My thoughts for the blogg was always to write in English and today is just 8 weeks off until my flight leaves, so Im making some changes.

A while back I decided I would start a second instagram account fully devoted to my studies and everything sweet in my life. I have yet to activate or post anything but I see some of you have already found it and are following! I will still use my private account and share some of my journey there. (Update, the account is now active and live!)

The new account is @almaisabellapastry and I would love if you send me some love and follow my new account

So, eight weeks! Thats all the time I have left before I move. I feel so exited and I just want time to move faster! I do have so much left of packing to do! How do you even start deciding what to bring? Do you have any good tips for packing when moving abroad?

Hope to se you on @almaisabellapastry soon! Ill leave a link to the instagram in my blogg description https://www.instagram.com/almaisabellapastry/

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag kommer att hyra ut min lägenhet i Stockholm från slutet av September 2017 med kontrakt på ett år och goda chanser till förlängning om allt går bra.

Lägenheten är belägen i Spånga bara någon minuts promenad från tåg/busstationen samt Spånga centrum. Det är en bostadsrätt, 2 rum och kök på 52 kvm. Stor balkong i söderläge med plats för ordentligt möblemang. Lägenheten hyrs ut möblerad och är utrustad med ny tvättmaskin & diskmaskin. I övrigt finns en helt ny soffa som går att bädda ut, 180 säng i sovrummet, Smart TV & Cromecast samt möjlighet att välja mellan stort köksbord (6 personer, med möjlighet att förlänga) eller ett mindre runt för 4 personer. Utöver det finns naturligtvis allt som man kan tänkas behöva i en lägenhet.

Jag har själv bott här i 5 år och älskar både läget och planlösningen. Köket är öppet ut till vardagsrummet vilket ger lägenheten en öppen och ljus känsla, perfekt för sociala middagar eller bara när du vill kolla på TV samtidigt som du lagar mat ;)

Jag kommer att lämna det mesta i lägenheten till hyresgästens förfogande men kan även plocka bort saker som porslin och liknande om man vill använda sitt egna. Om man skulle vilja teckna egna abonnemang för internet och el går det att ordna men det finns tillgänglig och ingår i hyran

Jag lägger in liten bilder och om man är intresserad av att veta mer eller har frågor kan man kontakta mig via facebook under Alma Isabella Olsen eller skriva en kommentar här så återkommer jag.

Dela eller tagg gärna inlägget från min facebook om du känner någon som kan vara intresserad

TILLÄGG: Lägenheten har varit bebodd av mig och min katt! Kan vara bra att veta om du skulle vara allergisk


Jag är definitivt ingen expert på att ta bilder men man skall börja någonstans. Lite störigt såhär i efterhand att där är någon lucka öppen här och där men det är väl livet

Jag bifogar en länk till ett inlägg bara om balkongen där det finns massa fina bilder http://nouw.com/almaisabella/balkongen-min-fristad-30517283

Dela som sagt gärna om du känner någon som kan vara intresserad och det är bara att skriva om du har frågor.

Likes

Comments

Nu börjar jag mentalt känna att min tid i Stockholm sakta med säkert tar slut. Det känns märkligt att efter 8 år byta omgivning och lämna staden där jag blivit vuxen. Jag flyttade ju hit ensam när jag var 19 år. Jag hade aldrig tänkt att det var Stockholm jag skulle till, jag hade inte ens varit här tidigare utom någon gång med familjen på ett eller två idrottsevent. Men så blev det iallafall och jag har aldrig ångrat det beslutet.

Idag har jag några av mina bästa vänner från barndomen med mig i Stockholm, samt en underbar grupp av nya vänner som jag lärt känna under dem senaste 8 åren. Men den första tiden här var det bara jag och Stockholm som lärde känna varandra. Min storasyster berättade för mig om när hon flyttade till Umeå och hur häftigt det är att få förälska sig i en ny stad utan att någon annan påverkar en. Alla smultronställen man kommer hitta och ställen man kommer känna sig hemma på.

