Header
View tracker

Vart ska vi börja? Sommaren har gått otroligt fort och nu är vi redan inne i SISTA året på gymnasiet. Mindre än ett år kvar tills jag själv står där i vit mössa. Helt otroligt hur fort tiden går, och framför mig väntar otroligt mycket roligt, berättar mer om detta i ett annat inlägg. Så vad har hänt sen senast?

Till att börja med så var jag som ni fick veta litegrann om på träningsläger i början av sommaren med Jack. Jag hade precis köpt min underbara nya häst Jack då så självklart fick han följa med. Var verkligen en toppen vecka med underbara människor. Detta gav mig även en god grund i min relation till Jack.

I slutet av sommaren var jag och min pojkvän Elon en lång weekend i London. Ett perfekt avslut på sommarlovet helt enkelt. Där spenderades dagarna med shopping och mys i storstaden.
Så för min del har det varit en väldigt lugn sommar, mestadels arbete, mycket häst varvat med små utflykter över dagen. Men det är en helt okej sommar ändå.

Skolan sparkades igång och är full fart hela tiden. Jag tog emot två japanska utbytesstudenter under en vecka. Blev en otrolig kulturskillnad för japanerna här i Sverige, där dom fick testa allt från att rida häst, åka till Liseberg till att äta kaviar och djungelvrål. En otroligt lärorik vecka även för mig. Har jag nu turen så finns det eventuellt möjligheter för mig att åka till antingen Japan eller Afrika för 4 veckors praktik i samband med min utbildning. Hade verkligen varit en upplevelse.

Jag har äntligen fyllt den efterlängtade åldern 18.
Detta firades med vänner och släkt. Inte nog med att jag äntligen blivit myndig och får bestämma själv, så tog jag även körkortet två dagar efter min födelsedag. På detta så blev jag även bil ägare. Kunde man få en bättre födelsedag?

Var även förra måndagen med om en liten olycka, där Jack trampade av en bro och ramlade i vatten, för att sen fastna i sankmarken. Detta slutade som tur var lyckligt tack vare mycket hjälp från ett 20 tal personer, bland annat räddningstjänst och närliggande stall. Jack låg i vattnet i 45 minuter totalt, satt fast på 4 olika ställen och fick simma över halva sjön för att kunna ta sig upp. Kraftigt nedkyld men inte en enda skada, tack och lov. Detta ledde däremot till att han blivit förkyld och hostar, så nu blir det vila från ridningen ett tag. Lite synd då vi denna helgen egentligen skulle debutera i hoppningen!
Men vad gör det? Jacks hälsa går i första hand!!


Bebisen </3

Likes

Comments

Efter många om och men så blev det äntligen en hoppträning.
Jack var så otroligt taggad och hoppträningen blev väldigt lyckad. Jack har väldigt svårt för galoppfattning vilket vi har tränat på varje dag enda sen vi kom hit. Vilket verkligen har gett resultat, för idag satt de allra flesta galoppfattningar direkt på första försöket och han bokstavligen flög över alla hinder! Världens bästa JackLikes

Comments

Många undrar hur jag hinner med allt.
Om jag skall vara helt ärlig så vet jag knappt själv
, det är många pusselbitar som skall passas in i min vardag.
Jag gick för det första precis ut andra året av gymnasiet, jag har kämpat hårt hela året för att kunna nå höga betyg och det har varit otroligt kämpigt. Andra året av gymnasiet har varit det tuffaste skolåret under alla år jag har gått i skolan hittills. Men det har även varit det året som jag har lyckats prestera bäst och lyckats få höga betyg i nästan alla ämnen?
Så hur kommer det sig?
För jag behövt arbeta under press.

För det andra så får jag betala ALLT för hästen själv. Alltså har jag fått köpa hästarna själv, betala allt från stallhyra till skoning, mat och veterinärkostnader. Alltså alla driftkostnader och allting runtomkring.
Självklart så är det jag som också sköter om alla sysslor omkring hästen själv.
Jag tycker det är otroligt skönt att sköta allting själv, att inte behöva känna sig beroende av någon annan och att bara kunna köra sitt eget race.

Så för att kunna köpa häst och hålla häst så måste jag jobba.
Så jag jobbar för tillfället dubbelt, både på Ica och Mc´donalds. Det är sällan jag är ledig på helgerna eller på loven. Jag arbetar även efter skolan. Men detta stör mig inte, jag gillar att jobba. Det som sporrar mig till att kämpa vidare och det som håller min motivation vid liv. För det är ju tack vare mina jobb som jag kan ha häst. Det lönar sig i slutändan eftersom det gör att min dröm kan vara verklig.

