View tracker

Nu har det ekat tomt här i 5 dagar, sist jag skrev lovade jag att jag skulle visa upp bilderna från förra helgen som spenderades i Stockholm med Amanda, här ovan ser ni två fina och sen kan jag väl inte säga mer än att resterande kommer tids nog! (Har så många fina tack vare min fantastiska Amanda.) Sen sist har det hunnit bli December vilket känns jättemysigt, jag har även fått ett heltidsvikariat fram till jul som jag ska kombinera med mina tre extra jobb, så många dagar kommer se ut som gårdagen: jobb 07.30-16.00 och sen vidare till nästa och köra 16.00-22.30.. Tur är väl att jag älskar att jobba!

Men nu hörni ska jag njuta utav min 24h helg genom att träffa Sanna och dricka några glas vin. Kvalité! Puss

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Några bilder från tidigare idag då vi åt lunch på Vete-katten som ligger på Kungsgatan efter lite julklapps shopping. Nu sitter jag på T-centralen och inväntar mitt tåg (blir ni förvånade om jag säger att det både är förseningar och att jag måste byta till ersättningsbuss i Krylbo? Nej tänkte väl det..) Har haft världens mysigaste helg med Amanda, helt klart den bättre helgen på länge och vi har hunnit med att få en rejäl dos julstämning! Mer om helgen och bilder kommer inom dom närmsta dagarna.

Likes

Comments

View tracker

När du är i matchningsprocessen
- Tänk igenom vad som känns viktigt för dig inför kommande år! Jag vet att det är spännande och att du nu mest av allt bara vill komma iväg men ta inga förhastade beslut, detta är grunden till hur hela ditt år kommer att bli. Frågor jag tycker är viktiga att ställa är: Hur många timmar i veckan du kommer jobba/hur dagarna kommer se ut, har du rätt till bil under fritiden, hur ser dina boende förhållanden ut, kommer du ha eget eller dela badrum osv osv! Tänk igenom hur du vill ha det och framför allt fundera på vad du är villig till!

- Skypa mycket(!!) är du osäker på familjen så är det med största sannolikhet inte den rätta. Följ magkänslan, jag vet att det är svårt men när du väl pratar med din blivande värdfamilj så kommer det kännas så självklart!

- Fokusera inte på vart familjen bor. Vet att många automatiskt väljer familj på grund utav var dom bor men kom ihåg att det inte är det viktiga, det viktiga är relationen du ska ha tillsammans med familjen där du faktiskt ska spendera ett helt år!

- Finns det möjlighet att prata med familjens tidigare Au Pair? Isåfall GÖR DET! Finns ingen som vet bättre och kan ge dig mer konkreta svar än någon som gjort precis det du är påväg att göra.. Självklart kan och kommer er upplevelse skiljas åt men det kan vara skönt att kunna prata med någon som förstår dig till hundra procent!

Inför avresa
- Kolla över vad som måste fixas, vilka papper du behöver och boka tid till ambassaden i tid! Det är en ganska komplicerad ansökning och det är bättre att få det gjort än att skjuta upp det..

- Köp en mapp och organisera alla papper så allt är under kontroll. Se även över allting så att allt stämmer, namn, födelseort, födelsedatum allting ska stämma och stå lika som i ditt pass!

- Boka gärna en tidig tid på ambassaden och va där i tid. Köerna är långa och det kan ta väldigt lång tid att komma in om man har otur!

Packning
- I klädväg är det viktigaste att packa kläder som man kan jobba i och som man känner sig bekväm i. Bas kläder i massor, sånt du helt enkelt inte är rädd om.. Det kommer vara SÅ användbart och det är ju roligare att lägga sina pengar där borta på att kunna köpa lite finare och dyrare kläder!

- Praktiska saker som man ofta tar föregivet och glömmer att packa är tops, bomullsrondeller, pincett och nagelsax!

- Packa hellre mindre inför avresa och köp till väskor när du ska åka hem så du har plats för shopping!

Ekonomi
- Rör inte dina sparpengar utan försök att klara dig på dom pengar du får varje vecka! Får du pengar över, spara! Allt kostar pengar i USA och du kommer med all sannolikhet inte ha några problem med att spendera!

