Ha Roligt Lev Livet Skratta Mycket

Jag ska prata om min allra bästa vän. Min mormor...

Min mormor betydde och kommer alltid betyda allt för mig. Jag har alltid kunnat prata med henne. Hon visste saker om mig som ingen annan vet. Jag berättade allt för henne.

Min mormor gick bort i en väldigt ovanlig tumörform som heter Sarkom. Om man vill veta lite mer detaljerat kan man bara söka på "sarkom" och då kommer det upp sidor med fakta.

Hon gick bort den 12:e augusti 2015 och det var den värsta dagen i hela mitt liv.

Men det var inte första gången hon hade cancer. Första gången hon hade cancer var jag så gott som nyfödd. Då fick hon bröstcancer. Dom flesta som får bröstcancer brukar överleva. Det gjorde min mormor också. Men det var ingen rolig resa. Det var mycket cellgifter och strålningar. Vilket ledde till hår avfall och ett ärr för livet. Något som min mormor berätta själv för mig var att när hon fick reda på att hon hade bröstcancer bestämde hon sig. Hon bestämde sig för att hon skulle överleva. Hon skulle få se sina barnbarn växa upp. Hon skulle få se mig bli den jag är idag. Hon skulle vara med på vår resa genom livet.

Visst fick hon se oss växa upp. Men resan vart väldigt kort. Jag fick knappt 11 år tillsammans med min mormor. Min näst äldsta syster fick 20 år och min äldsta syster fick 25 år. Men mina 11 år var fantastiska. Även fast att det kunde vara jobbigt i skolan eller när jag var 5-6 år gammal och min morfar som jag aldrig haft mycket kontakt med gick bort, så fanns alltid mormor där för mig. Min mormor hade en väldigt stor roll i mitt liv. För jag gick inte mycket på dagis när jag var liten. Jag var väldigt mycket hos min mormor för hon gick i förtidspension så hon var ledig på dagarna. När mamma hade jobbat natt då åkte jag till dagis eller till mormor, oftast mormor för det var allra roligast. Jag och mormor vi lekte jätte mycket. Vi lekte kurragömma, häst, ridskola, resturang, mat affär, frisör, kasta boll, kull, kuddkrig. Vi gjorde allt möjligt och vi hade alltid roligt när vi var med varandra. När jag var där stod det mellan 3 saker som jag åt. Bacon och ägg, grillad kyckling eller hennes jätte goda stuvade makaroner. Ibland kunde det bli något annat men det var inte ofta.

Min mormor var sjuk under hela mitt sommar lov. Men jag åkte till min farmor och farfar nere Skåne och jag skulle vara där i 3 veckor. Det jag inte visste då det var att det var den sista sommarn jag skulle få tillsammans med min mormor. Jag var aldrig där i 3 veckor. För mamma ville att jag skulle komma hem efter närmare 2 veckor så jag åkte hem. Jag kom hem och så satte jag mig ner. Tittade på mamma och sa "kommer mormor att överleva" ? Jag kommer aldrig gömma bort min mammas blick och hur hon motvilligt fick fram ordet "nej". Jag sa inget till en början för jag var i total chock. Jag bara satt där, sa ingenting och kände hur hela min värld föll isär. Hur mitt hjärta sprack i tusentals bitar. Tillslut kom dom, tillslut kom tårarna. Och dom forsade. Jag kan säga att jag hade ganska svårt att sova den natten. Jag har inte gråtit så mycket som jag grät då. Det gick några dagar innan jag åkte bort till henne. Jag var tvungen att smälta att jag skulle förlora min allra bästa vän. Att den person som har betydde allra mest för mig skulle försvinna. Men jag hade nog egentligen inte fattat att hon faktist skulle lämna mig och försvinna för alltid.

Sommarlovet gick medan alla andra barn var ute och bada och hade roligt på sitt sommarlov satt jag mest hemma hos min mormor tills att dagen kom.

Den 12:e Augusti 2015

Mamma hade känt på sig att det var nära redan tidigt på morgonen. Och hon sa till alla nära familjemedlemmar att det nog var dags. För min mormor har alltid varit en kämpe. Och hon kämpade ända in i det sista. Mormor är min förebild och hjälte. Jag önskar att jag kunde få säga till henne en sista gång hur jävla mycket jag älskar henne och berätta hur mycket hon betyder för mig. Men det var en sak som jag ville att hon skulle veta innan hon försvann och det fick hon veta. Men tyvärr inte från mig. För jag kunde inte säga det utan att brista ut i tårar. Mormor ville aldrig se mig ledsen och just då ville jag inte visa mig ledsen. För hennes skull, hon vart så ledsen när vi vart ledsna.

