Header

+ att jag verkligen börjar känna att jag kommit på fötter igen efter höstens jävla skit tid!

- att folk verkar tro att bara för att man har adhd har man omänskliga superkrafter. Det finns såklart bra saker med det, men tro mig när jag säger att 90% av oss är inte blondinbella eller viktor frisk, och att deras karriär troligtvis inte beror på deras diagnos utan helt andra faktorer.

+ att mitt hår har växt ganska mycket sedan jag började använda hair jazz!!!!

- att det kostar 600 kr att köpa nytt nu när de tar slut ”:)”

+ att det är januari och snart kommer våren! Det bästa jag vet!!!!

- att jag är så torr i ansiktet att min hudvård SVIDER och det enda som hjälper just nu är sesamolja, men det försvinner under natten så jag sitter liksom i en ond cirkel. Måste skrubba ansiktet men då försvinner busen och det svider att busa om mig och då blir jag blek! (Skicka in detta till KP, så kanske dom skriver en artikel om det)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Varje nyår har jag verkligen varit en sån som HATAT nyårslöften. Men iår så har jag faktiskt några, en del av dom håller jag för mig själv (för att inte jinxa haha) men några stycken tänkte jag dela med mig av, för har man väl skrivit dom någonstans så ”måste” man ju faktiskt hålla dom. Eller hur?

- sluta säga JA när jag inte orkar eller vill/kan
Jag är dessvärre expert på detta. Det kan handla om att träffa en kompis, göra någon en tjänst eller boka in extra pass på jobbet. Nu ska jag börja lyssna på mig själv och faktiskt börja säga nej ibland.

- Hålla notiserna på telefonen nere
Min mobil är i stort sätt alltid full med röda prickar med siffror. Och sms inkorgen har nästan aldrig mindre än 20 ”olästa” meddelanden. Jag är jättedålig på att öppna sms om de är från en vän som typ skriver ”okej” eller om det är företag som skickar reklam. Samma med mailen, har man haft sin Mail sen man var 14 har man en hel den gamla msn vänner som fyller år (har ingen aning om vem 70% av namnen som dyker upp är) en heeel del reklam och en massa strunt. Detta gör ju att jag missar viktiga Mail, och att byta ut sin mailadress är faktiskt ganska omständigt ändå. Sen alla missade samtal ska vi inte ens prata om. Så stressande!

-
börja tänka mer på min kost och hur jag lever
Rökningen ska självklart läggas ner, men när vill jag inte spika. Sen måste jag börja dricka mer vatten, jag ska sluta äta den mängd socker jag äter och jag tänker att jag ska börja äta mer grönsaker för att det är nyttigt och inte bara äta gurka och rödlök. Det funkar inte när man är vegetarian känner jag...


Det viktigaste av allt är att jag ska försöka se saker positivt. Jag ska försöka ta vara på dom människorna jag har i mitt liv istället för att vara rädd att dom ska dö. Jag ska sluta överanalysera ALLT och jag ska sluta tro att en bula i huvudet efter att jag slagit i huvudet i skåpsluckan är en tumör. Jag är expert på att stressa upp mig i onödan och nu måste jag börja inse att jag inte kan styra över allt negativt som händer. Jag måste sluta ha sånna krav på mig själv och inse att ibland går saker åt skogen men att man då helt enkelt får ta det därifrån, istället för att sörja det redan innan det hänt.

Likes

Comments

Vilket JÄVLA skitår. I somras fick mormor lunginflammation, vattenfyllda lungor och där upptäcktes det att det fanns en cancertumör i lungan. ”Kommer du att klara detta?” Frågar jag henne med gråten i halsen. Hon blev tyst. ”Vi måste klara detta. Tillsamman. Vi almströmare är starka.” Svarade hon. Men nu i efterhand, när jag hör hennes mening i huvudet så vet jag att hon visste att hon menade att ”vi” faktiskt betydde ”ni”

Den första september begravdes hon. Den första december begravs morfar. Hans hjärta orkade inte längre och det sista han sa till mamma var att han saknade mormor. Han ringde mamma och grät och dagen efter får polisen bryta sig in i hans lägenhet där han hittas avliden i sin säng.

Förra året trodde jag att jag hade det sämsta året någonsin. Men detta år har varit det sämsta. Mormor och morfar var mina bästa kompisar, och den relationen som jag hade till speciellt mormor är väldigt sällsynt. Jag ringde henne varje dag och pratade med henne. Och varje gång svarade hon och tog sig tid för mig. Oavsett vad hon gjorde.

Jag överlevde detta året, och ikväll ska jag inte stå och pusta ut vid 12 slaget, utan jag ska skåla med mina vänner för att jag lever. Jag är frisk, jag har äntligen ett jobb jag trivs på och alla mina nära och kära mår bra. Mamma, som förlorat sina föräldrar, står på benen. Jag har skrattat, gråtit och jag har sörjt.

Första gången jag skrattade på riktigt efter allt jobbigt var när Sophie och lina hade i stort sätt tvingat med mig på middag med dom. Vi åt tacos, och efteråt spårade vi med dans. Vi satte på toto - Africa och gjorde en svinful dans. Jag skrattade då, för första gången utan att ha dåligt samvete.