- Undvik onödiga kostnader! Köp inte kaffe på starbucks varje dag det kommer bli en stor summa i slutändan.

- Planera vad du vill lägga pengarna på, en resa eller kanske ett par skor?

Relationen med dina värdföräldrar
- Kommunikation är A och O! Berätta vad som hänt under dagen och sånt som kan vara viktigt för dom att veta..

- Visa vem du är! Berätta om din familj, ditt hem och bjud på dig själv. Gör det lilla extra och hjälp till när du märks att det behövs även om du kanske inte "jobbar"

- Glöm inte bort att dina värdföräldrar också är människor! Ta det inte personligt om dom en dag är på märkbart dåligt humör - Det finns tusentals anledningar till detta och därför får du inte tro att det är något på grund utav dig.. Logisk förklaring är att det varit en dålig dag på jobbet och att när dom kommer hem så rinner bägaren över!

- Anpassa dig till den mån som det går men känner du att något stör dig eller upprör dig så prata om det! Gå inte och håll det inom dig, jätteviktigt med ärliga kort! Ge och ta är nyckeln till en fungerande relation med din värdfamilj!

Hur är man den bästa Au Pairen
- Dina värdbarn ska alltid under dom timmarna du jobbar vara i största fokus!

- Lägg ifrån dig telefonen (Bäst av allt, lämna den på rummet!) Och sätt dig istället och lek med barnen/ta del av deras aktivitet, är så enkelt att bli distraherad när man har telefonen i närheten..

- Se till att du uppnår varje barns personliga behov.. Alla är olika och det gör att du kommer vara tvungen att anpassa ditt jobb och dina val efter vem det är du ska hjälpa/stötta/leka med!

- Var nyfiken och visa ditt fulla intresse! LEK med barnen. Självklart vill du vara en rolig Au Pair och till en början är det bästa sättet att lära känna dina värdbarn och få deras tillit, va involverad!

- Låt dina barn vara involverade! När du viker tvätten låt dom hjälpa till (dom kan tillexempel matcha ihop strumporna) ni kan även göra matlagningen till en gemensam aktivitet, låta dom diska osv. Barn älskar att få vara med och även om det många gånger kan kännas frustrerande och lite som att dom är i vägen så kan det faktiskt vara en perfekt aktivitet, barnen tycker också alltid att det är kul att kunna säga "Jag har lagat maten" osv.

- Prata om Sverige! Du kommer förmodligen få massor utav frågor och kanske kan du till och med lära dina barn lite svenska.. Mina småttingar lärde sig att räkna 1-10 och säga "Jag älskar dig"

Hur du gör ditt år till det allra bästa
- Omringa dig utav människor som enbart ger dig positiv energi! Det är din tid nu och det sista du behöver är energitjuvar, ingen annan än du får styra ditt mående..

- Det är okej att ha hemlängtan. Och du kommer hitta ditt eget sätt att ta dig igenom det, ring hem till familj/vänner, prata med din värdfamilj eller håll dig sysselsatt! Det är okej att sakna, det är inte jordens undergång och du kommer ta dig igenom det..

- Reeees! Ta tillvara på din semester men lika så dina helger, åk på en weekend till en annan stad eller en plats som du gärna vill besöka, miljöombyte är guldvärt när man bor och jobbar under samma tak!

- Jämför inte din situation med någon annans! Din upplevelse är unik!

- Gör en bucketlist och skriv upp allt du vill göra under året och GÖR det!

- Var öppen för nya människor med olika nationaliteter. Du kommer vara omringad av människor från så många olika länder, TA VARA PÅ DET! Ni kan lära så mycket från varandra och skaffa vänner för livet!

- Ta tillvara på varje dag! Ett år går snabbare än vad man tror, njut!

Likes

Comments

Den här dagen har bara sprungit förbi! Jobbade 07.30-13.30, gick och hjälpte mormor med städning och sedan mötte jag upp Hanna och Seyran på Bollie för en kaffe (läs:cappuccino) och massor utav Au Pair snack, supermysigt och det är nästan så man blir lite avundsjuk - Dom har det bästa framför sig!