"du ska veta att du är Alvas allra bästa vän"

Det fick hon veta och det är jag glad för. Men jag är besviken på mig själv för att jag inte kunde svälja tårarna och säga det till henne själv. Men jag klarade inte av det.

Senare på kvällen runt 21.00 tiden skulle vi åka hem. Vi sa hejdå till mormor som vi alltid gjorde varje gång vi hade varit där. Vi skulle hem och hämta saker åt mamma för hon skulle sova över där. Och vi hinner inte ens komma hem när min ena syster ringer i panik. "NI MÅSTE VÄNDA FORT" ! Jag förstod vad det var som hade hänt men jag var i chock. Pappa vänder bilen och kör tillbaka fort så in åt helvete. Jag var ute ur bilen innan vi ens hade stannat och jag hör att mina systrar gråter. Och då kommer allt. Jag springer för mitt liv in i huset och ramlar i min systers famn. Jag grät och jag skrek "nej då får inte lämna mig, du får inte" och sen ramlade jag ihop och satt på golvet och stirra rakt ut i luften. Jag fick fram till sängen där min mormors kropp låg. Det såg ut som att hon bara låg och sov, det gjorde hon också men nu skulle hon aldrig vakna igen.

Det var inte förän jag flög i min systers famn som jag faktist fattade vad som hade hänt. Det var då jag kunde lätta på allt. Jag släppte allt som jag gått runt och burit på under hela den tiden. Allt det kom på en och samma gång.

Vila i frid min allra bästa vän och mormor. Jag kommer aldrig sluta älska och sakna dig. Jag komma aldrig glömma bort dig. Du kommer alltid ha en plats i mitt hjärta och den platsen kan ingen i hela världen ta.

And i´ll tell you all about it when i see you again...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

LÖRDAG-15-JULI-2017

HEJ! Det var ett tag sedan och ganska mycket har hänt. Idag har jag och min pappa varit ute på sjön med vår lilla båt. Det var väldigt skönt i vattnet, det var ca 20 grader i vattnet. Vi åkte till ett ställe som kallas Rassa. Det är väldigt mysigt att ligga där med båten för att det är inte så mycket svall och man ligger väldigt enskilt. Så det är oftast inte så nära till närmsta båt. Dessutom är det oftast väldigt skönt i vattnet. Längre in i viken finns det en klippa som man kan hoppa ifrån. Men vi var inte där jätte länge för vi hade saker hemma att göra. Så nu är vi hemma igen. Jag har inte gjort så jätte mycket sedan vi kom hem. Men pappa han håller på och byter ut våra hängrännor. Men jag återkomma lite senare när det har blivit senare.

Nu har det gått typ 4-5 timmar sen jag skrev något sist och jag har inte gjort mycket mer än att typ äta middag och pratat med min pojkvän har gjort lite små saker också. Men nu tänkte jag avsluta för den här gången.

Hörs i nästa inlägg. Kom ihåg att du är speciell och att du är perfekt precis som du är. Inget kan ändra på det.

tiden läker inte alla sår, dom blir ärr, bleknar men försvinner aldrig

Likes

Comments

24/6 LÖRDAG

HEJ!

Idag är det dagen efter midsommar afton. Och igår höll jag igång från klockan 11.00 på dagen till typ klockan 02.00 på natten. Så idag när jag vakna vid typ 11.00 så kände jag bara att jag ville ha en chill dag och bara ligga och slappa hela dagen. Det är precis vad jag har gjort. Men sånna dagar kan behövas ibland. Men jag har faktist gjort lite saker. Jag har varit och handlat och gjort choklad doppade jordgubbar. Det var jätte gott. Men mycket mer än så har jag faktist inte gjort.

Imorgon där emot har jag planerat lite saker. Jag och min pappa ska åka till Heron City och där ska vi kolla på film och äta. Vi ska kolla på Pirates of the Caribbean: Salazar´s Revenge. Men vad vi ska äta det vet jag inte. Mycket mer än så har jag faktist inte planerat. Jag ska kliva upp lite tidigare, äta frukost lite tidigare, sen kommer vi nog åka dit lite tidigare än vad vi behöver för att gå i affärer och köpa en APPLE TV.

