Efter flera timmar med flyg så är jag äntligen på svensk mark igen. När vi hade landat så möttes jag av hela familjen på flygplatsen, vilket var väldigt kul att äntligen få träffa dem igen.
Jag är så glad att jag tog möjligheten och åkte iväg på en språkresa helt själv, då jag bär med mig otroligt mycket av min resa i Los Angeles.

Det jag bär med mig av resan är framförallt vänner för livet, jag har träffat nya vänner från både Sverige, Norge, Danmark, Finland och Spanien! Vilket är hur kul som helst:))

Jag tar även med mig fantastiska minnen från alla vackra platser som vi har besökt. Jag har fått badat på Los Angeles vackraste stränder med delfiner och upplevt hur det amerikanska livet ser ut.

Tre veckor i Los Angeles gick otroligt fort men vi har hunnit med förväntansfullt mycket utflykter. Vi har bland annat varit på Disneyland, Universal studio, Sixflags, Huntington beach, Venice beach, Santa Monica Pier, Beverly Hills, Walk Of Fame och San Diego är bara några av sakerna som vi har fått upptäcka där.

Jag hopps ni har blivit lite inspirerade av att få läsa min blogg samt se bilder på vad vi har gjort i Los Angeles under tre veckors tid. Kanske har någon blivit inspererad av att göra en liknande resa som mig.

En resa för livet som jag aldrig kommer att glömma.

Med detta sagt så vill jag tacka för mig och jag hoppas ni tyckt om att få hänga med på min språkresa i Los Angeles.

/Alice<3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sista dagen i Los Angeles spenderades på Disneyland. Vi tog bussen dit klockan 08:30 på morgonen och efter en timma så var vi framme.
Det första vi gjorde när vi kom dit var att gå till Tomorrowland, där fanns bland annat attraktioner som Star tour, Space Mountain, Buzz Lightyear mm.

Vi vandrade sedan vidare mot Fantasyland för att besöka det berömda Törnrosa-slottet, därefter gick vi vidare till Mickey's Toontown.

Sedan började paraden som gick genom hela Disneyland, det var helt magiskt. Man såg att dem hade lagt ner mycket tid på dekoration, klädsel samt koreografi vilket var väldigt kul att se.

Efter lunchen befann vi oss på Advantureland. Där fanns bland annat vattenattraktioner vilket var väldigt roligt men tyvärr slutade det med att några av oss blev helt dyngsura.

Fram mot kvällen såg vi fyrverkerierna från Törnrosa-slottet, det var verkligen så vackert och fint att se.

Dagen var helt fantastisk och jag hoppas att jag snart får besöka det igen, för man kan aldrig bli för gammal för Disneyland;)

Likes

Comments

Nu har vi haft vår sista lektion här i Los Angeles, vilket känns både bra men också tråkigt att lämna det som vi tillsammans har byggt upp.

Vi spenderade hela eftermiddagen samt kvällen på Huntington beach, vi solade och badade i extremt höga vågor. Vi hade även vår Graduation där med riktiga amerikanska dräkter. Det kändes verkligen som att jag var med i filmen high school musical, såå kul:))

Senare mot kvällen serverades middagen på stranden, det blev en buffé av allt gott man kan tänka sig.
Dagen avslutades med att vi såg solnedgången vid havet, det var så mysigt att tillbringa en heldag på stranden med alla fina vänner<3

Likes

Comments

Bilder från gårdagens hiking bland bergen där vi bor. Det var mäktigt att få se Los Angeles från högre höjder. Vi fick se solnedgången och utsikten var helt magisk!

Nu är det bara ett fåtal dagar kvar här innan vi lämnar paradiset. Tiden här har bara flugit förbi och varje dag har varit helt fantastiskt.

Under resans tid har jag växt som person och lärt mig otroligt mycket som jag kommer kunna ha nytta utav i framtiden.
Jag har fått möjligheten att se nya platser, badat på fantastiska ständer, ätit fantastiska maträtter och framförallt träffat vänner för livet!

Jag vill därför rekommendera er att åka på en språkresa om ni får möjligheten, för jag kan lova er att mina 3 veckor i Los Angeles kommer jag att bära med mig av resten av mitt liv. För man lär sig otroligt mycket av att resa och framförallt att göra resan helt själv, så som jag gjorde.

Men säga hejdå till ens föräldrar på flygplatsen och lämna allt man har för att åka till andra sidan av jorden är i början självklart väldigt svårt. Men med tiden blir allt bättre och i slutändan så klarar man sig alltid, hur det än blir. För vi alla är här för samma anledning, bara njuta och leva livet.

Man måste bara våga bryta ens gamla mönster och testa på något nytt. Låt inte din rädsla övervinna din vilja.

