Header

Hallihallå, sitter för tillfället på min sista rast med en frozen lemonade på donken. Jobbar nämligen stängning inatt, vilket jag även gjorde igår, då var jag hemma 02:30, puhh. Hoppas på tidigare inatt och inte så sent. I helgen så kände jag mig äntligen friskare och jag och familjen åkte till Odensjös hembygdsfest, komiken Thomas Peterson var där och som jag skrattade, i söndags tog jag och vilade upp mig inför veckans arbetspass. Veckan är minst sagt fullspäckad, med jobb, träffa kompisar + övning inför Ljungbydagarna med musikskolan. Ska in om 4 min, så borde börja avrunda nu, xoxo.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Halloj, har se senaste dagarna gjort absolut ingenting, har haft feber, ont i halsen, örat och bihålorna...:// Emmabodafestivalen var super men just detta gillar jag inte. Har därav inte så mycket att berätta om, då jag inte träffat något folk den senaste tiden då jag legat hemma. Ikväll ska vi kanske iväg med familjen om jag orkar, håller tummarna för detta, vill inte ligga inne och kolla på när regnet öser ned... var skönt de första dagarna, men nu när jag är inne på min 5e dag....inte lika roligt. Kramar i mängder

Likes

Comments

Hej och hå, ca 50 år senare så skriver jag ett uppdateringsinlägg. Grejen är den att jag hela förra veckan var på Emmabodafestivalen, som för övrigt var något av det bästa jag varit med om i hela mitt liv, tråkigt nog så sägs det vara sista året iår, fick iallafall uppleva det en gång. Emmaboda var underbart, älskade verkligen allting. Dagarna efter Emmaboda har jag suttit och gråtit i ett hörn av saknad, nejdå, inte så extremt, men usch och fy, hur ska jag överleva mitt liv utan mer Emmabodafestivaler??? I förrgår var jag och min farbrors familj i Båstad och igår så var vi ute på sjön med båten innan vi kollade på utomhusbio, mysigt värre. Detta är den snabbare varianten av vad som skett de senaste dagarna/veckan som jag skrev sist, annars skulle texten bli alltför lång. Slänger istället in några bilder från festivalveckan.
Kramar i mängder

Likes

Comments

Hallåhej!!!
Över en vecka sedan jag skrev av mig om vad som skett under dagarna. Anyways så har jag arbetat en hel del, såsom förra helgen. Jag träffade dock på lördagen Miranda, Alicia och Mirandas kusin Moné en stund, roligtroligt. I förrgår så var jag och Hanna på en tur i Halmstad, vi gick på stan, åt massa mat, solade och badade vid Tylösand och hade världens bästa lediga dag. Igår så var jag och thea inne i Halmstad för att shoppa lite inför Emmabodafestivalen, som vi ska åka på nästa vecka, tagggad till 1000. Igår så bakade även thea och jag chokladbollar inför marknaden som är i Vrå imorgon, vi var också på "husfest", min farbror m. Familj bygger nytt hus så nu var alla väggar på utsidan lyfta, så då hade de en liten fest för att fira. Idag så ska jag jobba kväll och imorgon blir det vrå marknad + partaj på kvällen.
Vi hörs av snarast, xoxo

Likes

Comments

Tänkte köra 10 frågor, för att uppdatera er lite om mitt liv och för att det är väldigt roligt att svara på frågor också för den delen, haha.

1. Beskriv tre saker som du har på din "att göra lista"
Först och främst så är jag en tjej som älskar att upptäcka världen. Se mig omkring, träffa nytt folk och se nya kulturer, så att resa mycket är ett måste för mig (så räknas nästan inte ens på min lista, det är liksom en självklarhet, haha) sen vill jag även hoppa bungyjump och fallskärm, har alltid velat sedan jag var liten, jag menar, tänk den känslan, maaagisk (och skrämmande). Sist men inte minst har jag lovat mig själv att söka till idol (haha) inte för att jag kanske skulle gå vidare, men bara för att göra det, utmana mig själv, prova på och våga.

2. Om du fick välja att leva i vilken tv-serie som helst, vilken skulle det vara?
Helt klart Gossip Girl , om ni inte sett denna serie så bara måste ni...ni har isåfall missat Blairs quotes som helt enkelt bara är bäst.

3. Vad ville du jobba med/som när du var liten jämfört med nu?
När jag var liten så stod prinsessa högst upp på listan, lääänge och det vill säga väldigt länge, typ till 6:an eller något. Jag var helt inställd på att gå i klänningar dag in och dag ut, klackskor...men ser inte så lovande ut. Just nu så skulle jag nog säga att politiken är något som jag gärna skulle kunna arbeta med, både lokalt, regionalt eller större.

