Header

Hej!

Kom ni ihåg inlägget jag skrev om att jag gjordt endel tester på nätet för att få reda på vilket kön bebisen i magen hade ;) Svaren blev allihopa 50/50, alltså det kunde bli vilket som. Skrev ju också att vi säkert inte kommer kunna se på RUL heller vilket kön det blir.

Jo så att idag var dagen med stort D. Vi var på RUL. Sjukt taggade båda två för att få se vad det döljde sig för krabrat där inne. Vi kan ju börja med att säga att allt så jätte bra ut med bebisen, den fanns där och rörde på sig endel. Vi blev även flyttade bakåt 5 dagar. Så istället för den 17 aug så är vi nu beräknade till den 22. Det blir en sensommar bebis 😊❤️

MEN MEN så kommer vi till detta med könet då da. Bebisen låg tyvärr ihoptryckt under hela undersökningen så det var omöjligt att se könet. Bebisen hade även bestämt sig för att sätta händerna för också så det inte gick se något alls.

Så att.... Det är tydligen meningen att detta ska bli en överraskning. Vi får se helt enkelt om vi kan hålla oss. Finns en möjlighet att vi kommer boka in ett extra tillväxtultraljud om ett par veckor. Men vi har inte bestämt oss. Vi får se hur vi känner om ett par veckor. Just nu är det viktigaste att bebisen är friskt vilket den är! 

Idag är det alltså exat 5 mån kvart till beräknat datum. Gud så spännande!!

Här har vi den envise bebisen. 2 bilder var allt du gick med på, var av en du vinka till mamma och pappa iallafall ;)❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej!

Nu går vi in i V.19 och det är endast 5 dagar kvar till ultraljudet! Gah så spännande! Det är verkligen bevis på att man är gravid när man får se sitt lilla knyte. Även fast den gör sig påmind med alla dessa gravidkramper man har så blir det mer verkligt på just RUL.

Hur mår jag annars nu då. Det jobbigaste just nu är foglossningen. Vissa dagar har jag så fruktansvärt ont att jag knappt kan gå. Som tur är har jag det väldigt lugnt på jobbet just nu så kommer kämpa på in i det sista. Vill verkligen inte sjukskriva mig och gå hem med en kass sjukpenning!

Skrev även för ett par veckor sen att mitt sockersug var som bortblåst, hehe it's back! Och typ tusen gånger värre. Går runt och tänker på Cola Cola hela dagarna. Men har faktiskt håller mig till måttlig mängd en så länge ;)

Men ett stort plus har jag faktiskt! Och det är att jag börjar känna av bebisen! Inte några sparkar men små små buffar. Så otroligt mysigt💕

Annars så hoppas vi på allt det jobbig vänder snart så jag även kan börja njuta utav av denna graviditeten som jag gjorde med Albin.

Första bilden på preggomage! Nu börjar det bli svårt att dölja den ;)

Likes

Comments

Hej.

Gud va roligt det är nu när Albin lär sig prata så mycket. Hans mun går i ett hela tiden. Vilket dom påpekar varje gång jag hämtar Albin på dagis. Hans språk har utvecklats något enormt det senaste halvåret och han överaskar en med nya ord varje dag.

Igår när jag hämtade honom på dagis så satt vi och tog på oss overallen och från ingenstans började han rabbla upp alla barnens namn som går på hans avdelning. Fick en liten chock då han aldrig gjort det tidigare och utalen av namnen var så bra !

Det är så himla häftigt att följa med i ett barns utveckling och hjärtats slå volter, man blir så stolt när ens egna barn lär sig något nytt! Jag är så lyckligt lottad att har fått bli mamma och få uppleva allt detta!❤️

Likes

Comments

Hej.

Ush vilket jobbig dygn på jobbet jag hade igår. Inte just jobbmesigt utan därför att Albin blev så arg när jag skulle åka till jobbet. Det gör inte saken bättre att jag som sagt jobbar dygn, jag kommer lixom inte hem på eftermiddagen och kan krama om honom och vara med vid kvällsrutinerna.

Det är super jobbigt att åka ifrån sitt barn som blir ledsen eller i Albins fall arg. Man vill bara stanna kvar och hålla om sitt barn och tala om att man aldrig kommer lämna dom. Men tyvärr så funkar det ju inte riktigt. Jag ringde Jocke senare och fråga hur det var hemma och som vanligt så var allt bra. Han lugnar ner sig på 5 min efter jag åkt. Men får sådan ångest iallafall !

