Hej igen..

Ja, jo, jag vet om att jag inte har skrivit på evigheter men bättre sent än aldrig. Plus jag har ursäkter, jag har haft ett fullspäckat schema från repetitioner till sent in på kvällar, står och över monologer framför hundarna eller tonårsfester. De senaste veckorna har alla elever tillägnat all sin tid till att plugga och träna, nästa vecka har vi nämligen vår julshow, men det är mycket mer än bara en julshow, hela veckan är full av uppvisningar. Imorgon är det koncert, skolans kör sjunger gospel och julsånger tillsammans med ett band. Showen filmas och kommer visas på tv på Juldagen och Annandag jul. På måndag packar jag och alla andra dans och teater elever ihop vår rekvisita, smink och kostymer och åker till ett ålderdomshem för demenspatienter och framför för dem. Onsdag är vår julavslutning, det vill säga vår Julshow! För publiken får man tre rätters meny serverat med en öppen bar samtidigt som man tittar på de olika framträdanden.

Vi har även våra teater prov, dessa är praktiska i naturalism, barnteater och komedi. Det betyder att jag har tre olika roller att lära mig, och det är inte bara repliker. I barnteater används jag som en slunga mot en dörr och ska volta från en killes axlar.

Vår komedi pjäs är en gammal italiensk teaterform som heter Commedia Dell'arte.. Jag spelar en tjänare men i denna komediform är det mycket fysik teater som våld och akrobatiska handlingar t ex kullerbyttor, hjulningar och handvolter. Bland annat går jag ner i brygga från ett handstående för att användas som ett bord för min "mästare". Att få allting att funka kräver mycket övningar och en hel del träningsvärk får man på köpet.

Sedan ska jag inte ens börja prata om allt pappersarbete för då blir jag alleles vimmelkantig. Vanligtvis stannar jag till 16.30-17.30 i skolan och pluggar. Om ni tror att jag lägger massa tid på Engelska och Matte så har ni fel, dels så har vi inga läxor från de ämnena men också för att vi inte har tiden, teater är nu vårt liv.


(Om bilden) Så här ser det vanligtvis ut i vår korridor. Granen är pyntad, en elev spelar piano och hans kompisar sjunger med. Elever tränar sina danser, lugnar ner sig inför auditions eller lär sig repliker. Det hörs alltid musik här, antingen från pianot, högtalarna, en mobil eller från vår Saxofon kille. Vi har mycket att göra, det är mycket slit och stress, men vi har aldrig tråkigt.Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej igen!

Förra veckan hade jag höstlov, som jag spenderade mestadels med vänner och vid skrivbordet (varför tycker lärare att det är en så bra ide att ge läxor över lov?). Sedan spenderade jag 5 dagar tillbaka i Stockholm. Det var så mysigt att träffa min familj igen! 

Flygresorna var inte de bästa, jag hade ont i ryggen, försenade flyg, springer över flygplatser och på vägen hem var det inte mycket bättre. Då fick jag byta terminal, 3 gånger och när jag kom till rätt ställe var det helt öde och allt var stängt. Där satt jag i 3 timmar innan jag hittade en pizza restaurang så jag fick lite middag. När jag äntligen landade i England fick jag sitta i ett intervju rum i 40 minuter och vänta för att bli eskorterad över gränsen. 

Denna vecka tillbaka har varit tuff, mestadels eftersom man blir lat över lovet. Det finns alltid plugg att göra och jag har spenderat mycket av min tid i det lokala biblioteket (var tror ni att jag sitter nu? haha) 

På Halloween klädde alla ut sig, jag var Harley Quinn från Suicide Squad. Halloween här firas mest genom att festa och fyrverkerier. 

Nu måste jag fortsätta att plugga.

/Alma

Likes

Comments

Åååh! Så var det gjort!

Ett par veckor sen hade jag min första show! Och det var fullt packat! I publiken satt ungefär 300 människor och väntade på att allt skulle börja. Alla teater elever öppnade showen! Vi satt stilla i våra positioner på scen i 35 minuter medan vår rektor höll ett välkomst tal och mina muskler gjorde väldigt ont.

Men! Det var sååå kul! Saker och ting gick snett (som förväntat), jag fick kramp och kollapsade på scen men det gick bra och som tur var var själva framträdandet abstrakt så jag kunde låtsas att jag menade att trilla ner på golvet..

Lite Bilder

Och video, Discover me (jag syns efter 3 min, jag ser galen ut eftersom mina muskler krampade) och

Lite andra framföranden och här

/Alma

Likes

Comments

Hej!