4. Vilka tre egenskaper beskriver dig bäst?

Jag skulle säga att orden ambitiös, social och omtänksam skulle vara ord som beskriver mig bäst. Jag försöker alltid göra mitt bästa, och vill alltid göra mitt bästa, både inom skolan men även vid andra tillfällen. Att prata med folk och bjuda på mig själv är också något som jjag tycker är en av mina bästa egenskaper. Jag bryr mig, vill prata och framförallt lyssna på andra, om jag ser att någon är bekymrad så vill jag alltid lämna de med ett leende på läpparna.

5. Vad är det roligaste/bästa du vet?

Att skratta så man får ont i magen, dansa, sjunga, snacka politik, prata om allt mellan himmel och jord, vara med familjen och vänner. Men jag älskar, och är tyvärr som ni redan vet, väldigt beroende av att kolla på serier/filmer, så ja, det är ju ganska kul det med.

6. Vad är det värsta/sämsta du vet?

Om det är någonting som jag verkligen inte gillar så är det grävlingar, gräsänder och potatis. Sen så är krig, ojämställdhet, de stora skillnaderna på levnadsstandard runtom i världen, hat, hot, våld, brott, sexuellt ofredande, övergrepp, nazistiska och rasistiska uttalanden och handlingar, är någonting som jag hatar med hela mitt hjärta, det kommer inget gott fram ur det alls. För det finns egentligen ingenting som kan få en del människor att tro att de har rätten kring över att ta ett grepp om andra människors liv och föra eller göra saker med dem fastän de inte vill. Det finns ingen som har rätten till att skada människor eller utsätta de för våld eller trakasserier. Vi måste bli bättre, samhället, länder och hela världen. Speciellt så är det individen, du och jag, (även fast att vi kanske inte gör dessa handlingar... men står vi alla verkligen emot dem?) och alla andra runtom i världen, som måste bli bättre. För tyvärr så kommer det alltid finnas onda och elaka människor som utför handlingar, det är dessa handlingar som vi måste försöka utrota - över hela jordens yta.

7. Tror du på ödet?

Så gärna som jag ville kunna tro på att det finns ett öde, att något bara är menat för att bli eller ske så tror jag faktiskt inte att det är något som jag tror på. Saker sker i sin egen gång och väg, det finns ingen/inget (annan/annat i förväg) som kan göra något åt vad som sker eller händer.

8. Är du beroende av något?

Alltså det som jag är mest beroende av är pasta, varje dag, hela året om, frukost, lunch och kvällsmat, jag skulle kunna äta det heeela tiden. För tillfället har jag även ett beroende av att kolla på serien Glimore Girls. Min största obsession för tillfället är troligtvis skor, och så kläder...men främst skor. Skojar inte när jag säger att jag sedan i slutet av maj till början av juli köpt, 6 par skor, hehe. Sen har jag tyvärr även ett beroende av coca-cola, haha.9. Vill du göra några tatueringar eller piercingar?

Detta är en ganska svår fråga då jag inte riktigt tänkt så mycket på detta, men jag skulle gärna ha en till picercing, kanske i naveln eller i örat. Sen skulle jag nog kunna tänka mig en tatuering också för den delen, men inte något stort, och på ett ställe som jag kan dölja om det nu skulle vara så att jag någon gång inte vill ha kvar den.

10. Om du skulle välja ett citat som du gillar, vilket är det?

Citatet/qouten som står ovan är för tillfället min favorit, har den på första sidan i min kalender inför det kommande året. Jag tolkar den sammanfattningsvis att, oavsett vad du drömmer om så är allt möjligt bara vi tror på oss själva och vad vi är kapabla till - vi kan klara allt.

10 frågor svarade, och kan lugnt sagt säga att jag tyckte det var svårt att komma på intressanta frågor att använda. Nu tar jag och säger bye för tillfället så hörs vi av snarast, kisses.

Likes

Comments

Hittade ett inlägg från den 22:e maj detta året, av någon anledning föll det bort och jag har sedan glömt bort det. Men känner ändå att själva inlägget i sig och tankarna som jag delar med mig av är något som jag vill att andra ska kunna läsa, så jag lägger ut det nu iallafall (fastän allt står som att det är maj och att jag fyller år imorgon, Well that is not the case.

Födelsedag - 18 år

Jahopp, så står jag här med båda fötterna i vuxenvärlden och känner mig som ett litet barn på 8 år fortfarande. Det finns så mycket krav och så otroligt mycket press bakom att fylla 18 år, enligt mig. Man förväntas vara vuxen i sitt beteende och det även att man ska tänka på ett vuxet vis. Jag har sett fram emot denna dagen sååå länge, och jag hade ju inte direkt förväntat mig att det skulle bli värsta förändringen, men jag ville nog ändå att det skulle kännas lite mer. Är det såhär det är att vara vuxen, om mitt beteende som jag har idag är vuxet, ska jag då gå runt och vara 8 år hela mitt liv? Jag skulle vilja skriva och säga så mycket till den Alma när hon var 8 år, att allt kommer bli bra, att du är helt fantastiskt underbart perfekt som du är, att köra ditt egna race, att tro på dig själv och att inte bry sig vad andra tänker och tror.

