Header

Hej!

Jaja då sitter man här på MVC och har precis hällt i sig den extremt äkliga sockerlösningen med en bit citron i. Ni som varit gravida vet säkert vad jag menar. Har gjor glukosbelasningen idag. Skillnaden denna gången är att jag behöver göra den 2 gånger. En gång nu i vecka 13 och en i v.28. Har man någon nära i släkten med diabetes typ 2 måste man göra den två gånger. Om jag minns rätt så låg jag på gränsen sist så behövde bara hålla koll på mina matvanor och hoppas att det bli detsamma även denna gången.

Just nu har jag inga problem med mitt sockerberoende. Det sjönk till botten när jag blev gravid. Innan drack jag lätt en burk läsk och en halv chipspåse om dagen nästan! Sjuk nu när jag tänker efter. Men sen jag blev gravid kan jag räkna på en hand hur många gånger jag drukit Cola. Oftas mår jag ganska dåligt när jag dricker det nu och jag har inte det minsta sug efter någon burk. Chips och godis kan jag vara sugen på när jag är hungrig, har till och med blivit sugen på kakor som jag annars inte alls är speciellt förtjust i. Men bara när jag är hungrig. Det har resulterar i att vårt skafferi är fullt med oöppnade förpackningar kakor och chips eftersom jag plockar på mig massor när jag handlar (är oftast alltid hungrig då) och tänker att detta ska jag äta efter middagen, men sen när jag ätit middag då förvisvinner allt sockersug. Så just nu äter jag väldigt hälsosamt gämfört med innan.

Märkligt det där hur en graviditet kan förändra ens kropp på så många olika sätt. Någon mer vars sockerberoende är som bortblåst efter ni blivit gravid ?

Likes

Comments

Hej!

Nu kan jag äntligen släppa den goda nyheten. Och som rubriken lyder så är jag gravid! I vecka 14 för att vara exakt ;) Ett litet frö ligger alltså och gro i min lilla mage ^^ Känns så spännande. Just nu är jag inne i de såkallade "spökveckorna".

Hur mår jag då. Jo Jag mår inte längre illa vilket jag gjorde från v.6-12 ungefär. Med Albin kan jag inte minnas att jag mådde illa alls. Men Denna gången har det varit fruktansvärt. Knappt så att jag fått i mig någon mat alls. Den där konstanta illamåendet som aldrig vill försvinna är väldigt påfrestande. Men nu verkar det ha släppt och jag mår endast lite illa efter frukosten men inte alls som innan. Vissa kvällar har jag även så kallad träningsverk som min barnmorska vill kalla det. Ont i bebismagen med andra ord. Och det är när jag överansträngt mig vilket jag gör typ varje dag eftersom jag fortfarande bär mycket på Albin och måste aktivera honom hela tiden. Den smärtan jag har på kvällen ibland den hade jag inte med Albin förens jag var i v.30 och överansträngde mig. Har typ redan ångest för hur det kommer bli senare i graviditeten :O

Annars mår jag väl helt okej. Jag har inte gått upp något en, utan jag har faktiskt gått ner 1 kilo istället, haha! Jag hoppas dock att jag inte gå upp lika mycket denna gången som jag gjorde med Albin. Gick då nämligen upp 19kg! Någon mage syns inte till ännu, känner mig just nu bara lite svullen. Oftas brukar la magen växa fortare med andra barnet. Tror man kunde ana att jag var gravid i v.20 sist. Vilket jag hoppas göra denna gången också.

Nu känns det som jag skrivit en hel roman. Men så ligger det till i vårt liv just nu. Vi är superglada hela familjen. Eller ja Albin förstå ju inte så mycket men vi hoppas han bli glad över att bli storebror :)

Likes

Comments

Hej hej.

Dagen efter jag skrev senaste inlägget att vi äntligen hade blivit friska, tror ni inte jag åker på en matförgiftning!

Jag och Albin köpte med oss Mc Donalds på söndagkvällen när vi hade varit och handlat. Vi åt det vanliga, Nuggets med pommes. Albin åt dock inga Nuggets den här gången, han kände la kanske på sig att dom var dåliga! I vilket fall så slängde jag i mig alla 9 bitar. Big mama, yaaaz ;) Redan efter en kvart började jag må illa, riktigt illa. Ja la Albin runt 18.30 sen la jag mig pladask i sängen och kände hur det bara växte i magen. Jocke kommer hem vid 10 tiden och jag ber honom fixa mig en spyhink bredvid sängen. Strax där på soman vi. Jag vaknar runt midnatt och känner att jag behöver byta sovställningen och i samma sekund som jag gör det börja dregla (haha gör alltid det innan jag kräks). Springer till toan där jag sedan tillbringa resten av natten. Det värsta jag varit med om på länge! Det kom lixom ut ur båda hållen så att säga. Ush!!!. Inte blir det bättre av att man lider av fobi för att kräkas..

På morgonen avtog det och resterande dyng spenderade jag i sänge med feber och var helt matt i kroppen.

