Header
View tracker

Träningspasset omvandlades till ett jobbpass!! Ett jobbpass förvandlades till tre, ska jobba även imorgon och söndag... träningen som skulle skett idag får därför skjutas upp till imorgon bitti 08.00... så godnatt från mig haha, lång helg väntar. Och när jag ändå tappade träningarna så föll jag även offer för en godispåse med godis jag inte ens gillar. Blä

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag har på senare tid insett hur viktigt det är att både sova och äta rätt för att prestera så bra som möjligt både i skolan och på träningen. Jag märker otrolig skillnad de nätterna jag sover under 7 timmar mot de jag sover 8.
I iPhone finns det en funktion som heter "läggdags". Jag använder den varje dag för att redan på morgonen bestämma hur många timmar jag behöver sova nästa natt. Den påminner när det är dags att varva ner och gå och lägga sig, och för in statistik i hälsoappen så man håller koll på sina sömnvanor.

Vissa tycker att det är onödigt att jag använder den, och inte bara ett vanligt alarm, men jag tycker att jag fått större förståelse för hur mycket jag sover och bör sova när det varje kväll står hur många timmar jag kommer hinna med. Så mitt tips idag: börja använd "läggdags".

Likes

Comments

View tracker

Asså idag är jag ledig och imorgon är det studiedag, vilket innebär långhelg för mig!!! Har en hel del plugg som ska göras dock, så huvudfokus ligger på det den här helgen. Jag ska även ha sleepover med Alice på fredag <333333 sen vet jag inte vad som händer på lördag alls faktiskt. Håller mina tummar för att någonting riktigt bra ska hända då.

Likes

Comments

Idag och igår var gymnasiearbetedagar. Jag och Rebecka har varit på två högstadieskolor och gjort enkätundersökningar angående prestationsångest inom idrotten. Vi har även lånat ett antal böcker om psykisk ohälsa och idrottspsykologi, och det är verkligen ett intressant ämne. Det är även intressant att se hur högstadieelever ser på ämnet.

Alla upplever ju ångest på ett eller annat sätt, mer eller mindre, någon gång i livet. Vissa inser det inte, vissa tänker på det mycket, vissa mår bra av det, vissa mår dåligt. Just inom idrotten är det alldeles för vanligt att individer mår dåligt på grund av krav och förväntningar från andra och sig själva. Jag hade själv problem med nervositet som medförde kväljningar för bara ett år sedan när jag skulle spela match. Det kom innan matchen på uppvärmningen, och i halvlek. Flera gånger hände det att jag spydde i en plastpåse eller i handfatet i omklädningsrummet, bara på grund av min prestationsångest inför matchen. Låter betydligt mer dramatiskt än vad det var haha, men ändå.

Det är ett viktigt ämne och jag tror att vi kan sprida mycket kunskap genom det här arbetet. Så fortsättning följer!

Likes

Comments

Imorse fick jag skrapa rutan när jag skulle till rehaben, så nu håller jag tummarna för snö. Jag gjorde stora framsteg med rörligheten idag!! Kan nu lägga ner armen i mattan (!!), nu återstår det bara att kunna få upp den igen, men ge mig några veckor så är jag där. Sen är det bara att få tag i skyddet så är jag spelbar. Firar med en avokadomacka (<3) snart ska jag gymma!!

Likes

Comments

Jag å mami åkte till Ullared idag efter ett riktigt äckligt gympass. Först var jag jätteseg och sen fick jag massa energi och sprang 3 km för första gången på veckor... min kondis är SÄMST. Höll på att svimma haha.. helt klart nästa steg i comebackplanen.
Hittade en del bra grejer på Ullared, bland annat en julklapp!! Och två målardukar. Handlade typ bara för 600kr, ganska bra för att vara Gekås. Nu ----> lilla laxen.

Likes

Comments

Elefanten är klaaaar! Tog mig två dagar, lyckades tappa bort en av mina bästa blyertspennor men E nöjd med resultatet.