Idag blev jag myndig, vuxen och inte bara det där ynka året äldre som man blivit hur länge som helst fram till denna stora dagen. Äppelträdets blommor har slagits ut, syrénbasån blommar, björkarnas löv är limegröna, precis som varje födelsedag och precis som det brukar vara på min födelsedag, även då jag fyllde 8, men idag är det utöver en vanlig födelsedag, min 18-årsdag. Men bara för att jag idag fyllt 18 så kommer 8-åriga Alma finnas kvar där inne och komma fram emellanåt. Jag ska få köra bil, rösta i valet, dricka alkohol, gå på krogen och köpa alvedon.... att fylla 18 har ju minst sagt sina fördelar...men att gå från ungdom till vuxen på en dag går inte och jag tror inte heller att någon egentligen någongång kan bli fullkomligt vuxen. Vi utvecklas alla hela tiden, vi utvecklas i olika takter, men ingen utvecklas fullt ut till att vara den där "stereotypen" av hur en vuxen ska vara och hur en vuxen ser ut. Idag är det min lyckodag, min lyckodag då jag blir så "vuxen" som jag bara kan vara och då jag fyller 18.

Kramkramkram

Likes

Comments

Världens roligaste rubrik, eller hur?? Men hej på er.
Faktum är dock att jag jobbat en hel del i veckan - och kommande helg, därav rubriken. I måndags hade jag dock ledigt och var med Alicia, vi åkte till Halmstad, shoppade lite, badade (???, i världens sämsta badväder) även mitt första dopp för iår. Det är galet, mitt första dopp för iår, jag ääälskar att bada. I tisdags tog jag med mig mat hem från jobbet och hade donkenmat/mellanmål/sen lunch tillsammans med Thea. På kvällen var jag och familjen även hos Thea och åt kvällsmat. Igår var det jobb, idag ledigt och jag hade tänkt att sola, men 1. Det blåste 2. Solen gick i moln... så slutsatsen blev att jag inte orkade med det skiftande vädret och jag hamnade, som många gånger, i soffan och kollade serier. Sen hade jag även fått städuppdraget att dammsuga hela nedervåningen...kuul. Nu är det tre dagar med jobb framöver, så har än så länge inte något inplanerat i helgen (tjoho för helgpass ://)
Kramar så hörs vi

Likes

Comments

Hejhej och tusen hej, sedan förra inlägget så har jag jobbat en hel del. Det vill säga varje dag tills idag, igår jobbade jag ett niotimmars pass på donken. I fredags jobbade jag kväll och därav så var fredagen väldigt lugn. I lördags så hade jag, Miranda och Hanna tacokväll hemma hos Hanna innan vi stack på utomhusbio (filmen Grease visades) i Agunnaryd. Så mysig lördagskväll och väldigt lugn. Jag var även chaufför åt min bror och kvällen blev väääldigt sen kan jag lugnt säga, kom hem vid kl 04:30, ett niotimmars pass igår på donken var därav väldigt ansträngande eftersom att jag bara fått 4 h sömn, hehe. Idag så ska jag träffa Alicia, vi har inte setts på flera veckor nu, så ska bli roligt att äntligen ses igen. Ny vecka och bara 5 dagar kvar tills helg igen :pp kisses

Likes

Comments

Hej på er, och hejdå Onsdag. Måndagen för mig denna veckan var lugn eftersom att jag inte arbetade. Igår så jobbade jag mitt på dagen och stack sedan ned till stan för att ta en spontanfika med Hannis, så mysigt. Idag så jobbade jag också under dagen och efter jobbpasset träffade jag Evelina, som jag saknat henne!!! Vi köpte vindruvor, godis och dricka, sedan körde vi ut till till en sjö och satt där och snackade i några timmar. Sedan körde jag hem henne till Ljungby och jag körde hem till mig. Just nu ligger jag jämte min katt, som ser sådär nöjd ut, hur kan ens katter se så nöjda ut, Haha? Vill också bara äta, vara ute i solen och ligga i soffan och sova hela dagarna. Men jag är ju då som sagt ingen katt, hehe. Imorgon är jag ledig från jobb, så blir nog en ganska lugn dag. Kisses

Likes

Comments

Hej på er alla!!
Söndagkväll, och jag har, fastän set varit sommarlov ett par veckor nu, samma känsla som vilken söndag som helst innan en skoldag. Samma känsla kring att jag måste sitta framför bänken i en hel vecka tills det blir helg....men neeeej, det är inte skola!!! Har inte riktigt kunnat ta in att det är sommarlov, brukar alltid ha svårt att göra det. Kanske jobb+det nuvarande vädret gör att jag inte riktigt får den där härliga sommarkänslan. Gårdagenskvällens väder gav mig dock lite hopp, här hemma sken solen och det blev faktiskt varmt en stund innan solen gick ned. Ska nu äta lite mer frukt och sätta mig framför ett avsnitt av Grimm, jobbar nämligen inte imorgon så kan slappa hela dagen, så himla skööönt.
Kramisar

Likes

Comments