Hejsan!

Har varit lite inaktiv nu i några dagar, har haft lite fullt upp. Jag hade iallafall sprintträning i friidrottshallen i morse, jag var seg i kroppen men det gick ändå förvånansvärt bra! Vi sprang med motstånd för att utveckla mer kraft i våra sprinter. Det kommer kännas att jag sprungit när jag vaknar imorgon, då blir det gymmet igen.

Efter träningen cyklade jag till skolan för att börja dagen med en slutuppgift på engelskan. Vi har skrivit samma uppgift två gånger nu. Läraren ville att vi skulle skriva samma sak igen för att se om vi har utvecklats skriftligt, vilket var lite segt. Jag tror faktiskt att det gick bra, skrev i princip samma saker som första gången men lite mer detaljerat.

Det känns som att jag börjar komma in mer i skolan nu och börjar få mer rutiner på saker. Det är ändå rätt stressigt när man hela tiden vet att man har prov att hålla koll på och plugga till! Jag siktar på att få bra betyg samtidigt som jag vill lyckas så bra som möjligt inom idrotten, det blir lätt att jag sätter alldeles för höga krav på mig själv. Når jag inte upp till mina krav så ser jag mig själv som misslyckad, vilket är något jag jobbar med att få bort. Jag måste kunna låta mig själv göra fel utan att tro att världen går under! ;)

Det här med att jag har höga krav på mig själv är inget nytt utan det har jag haft så länge jag kan minnas. Det kommer inte alls hemifrån som vissa har problem med utan det är jag själv som har byggt upp det! jag jämför mig med andra och vill alltid lyckas komma till den högsta nivån i allt jag gör, vilket inte är mänskligt. Jag får mer och mer insikt i hur jag fungerar och hur jag kan hjälpa mig själv att minska på pressen jag har.

Jag har även tagit mod till mig att prata med mina nya lärare om att jag har höga krav på mig själv, just för att de ska kunna hjälpa mig om jag behöver hjälp. Det känns skönt att veta att jag kan fråga om det är något! Jag brukar inte vilja prata om hur jag känner angående mina krav i skolan utan vill alltid visa att jag är duktig och kan klara mig själv. Det slutar oftast i att jag stressar ihjäl mig i onödan. Nu när jag bor ensam så måste jag hela tiden släppa på mina spärrar och låta mig själv be om hjälp, annars klarar jag inte av att ta hand om allt.

Det känns verkligen att jag har växt och hela tiden växer som person, dels av att inte hela tiden kunna förlita mig på någon annan och dels för att jag måste ta eget ansvar när jag stöter på problem!


Det började snöa under samhällskunskapslektionen, hur mysigt?! <3

Jag älskar att sitta inomhus och mysa när det snöar, det inte riktigt lika kul när man behöver cykla i det haha. Jag hoppas verkligen på att det bli mycket snö i år, det får bara inte bli en grön jul! på tal om det så börjar det bli dags att tänka på vad man kan köpa för julklappar, har lite idéer.

Idag fick jag skippa eftermiddagsträningen för att göra klart uppgifter och läxor som ska vara klara den här veckan. Känns tråkigt att inte hinna med att träna men idag fick jag prioritera skolan! jag har fått mycket gjort och det är skönt för att man kan gå vidare! :)

Ett tips som jag hela tiden försöker tänka på är att inte skjuta upp på saker för då gör man det helt enkelt inte!! och att skriva upp det man ska komma ihåg, kan inte ens räkna till hur många gånger jag har glömt bort saker som jag sagt att jag skulle komma ihåg!

Kram <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

När jag vaknade idag så kändes det seriöst som att jag inte hade sovit på 100 år!! Jag kände mig som en zombie och det tog typ ett år att ta mig ur sängen, det var sådär perfekt varmt.

Tillslut drog jag av täcket och gick till badrummet för att sätta i linserna, efter det tog jag fram kläder, packade mellanmål och cyklade mot skolan. Jag var ansvarig för att alla skulle vara med på bussen till Bosön i Stockholm, vi skulle dit på studiebesök. Busschauffören hade fått en annan tid än oss så det blev lite kaos, men tillslut löste det sig och vi kom iväg vid 07.45.