Varje gång jag slutar mitt dygn på morgonen därpå längtar jag sååå mycket efter att få gå och hämta hem honom från dagis. När man kommer in och han får syn på en kommer han alltid springandes och slänger sig i min famn och ger mig en lång bamse kram. Det bästa som finns💕

GaaaH! Hittade en bild på när Albin bara var en liten bebis. Kolla in dom gosiga tjocka låren. Myyyys!

Likes

Comments

Hej.

Förra helgen så bestämde vi oss för att testa på att åka till badhuset med Albin. Hans första gång! Hans betyg blev självklart 10/10. Men det var inte en självklarhet i början.

Vi kom till badhuset 10min innan det öppnade så vi stod först utanför och kolla in på poolerna. Albin va jöttetaggade och ville in direkt. När vi kom in i omklädningsrummet så var vi först själva men bara någon minut senare kom ett helt gäng barn in och dom sprang runt och var väldigt högljudda vilket blev lite av en chock för Albin så han vägrade mer eller mindre byta om. Efter mycket skrik tog vi oss in i duschen där det blev ännu mer blev skrik. Så blev en snabbdusch och badbrallorna kunde jag ju bara drömma om att få på. Ut till poolerna kom jag med en nakenfis. Vi fick tillslut på badbrallorna. Men nu vägrade han gå ner i poolen. Här någonstans så tyckte jag att vi skulle skits i det hela. Men Jocke satte sig ner på en stol med Albin i knäet och där satt dom i ca.10 min sen helt plötsligt hoppa Albin ner från knäet och gick ner i barnpoolen där jag satt och sen var det full rulle i badet I två timmar.

Så summan av kardemumman så blev det en väldigt bra förmiddag trots allt. Efteråt drog vi och käka lunch. På hemvägen trodde vi att Albin skulle somna som en stock. Men Ikke! Han vart vaken resten utav dagen och somnade sedan på Jocke runt 7 tiden. Vi kommer defenetivt besöka badhuset igen, hoppas bara det gå lite smidigare då ;)

(Bild från Google)

Likes

Comments

Hej.

Är det bara jag som får lite dåligt samvete när jag låter min inte ens tvååring sitta med paddan ? Albin började intressera sig för padda för ett par månader sen. Och kan sitta hur länge som helst om han får, men jag har satt en maxtid på 1h om dagen. Albin sitter såklart inte varje dag med paddan, det bli oftast när man är själv hemma och behöver göra något annat förutom att underhålla den lille. Är vi båda hemma så sitter han väldigt sällan framför paddan.

Men i och med att Albin som jag har skrivit så många gånger innan, inte kan sitta stilla en sekund av hans vakentid och gillar inte leka själv så det är verkligen 100% uppmärksamhet hela tiden. Tvn är han inte speciellt intresserad av. Sitter Max 10 min och då är det på morgonen när han dricker sin flaska. Så att han sitter vi paddan 1h om dagen gör kanske inte så mycket. Det är han sätt att varva ner. Och han lär sig dessutom väldigt mycket ifrån dom apparna som vi laddat ner.

Hur ser ni kring detta med teknik och små barn? Använder era barn padda ?

Likes

Comments

Hej!

Både jag och Jocke är helt överens om att vi vill få reda på könet när det är dags för RUL. Jag vet faktiskt inte varför vi så hemskt gärna vill veta för vi kommer ju såklart bli lika glada oavsett. Men det är någon spänning över det hela. Vad är det för liten krabat som gömmer sig där inne lixom.

Jag har gjort så många olika test på nätet (tar allt med en nypa salt såklart.) Men på varenda test så står det att det är 50/50 eller att man helt enkelt inte kan avgöra. Till och med den kinesiska kalendern som sägs stämma till 90% ;) Säger spontant kille men att det finns en stor risk att det också kan bli det motsatta könet. Detta triggar ju igång det hela ännu mer, haha! Skulle inte ens förvåna mig om dom inte ens kommer kunna se könet på ultraljudet bara för att göra det hela ännu spännande!

Vad tror vi då?

Jocke tror att det bli en pojke. Han brukar skoja om att han bara kan göra pojkar. Han sa det samma med Albin och visst hade han rätt.

Jag däremot är superkluven denna gången. Med Albin var jag stensäkert på att det var en pojke redan tidigt i graviditeten.

