Varför är det så enkelt att hata och inte älska sin kropp?

Varför är så många så hårda mot sig själva?

När jag ser mig själv i spegeln ser jag inget fint. Jag ser bara saker jag vill ändra på, och jag tror inte att jag är ensam om detta. Jag ser mig själv i spegeln och tänker "jag är för tjock", "mina lår är för stora", "mitt hår för lockigt" och "min hy alldeles för vit", det fortsätter i all oändlighet tills det inte finns fler delar kvar på min kropp. VARFÖR, varför är jag och så många andra så elaka mot sig själva? Saker jag säger till mig själv när jag kollar i spegeln är ord jag aldrig skulle vilja att någon annan utsattes för, så varför vara så elak mot sig själv?

Jag är väldigt ärlig och personlig när jag skriver detta, jag ser inget syfte i att bygga upp på en falsk fasad. För att någonsin bli nöjd med sig själv tror jag inte att vägen dit börjar med en falsk fasad. Jag tror att man måste vara ärlig mot sig själv och veta var man är i sitt tankesätt. 

Jag såg en video som verkligen inspirerade mig samt fick mig att tänka efter.


Från och med nu ska jag sluta vara så hård mot mig själv och jag hoppas att jag kan få med mig fler. Ge det i alla fall ett försök, alla förtjänar att må bra!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Hej, det var ju typ år och dar sen jag skrev sist, inte bra.

Hur livet är? Jo det rullar, kanske lite för fort och i en lite för hög hastighet. Det är mycket i skolan och det kombinerat med danslinjen blir jobbigare än man tror. Jag gör inget annat än pluggar och dansar typ, roligt, men lite för mycket för tillfället. Jag sover väl ca 5 timmar per natt vilket inte alls är hållbart. Men livet får vara såhär till höstlovet då jag får en paus. 

Usch vad deppigt det låter, jag är verkligen i det där vardagshjulet just nu och jag bara önskar att det fanns en veckodag till så att jag kunde få stanna upp ett tag. 

Vad som hänt sen sist? ​Jag har tro det eller ej hunnit med en del shopping, gått på Justin Biebers konsert och blivit erbjuden pump. 

Justins konsert var grym, dock fick jag en känsla av att han inte ville vara där. Att konserten bara var en i mängden, en punkt på hans checklista som han prickar av efter konserten. Jag kunde nästan känna hans längtan till när både konserten och turnén är över. Jag tror han behöver en paus, eller sluta helt och hållet. Sällskapet var däremot prima, jag gick med Felicia och vi hade så kul!!

Jag har också äntligen fått erbjudande om att få insulinpump istället för sprutor. Det låter så bra men icke sa Nicke, för att starta upp en pump behöver man nämligen vara på sjukhuset fyra halvdagar. Det går inte för mig, jag går gymnasiet och att missa så många timmar som jag skulle missa om jag tackade ja till erbjudandet fungerar inte riktigt. När jag väl får pump vet jag inte, det är inte ett alternativ att missa skola så jag lär ju vänta ett tag. Kanske en månad eller flera år, ingen vet. Jag vet bara att jag längtar så otroligt mycket till att få slippa alla dessa sprutor som gör ont, ger blåmärken och bara är så jobbiga. Jag antar att jag får se erbjudandet som ett framsteg, har ju ändå stått i kö i ett år. 


Likes

Comments

Idag fyller en av mina förebilder år, Agnes, min storasyster.

Det här inlägget är till dig syrran, för att du är så galet bra.

Tack för att du hjälpt mig igenom det mesta man kan tänka sig vara jobbigt. Allt från killproblem till år 2012, då allt möjligt som inte fick hända hände. Utan dig vore jag ingen, jag tror inte ens att du själv förstår vad du gör för mig.

Du är den där storasystern jag önskar att alla fick möjligheten att ha. Den glädjen du ger mig, och många andra, varje dag är fantastisk. Fortsätt med det, det behövs mer av din glädje i världen.

Jag hoppas att du inte är allt för besviken över att Justin Bieber inte sjöng för dig idag, jag glömde helt enkelt att meddela honom. Men jag hoppas att hans konsert var bra ändå och jag förstår om du är besviken över att du inte fick hänga med mig hela dagen men nu blev det bara så!

Jag älskar dig mest i hela världen och jag hoppas att din dag har varit amazing (trots att jb inte sjöng för dig eller att du inte fick hänga med mig)!!

Grattis syster på din 19-årsdag.

Likes

Comments

Godmorgon!

Idag är det Onsdag och inte en dag jag är sådär jättetaggad på! Jag har bland annat svenska i typ tre timmar, simning på idrotten och sen spanska. Inte mina favoritämnen, men jag överlever. Svenskan ska bli lite kul iaf. Och direkt efter skolan åker jag till dansen och dansar hela kvällen typ, har nämligen dubbelpass på onsdagar.

Men bara tanken på att det redan är onsdag gör mig så glad för denna helg ser jag verkligen fram emot!! På fredag ska jag på Justins konsert med Felicia och på söndag ska jag åka på en hiphop-tävling, jag är astaggad!

Nu måste jag göra mig i ordning, håll tummarna för att jag överlever denna stressiga dag.