Likes

Comments

Här kommer lite söta bilder på sälar och delfiner som vår reseledare Johan tog när vi var på sightseeing tour i San Diego och badade på Huntington beach. Enjoy<3

Måndagen spenderades på Whittier College. Vi började morgonen som vanligt med engelska lektion, efter lektionen åt vi lunch i cafeterian och sedan spenderade vi resten av dagen nere vid poolen.
Mot kvällen så hade vi Talent Show, vilket var väldigt kul då flera vågade uppträda och visa sina talanger. Det bjöds på både sång, dans och mycket mer.

Igår hade vi en Water day här på Campus, eftersom det var så otroligt varm. Vi fick leka lekar med vattenballonger, vilket sedan slutade med krig..
Sedan gick vi till poolen för att sola och bada, därefter gick vi upp till rummet för att fixa iordning oss för kvällens party. Det blev mycket sång och dans, vilket var väldigt kul!

Som avslutning på en lyckad kväll så gick vi på bio och såg den nya filmen Wonder Woman. Tyvärr så var alla väldigt trötta, vilket slutade med att dem flesta somnade efter halva filmen..

Idag har vi spenderat hela eftermiddagen på Citadel Outlet och nu ska vi ut på hiking bland bergen där vi bor. Det ska bli spännande att få se Los Angeles från högre höjder!

Likes

Comments

Idag har vi spenderat hela dagen på Santa Monica. Vi tog bussen från Whittier College klockan 08:30 och efter 40 minuter med buss så var vi på plats.

I Santa Monica fanns både bra shopping med ett stort utbud av olika märken och en fantastisk strand med en Pier som sträckte sig ut mot havet.
På piren fanns ett flertal souvenir butiken, restauranger men även bergodalbanor!

När klockan blev 11:00 så öppnade alla butiker, vi gick runt och strosade bland alla affärer. Efter lunch så gick vi ner till stranden för att sola och bada, vattnet var helt turkost med höga vågor.
Nu är klockan snart 18:00 och vi påväg hem från Santa Monica. Det blev en lyckad dag med mycket sol & bad!

Likes

Comments

Hejsan<3
Nu har vi besökt San Diego, det var verkligen så fint och vackert där. Det första stoppet i San Diego var på La Jolla, området har en lång strand som sträcker sig fler mil utmed stilla havet i södra Kalifornien. Stranden var fullproppad med människor och på klipporna låg strandade sälar.

La Jolla har sin egen småstadsatmosfär och sin egen stolthet. Platsen vi besökte har tre olika typer av natur, långa stränder med klippor, raviner samt sluttningar vid Mount Soledad.

Därefter tog vi bussen mot nästa stopp i San Diego, efter bara 15 minuter med buss så var vi framme i Old town. Staden har bevarats och behåller sina ursprungliga rötter från Mexico, det kändes verkligen som att man vandrade runt på gatorna i Mexico. Restaurangerna sålde alla olika sorters Tacos och runt hörnet växte stora kaktusar.

Vårt tredje stopp i San Diego var på ett shopping center och som avslutning så stannade vi till på South Mission beach för att se solnedgången och bara njuta av den vackra utsikten.

Likes

Comments

Jag låter bilderna tala om hur sjukt stort och mäktigt det var på Sixflags!

Igår fick vi möjligheten att åka till Sixflags, vilket är en av världens ledande nöjesparker. Det fanns otroligt många olika attraktioner, vi åkte nästan allting!

Idag ska vi på Sightseeing Tour i San Diego, vilket ska bli väldigt roligt och spännande att få upptäcka ännu en stad här i Kalifornien!

Likes

Comments

När klockan blev 12:00 så tog vi bussen till Down Town för att besöka Little Tokyo, även känt som Little Tokyo Historic District. Det är ett japanskt område i Los Angeles med flera butiker och resturager. Det var så fint och mysigt där, det kändes verkligen som att man vandrade runt i Tokyo. Vi stannade till på en resturang som hade en mysigt uteservering för att testa på deras sushi, vilket var otroligt gott!

Därefter tog vi bussen till 5th & Spring St för att shoppa och se Street Art. Men det första vi gjorde var att gå raka vägen till Little Damage Ice Cream, för att smaka på deras omtalde glass. Glassen var helt magisk god!
Sedan vandrade vi runt på gatorna bland höga skyskrapor, vilket påminde mig mycket om när jag var i New York. Recommend recommend;))

Likes

Comments

Idag spenderades hela eftermiddagen på Venice beach. Stranden är ett av turistattraktionerna i Venice. Där finns bland annat flera beachvolleybollplaner, skate- och inlinesåkare. 

Man kan även besöka otroligt mysiga butiker och caféer som sträcker sig ut med hela stranden. Alla byggnaden är fantastiskt välbyggda i alla olika sorters färger. Butikerna sålde bland annat surfingbrädor och gatorna var fyllda med Street Art.

Vid den södra änden av stranden ligger den 400m långa Venice Fishing Pier. Några kilometer bort ifrån stranden såg man Santa Monica Pier.

Der blev mycket sol och bad i otroligt höga vågor, imorgon ska vi fortsätta utforska Los Angeles gator för att se vad dem har att erbjuda!

Likes

Comments