Asså varför ?? När ska det ta slut! Vi vill vara friska och kunna börja leva lite normalt igen istället för att isolera oss här hemma. Ville bara kräka ur mig detta, känns redan lite bättre :)

Kommer definitivt inte äta donken på riktigt riktigt lääääänge. Må bara illa utav tanken.

Likes

Comments

Hej hej.

Asså ni är galna. Jag har inte bloggar på över en månad ändå så har jag över 50 läsare ibland. Det är typ mer en vad jag hade innan jag blogga? Vet inte hur det funkar här på nouw med statistiken, om dom typ lura mig med läsare för att jag ska blogga eller om det faktiskt är så att ni är ett gäng som faktiskt troget följer mig :)

Jag kommer börja blogg mer jag lova! Jag har nämligen något jättekul att berätta men kan inte riktigt släppa det en. Ni får gissa helt enkelt.

Annars så rullar livet på som vanligt. Albin har varit sjuk sen nyår men är nu äntligen frisk. Det började med en jobbig förkylning med feber som höll i sig i nästa två veckor. Jag och Jocke blev båda smittade och mådde så in i bomben dåligt i dessa två veckor också. Ush hatar när man är sjuka allihopa samtidigt. I vilket fall så blev vi friska och Albin kunde gå tillbaka till förskolan. Där lyckades han bara vara 1 dag innan han blev smittad av magsjuka!! Jag och Jocke lyckades undan den sjukan ialf!

Nu mår vi alla bra och jag hoppas vi slipper att vara sjuka i ett par veckor iallafall.

Hur mår ni ? någon som lyckat klara sig från alla dessa sjukdomar som härjar hela vinterhalvåret?

Albin har upptäck dom små kundvagnarna. Nu är det han som håller i rodret ;)

Likes

Comments

Hej.

Jag läste mitt förra inlägg och tyckte väl att det lät en aning bittert. Men jag skyller på min trött hjärna ;)

Jag tänkte därför ta upp mer positiva saker denna gången. Albin är ju inte bara stökig. Faktum är att vi har haft en väldigt bra vecka med ytterst lite utbrott. Jag tror de flesta utbrotten beror på att han har blivit så pass stora och medveten om att han faktisk kan själv. Jag märker själv att ju mer han får hjälpa till med diverse saker så blir det inga utbrott.

Han är så himla duktig på att ta på sig blöjan och byxor, visst hamnar det bakochfram iblan men då får det vara så. Just nu kämpar han med att få på tröja själv. Lite svårt att få igenom armarn men han kämpar.

När jag skriver detta tänker jag bara på hur stor han har blivit och hur fort det går. I vår blir han redan 2 år! Min lilla pojk. Han är så charmig och så pratglad. Munnen går i ett och fast han inte kan så många ord så förstå man på man oftas vad han menar. När vi brukar gå ut och gå med hunden så sitter Albin alltid i vagnen och pekar på allt och pratar. När vi kommer tillbaka hem så släpper vi in hunden och så brukar han ta mig i handen och vill gå en liten runda runt kvarteret. Och även då går vi och "småprata". Älskar dessa stunder då vi går hand i hand tillsammans. Han är så fin min son <3

Likes

Comments

Hej hej.

Jag är ju inte alls aktiv här längre men jag tänkte att jag ändå kommer slänga upp ett inlägg lite här och där när jag känner för det, mest bara för mig själv.

Just nu är vi inne i en väldigt intensiv period. Albin har börjat "trotsa" eller jag vet att det inte är det rätta ordet. Men det innebär att han inte är nöjd med något, har en vilja av stål och är mest arg och slås,bits och skallas typ hela tiden. Jag försöker hålla mig lugn men även jag har en gräns där jag blir irriterad och skriker på honom vilket jag får en sådan ångest över senare.

Jag har även drabbats av någon sömnstörning eller något.Jag kan inte sova på nätterna längre. Efter Albin föddes har min sömn varit lite knackig men nu är den katastrofal. Usch jag vet inte vad jag ska göra. Vissa dagar är jag så utmattad så jag inte vet vad jag ska ta vägen speciellt efter jag jobbat. Har det extremt tufft på jobbet också! Jaja det är la bara kämpa på så länge det går.

Jocke börjar även på nytt jobb i december. Vi kommer jobba obekväma tider båda två, vilket innebär att vi kommer jobba om varandra och inte träffa varandra så mycket. Tråkigt för oss och för Albin att vi inte kommer kunna umgås lika ofta hela familjen som vi gjort innan. Men vad ska man göra, vi måste ju få in pengar. Dessutom kommer Albin gå ännu mindre på dagis en vad han gör nu. Typ 1 gång i veckan. Vilket kommer bli skit tufft då han uppenbarligen behöver mer stimulans än vad han får här hemma.

En tuff tid vi har framför oss med andra ord. Jag hoppas vi ta oss igenom den...

Albin som aldrig har varit ett fan av sova i vagn föredra nu att sova middag där en i sängen. Tack för det förskolan :)! 

Likes

Comments

Hej hej.

