Heeej! Har gjort fler spring rolls på senaste och tyckte dessa blev riktigt goda!! Fortsätter experimentera med fyllningen men dessa är verkligen att rekommendera.

Detta är vad jag hade i:

Mango

Koriander

Paprika

Gurka

Glasnudlar

Jordnötter


Toppade med ännu mer koriander och jordnötter och doppade sedan i soja, sååå gott!! :))

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Halloj! Gjorde igår dessa fina vårrullarna(!!!). Ska jag vara helt ärlig åt jag inte ens dem pga att jag ej gillar avokado, ville endast ha något att fota haha. Men resten av familjen gillade dem iallafall!


Det jag hade i rullarna var endast morot, paprika, salladskål och avokado för det var ungefär det vi hade hemma. La lite sesamfrön och några droppar soja uppepå och en stor skål med soja att doppa i på sidan. :)) Hadeee// Alma

Likes

Comments

Halloj! Gjorde najs lunch idag, en enkel men lite roligare sallad med sötpotatis, äpple och chipotledressing. Blev inspirerad av https://www.loveandlemons.com (hett tips om ni vill ha en fräsch matblogg) men använde de jag hade hemma och behövde göra av med. :)

Gjorde ca 2 portioner

Du behöver:

  • 1 medelstor sötpotatis
  • 1 äpple
  • 1 tomat
  • 1 burk majs
  • 1/2 halloumiost (à 200 g) (byts gärna ut med fetaost)
  • 1 färdiglagad kycklingfilé (kan uteslutas)
  • isbergssallat (byts gärna ut med spenat)
  • pumpakärnor
  • salt och svartpeppar

För dressingen:

  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk chipotlepulver eller 2 tsk chipotlepasta
  • 2 tsk äpplecidervinäger
  • 1/4 tsk honung
  • salt och svartpeppar

Gör såhär:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Hacka potatisen, äpplet och tomaten i kuber. Blanda med lite olja, salt och peppar och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter (blanda runt efter halva tiden).
  • Hacka upp kycklingen, osten och sallaten.
  • Blanda alla ingredienser i dressingen i en liten skål.
  • Blanda allt i en stor skål och servera med lite extra pumpakärnor :)

Likes

Comments

Halloj! Fortsätter på pannkaksspåret så här kommer ett recept på pannkakor med grönkål i, låter ej särskilt smaskigt men tro mig, det är det!


För ca 14 st behöver du:

Pannkakssmeten:

  • 3 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2 1/2 vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk smält smör
  • 1- 1 1/2 dl tinad hackad grönkål

Äpplena:

  • 2-3 små äpple
  • 2 banancharlottenlökar

Gör såhär:

  • Vispa samman ägg med hälften av mjölken. Tillsätt vetemjöl och vispa till en slät smet.
  • Vispa i resterande mjölk, salt, smält smör och grönkål.
  • Låt vila i kylen.
  • Skiva äpplena och löken i tunna skivor.
  • Stek i smör i några minuter på medelhög värme.
  • Stek pannkakorna på medelhög värme.
  • Toppa pannkakorna med äpplena och även honung och pumpakärnor om du vill vara lite extra fancy ;)

Likes

Comments

Hej! Här kommer ett fantastiskt gott frukosttips; bananpannkakor! Är ju själv lite av en frukostälskare, ni vet vad dem säger, frukost är det viktigaste målet på dagen ;) . Kanske inte stämmer men i min värld är frukost viktigt iallfall haha. Här är en av mina favvisfrukostar som passar den som har orken och viljan att lägga ner 10-15 min på frukost. Blir ca 7 stycken stora plättar.

Ingredienser:

  • 1 Banan
  • 2 Ägg
  • Valfri topping (använde själv chiafrön, pumpakärnor och honung)

Gör så här:

  • Mosa/ mixa ihop ägg och banan (jag föredrar att använda stavmixer)
  • Stek smeten i valfri olja (föredrar själv kokosolja pga att jag älskar kokos haha), ca 2-3 minuter per sida och som plättar
  • Toppa med valfri topping
  • Klart, varsågod och njut!


Kombinerade själv denna avancerade frukost med en stor kopp te😋😋

Likes

Comments