Ett av dem ställena är Mellqvist Kaffebar på Rörstrandsgatan. Nog favoriten faktiskt. Jag upptäckte Mellqvist när jag varje morgon promenerade från St. Eriksplan till Karlberg för att åka till jobb. Utanför kaffet har dem, året runt, en kaffebar utomhus. Så att du snabbt kan plocka upp en kaffe och en fralla, dessutom en jävligt god kaffe och fralla. För mig var det en sån vardagslyx som jag inte var van vid från min lilla hemstad i Skåne. Det kändes storstadigt och lyxigt samtidigt som det var intimt och man ofta blev igenkänd av personalen. Tyvärr har jag inte den vägen till kontoret längre men jag njuter gärna av en eftermiddagskaffe eller lunch där.

Det finns så mycket bra saker att skriva om Mellqvist och jag tycker att alla som har vägarna förbi Stockholm skall boka in en dejt där. Det är verkligen så trevligt och dem har något för alla tillfällen. Idag har jag spenderat några timmar med mig själv där, bara tittat på folket och njutit av den genuina familjära känslan dem har, jag åt en sen lunch och tog en iskaffe i solen. (ända kaffebaren i Stockholm som jag vet gör sina iskaffe med Shaker) Jag kommer verkligen sakna den delen av stan och det lär bli några besök till innan jag flyttar. Sa jag att dem har världens finaste personal med :)


På Mellqvist får du dessutom Stockholms, utan tvekan, bästa Skagensallad eller baguette om du föredrar det! Verkligen inget man får missa.

Likes

Comments

Ett av dem första minnena jag har av att vara själv i köket måste vara att göra pannkakor. Jag minns att jag alltid ville var med mamma i köket när hon bakade men min roll sträckte sig till att slicka en visp eller slickepott. Men pannkakor däremot, det minns jag att vi gjorde alla tillsammans. Vi knäckte ägg och fiskade upp skalbitar, mätte upp mjöl, socker och mjölk så det var kladdigt i hela köket och sen fick man vispa ihop det till den där bekanta pannkakssmeten.

Det är något speciellt med att se saker blandas och bli en smet. Det är så tillfredställande att veta att man håller på att skapa något smaskigt med ingredienser som okombinerade inte är så häpnadsväckande. Det är väl den känslan som delvis ligger till grund för att jag väljer en utbildning till Pastry Chef.

Jag gör pannkakor rätt ofta och följer samma recept som jag alltid gjort:

  • Knäck tre ägg och blanda med en nypa salt och liter socker
  • Sila mjöl och blanda tills det tjocknar och släpper från kanten
  • Blanda i mjölk under omrörning tills du får en tjock smet
  • Blanda i bubbelvatten tills smeten blir rinnig

Är det något jag aldrig hittat ett exakt recept för är det pannkakor och tycker att det är bättre att gå på känsla. Det är så min mamma lärde mig att göra pannkakor och det funkar perfekt än idag

Hur äter ni helst era pannkakor? Mina äter jag helst med kaffegrädde, sirap och bär.

Likes

Comments

Idag är det 86 dagar till jag sätter mig på det där flyget ner till Schweiz. Tiden går sjukt fort nu men det är ju ändå några veckor kvar. Det är iallafall tillräckligt lång tid kvar för att jag skall känna att det inte riktigt är dags att börja med dem sista förberedelserna. Tex packa ihop min lägenhet och bestämma vad jag skall ta med mig. När börjar man men det liksom? Och vart börjar man?

När det kommer till min packning tror jag att det kommer gå rätt smärtfritt fram, jag har en fantasibild av att jag är bra på att vara minimalistiskt och kan tänka på vad som är viktigt att ha med sig (Jag återkommer någon gång i September när jag inte får plast med dem där extra klackarna i väskan och har ett nervsammanbrott)

Är det någon som har erfarenhet av utlandsflytt och har några bra tips för hur man lägger upp packningen?

När det kommer till att "packa ihop" lägenheten tror jag absolut att det kommer gå som en dans på rosor. Jag har redan börjat göra mig av med saker som jag inte vill ha kvar här men som inte heller kommer få följa med till Schweiz. Det mesta är kläder och saker som kommer till bättre användning på annat håll. Det är rätt terapeutiskt att göra sig av med saker på det sättet. Jag gillar inte tanken av att slänga saker som fortfarande är användbara, även om jag slutat använda dem och det ger mig så mycket glädje att se andra få användning av dem.

Jag kommer hyra ut min lägenhet möblerad och det är ju en sak som kan vara lite svårt att bedöma. Vad skall man ha kvar liksom? Vissa säger att man skall tänka att standarden skall vara som när man hyr en stuga. Det väsentliga finns, men bara det. Medans andra bara tycker att det är bra om man kan låta så mycket "extra" finnas kvar.

