. Det var riktigt mysigt under taket med alla värmelampor.
Jag och kusinen gick tillbaka till mig medan vännen åkte hem. Vi vaknade i Linköping och gick till stan för att äta frukost innan hemfärd.
Idag...
Var jag härligt ledig. Jag tog mig ut till Olle på landet. La mig genast bredvid honom i solstolen. Det har inte bjudits på någon särskild värme i luften men solen värmde fint i lä och det blev årets första dopp... i deras uppvärmda pool (/badkruka).
Till kvällen hämtade vi ut min syster och hennes pojkvän till middag i solen och häng i växthuset. En underbar ledig dag med andra ord!

Likes

Comments

VARDAG
Levi's jacket

Oj. Senaste veckan har varit störst fokus på jobb. Känns inte som en hinner med så mycket annat än det när man jobbar 100 %.

Men mellan jobben hann jag och Olle träffa en av hans uni-kompisar som kom hit på besök en dag. Väldigt trevligt faktiskt. Vi åt jordgubbssallad och låg på pooldäcket och solade under hela dagen.

Igår satt jag och pratade med mamma och pappa och kläckte att jag ju velat ha en jeansjacka ganska länge, gärna en retro och lite over sized men att jag tyckte att alla de jag sett var för fula eller för dyra. Då säger pappa att han köpte en levisjeansjacka på 80-talet, och att han har den kvar!! Så nu gav han bort den till mig och den kommer absolut att vårdas och användas flitigt!

Likes

Comments

TRÄNING
Träning

Nu när jag är hemma i Vadstena har jag skaffat mig ett gymkort på Korpen (där mamma också är instruktör). I vanliga fall, hemma i Linköping, brukar jag inte gå till gym utan gör min träning på klättercentret. Men här finns ju ingen tillgång till klättring och således får jag upprätthålla träningen på bästa sätt.

Idag körde jag lite gym, helkropp med detta program:

- Q-cepspress i maskin 15x3 rep
- Squats med gummiband 15x3 rep
- Höftlyft med gummiband 40x3 rep
- Biceps curls 15x3 per arm
- axellyft med vikt 15x3
- axellyft med viktplatta (5x3)x3
- Pull ups med gummiband (så många jag klarar, målet är ju att klara åtminstone en utan band)
- Sittande latsdrag 15x3
- Stående tricepspress i stapeln 15x3


Det kändes som ett helt okej helkroppsprogram och jag tror att jag kommer ha träningsvärk i framförallt rumpa och axlar i morgon...

Idag är jag ledig. Men det är inte mycket fredagskänsla för mig eftersom jag ska jobba hela helgen med delat pass på söndag... Längtar till augusti när jag är HELT ledig!

Likes

Comments

VARDAG
Drömkillen i växthuset

Förra veckan inleddes jobbstarten på äldreboendet där jag befinner mig för andra sommaren i ordningen. Helgen som just passerat var dock ledig för mig (vilket ju annars inte är en självklarhet då man får jobba så mycket obekväma arbetstider inom vården). Jag hade tänkt att spendera helgen med ett trevligt midsommarfirande (vilket det också blev) och därefter mest slappa och ta det lugnt...

Dock blev planerna helt andra då jag mötte upp Olle efter hans vindsurfing nere i hamnen och han plötsligt insjuknar med akut smärta. Det hela ledde till att jag fick agera ambulans och köra honom till akuten (tur för mig att jag inte mötte några poliser längs vägen...) och därefter åka efter honom i den riktiga ambulansen till universitetssjukhuset i Lkpg. Jag behöver inte gå in på detalj var eller hur sjukdomen fortlöpte men kan säga att den snabbt insatta operationen gick helt enligt läkarens plan. Olle är lite öm men vid god hälsa.

Idag har vi spenderat dagen i solen i den mån den ville titta fram, gosat med Olles familjs nya katt och ätit jordgubbar. För det är ju bäst att passa på att äta dem så länge de finns att köpa!

I veckan väntas fortsatt jobb på boendet, vilket visserligen är till största delen väldigt trevligt, men aldrig kan ju jobb kännas roligare än ledighet.

Likes

Comments