Att köpa häst har förändrat mitt liv på många olika sätt och vis, inte nog med att jag nu kan utbilda och utveckla min egna häst på mitt egna sätt, så har jag fått lära mig ta ansvar.
Att lära mig ha ansvar över min ekonomi, lära mig prioritera, hålla rutiner, men viktigaste av allt att ha ansvar över ett annat liv. Min handlingar påverkar, jag måste ta ansvar över att sköta om hästen, betala räkningar och gå till jobbet. Skulle en bit försvinna så skulle det inte heller vara möjligt för mig att ha häst.
Mina föräldrar betalar inte en enda krona till mig för att jag skall kunna ha min häst. Vilket jag är glad över, för tack vare att jag fått sköta allt själv så har jag lärt mig att uppskatta värdet i saker och värdet i det man gör. Att allt faktiskt är möjligt om man bara vill och försöker.

Att jag för två år sedan skulle veta att jag idag skulle stå som ägare till min andra häst, var då bara en dröm långt borta. Men nu står jag här som hästägare till min andra häst och kan stolt säga att jag har lyckats.

Men någonstans mitt i allt kaos måste man hitta en balans, en balans där man känner att man hinner med alla delar. Och det är precis vad jag har gjort, tack vare att jag lärt mig att planera och organisera min vardag får jag på något sätt alla delar att passa ihop.
Jag lever under en ständig press från både arbete, skola ,familj, vänner och pojkvän. Där man skall hitta med allt och alla. Pressen jag lever under får mig att må bra, den gör mig effektiv utan att stressa mig.
Visst kan man bli stressad och ibland rasar allt samman, men det blir så ibland.

Så hur hittar man då en balans i vardagen?
Visst kan man planera och organisera och planera ännu mer för att få ihop sin vardag men ändå inte hitta en balans.

Men jag tror att det handlar om prioriteringar, man behöver prioritera det som är viktigt för en själv och det som får en att må bra. Men även dessa prioriteringar måste vara genomtänkta och under ansvar.
Jag prioriterar högt min häst vilket gör att jag samtidigt måste prioritera mitt arbete. För utan mitt arbete så kan jag inte ha häst. Samtidigt som jag prioriterar skolan eftersom jag i framtiden skall kunna ha arbetet jag vill utan att känna att mina betyg från skolan hindrar mig.
Sen prioriterar jag även min pojkvän och familj, det är dom som får mig att må bra och som får mig att släppa all stress när man väl kommer hem.
Så igenom att prioritera det som är viktigt för en själv i livet och att göra allt i en lagom mängd tror jag att man skapar balans i vardagen.
Man behöver inte överarbeta och överdriva allt mer än nödvändigt.

Inget är omöjligt om man bara vill det tillräckligt mycket och försöker.


Likes

Comments


​Idag gör vi ett nytt försök till att hoppträna och klicka lite fler hoppbilder innan vi åker hemåt igen. 
Har varit 9 roliga men intensiva dagar, så ska bli skönt att komma hem och landa igen. 
Som man brukar säga "Borta bra, hemma bäst" 


Likes

Comments

Hur skall vi summera dagen idag? Kan ju sammafatta den som väldigt långdragen och slö.
Har legat i sängen precis hela dagen med mensvärkar som bokstavligen dödat mig. Dessutom så var det så varmt och kvavt ute att det ändå inte gick att rida. Vilket i mitt fall var tur eftersom jag inte kunnat röra mig ur sängen.
När värmen lagt sig på kvällen var tanken att vi skulle hoppträna, men så blev det inte!

Istället drog världens åskoväder in så vi blev superblöta och jag som är väldigt åskrädd fick typ panik.
Så hoppträna får vi göra imorgon istället!


Likes

Comments

View tracker

För att komma någonstans är det otroligt viktigt att ha mål. Speciellt inom ridningen.
För att jag skall komma framåt i min och Jacks utbildning så har jag nu satt upp ett långsiktigt mål men även några kortsiktiga mål.
Till att börja med mitt långsiktiga mål.
När jag sätter ett långsiktigt mål så eftersträvar jag inte att man skall tänka sig fram 10 år, utan kanske några månader men ibland även längre tid än så.
Jag vill inom en viss tid komma ut och tränings tävla med Jack, men som sagt. Jack är precis inhoppad och har inte riktigt varken styrkan eller konditionen att klara av hoppningen med prestation. Därför sätter jag hoppningen som ett långsiktigt mål.
Och för att klara av att hoppa en bana balanserat och väl ridet så krävs det en god grund.

Vilket då leder oss till de kortsiktiga målen.
Träna upp kondition, styrkan och musklerna i magen och ryggen men även att utveckla tekniken. Men för att kunna utveckla en bra hoppteknik så krävs en god grund som sagt. Vilket alltså innebär att Jack behöver bygga upp sin kondition med även bygga mer muskler i ryggen bland annat. Där efter får man börja träna på tekniken

Ett annat långsiktigt mål jag har är att Jack skall se mig som sin ledare.
För tillfället är Jack väldigt dominant och brötig. Jag vill att Jack skall visa mig förtroende och respekt som sin ledare. Men precis som med hoppningen så kommer detta inte direkt, det är många delmål för att komma till det långsiktiga målet.
Men för att kunna ta över Jacks dominans så krävs det många timmars träning från marken. Lydnadsträning, tillitsövningar, kärlek och lek. Men dessutom så krävs det att jag är stark som ledare, Jack behöver någon som bestämmer över honom och som visar honom vägen. Han behöver lära sig skilja på vad som är rätt och fel.