Idag beskriver denna bild mitt humör, seg och chill, vilket kanske inte är jättebra då jag behöver få mycket gjort.

Likes

Comments

Godmorgon, måndag morgon och ny vecka. Jag känner verkligen "ny vecka- nya tag", förra veckan var allt annat än bra så jag ska se till att denna blir bättre.

Idag har jag ingen träning så när jag kommer hem från skolan kommer allt fokus ligga på plugg. Älskar att ha en dag i veckan då jag bara kan fokusera på plugg efter skolan, de flesta dagar åker jag till dansen direkt efter jag slutat vilket inte innebär mycket plugg.

Likes

Comments

Idag var jag, mamma, Agnes och Amalia på Dansenshus och såg nötknäpparen. Inte den vanliga då utan Fredrik Benke Rydmans uppsättning av den och wow vad grym den var!! Så häftig, allt var bra och proffsigt gjort. Allt från scenografi, dansare, koreografi till komedi, var on point tycker jag.

Denna helg i övrigt har jag varit väldigt produktiv och fått mycket gjort, så skönt. Det är mycket plugg i skolan nu så det finns inte mycket tid över till bloggen, jag gör mitt bästa för att få vardagen att gå ihop och denna vecka har inte bloggen hunnits med tyvärr. Jag har massor av idéer, bara ingen tid.

Tack till alla er som kollar in på bloggen varje dag, jag uppskattar det verkligen, ni är guld-värda!


Likes

Comments

Godmorgon, har precis vaknat och ligger i sängen samtidigt som jag kollar mina sociala medier. Precis som alltid när jag vaknar. 


Usch jag är verkligen inte redo för en ny vecka imorgon, denna helg har gått alldeles för fort. Det är sällan jag känner så men jag har verkligen inte varit produktiv denna helg.

Men istället för att tjata om det ska jag ta tag i det.

Likes

Comments

Såg just en video på youtube som fick mig att fundera lite. Det handlar om att hålla på med mobilen samtidigt som man kör och att det verkligen är allvarligare än vad vi tror. Det är så många som håller på med mobilen samtidigt som de kör, men de tänker aldrig på konsekvenserna. Eller rättare sagt jag tror att alla vet vad som kan hända men att man tänker "det där händer inte mig".

Det är sjukt egoistiskt att köra bil med mobilen i sin hand.

Ta dig tid, kolla på videon. Det är värt.

Likes

Comments

Jag befinner mig just nu på landet, pappa och jag åkte upp igår kväll. Hela morgonen har jag suttit och skrivit upp vad jag ska göra de närmsta veckorna inom varje ämne och även gjort en to do- lista för dagens plugg. Idag blir det plugg och tv-serier. Bara ta det lugnt helt enkelt, det gör man bäst på landet.

Kommande vecka lär bli rätt lugn, har ett matteprov och en inlämning men inte så mycket mer än det. Skönt.

Vårt landställe ligger i Dalarna och vet ni vad, här har det typ redan blivit höst! så mysigt!! I Stockholm har det varit så oklart väder de senaste veckorna, det har varit kallt på morgonen och supervarmt på dagen. Att välja kläder har varit väldigt svårt, man får välja mellan att frysa på morgonen och vara lagom sen eller att vara varm på morgonen och svettas som en tok sen. Här är det iallafall tjocktröja och mjukisbyxor som gäller, så mysigt! Jag hoppas det blir höst i Stockholm snart också, jag gillar dock värme mer men detta mellanting är bara jobbigt.

Vi hörs senare!


Likes

Comments

Godmorgon, Onsdag idag vilket betyder fullspäckat schema. Lång skoldag och direkt efter det är det träning i ca 2,5h som gäller, dock med paus emellan vilket leder till att jag slutar träningen så sent. Inte jättenice men jag överlever.

Dagens klasser är hiphop och modernt, mina favoriter! Jag tror att det är dem lektionerna som jag utvecklas mest på, dessa lektioner är alltid utanför min "comfortzone" vilket leder till att jag alltid lär mig något. Känslan av att man utvecklas är något som verkligen motiverar mig. När jag står still blir jag otroligt frustrerad och lite smått irriterad. Något av det värsta jag vet är när andra stoppar mina möjligheter att utvecklas, ni vet när någon tar för givet att man inte kan så att man inte ens får försöka? Ibland tar folk för givet att jag inte kan bara för att jag är ung eller för att jag är en tjej. Värsta jag vet.

Några (av MÅNGA) saker jag jag kan även fast jag är ung och tjej:

-Måla ett rum

-Bära tunga saker

-Brygga kaffe

-Tvätta

Woho, tro det eller ej men jag kan faktiskt bära min väska upp för en trapp själv. Även fast jag råkar vara tjej. "Jag kan ta den där, tjejer ska inte bära tungt". Gullig omtanke men bara för att jag tjej betyder det inte att jag är svag, jag lovar att jag är minst lika stark som de flesta killarna i min ålder.

Och ja jag vet hur man brygger kaffe, du må vara 50+ men det betyder inte att jag är sämre än dig på att brygga kaffe för att jag råkar vara född på 2000-talet istället för 60-talet. Jag vet också hur man startar en tvättmaskin, förvånad? Sluta ta för givet att unga kan så mycket mindre än vuxna.

Likes

Comments