Ojojoj! Sista tiden har minst sagt varit häktisk. Jag har varit i skolan långa timmar i repetitioner. Allt detta är helt främmande för mig, att lära sig tre separata koreografier är inte helt lätt. Igår fick jag lära mig den sista delen bara 48 timmar innan showen. Föreställningen är massor av små uppträdanden från musik dans och teater.
Idag har vi 8 timmar repetition, och då har jag inte räknat våra raster och övriga lektioner.

Den mesta tiden har jag befunnit i aulan där vi uppträder eller i ett toabås för att byta om. Inte det mest charmiga men det får duga. Vi fick även se yngre elever göra sina framträdanden som bland annat består utav en scen från Macbeth och diverse sångframträdanden.

Allting kommer förhoppningsvis filmas och komma upp online, så även ni där hemma kan se.

/Alma

Likes

Comments

Hej!

Detta har hänt denna vecka!

De första 5 veckorna kommer mina teater lektioner har teman. Varje vecka är det ett nytt tema som vi lär oss mer fördjupat om. Förra veckan hade vi formationer och denna vecka hade vi rörelse. På måndagen blir klassen indelade i tre grupper, varje vecka är det nya grupper. TIllsammans ska vi göra en teater del utifrån det vi lär oss den veckan. Till exempel, denna vecka hade vi rörelse, i vår show ska vi då inkludera olika sorters rörelser. På tisdagen och onsdagen har vi "workshops", då lär vi oss allt om detta område, det mesta är praktiskt arbete men en hel del teoretiskt också. På torsdagen så fortsätter vi att jobba på våra framträdanden, och visar dem för klassen och lärarna. Den grupp som vinner får visa sitt framträdande på vår stora show i mitten av oktober.

Min grupp gjorde en abstrakt pjäs som handlade om att upptäcka sig själv. Väldigt mycket rörelser, vi rullade runt på golv, red på varandras ryggar, dansade vals (det utspelades på en maskerad bal), lite yoga, och allmänt skumma grejer haha. Min grupp vann (andra veckan i rad som jag vinner) vilket betyder att jag kommer framföra detta i vår show.

På fredagen hade jag två timmar engelska, då vi gjorde ett engelska prov för att läraren ska kunna se vilken nivå vi ligger på. Sedan slutade vi, så jag, Cath och Chloé (hon är en utbytesstudent från Australien) gick in till Walsall och åt lunch och glass. Vi gick även till Primark och jag köpte tofflor. 


Likes

Comments

​Hej igen,

Jag har fått ganska mycket frågor om min skola så jag tänkte berätta lite om den. Min skola heter Walsall Studio School, den är ganska ny och ganska liten. Det är andra året skolan har tagit emot utbyteselever, och i år är vi 15 stycken! (De var 2 stycken förra året). 

Jag pluggar tre ämnen, matte, engelska och teater. Min skola är väldigt estetisk utav sig, alla elever måste läsa media, teater, dans eller musik. Detta ämne är vårt kärnämne, så teater är det ämne jag har mest utav och läser mest ingående. Jag har 2 timmar matte i veckan, två timmar engelska och 13 timmar teater. 

Varje morgon samlas vi i våra mentorsgrupper (min mentorsgrupp heter Adele!) och det är alla teater elever i min årskurs. Teater elever från årskursen över oss är också där, och ibland danseleverna. Varje morgon har vi 40 minuters träningspass. Det är så sjuuuukt jobbigt (jag har haft sådan träningsvärk att jag måste hasa mig ner för trappan i mitt hus). Vi har både teori och praktik. Det är mycket begrepp och termer och regler att håla reda på men det är värt det. Vi har galet kul tillsammans. 

Jag har skoluniform! Men, det är inte riktigt den typiska kavaj-slips kombinationen.  Varje dag går jag till skolan i en svart funktionströja, svarta löpartights och en skolhoodie. Det är bara teater och dans eleverna som har denna uniform, vilket gör att vi sticker ut från mängden och vi blir som ett lag. Det är ganska maffig känsla att var en del utav det. 

Jag tror att det är allt om skolan. Om ni har några frågor är det bara att kommentera eller skicka mig ett meddelande eller något. 

Ha det bra!

Likes

Comments

Hej!

Jag har inte haft något riktigt bra tillfälle att berätta om allt som har hänt, så jag tänkte köra allt i ett svep. Ända fram tills idag.