Denna gången är det annorlunda. Första magkänslan säger kille men någonstans i kroppen känner jag att det faktisk lika väl skulle kunna vara en tjej. Varför jag tror att det kan vara en tjej denna gången är nog mest för att jag har haft alla dessa graviditetsbesvären denna gången. Med Albin mådde jag jättebra och kände mig knappt gravid innan v.30. Helt tvärt om denna gången. Undrar ibland hur jag ens ska orka hela vägen haha ! Sammanfattningsvis så tror jag också 50/50, känner inte mer för det ena könet en det andra så detta kommer bli fruktansvärt spännande!

Likes

Comments

Hej hej.

Kan ni tänka er att min lilla knodd blir två år nästa månad. Två år med med alla olika känslor inblandade. Han har verkligen satt snurr på vårt liv, på ett positivt sätt såklart! Så mycket kärlek denna lilla plutt sprider i vår vardag. Men också mycket frustration nu när han ska utvecklad och blir till en egen individ med egen vilja. På dagis beskriver dom Albin som en väldigt trygg person som gärna prata och berätta mycket för personalen om allt och inget. Men han visar också vad han vill och inte. En bestämt herre. Men att dom upplever honom som en väldigt trygg person värmer mig i hjärtat. Då har vi ändå lyckats med något haha ;)

I sommar bli vi två barns föräldrar vilket kommer bli en stor förändring för oss alla inte minst för Albin. Men jag hoppas att Albin är så pass trygg i sig själv att han vet att vi alltid kommer att finnas hos honom även det blir mycket bebis i början. Vi kommer såklart fortfarande lägga all tid vi kan på Albin och göra honom delaktig i bebisen, på han villkor då såklart. Han är fortfarande min lilla plutt som kommer behöva samma tröst och tid som bebisen.

Men visst är man lite nervös för hur allt kommer att gå. Varannan vecka kommer jag vara mycket med båda barnen själv. Hur ska jag klara av att ge samma tid till båda två ? Det finns ju tyvärr inte två utav mig. Men jag hoppas att vi finner en någorlunda bra rutin så fort som möjligt. Rutiner för vår familj är a och o. Hade inte klarat mig utan dom.

Hur är det att gå från 1 till 2 barn? Ni som vet kommentera gärna och lugna ett oroligt mamma hjärta ^^

Likes

Comments

Hej!

I söndags kväll var jag och Jocke ute och tog en bit mat och efteråt gick vi på bio. Mys kväll med andra ord. Vi tog i akt att fira en sen alla hjärtans dag eftersom jag jobbade den 14. Men också vår årsdag som är den 27❤️ Vi har nu hängt ihop i 7 år! Och i sommar har jag bott i Skåne i 6 år. Sjukt nu när man tänker på det. Gud så fort allt har gått. Från gymnasiet då man inte ägde något till att förlova sig, flytta 24 mil, skaffa jobb,köpa hus, köpa hund och nu väntar vi vårt andra barn. Det hinner hända mycket på 7 år!

Det var hur som helst en väldigt mysig kväll och jag var så taggad på bio filmen, fifty shades darker. Hade taggat flera dagar men blev tyvärr ganska så besviken. Bökerna är så mycket bättre. Men det var skönt att komma ut bara vi två oavsett hur filmen var.

Likes

Comments

Hej!

Nu är det officiellt. Alltså graviditeten då, hehe. Jag har berättat för chefen vilket jag var lika nervös över att berätta denna gång som förra.. Men det gick hur bra som helst. Chefen visste redan att det var precis det jag skulle ta upp när jag bad om att få prata med honom efter vårt p-möte. Han sa att han varit chef i så många år och vet/ser på när en ska berätta om sin graviditet. Haha så jag det var inte mer en så. Skönt!

Jocke har också släppt bomben på sitt jobb. Vi eller jag känner att det är inget att gå och smyga med denna gången. Sist ville jag vänta så länge det gick, helst vänta till v.30. Haha! Men tror vi gjorde det officiellt runt v.20 sist. Men som sagt tyckte jag att det inte var något att gå och hålla på.

Hur mår vi annars då. Går in i V.16 idag och tycker tiden går sååå långsamt. Ser så fram imot ultraljudet i slutet på mars så antar att det beror på det. Var lika dant sist nämligen. Tiden fram till ultraljudet gick så långsamt men när man väl hade gjort det så gick tiden helt plötsligt jätte fort.

Men jag mår helt okej. Inget illamående längre. Men Är konstant hungrig! Och lite foglossning på det. Men jah kämpa på, hej hå hej hå!

Likes

Comments