Likes

Comments

Idag var jag och mami på spa!!! Tror aldrig jag varit på spa "på riktigt" innan, med behandlingar och sånt. Men det var vi nu och det var mysigt!! Vi åt brunch innan och sen var vi fyra timmar i anläggningen. Nu luktar jag hela jag spa och jag är renare än nånsin. Redo för ny vecka, woho

Likes

Comments

När jag var 9 år började jag spela basket. Jag tyckte nog egentligen inte att det var jättekul, var mest där för att min bästa kompis var det. Men sen när jag var typ 11 hände någonting, jag började uppskatta det och märkte att jag var ganska bra (mycket tack vare min längd, var ett huvud längre än alla redan då).
Fortsatte spela och la verkligen all min fria tid i hallen från det att jag var tretton. Skolan var viktig också och jag gjorde mina läxor väldigt effektivt för att få gå på träningen. Någonting jag är tacksam för idag då det gav en bra studiedisciplin.

Det var även året jag vart tretton (tror jag) som min vänstra axel gick ur led första gången. Jag minns det väldigt tydligt, exakt var, vilken situation osv.
Jag gick till en sjukgymnast men såhär i efterhand så känns det inte som att han tog mig på så stort allvar. Fick några övningar men var väldigt obekväm och slarvade. Några månader senare gick även höger ur. Eller luxerade som det så fint heter på sjukhusspråk.

Men problemen försvann och återkom inte förrän jag var ungefär 15. Då var det vänster axel som var ett problem. Den gick ur led titt som tätt och jag gick hos en ny sjukgymnast som tejpade mig och gav mig laser mot smärtan. Ibland hade jag för ont för att spela, men för det mesta körde jag på.
Den sommaren blev jag uttagen till ett distriktslag, vi spelade en turnering och jag blev uppmärksammad av ungdomslandslagscoacherna. Dagen då jag slutade nian fick jag åka på mitt livs första landslagssamling.

Jag visste inte då att det skulle bli början på en tre år lång rehabperiod. Coacherna i landslaget krävde av mig att jag skulle kolla upp min axel, de tänkte inte låta mig spela annars. Det ena ledde till det andra och bara en-ett par månader senare låg jag på operationsbordet på IFK kliniken Ortho Center. Är så glad att jag hamnade just där dock, men hade önskat att jag inte hamnade där 3 gånger.

För precis när vänsteraxeln var färdigrehabiliterad och jag var tillbaka i matchspel (efter 7 månaders väldigt noggrant utförd rehab) gick den högra axeln ur led. Sommaren efter det opererades jag igen. 7 månaders rehab till och sen var jag på plan igen. "Tur att du bara har två axlar" så folk hela tiden. Jag var glad. Nu var ett och ett halvt år avklarat och jag skulle aldrig rehaba igen trodde jag.
Lagningen i min högra axel gick sönder och den här sommaren omopererades jag.

Det har varit en pissig resa, minst sagt. Från landslaget till där jag är idag, liksom. Snacka om nedköp haha.
Jag tror inte heller att många förstår vilken enorm tid det här har tagit från mig. Först och främst måste man kämpa för att hålla uppe humöret (annars lovar jag att man skulle få ge upp direkt), men också det faktum att när alla andra har tränat 5 dagar i veckan har jag tränar tre rehabpass till. Det här året har jag basketträning 4-5 dagar i veckan, två rehabpass och minst två gympass för att dels bygga upp axelmusklerna men även så kallad "prehab" för att inte dra på mig fler skador.

Ibland undrar jag om det verkligen har varit värt det. All den tiden jag lagt ner på detta som mina kompisar kunnat lägga på "mer givande" saker, som har tagit dem nån stans. Jag är liksom fast och trampar på stället lite grann, utvecklas inte så mycket mer än att min rörlighet går åt rätt håll.
Men jag har en dröm, och det är att komma tillbaka dit jag slutade. Jag ska aldrig opereras igen, jag ska aldrig behöva rehaba såhär igen, och jag ska spela basket tills jag får gråa hår. För det är vad jag vill göra och nu när jag lagt all den här tiden är jag inte beredd att kasta bort den.

Våren 2017 är jag tillbaka, den här gången för att stanna.

Denna bilden är tagen innan min tredje operation. Humöret på topp, redo för narkos. Haha

Likes

Comments

Pappa väckte mig precis till världens godaste frukost! Älskar när hela familjen är samlad och äter en ordentlig frukost, och så är det kul med nåt annat än gröt haha.

Idag ska jag provjobba på ett nytt jobb!! Är lite nervös faktiskt, så ska nog gå till gymmet och rensa tankarna lite först.

Likes

Comments