(Sorry för den dåliga uppdateringen)
Lördag: I lördags så åkte jag ut till stallet runt 12 och var då där ca halv 2. Innan dess gjorde jag inget särkilt. Väl i stallet så fixade jag höpåsar osv, putsade och lite annat fix och trix. Runt 4 byggde jag och en annan tjej som jag brukar rida med, bana. Eller vi skulle bara ta fram 6 bommar på medellinjen, då underlaget inte var så bra. Sedan fixade vi hästarna och få var det dags för träning för Milla. Vi började med att skritta ut i skogen, gick bra, dock väldigt mycket frusna pölar vilket gjorde det svårt att ta sig fram.
På banan så började vi med att skritta över bommarna, tränade även balansen då, sedan i trav. I traven tränade jag förhållningar innan bommarna. Jag måste verkligen träna på att ta tillbaka henne samtidigt som jag understödjer. Det går ofta för fort över bommarna. Sedan så lades det in lite volter och halter efter och innan bommarna. Sedan la jag in halvhalter innan hörnen. Mot slutet kändes det bra, hon blev väldigt mjuk och jag är nöjd. Sedan var det dags för middag hos mammas kompis, kom dit i stallkläder vid halv 9 haha.

Söndag: Igår var det ju alla ❤️ dag. Var mestadels hemma igår. Tog en promenad till Globen för att köpa lite alla ❤️ dag presenter. Fikade med mamma. Pluggade lite och sedan på kvällen åt jag middag ute med mamma, Karro (min syrra) och hennes pojkvän.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej! Uppdateringen har inte varit på topp, men aja. Är på tåget påväg till stallet. Ska träna för Milla vid halv 6, men ska fixa i stallet innan oså. Sedan ska jag på middag hos mammas kompis. Hade planerat att åka till Jossan och Felicia i Södertälje, för att sedan imorgon följa med till Srk. Jossan ska tävla Storm, så då kunde jag träffat honom också, saknar honom❤️ Men mamma ville inte att jag åkte tåg så sent, så jag får följa med på middagen istället. Igår red vi iaf ut. Hon kändes väldigt pigg, övertaggad, så vi tog ingen galopp då jag inte vill att hon sticker.
Hörs ikväll!

Likes

Comments

Igår red jag Silla för sista gången. Red barbacka, väldigt kravlöst. Jobbade mest i skritt, inte så mycket mer med det, lite skänkelvikningar o så. Sedan på slutet körde jag lite "NH", eller typ ledarskap. Hon var jätteduktig. Hon följde mig när jag svängde, stannade bredvid mig när jag stannade. Och tror att hon även sedan innan kunde backa, sedan så kom hon även när jag kallade på henne när hon hade backat. Prövade även att springa, hon hade lite svårt för det. Hon travade efter typ 50% av gångerna, men resten av gångerna så försökte hon lunka på så snabbt som möjligt, gulle!
Kommer faktiskt verkligen att sakna den lilla åsnan. Hon är en väldigt rolig och personlig ponny. Har även lärt mig en del av henne, men har ju bara ridit henne 1 gång i veckan, hon är iaf en jättefin ponny. Kommer sakna henne mycket den larviga åsnan<3

Likes

Comments

Igår tränade jag för Milla. Vi tränade markarbete och det gick över mina förväntningar. Hon skötte sig jättebra! Trodde inte att Winnie skulle gå fram alla då banan var blöt, och hon inte alls gillar det. Men hon gick fram bra. I galoppfattningarna lyssnade hon direkt, och höll en bra fart också. Vad det gäller markarbetet skötte hon sig även där. Det var lite blandade övningar, tex studs, upphöjda bommar, lite kryss och sockerbitar. Jag har inte jobbat så jättemycket med studs o så tidigare, vilket är grunden, så det var nyttigt. Måste tänka på att lägga fler halvhalter innan de upphöjda Bommarna och studsen, annars kommer hon in för fort och snubblar. Sedan så måste min balans bli mycket bättre, någonting jag alltid haft problem med.
Men jag är iaf väldigt nöjd över igår, kändes bra och Milla va en jättebra tränare.
Första träningen+första markarbetet med Winnie

Likes

Comments

Idag körde jag och mamma Powerstep. Det var ett jätteroligt pass som jag inte gått på tidigare. Det är en blandning mellan kondition och styrka. Dels så har du en stång och vikter, och även en stepbräda då. Dock så hade jag inga vikter på min stång, då jag aldrig har jobbat med vikter på det sättet tidigare. Det var iaf ett jobbigt pass, men roligt!

😻👌🏻

Likes

Comments

Hej! I måndags åkte jag in till stan efter skolan för att köpa lite putssaker på häst&hund, inget mer;) Sedan jag jag på Energy+core med mamma, två jättebra pass!

