Header

Men hej!!!!

Det var längesedan jag skrev här och skrev av mig om lite random grejer. 

Vi kan börja med sommarlovet:
Herre gud! Vart har detta lovet tagit vägen? För jag har ingen aning. Känns som att jag fick sommarlov igår typ.  Jag har lixom inte ens gjort något denna sommaren typ. Har knappt träffat mina vänner. Det jag har gjort är att jag har jobbat minst tre gånger i veckan i åtta veckor och eftersom att jag jobbar med ett ganska "ansträngande" arbete så är jag trött när jag kommer hem vilket är strax efter klockan fem. Så det är typ hem, äta och sova. Men jag klagar inte! Jag har fått ett bra sommarjobb och om jag inte hade haft detta så skulle jag suttit inne hela sommaren garanterat! Men nu är jag inne på sista veckan och på söndag är min sista dag på jobbet. Kommer bli lite sorgligt för jag trivs där och jag tycker om personalen. Men skolan kallar och jag går nu in på mitt tredje år på gymnasiet. Vilket leder oss in på ämnet skolan:

Hur snabbt har inte åren i skolan gått? Kommer ihåg då jag både slutade sexan och nian och snart är det årskurs tre!? Ska ta vara på tiden i skolan och kämpa in i det sista även fast jag har en liten klump i magen över att gå tillbaka till skolan på Tisdag. Men det ska bli kul att träffa nya ettor och åka till köpenhamn med estet om två veckor. Jag ska även nu under terminen kolla högskolor mm. och om något passar mig ska jag söka som en galning! För jag vill bli klar här i min stad så jag kan ge mig ut i den stora världen och starta mitt egna lilla liv, haha. Nej men vet nog vart jag vill hamna inom jobbyrket fast måste utbilda mig först.

Sedan nästa vecka blir jag 18!!! Gud vad jag längtat! Kommer bli så najs, så mycket mera möjligheter!! Men sen till en annan grej.. Körkortet. ÅÅÅÅÅ jag vill ha det så mycket men teorin bara tar stopp! Har suttit och grinat hela morgonen för den jävla teorin.. Jag kommer klara det men just nu är det grått.. Ska köra risktvåan nästa vecka så det blir ju bra men vill ha körkort!! Grrr. OM NÅGON HAR BRA PLUGGTIPS, SKRIV TILL MIG! JAG BER ER!<3<3

Sedan ska jag och min favorit till Stockholm om tre veckor. En liten shop och mys weekend. Kanske inte låter så stort men vi har inte gjort något sådan tillsammans direkt då åldern har stoppat oss men då har vi åldern inne att hitta på roliga saker!!


Men hörreni, nu ska jag gå upp och skala ägg till min sallad jag ska ha med mig imorgon till jobbet.  Ha det super bra!!! Kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Samtidigt som jag vill växa upp, då jag vill att mina ynka 17 år ska bli uppemot 20-30 så vill jag vara barn, leka i skogen och bara känna att livet leker. För vad tänkte jag på när jag var tio? Jag tror att jag tänkte på här och nu och var inte alls orolig inför imorgon, eller jo i för sig så har jag alltid varit en tänkare så länge jag kommer ihåg. Men har nog aldrig tänkt så mycket på livet som jag gör nu. Idag så kollade jag på en säng på nätet. Jag behöver en säng då det är en investering i livet då jag kan ha den senare när jag flyttar hemifrån och sen behöver jag och Tilo en större säng. Jag ligger inte stilla när jag sover direkt jag har faktiskt ett bevis och det är att jag pajade min tå för några veckor sedan.

Men en säng kostar pengar och en gymnasieelev som dessutom har sommarlov brukar inte äga så mycket pengar gör att jag längtar bort. Har länge velat flytta till en annan stad och skaffa drömmar, om framtiden.

Just nu är mina drömmar få men det jag vill här och nu är att jag vill att mitt sista år på gymnasiet ska gå snabbt så jag kan skaffa ett jobb. Tjäna pengar, flytta ut och försöka skaffa mig en framtid. En framtid med den jag älskar eller ensam vet man aldrig fast i mina drömmar är det vi två. Jag vet vart jag vill leva, bo.

Snart blir jag 18. Det är en ålder jag längtat efter att fylla, inte för att jag gillar att festa eller så utan för att den är som en milstolpe i livet (eller kan man säga så).

Om man är under 18 får man knappt göra någonting. Då finns jobbmöjligheter, bostadsmöjligheter, rese möjligheter mm. Som på ett silverfat till skillnad från nu (förstå mig rätt!) Jag vill ha körkort , så jag åtminstone kan ta mig härifrån om jag skulle vilja. Jag vill sluta skolan, ta studenten, och jag vet! Skolan är det skönaste som finns, inga direkta krav om man sköter skolan och då vet man att man har någonstans att gå nästa dag. I arbetslivet eller arbetslösheten är det värre, krångligare och plötsligt får man ett helt annat ansvar. Då man tar ansvaret för sig själv, dina val påverkar dig och ditt liv på ett helt annat sätt än ifall du var 16.