Mer än så hade jag inte tänkt prata om. Annars blir det alldeles för mycket. Vi får se om jag lägger ut något imorgon. I så fall kan jag ju berätta lite mer.

Kom ihåg att just DU är speciell. Det finns ingen annan som just DIG!

KOM IHÅG DET!

TIDEN LÄKER INTE ALLA SÅR, DOM BLIR ÄRR, BLEKNAR OCH FÖRSVINNER ALDRIG.

Likes

Comments

HEJSAN HEJSAN... IGEN

Jag har inte uppdaterat på länge. Men det har varit mycket på sista tiden.

MEN:

NU HAR JAG FÅTT S O M M A R L O V !!

Och jag har bestämt mig för att ta tag i min blogg. Under hela sommar lovet ska jag försöka lägga ut minst ett nytt inlägg varje vecka. Det kanske blir så att jag lägger ut 4 inlägg en vecka. Men det är bara en bonus. Som jag sa så ska jag FÖRSÖKA lägga ut MINST ETT inlägg varje vecka hela sommarlovet. Det var allt jag hade att säga för denna gång.

Kom ihåg att du är behövd. Det finns bara en person som dig och det är du. Det är helt omöjligt att ersätta en person, en personlighet, en människa.

ÄRR LÄKER ALDRIG, DOM BLEKNAR BARA

Likes

Comments

Pray for Stockholm

Jag vet att jag sa att "nästa gång jag uppdaterar ska jag berätta om min dag".

Men jag vill bara prata om det som hänt. Jag tror att alla hört om det hemska som hände i Stockholm idag. För er som inte hört så tänker jag säga lite kort fattat om vad som hänt.

Idag vid 15... tiden hände det som alla fruktat. En kapad lastbil kom körande på Drottning gatan (i Stockholm) och plöjde ner så mycket människor som möjligt. Många skadade och några döda. Man har inte gripit någon för det och man misstänker att det är ett terrordåd.

Jag kan inte inte förstå hur en människa kan göra såhär mot oskyldiga människor som råkade vara på fel plats vid fel tidpunkt. Vad håller på att hända med världen? Ska man tillåta det här? Jag har ju ingen lust att skaffa barn när jag blir vuxen om samhället ska fortsätta se ut såhär. Det värsta är ju att det alltid kommer finnas människor ute i världen som är kapabla till att göra såhär.

Men något som jag inte kan förstå är hur människor kan gå fram till döda människor ta bild och lägga ut på sociala medier. Jag tror inte att det är så kul att sitta ute på FaceBook och få upp en bild på sin döda släkting tillexempel. Som om det inte var tillräckligt hemskt. Hur lågt kan man egentligen gå?


Idag hade jag egentligen tänkt lägga upp en " MIN DAG ". Men jag kände att jag var tvungen att skriva om det här.

Jag hoppas att du är trygg och säker, så hörs i nästa inlägg.

Likes

Comments

Hejsan, Hejsan på er alla!

Hej jag är här igen och den här gången tänkte jag berätta lite mer om mig själv.

Jag heter Alva Gärdek. och jag är född den 31 Oktober 2004. Jag lever med min Mamma, Pappa, Mina två systrar, Två katter och en hund. Min hobby är att RIDA och det har jag gjort nästan i hela mitt liv. Hästar har väldigt stor plats i mitt hjärta, den delen har liksom alltid funnits där. När jag inte rider går jag i skolan, en skola som jag inte riktigt trivs på.

Jag tror det var allt som jag hade att berätta om mig själv. Om det är något som du tycker att jag glömde skriva, skriv det då i kommentarerna. Så ska jag försöka svara så fort som möjligt.

Nästa gång kommer jag skriva om hur min dag varit så om du vill veta det, håll dig då uppdaterad. Ge gärna också förslag på saker som jag kan skriva om.

Bye!

Likes

Comments

Välkommen till min blogg!

Hej! Jag heter Alva. Jag är 13 år gammal, alltså född år 2004. Jag tänkte testa på att blogga lite. Så här är jag. På den här bloggen kommer det komma upp mycket om min vardag. Sen kommer jag lägga ut lite andra saker också. Tillexempel om mitt intresse för ridning och hästar. Just i detta inlägg tänker inte jag berätta så jätte mycket om mig själv. Utan jag tänker att jag gör det i nästa blogg inlägg. Detta inlägg blir lite mer som ett slags Välkomnande.

Det var allt för mig.

ADIOS!

Likes

Comments