Header

RESOR
Kajaktur genom stångån

Vilken fantastisk ledig tisdag jag hade igår. Vi åkte på morgonen med kajakerna på taket till sturefors. Där la vi i dem i stångån och började paddlingen in mot Linköping. 

Vi tog oss till sturefors sluss, där vi stannade till och kikade lite på sturefors slott. Vidare genom den lilla sjön Ärlången. I ärlången var det väldigt stilla men vi mötte den ganska fula kanalbåten Kind på sin vanliga rutt. Från ärlången kunde vi ta oss vidare till slattefors sluss, hjulsbro, hackefors sluss, tannefors sluss och bort genom Linköping (centrum!) där vi avslutade vår 2 mil långa paddeltur. Alltså vilken underbar dag på alla vis. Jag har onekligen fått upp ögonen för kajakpaddling. Jag har alltid tänkt mig att det skulle vara ostadigt och alldeles för lätt att plumsa i. men det är någonting särskilt med att sitta så nära vattnet (egentligen under vattenytan!!) och glider genom vattenytan helt ljudlöst.

Detta måste jag definitivt göra igen.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

VARDAG

Senaste dagarna har jag: varit ledig, gått promenader i skogen på omberg, träffat Olles släktingar, jobbat.

Om en vecka är jag färdig med jobb och inleder min semester. Så underbart! Då ska vi njuta. Leva svenskt semesterliv efter alla andra och kramas som aldrig förr innan Olle far till andra sidan jorden och blir kvar fram tills adventsstjärnorna hänger i fönstren och det fjärde ljuset är tänt...

Likes

Comments

RESOR

I helgen jobbade jag. Prick. Hela. Helgen. Alltså det spelar ju inte så stor roll egentligen vilka dagar man jobbar när andra omkring en ändå är lediga hela veckorna men känslan i kroppen är ju extra tung när klockan ringer 05:50 på en lördag.

Men nu har jag varit ledig i två dagar. Igår gjorde jag ingenting. Förutom att promenera genom stan och beundra fina hus och rosor (alltså titta på huset med mängder av röda rosor? Så vill jag bo i framtiden). Idag åkte jag, Olle, Tove och pappa ut till Fjuk med båten. Alltså jag är ingen seglare, vi har inte haft båt under vår uppväxt. Och dessutom blev jag så galet sjösjuk så resan blev inte så kul för mig. Men att guppa på svaj med ön som gav lä var ju otroligt mysigt!

Imorgon väntar jobb igen, och även kommande helg. Men sedan är det bara två veckor kvar tills dess att jag får semester!! Underbart!

Likes

Comments

FAMILJ OCH KÄRLEK

Igår...
Inledde onsdagen med halvdagsjobb och fortsatte eftermiddagen i Linköping i min lägenhet, på min balkong med min saknade kusin och en flaska vin. Sedan anslöt ännu en vän och vi gick vidare mot stan till en uteservering som kallas Innergården. Det var riktigt mysigt under taket med alla värmelampor.
Jag och kusinen gick tillbaka till mig medan vännen åkte hem. Vi vaknade i Linköping och gick till stan för att äta frukost innan hemfärd.
Idag...
Var jag härligt ledig. Jag tog mig ut till Olle på landet. La mig genast bredvid honom i solstolen. Det har inte bjudits på någon särskild värme i luften men solen värmde fint i lä och det blev årets första dopp... i deras uppvärmda pool (/badkruka).
Till kvällen hämtade vi ut min syster och hennes pojkvän till middag i solen och häng i växthuset. En underbar ledig dag med andra ord!

Likes

Comments

VARDAG
Levi's jacket

Oj. Senaste veckan har varit störst fokus på jobb. Känns inte som en hinner med så mycket annat än det när man jobbar 100 %.

Men mellan jobben hann jag och Olle träffa en av hans uni-kompisar som kom hit på besök en dag. Väldigt trevligt faktiskt. Vi åt jordgubbssallad och låg på pooldäcket och solade under hela dagen.

Igår satt jag och pratade med mamma och pappa och kläckte att jag ju velat ha en jeansjacka ganska länge, gärna en retro och lite over sized men att jag tyckte att alla de jag sett var för fula eller för dyra. Då säger pappa att han köpte en levisjeansjacka på 80-talet, och att han har den kvar!! Så nu gav han bort den till mig och den kommer absolut att vårdas och användas flitigt!

Likes

Comments

TRÄNING
Träning

Nu när jag är hemma i Vadstena har jag skaffat mig ett gymkort på Korpen (där mamma också är instruktör). I vanliga fall, hemma i Linköping, brukar jag inte gå till gym utan gör min träning på klättercentret. Men här finns ju ingen tillgång till klättring och således får jag upprätthålla träningen på bästa sätt.

