​Döden är någonting jag går runt och tänker på väldigt, väldigt ofta. Jag är så fascinerad över att människor kan leva sina liv som vanligt, finnas här hos oss andra som vanligt och sedan bara slitas ifrån oss i ett ögonblick. 

Jag menar, vart är personerna nu? personligheterna. Själen? Om vi människor inte hade haft en själ så hade vi aldrig haft olika personligheter. Visserligen bjussar ens uppfostran lite på nivåer inom olika egenskaper som t.ex. humor eller bekräftelsebehov, men är det inte knasigt att allas kroppar fungerar likadant på alla sätt förutom våra personligheter? Självklart är sjukdomar undantag då organen kanske inte fungerar lika. Alltså, om vi jämför två precis lika friska människor. Deras hjärta slår på samma sätt, hjärnan fungerar på samma sätt, ögonen fungerar lika (alla deras organ har ju samma uppgifter & utför de lika)o.s.v. Hur kommer det sig då att deras personligheter inte fungerar lika? Personligheten är ju dessutom abstrakt, så hur dör den? Hur förintas den? Den kan ju inte bara försvinna när det egentligen inte ens finns något som KAN försvinna...för det måste finnas för att försvinna​.

Förstår ni vad jag menar? Kommentera gärna era egna tankar kring detta. 


Likes

Comments

​Hejsan. 

Här är jag, jag råkade liksom starta en liten blogg lite spontant. Jag tänkte att det var dags för mig att ha ett forum där jag kan få ventilera många av mina tusen tankar, funderingar, känslor och åsikter o.s.v. Det kommer förmodligen att delas många härliga bilder. Jag kommer inte att ha något speciellt schema eller tidpunkt då jag publicerar utan det får bli när det blir, men jag hoppas ju att det blir ofta eftersom det blir tråkigt för de som vill läsa bloggen. 

De flesta brukar berätta lite om sig själva i sina första inlägg men jag tänker att ni får lära känna mig med tiden.

Kram

Likes

Comments