Nästa år så ska jag börja säga nej till saker jag inte har lust med. Jag ska börja bli mig själv igen. Jag ska ha kul. Jag ska skratta.

Jag hade inte klarat detta utan mina älskade vänner. Elin som tillsammans med Alex, katta och Jerry satt sig i bilen med mig och åkt ut till minneslunden, hämtat morfars hund borta i Gnesta när jag efter fyra timmars väntan ringt upp polisen och frågat vad som hänt morfar och får svaret att han är död. Noora som ringt och smsat mig varje dag och sett till att jag och familjen står på fötterna. Sophie och lina som fått mig och skratta. Och framförallt Oscar, som varit en sån stor jävla klippa under alla nätter som jag gråtit mig till sömns.

Jag skulle vilja ge varenda en en stor jävla blombukett, men det räcker inte till för ni alla förtjänar en äng.

Nu ska 2018 bli bättre.

Likes

Comments

1. Vem är din bästa vän? Noora❤️❤️
2. Vad har du för skostorlek? 39, vilket jag konstigt nog har skämts för? Ljög för Ogge o sa 37,5 hela första året av vårt förhållande, gissa vem som har ett ex antal snygga skor som står o dammar pga försmå presenter från sin pojkvän hemma????
3. Brukar du skratta för dig själv? Fööör ofta
4. Vilket är ditt favoritnummer? 69;)
5. Vad var det senaste du åt? Blåbärssoppa Hahahah
6. Om du var en krita, vilken färg skulle du vara då? Rosa cuz Im a princess
7. Hur är vädret just nu? Kallt o JÄVLIGT
8. Vem var den senaste personen du pratade med i telefon? Noora och jag avslutade precis våran 3 timmar långa FaceTime session
9. Vad är det första du ser hos det motsatta könet? Inget för jag e en lojal flickvän?? Nej men det är väll ansiktet och händerna
10. Tv eller dator? Dator
11. Favorit TV-program? Wahlgrens värld är mitt liv
12. Har du några syskon? 4 stycken små rävar
13. Längd? 173 långa centimeter
14. Hårfärg? Kissgult blandat med råttfärgat
15. Ögonfärg? Blå som mens enligt bindreklam
16. Använder du kontaktlinser? Nej, jag vågar inte hahaha:/
17. Favorit högtid? Julen o nyårs perioden är de bästa jag vet
18. Favorit månad? April pga fyller år
19. Har du gråtit någon gång utan någon anledning? Många gånger haha!
20. Vilken var den senaste filmen du såg? Änglagård tredje gången gillt mvh Kristin 45 ensamstående singelmamma
21. Favoritdag på året? 25e april
22. Är du för blyg för att fråga ut någon på dejt? Jag tvingar Ogge att bjuda mig på dejt hela tiden
23. Kan du stå på huvudet (utan att luta dig mot en vägg)? Nej har inte ens hjulat en enda gång i mitt liv
24. Kramar eller kyssar? Gud jag hatar att kramas de e typ det värsta jag vet så jag säger kyssar
25. Choklad eller vanilj? BEROR PÅ I VAD????
26. Har du tattueringar? Två små för mamma och mormor❤️
27. Vad lyssnar du på just nu? Ljudet från vattenledningen då jag antar att en granne precis utträttat sina behov :):)
28. Är du kär i någon kändis? Benjamin ingrosso
29. Vilka böcker läser du just nu? Typ 5 olika på Story tel pga olika vid olika modes
30. Piercingar? Öronen, tog ut min navelpiercing när jag fyllde 19 pga tyckte jag var för gammal
31. Vad gör du just nu? Ingenting
32. Smöriga, naturella eller saltade popcorn? Massa smör o massa salt
33. Hundar eller katter? Katt, hatar alla hundar förutom mina egna tyvärr
34. Favoritblomma? Kaktus, om de ens e en blomm
35. Har du blivit påkommen göra något du inte får göra? Råkade skicka ett sms till mamma när jag var 16 och ba ”MEN VI MÅSTE KÖPA DRICKA” sen har hon knackat på dörren när jag smygrökt i mitt fönster?? Vem gör det ens
36. Har du en bästa kompis i det motsatta könet? Min pojkvän e min bästa vän också ❤️❤️
37. Har du älskat någon nångång? Ja jag älskar Torsten
38. Vem vill du träffa just nu? Ingen vill vara själv, tycker de e mysigt
39. Är du fortfarande vän med folk från skolan? ett fåtal
40. Har du någon gång skjutit med en pistol? Vattenpistol personen dog o jag hamnade i finkan
41. Gillar du att flyga med flygplan? Har aldrig gjort o kommer nog aldrig göra pga höjdrädd
42. Höger eller vänster-hänt? Höger
43. Hur många kuddar sover du med? 6 stycken hahah hjälp mig
44. Saknar du någon? Saknar min mormor och min morfar väldigt mycket. Men just ikväll hade jag behövt prata med mormor känner jag...❤️

Likes

Comments