Jag har varit i England i lite över tre veckor (23 dagar). Jag började i London på sk “Soft Landing Camp“. Nja, London var det ju inte riktigt. En timme utanför, och vi hade bara två halvdagar och en hel. Den första dagen var den 25e Augusti, dagen jag åkte ifrån Stockholm. Jag reste med fyra tonåringar, och en svensk organisationsledare. Vi flög tillsamans till London Heathrow. Vi kunde inte riktigt förstå att vi skulle vara borta i ett år, och att vi var faktiskt på väg till England! Två timmar landade vi, hittade vårt baggage och gratis wifi. Vi stod och väntade på en tysk kille som flög helt själv. När han äntligen kom åkte vi tåg till en annan terminal och sprang runt där i typ en timme letandes efter en utgång och vår abonnerade buss. Vi hittade dem, och lastade in vårt baggage. I kön in till bussen hälsade jag på en Brasiliansk tjej med 3 resväskor och långt hår. Hon heter Cath, ni kommer höra mer om henne senare.

Det tog ca 40 min att åka till universitetet där vi skulle bo. Vi har 115 studenter på soft landing camp, de flesta från Tyskland, Norge och Italien. Vi åt i matsal och sov i studentrum (universitet hade inte börjat än) Jag delade rum med Cath. Hon ska till till samma område som jag och hon ska stanna i 5 månader. Vi hade aulasamling och gick och köpte kaffe i den närliggande byn.

Dagen efter hade vi “lektioner“. Alla elever sprang förvirrat runt och försökte komma till rätt klassrum. Istället för vanliga lektioner fick vi lära oss om Pund (de har förvirrande mynt), programets regler, och typiska engelska saker som crumpets och hur man lagar te på det bästa sättet. Vi hade även ett lååångt senarium om hur man lär sig språk på bästa sätt. Det var intressant, men efter nästan tre timmar börjar man bli lite rastlös. På eftermiddagen kom allas höjdpunkt, London! Vi satte oss på en abonnerad buss och åkte in till centrala London. Vi såg London Eye och Hyde Park. Vi fick lite fri tid, så jag och Cath gick till Hamleys, Regent Street och Oxford Street. (Vi hade bara 90 minuter på oss och vi gick lite vilse). Sedan skyndade vi oss tillbaka och åt middag på en närliggande pizzeria.

Sista dagen hade vi ytterligare en lektion om alla regler och sedan satte vi oss på vår buss till Birmingham! Resan tog typ 4 timmar och när vi kom fram regnade det i typisk engelsk anda. Min värdsyster Nicole (16) och min värdpappa Timothy (eller Tim) plockade upp mig. Jag åkte hem och träffade Jenny, min värdmama, Simone (18) min andra värdsyster och Simones kompis Dominique. Jag fick även träffa Charlie och Lulu, mina två fluffhundar och Misty, min katt. Vi fick Fish and Chips till middag.

Sen dess har dagarna rullat på, för det mesta har inget dramatiskt hänt. Vi åkte till IKEA, gosade med hundarna, plockat björnbär och gjort paj. Förra onsdagen började skolan, den veckan hade vi bara introduktionsvecka. Jag ska plugga matte, engelska och teater. Introduktionsveckan som var onsdag och torsdag var kul. Alla elever (det är bara två årskurser, ca 300 elever) blev indelade i 7 grupper. Vi skulle göra en "Lip dub video", ni vet när man ska röra munnen till en låt i bakrunden. Min grupp fick Stressed Out av Twenty One Pilots. Jag spelade en liten flicka. Min skola är väldigt estetisk, så alla elever läser antingen musik, teater, dans eller media produktion. Detta gör att i min grupp fanns det en kombination av alla dessa. Det var helt otroligt att jobba med människor som kan så mycket inom sina områden. Det var en tävling, och min grupp vann! Jag är faktiskt ganska stolt..

I måndags började lektionerna.  (En lååång post om skolan kommer imorgon). Vi har jobbat med diverse projekt, ett av projekten var att vi skulle skapa en 5 minuter pjäs. Vi var indelade i tre grupper, och min grupp vann! Vår pjäs handlade om krigsveteraner och PTSD. Det är mycket plugg men det är kul. 

Om en timme ska jag iväg på en chili festival inne i Brummie!

Det är typ allt som har hänt. Hejdå! 

Likes

Comments

Hej!

Ja, bättre sent än aldrig. Egentligen, anledning till varför jag gör detta, jag gjorde en deal med min kompis Cath. Jag skapar en blogg om hon skapar en videoblog på Youtube. Bara jag har hållt vad jag lovade.


Jag har varit i England i tre veckor!  Tiden har gått långsamt och otrolig snabbt på en och samma gång. Jag har börjat skolan, jag tänkte skriva ett inlägg om allt det som har hänt där. 

Igår fick jag tillbaka min dator, den har varit på lagning hemma i sverige, så nu kommer jag förhoppningsvis kunna uppdatera här relatvit ofta utan att jag glömmer bort denna blog.. hehe..

Ses snart igen!

/Alma​

Likes

Comments