Fick sedan skynda iväg till gymmet, körde styrka och step. Nu är klockan redan 21.30 och jag tänkte börja avrunda inför morgondagen då jag också jobbar, men först ska jag kika ett avsnitt Paradise Hotel!

Ps, Blev så inspirerad efter allt Au Pair snack idag så kika in lite senare eller under morgondagen så kommer ett litet inlägg inom det ämnet som ni kanske kommer gilla!

Likes

Comments

Kom nyligen hem från Herrgården där jag spenderat största delen utav dagen. Var så himla mysigt att komma upp dit igen, julstämningen var på topp och det blev en supertrevlig dag/kväll. Jobbade först några timmar och sen när konferensen var över som var där uppe så dukade vi om för lite vinprovning och planering/informationsmöte inför julborden.

Nu så sitter jag bänkad framför tv:n och inväntar fotbollsgalan. Puss

Likes

Comments

Idag ska jag äntligen få jobba lite på Herrgården! Började ju jobba där i samband med deras öppning och sen fram tills att jag åkte iväg och trivdes så himla bra under hela tiden så har längtat efter att få komma tillbaka lite så det känns superkul! Idag kommer jag jobba 12.30 - 17.30 och sen kommer jag hjälpa till under deras julbord! Så har ni inte besökt Bispbergs Herrgård ännu så är ju det ett MÅSTE!

Nu ska jag ta en dusch och börja göra mig ordning. Hörs mer ikväll!

Likes

Comments

Såhär mysig var min söndagskväll.. Fruktsallad och glögg framför Midnattssol! Har förmodligen inte druckit glögg på två år och det var så himla gott, nu längtar jag mer och mer efter December och juletid! Nu har jag precis gått och lagt mig är både ångestfylld och exalterad inför den nya veckan, blir mycket jobb, förhoppningsvis mycket träning (körde mina första pass idag på 1,5v eftersom jag äntligen börjar känna mig kry.. Blev styrka & zumba) Men ska även på en viktig jobbintervju och sen spendera hela helgen i Stockholm med Amanda, lyyyyx!

Nu, skönhetssömn. Imorgon ska jag få jobba på mitt favoritställe, men mer om det imorgon! Puss

Likes

Comments

Tänk vilken tur jag har ändå. Det är inte alla som kan säga att dom har en extra familj på andra sidan jorden, men det har jag. Så på ett vis kommer jag nog alltid ha en slags "hemlängtan" jag har ju ett hem här i Sverige men jag skapade också under mitt år i USA ett hem i New York. Så oerhört tacksam och nu när man har varit hemma ett tag har jag verkligen fått perspektiv på allt, hur fantastiskt jag faktiskt hade det där borta!

Dagens höjdpunkt var helt klart när jag fick ett FaceTime samtal från min värdfamilj och barnen tidigare idag. Liam hade fullt upp med lek, han blev lite blyg att se mig och förmodligen lite förvånad.. Han är så klok, han byggde rektanglar och gav mig slängkyssar precis som han gjorde när vi sa hejdå på flygplatsen för snart 2 månader sedan.
Lizzie var sig lik, pratade en massor och ville visa mig saker, bland annat hennes nagellack som hon var så stolt över, fina prinsessan! Kieran fick världens största leende när han såg mig och sprang fram och gav telefonen en kram, omtänksamma Kieran! Han var den som alltid kom med kramar och pussar, så det värmde i mitt hjärta att se hur glad han blev över att se mig. Declan var lite iakttagande och väldigt blyg men det är som han är, finaste var när Mike sa "Hanna told me to tickle you" och han började skratta.. Declans skratt är mitt absoluta favorit skratt, älskar det!
Kom på att jag inte heller visat er bilder från Scrapbooken jag gav till familjen som avskeds/tack present. Här är bara några sidor från den (Mina favoriter) Alla barnen fick en varsin sida där det står lite om dom, hur dom var som personer under året jag var där och vad dom tyckte om för leksaker/att göra. Kanske kan det ge er en lite klarare bild om hur barnen var också, tänk att jag spenderade varenda dag med dom i ett helt år! Förhoppningsvis kan dom ta fram denna när dom blir äldre och titta tillbaka på tiden vi hade tillsammans <3

Likes

Comments