Man betalar räkningar och försäkringar som man inte hade en aning om att de existerade. Utgifterna flödar, jobbet tar över, tröttheten smyger på en och det enda man vill är att andas. Är det så i "vuxenlivet"? Drömmen eller?

På ett sätt vill jag hamna i allt det där, vill inte vara en liten tonåring som har tusen och en känslor. Som knappt får ha en egen åsikt och blir generaliserad. Jag trivs nog inte riktigt med att umgås med massa vänner, snacka strunt runt ett bort, snacka om vem som skrev senast till en på sms, hur många snap dagar man har, hur mycket betyg man fick på senaste matte provet, hur mycket man drack helgen innan, hur mycket mensvärk man har. Eller är det bara tonåringar som gör det? Ibland känns det faktiskt som om det vore tvärt om.

Likes

Comments

- Jag har haft det stora projektet i skolan. Det var väldigt roligt!!

- Jag har varit på en resa till Italien, Rom och Assisi.

- Jag har varit på Liseberg med estet.

- Jag har spelat golf för fösta gången i mitt liv.

- Jag har fått tandställning.

- Varit på kusinens konfirmation.

- Jag och Tilo var i Göteborg och sov på hotell och spelade för hans moster.

- Jag har varit i Grekland på kos.

Det är det roliga jag gjort de senaste månaderna sedan April. Sen när jag sitter här och skriver detta kommer jag på att jag inte skriver det dåliga som hänt och ska man ska man skriva det? Eller är det för personligt kanske? vet inte!

Kram Jessie


Bilder från dukningen som var på festen i Göteborg.

Likes

Comments

Hejsan hejsan! Nu sitter jag i sängen och ska bara ta det lugnt idag. Så skönt!!
Igår fick jag äntligen sommarlov och 2/3 år är klara på gymnasiet och det betyder att detta är mitt sista sommarlov någonsin. Sorgligt men härligt! Jag har inte planerat in speciellt mycket detta lovet. Bara jobb och träning typ. Men ska spendera lovet med vänner och pojkvän också sen efter lovet blir jag 18 och då planerar jag körkort och Stockholms resa för att fira att jag och Tilo fyllt 18 då vi fyller 15 dagar ifrån varandra!

Sen några spelningar är inbokade och det är jag taggad på! Alltid härligt att sjunga! Och på tal om sjunga så framförde jag, Tilo och Amelie en låt igår på skolavslutningen! Mycket bra och roligt!! Love!❤️

Och vet ni vad? Jag kan inte fatta att jag har sommarlov!? Känns inte som det iallafall haha. Men jag ska göra ett inlägg om vad jag gjort de två senaste månaderna då jag inte har uppdaterat..! Hade bra, kramar från Jessie❤️

Likes

Comments

Här har jag läst en "artikel" om estet som lajkat/aftonbladet skriver.. Ursäkta men vad tänker de på och de är inte de första som snackar strunt om estet!

http://lajkat.aftonbladet.se/13-bittra-sanningar-om-alla-som-valde-estet-pa-gymnasiet/


Detta är så dålig stil, att skriva massa bullshit om estet. Estet är precis som vilken annan linje som helst bara att vi har musik på schemat. Vi har precis som alla andra matte, svenska, historia och engelska och vet ni vad det är högskoleförberedande! Alltså vi behöver inte lägga till mera kurser för att få högskoletillbehörighet, vilket många andra program behöver! Vi har bara musik/bild/dans/teater på schemat lika så som att en medie klass har fotografiskbild. Så jag förstår inte varför folk har så mycket emot just estetiska programmet.. Det är "vi" som gör eran vardag (nu säger jag inte att man måste gå ett estet program för att bli detta).

Jag ser flera flera stycken som går med hörlurarna i öronen med musik i och om inte "vi" skulle existerats skulle inte du ha något att lyssna på. Jag vet också att dagens ungdomar också kollar mycket på serier och filmer och utan skådespelarna skulle det inte finnas något att titta på..

Och bara för att vi går ett estetisk program behöver man inte bli sångare, musiker, dansörer, skådespelare eller konstnärer. Vi kan för det mesta bli vad vi vill! Jag vill inte bli artist bara för att jag går estet musik och det vill inte hälften i min klass heller! Vi bara älskar musik och det är därför vi har valt den linjen iallafall jag!!

Såå sluta hata på estet och alla program! Låt dina barn eller vem som helst gå estet om de vill, det är en precis lika bra linje som alla andra linjer! Och jag kan lova att jag har utvecklats med mig själv mer på dessa två år än under hela grundskolan. Tack och bock!


Likes

Comments

Igår var en härlig och rolig dag! Även fast jag inte kunde vara med till 100% pågrund av förkylning och mens verk var det fortfarande jättekul att stå och sjunga gamla Beatles låtar och göra det på scen med två olika körer!! Ållebergsgymnasiets kör och sångsällskapet! Sen var även Simon och Fredrik där för det var deras "projekt".
Skit kul! 🎸

Likes

Comments