Header

Allt är fån zara, dom har så fina bebiskläder.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej på er! Jag har inte skrivit vad jag gjort sen jag hade en sån dålig dag eller? Haha jag har i alla fall hittat min nyckel, den låg i min necessär.. Så dum jag känner mig, jag la den där för att inte tappa den haha jag kommer ihåg det nu i efterhand. Så himla skönt att den kom fram! Igår var jag hos mina föräldrar en stund sen på kvällen myste jag och Andreas och vi kollade på solsidan. Vi kollade inte länge för både han och jag var så trötta men det var mysigt och vi har fortsätt att mysa och kolla på film idag samtidigt som vi tvättar.

Jag skrev aldrig något heller om hur det gick på föräldrarkursen/föräldrargruppen. Både jag och Andreas var med och det var mysigt och alla var jätte trevliga! Vi fikade och pratade om förlossning. Det är en barnmorska och en kurator som håller i det hela. Barnmorskan visade ett bäcken och sen tryckte igenom en docka där för att visa hur det ska gå till och jag blev lite rädd av att se det haha för det var trångt. Nästa gång ska vi fortsätta prata förlossning och smärtlindring. Det ska bli spännande för jag kan inte så mycket om smärtlindring.

Likes

Comments

Vilket datum fick du reda på att du var gravid? 4 november 2016.

Vilken vecka var du i då? Då var jag i vecka 7.

Vad var din första tanke/känsla? Panik,rädd!! Men samtidigt överlycklig.

Vad var din partners första tanke/känsla? Han blev bara bara glad!

Var bebisen planerad? Nja asså vi ville ha barn men livet lite fixat först. Men jag vart inte förvånad när jag plussade.

Har bebisen något namn? Jag har ett namn som jag gillar jätte mycket! Jag vet inte vad Andreas tycker om det och dom flesta jag sagt det till tycker inte att det är så fint. Men jag tycker jätte mycket om det namnet, det börjar på L och är ett kort namn men vi kommer inte bestämma oss förrens han är här och jag kommer hålla namnen/namnet lite hemligt tills han är här ;)

När är bebisen beräknad att födas? 3 juli men jag hoppas han kommer lite tidigare men han måste vara klar först!

Vad har du för känslor/tankar angående förlossningen? Jag är taggad och förväntansfull för det verkar som en så häftig upplevelse och det är då vi kommer få träffa våran bebis! Jag vill helst föda "naturligt" och bada när jag har ont. Något jag är rädd för det är att gå sönder och att det ska påverka mig hela livet sen.

Vem ska vara med på förlossningen? Andreas ska vara med och mamma kanske men jag tror att jag bara vill ha med Andreas. Men det är skönt att veta att hon finns ifall vi behöver extra stöd.

Likes

Comments

Idag har det ursäkta mig men varit en riktigt jävla otursdag... Jag vaknar och mår dåligt i hela kroppen och jag känner mig så stressad för ingenting och jag kan inte slappna av. Jag känner hur det nästan pirrar i hela kroppen för jag vet inte vart jag ska ta vägen. Men sen gör jag mig iordning för att gå ut ett tag och tänka på lite annat. Då upptäcker jag att jag tappat min nyckel och våran lägenhet är gammal så jag kommer inte ut ur lägenheten. Den går bara att låsa upp med nyckeln och Andreas låser alltid på morgonen när han ska till jobbet så ja jag är inlåst.. Som tur är kunde mamma hämta nyckeln hos Andreas och släppa ut mig. Men innan det försökte jag dyrka ut mig ur lägenheten med allt jag hittade typ bestick och örhängen och allt möjligt haha.

Det var verkligen tur att hon kunde hämta nyckeln för jag skulle träffa Moa. Så när jag blivit utsläpp så möte jag upp Moa och sen var vi hemma hos mig och pratade och fikade och det gjorde dagen mycket bättre!

Nu är jag helt slut för jag har grinat och letat igenom hela lägenheten men jag kan inte hitta nyckeln men någon gång lär den väl komma fram. Sen hade någon snott våran tvätt tid!! Så jag är arg, jag ska aldrig sno någons tvätt tid för det känns hemsk. Nu ska jag lugna ner mig och äta pizza med Andreas och inte tänka mera på nyckeln haha.

Likes

Comments

Min favorit outfit atm hihi snyggt,bekvämt och passar!!

Idag vaknade jag "tidigt" för att göra mig i ordning och sen gå till tandläkaren.. Verkligen inte kul, jag gillar inte sjukhusmiljö alls och jag får lite panik. Men allt gick bra men jag ska tillbaka sen för att ta röntgen, jag ville inte ta röntgen nu när jag är gravid ifall att det är farligt för bebisen och det var okej. Det är vanligt att gravida väljer bort det. Men jag ska tillbaka när han är född och ta röntgen men annars såg allt bra ut. Så det var skönt. Just nu är jag hos min mormor och morfar och väntar på att gå på föräldrarkursen. Det ska bli jätte spännande men jag är nervös och trött men det ska nog gå bra ändå!

Likes

Comments

Vecka 31. Idag går jag in i vecka 31 och jag mår som förra veckan. Jag har jätte lätt att börja gråta och känner mig jätte känslig, jag har foglossning och ganska svårt att andas ordentligt. Han är så stor att han trycker emot lungorna och det känns väldigt tungt att andas och sen trycker han neråt så jag bli kissnödig ofta. Nu har jag börjat längta jätte mycket tills han är ute. Förut njöt jag mer av att bara vara gravid men nu längtar jag jätte mycket tills vi ska få se hur han ser ut och kunna mysa med honom och gå promenader med vagnen. Jag vet att det kommer väldigt snart så jag ska försöka njuta för det är inte så långt kvar av graviditeten men det är svårt ibland haha.