Jack är som sagt en otroligt härlig men speciell häst att ha och göra med.
Hans personlighet är alldeles speciell, och man fastnar verkligen för honom både för hans otroligt snygga och fina utsida men även hans speciella insida.
Denna veckan har verkligen varit otroligt bra för både mig och Jack. Jag har 24 timmar om dygnet kunnat granska och tolka och lära känna min nya häst.
Vi kan testa och göra fel, för att sedan kunna göra om och göra rätt.
På lång sikt så tror jag faktiskt att vi kommer bli ett otroligt härligt team. Bara de framsteg vi gjort i vår relation under dessa två veckor, får mig att inse att vi faktiskt redan har klickat otroligt bra och att vi kommer äga banorna i framtiden.

Likes

Comments

Jag och Jack önskar er alla en glad midsommar med mycket sol och många jordgubbar!
Själv så har dagen spenderats med fotografering och dressyrträning i värmen.
Var otroligt varmt och kvavt ute idag, vilket gjorde det både svettigt att fota midsommar bilder. Men även att rida.
Blev ett kort och lugnt ridpass idag eftersom Jack inte orkade så mycket i värmen!
Nu ska vi äta mat och ha det härligt!
GLAD MIDSOMMAR PÅ ER ALLA


Likes

Comments

Tiden går fort och lägret som bokades för längesen kom väldigt fort.
Blev ett hastigt inhopp för Jack, för bara 6 dagar efter han kom så åkte vi till hästträffen på träningsläger. 9 dagar med hård träning för bådas del.
Här får jag den perfekta möjligheten att kunna lära känna Jack både från marken och på ryggen i lugn och ro. Men även med hjälp från andra som står på marken.
Vi är nu redan inne i den sjättedagen och Jack gör framsteg efter framsteg, är så roligt! Visst finns det många delar att träna på, men det är ju precis vad jag vill göra!


Vi bor på en fantastiskt fin anläggning
, det finns ridhus, en STOOOR paddock med fibersand, en galoppbana, fina boxar och inte nog med det ett häst solarium.
Jack fick i förrgår testa detta såklart, vilket han tyckte var riktigt skönt!


Vi har både hunnit med att träna dressyr, hoppning, galopperat på galoppbanan men igår var vi även iväg och badade med hästarna i sjön.
Önskade verkligen att vi skulle haft en sjö eller hav nära vårt stall, är så otroligt underbart och roligt att bada med hästarna. Speciellt när hästarna också tycker om det!


Så nu har vi tre heldagar kvar, laddar om krafterna och kämpar på in i det sista!


Bildkvalitén är inte den bästa, men dom riktiga bildfilerna får jag först på söndag, så då kan jag lova många bilder!

Fotograf: Therese Hübner

Likes

Comments

Vart ska vi börja? Som många av er redan vet så är Boney såld och jag har nu under en tid letat efter en ny häst.
Så för ungefär lite mer än en vecka sen hämtade jag hem mitt nya projekt Henry även kallad Jack.
Jack är en 7 årig Hunter valack, grund utbildad och precis in hoppad. En trevlig individ med både attityd och personlighet.

Ser framemot en rolig tid tillsammans med Jack


Likes

Comments

Månaderna bara rullar på, hinner knappt med, det är redan MAJ! Helt galet
Mycket har hänt sen sist, massor om man får säga så. Men det viktigaste ni måste få veta är att Boney har flyttat från mig.
Efter många tankar och funderingar så måste jag bara inse själv att vi inte klickar. Träningen stannar och vi kommer inte framåt, varken i vår relation eller i ridningen. Känns verkligen så otroligt tråkigt. Men när man lägger ner så mycket pengar och tid på dessa älskade djur, måste man också tycka det är roligt! Man måste på något sätt klicka för att tycka det är roligt, utan motivationen så stannar man upp och kommer inte framåt.
Men shit vilken resa vi har haft, har varit ett underbart år tillsammans med världens snällaste häst. Känner mig otroligt stolt när jag tittar tillbaka på vår utveckling från dag ett. Allt jobb och slit gav tillslut sitt resultat, och är nu glad över att fått lämna över min diamant till sina nya ägare i ett toppenbra hem där mycket möjligheter och kärlek finns.

Här kommer en sammanfattning av året i bilder

Kommer sakna dig potatis<3

Likes

Comments