Studiebesöket gick ut på att vi skulle lära oss mer om anatomi och träningens påverkan på kroppen, vi fick även prova på några av testerna som utförs i träningslabbet där. Ett av testerna var att hoppa med en skivstång på axlarna för att mätta kraften i hoppet, det var jobbigt men kul!

Efter att vi var klara så gick vi tillsammans till restaurangen på Bosön för att äta lunch. Jag brukar alltid ha problem med att få mat som jag kan äta då jag är allergisk emot både mjölkprotein och soja. Det fanns faktiskt mat som gick bra även för mig, så skönt att slippa krångla för en gångs skull!! Det var en buffé med olika maträtter att välja på och även mycket sallad, vilket jag älskar!


När vi kom hem ifrån Stockholm så cyklade jag tillbaka till gymnasieboendet som jag bor på. Jag var så trött att jag var på väg att somna flera gånger! Jag la mig i sängen och pratade i telefon med min kille tills det att jag kom på att jag skulle till gymmet, hade helt glömt bort tiden!

På gymmet tränade jag tillsammans med några av de andra ettorna, jag körde överkropp och armar. Det gick inte som jag hade hoppats på idag men är ändå nöjd då jag lyfte tyngre i bl.a. bänkpress. Jag tycker att det är roligare att träna tillsammans med andra eftersom att då pratar man mellan övningarna och kan ge varandra feedback!

När vi var klara så cyklade vi hem. Det är lite läskigt att cykla nu när det är mörkt, jag får för mig att det ska stå någon bakom typ varje träd och attackera mig, haha. När jag kom hem tog jag en lång dusch, såå skönt! Jag är noga med att använda silverschampo kontinuerligt när jag duschar, jag vill att mina nygjorda slingor ska hålla sig fina så länge som möjligt!

Jag gjorde bananpannkakor till middag, det är så enkelt men så sjukt gott! Jag behöver få i mig mer protein, då är ägg bra. Jag tycker dock att ägg blir äckligt om man äter för mycket av det så att blanda ut det med banan blir perfekt!

Kram <3

Likes

Comments

Morgonpasset var 40 yd sprint i friidrottshallen. Alla kanske inte vet vad det är, så för att göra det lättare att förstå så innebär det att man springer full fart en viss sträcka där sensorer mäter av hur fort det går. Efter många försök sprang jag tillslut in ett nytt personbästa på 5,64 s! :)

En av mina målsättningar är just att bli snabbare på 40 yd. Det gör att det känns extra kul när man kan se förbättring från min förra tid, som jag tyvärr inte kommer ihåg vad den var exakt. Det här visar iallafall att jag rör mig i rätt riktning!

Eftermiddagspasset fick bli baksida och core. Jag känner av träningsvärk från i måndags så efter ungefär 40 min började det gå tungt!

En av övningarna jag körde var rodd med hantlar. Jag lägger mig automatiskt på en nivå som jag är bekväm med men blir hela tiden tillsagd att utmana mig själv med tyngre vikter, vilket resulterade i att jag tillslut körde med en 6 kilo tyngre hantel.

Efter träningen cyklade jag hem för att göra middag och plugga. Har även kollat igenom det senaste avsnittet av Riverdale igen, är helt besatt! Kollade klart på säsong 1 direkt och sitter och väntar på nästa avsnitt av säsong 2, vilket kommer på torsdag.

Kram <3

Likes

Comments

Hejsan!

Det här med att blogga är helt nytt för mig men jag känner att varför inte prova?

Jag heter Alma Gustafsson och är 16 år. Jag kommer ifrån Filipstad i Värmland vilket är en relativt liten stad i jämförelse med Uppsala som jag kommer bo i de kommande 3 åren.

Jag går samhällslinjen på Celsiusskolan och spelar amerikansk fotboll med Celsius Tigers på RIG (riksidrottsgymnasium). Jag har två träningar om dagen och plugg på det, så det är ett pussel att få ihop vardagen och allt som ska göras! Ni kommer att få läsa mer om det här och hur mitt liv ser ut i senare inlägg.

Jag kommer att dela med mig av roliga händelser eller när det helt enkelt bara är något som jag vill dela med mig av. Jag hoppas att ni kommer tycka om bloggen så hörs vi snart!

Kram


Likes

Comments