Vår lilla kille är nu ungefär 43 cm lång och väger runt 1,6 kilo. Alla hans organ är snart helt färdig utvecklade och det är lungorna som tar längst tid att bli klara så dom måste utvecklas lite längre. Jag tror att han gillar att ligga tvärs över magen asså inte med huvudet neråt eller uppåt utan åt sidan. När jag ligger ner på sidan så känns det liksom som att han står och sparkar neråt i madrassen beroende på vilken sida jag ligger på.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Just nu letar jag desperat efter ett par blommiga byxor. Så himla snyggt och roligt med lite färg. Jag tror inte jag kommer hitta ett par som går på nu när jag är gravid men sen när han är ute ska jag absolut ha ett par!

Likes

Comments

Jag har inte skrivit något sen jag skrev om att jag mådde så dåligt. Nu mår jag mycket bättre och i lördags och söndags så var jag hemma hos mina föräldrar och bara vilade. Andreas var inte hemma och jag ville inte vara själv så det kändes skönt att vara hemma och ha sällskap av mina syskon och föräldrar. För mig har det varit en stor omställning att flytta och att gå från att ha massa människor runt mig till att vara ensam ganska mycket. Men det är väl en stor omställning för vem som helst att flytta hemifrån. Jag är i alla fall glad att vi flyttade och jag trivs jätte bra i vårt lilla hem och att bo ihop med Andreas går jätte bra! Jag gillar verkligen inte att vara ensam bara haha.

Haha och såklart måste jag tjata om vårt internet som inte kopplas in förens nästa vecka någon gång och när det kopplas in och jag kan plugga och kolla på serier så kommer jag inte känna mig lika ensam och tiden kommer gå fortare när Andreas är på jobbet.

Likes

Comments

Vecka 6-14 mådde jag illa hela tiden och var super trött och jag kunde inte göra någonting kul. Jag bara låg i min säng och drack saft för det bara det som funkade. Jag mådde som dom flesta gravida gör i början.

Vecka 15 hade jag inskrivningssamtal. Vi skrev in oss ganska sent för jag var så rädd att få missfall så jag vågade inte skriva in mig. Jag vågade inte ringa till barnmorskan själv heller så det fick Andreas göra. I vecka 15 kände jag också bebisen röra sig ordentligt för första gången. Han gjorde en kullerbytta som kändes väldigt tydligt.

Vecka 16 fick jag ta blodprov hos barnmorskan och hon tog 6 rör med blod och sen kollade hon mitt blodtryck och allt såg bra ut. I den här veckan fick vi höra hans hjärtljud för första gången och det var en lättnad! I den här veckan började jag känna han röra sig mycket mer också.

Vecka 17-18 då kunde jag knappt ha mina jeans längre, jag fick köra på toffs tricket och jag kände bebisen utifrån för första gången.

Vecka 19 så var vi på rutinultraljud och fick veta att våran bebis mår bra och att det är en pojke! I vecka 19 så började han också sparka mycket och jag kunde både se och känna honom på utsidan.

Vecka 20-23 då började det läcka mjölk och sen var vi på ett möte där vi ska gå föräldrarutbildningen och jag hade en nerv i kläm i ryggen men det gick över som tur var. Jag kände också av min första sammandragning i den här veckan.

Vecka 24 då hade jag besök hos barnmorskan vi skulle ta blodprov och emlaplåstret funkade inte så jag fick ta en kräm men den funkade inte lika bra. Vi tog 2 rör med blod och blodtryck. Sen mätte barnmorskan min livmoder som var 23 cm. Vi lyssnade på bebisens hjärtat som dunkade i 145. Vi kunde hörde att han hickade i maskinen och sen kände jag av det senare på dagen.

Vecka 25-27 då började jag få foglossning och det var och är inte kul. I vecka 27 köpte vi min dröm vagn och jag kör runt på den nästan varje dag och har gjort det sen dess haha.

Vecka 28 kollade vi på lägenheten som vi nu bor i! Bebisen sparkade väldigt hårt i vecka 28 så Andreas fick se. Så gulligt för man såg verkligen att det var hans små fötter. Sen var vi hos barnmorskan och fick lyssna på bebisens hjärtljud som låg på 140 och barnmorskan mätte min livmoder som var 25cm.

Vecka 29-30 så flyttade vi in i lägenheten och min foglossning har blivit mycket värre. Jag känner han mycket varje dag och när han vänder på sig är det nästan smärtsamt för att han är så stor. Han sparkar väldigt hårt nu också, hela min kropp rycker när han sparkas.

Likes

Comments

Taco mys från igår

Idag har varit en riktigt dålig dag. Jag har haft ont i magen sen jag vaknade och jag känner mig så otroligt nedstämd och tårarna bränner bakom ögonlocket så fort någonting går lite fel eller när jag tänker för mycket. Jag känner mig så frustrerad för jag vill att allt ska vara klart hemma och jag kan inte göra någonting för att skynda på det. För mig är det verkligen viktigt att ha fint om kring mig för att trivas och just nu är allt halv klart och såklart krånglar mina uppgifter i skolan. Haha asså mitt humör är hemskt och det går så mycket upp och ned och just nu är det nere på botten. Så idag har jag varit hos mina föräldrar och halv sovit hela dagen och ikväll ska jag mysa här och kolla på talang och Andreas kommer också hit. Det ska bli så skönt att få träffa honom igen det känns som det var länge sen även om det bara är lite mer än ett dygn sen vi sågs. Jag är så van att träffa honom hela tiden och det är nästan konstigt att vi inte tröttnar på varandra, men vi trivs väldigt bra ihop och det är väl meningen att man ska göra det om man ska bo ihop och ha ett barn ihop.

Likes

Comments