Igår så landade jag på stallet vid kvart i 5 efter skolan. Först så red Jag och en tjej i stallet (som rider Millas hästar och även har sin ponny där) som heter Vilma ut. Winnie kändes riktigt fin i början. I första galoppen så lyssnade hon jättebra och höll sig lugn. Sen lite senare så stack hon iväg för första gången med mig. Men som tur va fick jag stopp på henne innan hon stack för långt och Vilma höll sin häst lugn satt inte hon heller stack iväg;)
Men det är bara att kämpa vidare. Trots det kändes det bra eftersom hon var så fin, måste bara tänka på att hon inte kommer för nära hästen framför, då blir ännu mer taggad. Sen så fixade vi lite i stallet. Efter det gick vi en timmas promenad med Geniqe och Gana (vilmas ponny.) Sen putsning, och så kom jag hem vid halv 11, så det fick bli en sen middag haha;)

Haha sant

Likes

Comments

Fredag: (Räknar med det till helgen haha)
I fredags praoade jag i köket. I vår skola gör alla sjuor det, och i fredags va det min tur. Var ganska kul, slapp iaf lektionerna så ja.
Efter det drog jag hem och gjorde inget särkilt, småfixade oså. Sedan på kvällen åkte jag till Max med några från klassen och firade en tjejs födelsedag.

Lördag: I lördags begav jag mig till stallet (Winnie) vid 10-tiden. Jag och en tjej i stallet red ut på Winnie och hennes ponny. Winnie kändes bra. Stundvis så lyssnade hon inte riktigt, men mot slutet blev hon riktigt lugn! Sedna fixades stallet, och så gick vi ut på promenad med två av stallets hästar, Bernity och Geniqe. Kom hen runt halv 6, o då direkt in i duschen. Sen kom två kompisar, Bella och Maja. Kvällen brölade med att kaninen Nilla rymde, så vi var ute i 45 min och jagade runt henne, på grannarnas tomter haha! Sen fick vi in henne, puh! Då åt vi och mysde med film.

Söndag: Morgonen startar med att Nilla rymmer igen! Vi hittade dock stället i hagen hon tog sig ut på, och fick in henne på 5 min så det va skönt. Sedan åkte jag till Silla och red dressyr på banan! Det gick ganska bra. Jobbade nästan bara på voltspår, lite tråkigt med behövligt. Hon kändes fin och avslappnad, hade även en fin form i skritten o traven. Men i galoppen så var gom riktigt jobbig i hörnen, hon trycker ut sig jättemycket. På öppna delen av volten va hon superfin, men i hörnen gick hon liksom inåtvänd. Ett problem vi tyvärr inte kommer bli av med då jag inte kommer fortsätta som sagt.
Men i helhet kändes det bra.
Förresten så hoppade jag av satt hon skulle få gå av sig på slutet, och hon följde mig jättebra. Gick runt på banan, och följde vartenda steg, ändå är hon jättesvår att hämta i hagen, haha.

Oj så långt detta inlägg blev😅

Likes

Comments

​För 2,5 månader sen skrev jag att jag skulle använda bloggen som en träningsdagbok. Skrev ett inlägg, inget mer.
Nu Tänkte jag börja på det sättet igen. Jag skriver gärna av mig efter ridpass, bra att utvärdera dem för att utvecklas, så varför inte skriva det på en blogg?

Jag kommer tyvärr att sluta rida Silla. Det ligger lite för långt bort, sedan är det svårt att utvecklas med henne när jag bara rider henne 1 gång i veckan. Hinner inte med det jag vill göra! Men främst att det är för långt att åka. Sista gången blir nästa vecka.

Men nu har jag börjat rida en c-ponny ute i Bålsta. Hon heter Winnie.
Provred henne för 3 veckor sedan, och allt passade så då fortsatte jag med henne såklart.
Jag kommer rida henne ca 3 ggr i veckan. Hon är en rolig ponny(men tuff) och Jah tror verkligen detta blir bra!

Som sagt blir detta en träningsdagbok, kommer även att försöka uppdatera de dagar jag spenderar utanför stallet.

Winnie.
Visst är hon urgullig?

Likes

Comments

Idag blev det lite hoppning. Vi hoppade lägre hinder på 50/60 cm, så kanske snarare markarbete då. Hade planerat att ta lite högre höjder, runt 90 (fast jag har bara hoppat 85 på henne tidigare) eftersom jag ändå inte ställt fram särkilt många hinder. Men alltså jäklar vad taggad hon var idag! Därför ville jag inte hoppa högre då kontrollen liksom inte sitter. Det som är så roligt med Silla är att hon blir en helt annan ponny i hoppningen än i dressyren. I dressyren är hon lugn och riktigt fin, väldigt känslig. I hoppningen blir hon mycket piggare och hennes steg blir annorlunda, den är typ kraftigare. Hon blev väldigt stark idag, och när vi hoppar lägger hon sig jättemycket när vi svänger+ att det tar lång tid att svänga henne så att hon kommer för långt ut på hindret.
Men idag kändes det riktigt bra, hade bra kontroll samtidigt som vi hade bra fart och hittade distansen.
Det märks verkligen att hon är hopponny, jättefina spång, har sett gamla videos när hon hoppar för flera år sedna på youtube.

Rider ju henne bara en gång i veckan, så hoppar henne inte igen försän kanske 2 veckor😕
Ledsen för långt inlägg men det är ju trots allt en träningsdagbok.

Likes

Comments

Hej igen efter en längre tid! Tror inte särskilt många kommer se detta, eftersom jag slutade, men jag börjar igen. Men den här gången tänker jag använda bloggen som en träningsdagbok. Jag vill gärna utvärdera mina pass eftersom det hjälper mig att veta vad jag ska Göra bättre, vad vi behöver öva på osv osv..
Alltså kommer det inte ske särskilt mycket uppdatering, men för er som gillar träningsutverderingar passar det väl bra, haha

Likes

Comments