Själv tror jag att jag kommer låta det mesta vara kvar i lägenheten. Det jag kommer plocka bort är lite inredning som är ärvd och som har stort affektionsvärde för mig. En liten vas kan se oskyldig ut för vissa men för mig är det minnet av den där dagen med mormor och morfar när jag var liten. Eller den där lampan jag letade efter på 7 loppisar och bevakade blocket i flera veckor innan jag hittade den.

Bara för att jag skriver om det blir jag väldigt sugen på att sortera och organisera allt NU, men jag sparar det till efter sommaren.

Samtidigt som jag känner att det är en hel sommar kvar innan jag seriöst behöver börja tänka på flytten så känns det som att dagarna bara springer iväg. Framförallt när jag tänker på mina vänner. Under dem 8 år jag bott i Stockholm har jag fått en till familj, vänner som är lika betydelsefulla som systrar och bröder. Vänner för livet, personer jag aldrig kommer behöva ta farväl av, vår vänskap fortsätter ju efter detta. Jag kan ändå inte låta bli att vilja spendera all min lediga tid med dem fram tills jag åker.

Bild lånad av Pinterest

Likes

Comments

Fortfarande sjuk men har åtminstone förflyttat mig från sängen till soffan. Blir nog inte mycket gjort idag men det får vara okey.

Likes

Comments

Jag har åkt på en mycket dåligt tajmad förkylning. Naturligtvis är en förkylning aldrig särskilt välkommen men jag tror inte jag är ensam om att ibland känna "idag skulle det vara perfekt med en dag i sängen". Så är det inte nu, speciellt inte idag. Sedan en tid tillbaka har jag bestämt mig för att så slag i en annan liten dröm, nu när jag ändå är på "drömstigen" och bokade in ett möte för att förverkliga den till idag. Tyvärr fick det blev en ombokning då jag knappt orkar resa mig ur sängen. Det får bli en liten överraskning till ett senare tillfälle.

Både igår och idag har jag haft ett sånt klassiskt feber beteende. Jag sover 2-3 timmar och är vaken 1-2 timmar. Och så snurrar dygnet bara så. Men nu mår jag lite bättre även om jag fortfarande är öm i kroppen, halsen river, näsan rinner och öronen bultar :/

Jag har iallafall orkat fixa en liten fika, en kopp Te & hittade en oläst "Härligt Hemma" i posten.

  • Kiwi
  • Passiosnfrukt
  • Digestive men choklad
  • En kopp med Pukka Detox, citron, ingefära och stjärnanis

Jag älskar blått och älskar hur allt från apoteket bara smälter in i mitt sovrum. Jag tänker på det ibland, tror ni att man undermedvetet handlar saker i färger man gillar? Saker som inte har någon betydelse vad det är för färg menar jag då. Som sakerna på bilden. Jag tror jag gör det. Jag tänker inte på vad halstabletterna smakar, om paketet är blått väljer jag det paketet. Någon annan som känner igen sig?


Likes

Comments

Igår var det en otroligt vacker dag i Stockholm och jag var, för första gången sedan beslutet om Schweiz, sentimental på riktigt. Jag har definitivt separationsångest och kan inte låta bli att njuta lite extra av staden jag spenderat dem senaste 8 åren i.
Jag började morgonen med en lång frukost i solen på ilcaffe i Hornstull. Jag var så inne i stunden att det inte blev några bilder på min smaskiga macka och iskaffe. ☕️ Jag satt där i solen, hela förmiddagen och läste bloggar, njöt av solen och lyssnade på stockholmarnas vardagstugg. Älskar dem där stunderna när man bara är.

Vid lunchtid var det så varmt i solen att jag fick söka skydd i skuggan på en av mina absoluta stockholmsfavoriter. Non Solo Bar. Det är en av de första caféer jag hittade till när jag precis flyttat hit. Där har jag spenderat mycket tid med mig själv och många fina stunder med mina vänner. Vackra Stockholm.

Likes

Comments

Jag är ju en morgonmänniska och vaknar ofta väldigt tidigt, idag var inget annorlunda. Från och med nu jobbar jag bara 3 dagar i veckan större delen av min tid jag har kvar i Sverige. Jag valde att lägga upp sommaren så istället för att ta ut flera veckor i rad med tanke på flytten.