Jaha nu börjar det gå mot höst och allvaret är igång. Jag har börjat jobba och Albin går på förskolan. Vi börjar sakta rulla in i jobb och förskole rutinerna, fast helst av allt hade jag velat gå hemma med Albin ett tag till. Men nu behöver vi jobba båda två och få upp en bra ekonomi igen.

Jag jobbar dygn vilket innebär att Albin går högst 3 dagar i veckan vilket känns super bra nu såhär i början. Vi har fortfarande mycket tid ihop men att vara iväg 1-2 nätter i veckan är inte kul :( saknar min skutt då. Men Jocke tar så bra hand om sin son och det är så skönt att Albin ty sig till både mig och Jocke.

Albin trivs nog bra på förskolan skulle jag tro? Han blir lite ledsen vi lämningarna med är superglad redan 5 min efter vi har lämnat. Han har gått på förskolan snart 1 månad och har redan varit förkyld två gånger. Så ja det är väl det hela vinterhalvåret kommer bestå av, vabb, vabb och åter vabb. Dock så förlorar vi inte speciellt mycket pengar på det eftersom jag inte jobba så mycket på veckorna.

Hur mår ni andra ? Har ni kommit in i hösten rutiner nu efter sommarn ?

Några bilder ifrån sommarn :)

Likes

Comments

Hej hej.

Jag tänkte sumera lite av vad vi gjort i sommar.

Norrköping

Vi började semestern med att åka till Norrköping ihop med Jockes mamma och lillebror. Vi hade bokat 2 nätter på hotel och skulle gå en dag på Kolmården. Albin var på sitt värsta humör hela våra vistelse där som jobbigast var det på Kolmården. Vi fick typ inget gjort kändes det som då Albin mest skrek och var grinig, mest pga. att han inte sov middag ordentligt. 10 min i bilen räcker inte för en hel dag på Kolmården. Albin vägrar dessutom sova i vagn, andra hade det gått betydligt bättre. Dagen då vi skulle åka hem var betydligt bättre. Albin satt länge i vagnen och beskådade staden. Väldigt mysig stad får jag säga!

Småland (mamma och pappa)

Påvägen hem från Norrköping stannade vi till hos mina päron i en vecka. Där bara tog vi det lugnt och badade, var på olika lekparker och hade det allmänt gött.


Öland

När vi var hemma hos mina föräldrar ringde min farmor och undrade om jag och Jocke skulle komma ner till Öland iår men det hade vi inga planer för. Men så satt jag och mamma och prata lite om sist vi var på Öland och vips så bestämde vi oss för att åka allihopa till Öland över en helg. På Öland var vi på bl.a.Kalmar marknad, vi badade i havet och så åkte jag och Jocke en kväll ner till "city" och spelade minigolf. Det vart säker 3-4 år sen sist vi var där så det var riktig trevlig

​Så lite fick vi allt gjort i sommar!

Vad har ni andra hittat på för skoj o sommar :)?

Likes

Comments

Hej hej.

Nu var den en evighet sen jag skrev sist. Jag och Albin har precis kommit ur en förkylning igen. Det har varit mycket sådant den sista tiden och jag lyckas alltid blir smitta. Jaja nog om det.

Jocke har jobbat 1 vecka och rullar in på sin andra idag. Detta är min och Albin sista vecka tillsammans innan det är dags för inskolning till dagis och jag börjar jobba. Börja får sådan ångest inför detta. Jag vill inte lämna bort min lilla pojk, jag vill ju vara hemma med honom för alltid typ ;) Som tur är har mitt schema ändras och jag ska börja jobba dygn vilket innebär att Albin behöver gå max 3 dagar i veckan vilket känns bra. Så ligger läget till just nu. Jag funderar även på att sluta blogga eller jag vet inte. Det är ganska så kul att kolla tillbaka på alla inlägg och så, dessutom har jag fortfarande runt 100 läsare i veckan fortfarande. Ja jag tycker det är mycket ^^ Vad tycker ni ska jag fortsätta blogga??

Vi har hittar på ganska mycket i sommar jag jag tänkte lista i ett inlägg senare :) 

Likes

Comments

Hej hej.

I fredags var vi på Mercedes-benz VIP fest i Båstad. Något jag och Jocke inte hade en blekaste vad det innebar då vi aldrig har varit på något liknade typ :p

Vi drog hur som helst ut och käka middag innan vi åkte mot festen. Väl där inne bjöds det på gratis champagne och jag som inte gillar det i vanliga fall hällde i mig tre glas ^^ Det var en salu blandning folk vilket var rolig att se. Vi lyckas få en skymt av Jan Brink vilket var lite häftigt då man själv är hästintresserad. Danny saucedo som hemlig gäst kom upp på scen körde ett par låtar för oss precis innan festen var slut. Det var med andra ord en cool grej att få uppleva denna VIP fest.

När det sedan var slut drog vi till Pepes Bodega där vi möttes av en slut körd Björn Borg, han var bra på lyset så att säga haha! Runt 1 tiden fick det vara bra och vi rulla hem glada och nöjda över kvällen.

Likes

Comments