Idag körde jag lite gym, helkropp med detta program:

- Q-cepspress i maskin 15x3 rep
- Squats med gummiband 15x3 rep
- Höftlyft med gummiband 40x3 rep
- Biceps curls 15x3 per arm
- axellyft med vikt 15x3
- axellyft med viktplatta (5x3)x3
- Pull ups med gummiband (så många jag klarar, målet är ju att klara åtminstone en utan band)
- Sittande latsdrag 15x3
- Stående tricepspress i stapeln 15x3


Det kändes som ett helt okej helkroppsprogram och jag tror att jag kommer ha träningsvärk i framförallt rumpa och axlar i morgon...

Idag är jag ledig. Men det är inte mycket fredagskänsla för mig eftersom jag ska jobba hela helgen med delat pass på söndag... Längtar till augusti när jag är HELT ledig!

Likes

Comments

VARDAG
Drömkillen i växthuset

Förra veckan inleddes jobbstarten på äldreboendet där jag befinner mig för andra sommaren i ordningen. Helgen som just passerat var dock ledig för mig (vilket ju annars inte är en självklarhet då man får jobba så mycket obekväma arbetstider inom vården). Jag hade tänkt att spendera helgen med ett trevligt midsommarfirande (vilket det också blev) och därefter mest slappa och ta det lugnt...

Dock blev planerna helt andra då jag mötte upp Olle efter hans vindsurfing nere i hamnen och han plötsligt insjuknar med akut smärta. Det hela ledde till att jag fick agera ambulans och köra honom till akuten (tur för mig att jag inte mötte några poliser längs vägen...) och därefter åka efter honom i den riktiga ambulansen till universitetssjukhuset i Lkpg. Jag behöver inte gå in på detalj var eller hur sjukdomen fortlöpte men kan säga att den snabbt insatta operationen gick helt enligt läkarens plan. Olle är lite öm men vid god hälsa.

Idag har vi spenderat dagen i solen i den mån den ville titta fram, gosat med Olles familjs nya katt och ätit jordgubbar. För det är ju bäst att passa på att äta dem så länge de finns att köpa!

I veckan väntas fortsatt jobb på boendet, vilket visserligen är till största delen väldigt trevligt, men aldrig kan ju jobb kännas roligare än ledighet.

Likes

Comments

Rabarberpaj

Idag är dagen före min sista tenta för terminen. I stället för att plugga såhär sista dagen gjorde jag rabarberpaj och fixade examens- och studentpresenter till helgens firanden. Ser så mycket mer fram emot det än morgondagens tenta...

Likes

Comments

OM MIG
Detta är jag...

Jag heter Alva Grefbäck. Den här bloggen startar jag nu för att jag gillar tanken på att skriva en dagbok, men är för otålig för att skriva för hand. Samt för att ha en plattform att lägga upp bilder och dokumentera min vardag. Jag strävar inte efter att bli en stor profil eller att ta finast bilder. Detta är snarare en personlig plattform där jag delar sådant som intresserar mig eller sådant som jag själv vill komma ihåg - men som det inte gör mig något om andra också kan ta del av!

Jag heter Alva, är född -95 och kommer ursprungligen från staden Vadstena i Östergötland. Där bor min familj kvar, och därifrån kommer också min pojkvän på bilden till höger. Vi träffades redan i högstadiet (jag vet det är helt galet) och har hängt ihop sedan dess. Perfect match - tänker jag. Vi bor ihop sedan 3 år och pluggar båda vidare på universitetet i Linköping. Han till läkare, jag till fysioterapeut. På fritiden brukar jag ägna mig åt att sträcktitta på diverse tv-serier, plugga, sova middag, klättra och ibland yoga (när andan faller in). Jag läser mitt 2a år på fysio-programmet och är alltså klar redan vintern 2018/19 vilket känns som fullkomligt vansinne! Men troligtvis blir jag kvar i Linköping efter det, dels på grund av att jag gillar staden men också för att Olle också kommer att vara kvar för att slutföra sina studier.

Den här sommaren befinner jag mig hemma i lilla Vadstena mellan studieterminerna. Likt de flesta studenter är jag "hemhemma" och jobbar ihop lite pengar att leva på under studietiden (man blir ju inte rik på CSN), som troligtvis bara kommer spenderas till hyra, mat och därefter helt onödiga saker.

Om detta verkar intressant får man gärna följa den här bloggen som skrivs utan rutin, mål eller särskild kategori. Men vem vet - kanske kommer allt detta uppdagas allt eftersom...

Likes

Comments