Jag mår väldigt bra av planering men har rätt svårt för långtidsplanering. Jag och min arbetsterapeut jobbar just nu mycket med tid och hur jag skall använda planering & tid på bästa sätt för att vara effektiv. Just nu är målet att planera en dag i taget. Med ADHDn blir det lätt så att jag skriver en lista på saker jag skall göra (älskar för övrigt listor) men mina listor blir ofta väldigt långa och med för mycket detaljer. Jag påbörjar en sak på listan, låt oss säga att det är diskning. När jag står där och diskar hinner jag knappt få undan två gafflar innan jag upptäcker en fläck på en av skåpsluckorna. Då rycker det i hela kroppen tills jag lämnar diskningen för att ta bort fläcken. När jag torkar bort fläcken ser jag en tavla som är lite sned och bara måste rätta till den. Då ser jag lite damm i gardinen och börjar dammsuga... jag tror ni förstår. Ibland går det flera timmar innan jag inser att jag inte fått klart disken, eller något annat som faktiskt var med på listan. Då kanske ni kan förstå hur det är att planera en utlandsflytt med allt vad det innebär. (Textbilden är lånad av boken Underbara ADHD)

Jag började med att sätta upp Post-It lappar på kylskåpet. Lapparna fick representera de allra viktigaste sakerna och det som behövde bli färdigt innan jag faktiskt vågade inse att jag skall flytta utomlands.

Där hade jag saker som:

  • Nytt pass
  • Ansök om CSN
  • Förnya körkort
  • Ring Ambassaden ang Visum
  • Maila föreningen om uthyrning
  • Saga ❤
  • Mediciner
  • Avsluta abonnemang.

Nästan allt på listan avklarades snabbt och effektivt redan dem första veckorna. Efter det hade jag en period där jag inte tänkte på skolan och flytten alls. Jag behövde en mental paus efter att ha utmanat mig själv och min ADHD till gränsen, men på ett bra sätt. Mina metoder har börjat ge resultat och jag märker stor skillnad i planeringen och resultatet jag får när jag jobbar med dem.

Låt mig säga att det är betydligt mycket mer att fixa med än mina 8 post-it lappar och det här med semester har en annan innebörd detta året. Idag står banken på listan, jag skall beställa ny bankdosa/kort och avsluta gamla "matkonton" osv. Solen skiner i Stockholm nu på morgonen så jag hoppas att jag kan äta lunch i Solen senare


Likes

Comments

Planterade en av mina små avokadokärnor i en större kruka idag. Jag tycker att det är så snyggt med avokadokärnor och det skall bli så kul att se om plantan tar sig och jag får till ett litet träd.

Du kan lätt göra det själv genom att spara en kärna när du gör din fredags guacamole.

Jag är verkligen ingen expert men här är en liten lista på hur jag gjort

  • Tvätta av din kärna och lägg den i vatten. Efter några dagar börjar skalet släppa och du kan försiktigt skala den.
  • Stick in fyra tandpetare eller knappnålar i mitten av kärnan och fäst den i öppningen av ett glas eller liten vas.
  • Fyll vasen med vatten så att kärnan badar med halva "kroppen".
  • Byt vattnet varannan vecka, ibland kan vattnet bli lite slajmigt om man glömmer att byta. Tvätta då av din innan du sätter tillbaka din kärna. Förvara din vas i fönster gärna ovanför ett element, avokado är en tropisk växt och vill ha det båda varmt och gärna lite fuktigt.
  • Efter några veckor bör din kärna öppna sig och en liten svans börjar växa ut ur botten.
  • Se till att dina rötter får plats i vasen så att dem inte förstörs, byta till ett djupare glas om det behövs.
  • Efter ca ett år bör du ha en liten stjälk och om du har tur även några blad.
  • När stjälken blivit ca 10 cm är det dags att planera i kruka.
  • Välj gärna en lite större kruka så att rötterna får plats att växa.
  • Vattna din planta innan jorden torkat ut och se till att den står varmt, vi får se om min överlever utomhus i sommar.

Ett tips om du vill testa att plantera din egna avokado är att blötlägga flera kärnor samtidigt. Alla kärnor på bilden nedan är satta med 2-3 veckors mellanrum för lite mer än ett år sedan och än så länge har jag bara fått en att växa ordentligt.

Likes

Comments