View tracker

Idag den 14 November är det världsdiabetesdagen. Jag har levt med diabetes typ 1 i ca 4,5 år.

Jag hade faktiskt inte tänkt att skriva om det på bloggen. Dels för att jag inte vet vad jag ska skriva då jag känner mig rätt tom inför den här dagen och dels för att jag har en känsla av att folk inte vill läsa, generellt sett vill man inte veta av andras sjukdomar. Man hoppas lite ytligt att de med en sjukdom mår bra men sen vill man inte höra mer. Sen finns det ju undantag, många är genuint intresserade och bryr sig samt vill lära sig.

Men ett blogginlägg fick mig att ändra mig, jag kommer ta upp diabetes dagen till ära men då för att försvara oss diabetiker.

Imorse på Nyhetsmorgon pratade bland annat Peter Jihde som själv har diabetes om denna dag, helt ärligt var det ingen vidare information om sjukdomen och jag tycker inte heller att sättet det uppmärksammade det på var proffsigt. Men det var ändå väldigt bra att sjukdomen uppmärksammades och dessutom på en av de bästa sändningstiderna så att det når ut till många.

Det som får mig att skriva är en bloggares reaktion på att Peter Jihde valde att tatuera in diabetes på handleden. Ni som läst min blogg länge vet att jag har funderat på att göra en sådan tatuering (inte likadan som Jihde då, men en där det står diabetes). Anledningen till att man skulle vilja göra en sådan tatuering beror nog mest tyvärr på okunskap från er där ute som inte har diabetes. I alla fall är det den största anledningen till varför jag skulle tatuera mig om jag gjorde det. De flesta vet inte vad de ska göra eller hur de ska förhålla sig om en diabetiker helt plötsligt skulle falla ihop, det är tyvärr ren och skär fakta. Men jag förstår till 100%, man blir rädd och osäker om något sådant skulle hända. Det är en mänsklig reaktion som man nog inte kan undankoma, men har man någon slags information eller kunskap kanske chansen att man vågar agera är större.

Som diabetiker är jag rädd för att dö helt enkelt, för en diabetiker är inte morgondagen självklar. Ett lågt eller högt blodsocker kan döda mig på bara några få minuter vilket är så jäkla skrämmande. Jag tror att det är få av er som förstår hur läskigt det verkligen är att ha diabetes. Att då skaffa en tatuering som kan ge information till omgivningen och signalera att man har sjukdomen, kan kanske kan rädda en diabetikers liv. Om andra enkelt kan få veta att man har just diabetes är kanske chansen för att överleva större. Denna information skulle precis som jag skrev i stycket ovan kunna leda till att någon faktiskt vågar agera då de vet vilken sjukdom det handlar om.

Blogginlägget jag pratar om kränker varenda diabetiker där ute och jag blir så jäkla skrämd när jag läser detta. Finns det verkligen personer som ser saker på det här sättet?! Att diabetes är något man bara skulle tatuera in för att skryta om det?! Och hur skryter man ens om en sjukdom?!

Jag tror inte att jag talar för mig själv när jag säger att en sjukdom är inget man njuter av och inget man heller skulle skryta om. Diabetesen har förstört så mycket för mig. Jag har misslyckats på så många prov pga lågt blodsocker, jag behöver relativt ofta vara vaken hela nätter på grund av ostabilt blodsocker och ändå behöva gå till skolan dagen efter då diabetes inte räknas som att vara sjuk som i förkylning, jag har blåmärken på låren och magen från alla sprutor, mina fingrar sticker och svider till ett minne från de fyra åren jag behövde sticka mig i fingret med en nål 20 ggr per dag för att få reda på mitt blodsocker och det kliar där min sensor är fäst med en nål in i huden. Listan kan göras lång...

Och jag skulle ändå säga att jag är en av de diabetiker som är mer priviligerad, jag har fått en sensor vilket typ är ett under, jag får sprutor och ordentlig mat serveras på mitt bord. Alla har verkligen inte den turen, och verkligen inte de i U-länderna där många faktiskt fortfarande dör av denna sjukdom.

Här är blogginlägget: http://bloggar.aftonbladet.se/tramsfrans/2016/11/peter-jihdes-diabetestatuering/


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

I nuläget är jag så sugen på att få in lite färg i mitt rum som kan bryta av det vita i mitt rum. Jag skulle verkligen vilja få in lite nyanser av både gammelrosa och ljusrosa i form av kuddar. Jag tror verkligen att det skulle bli såå fint i kombo med de mörkgråa och vita kuddarna jag har i min säng. Svart är också något jag skulle vilja få in mer, stolen skulle dock inte få plats men i framtiden skulle jag lätt vilja ha sånna stolar i mitt kök eller bara i vardagsrummet. Ljusstakarna däremot skulle passa jättebra i mitt rum.

En favoritsida jag haft sedan många år tillbaka är desenio.se de har så sjukt snygga och stilrena posters/tavlor. Jag planerar att beställa en tavla därifrån snart och hänga över min säng, jag tror det skulle kunna bli så jäkla snyggt. Den i collaget är en av mina favoriter!

Likes

Comments

View tracker

Jag är verkligen sämst på att uppdatera bloggen, så att bara skriva ett "normalt" inlägg vore konstigt efter så här långt "uppehåll". Anledningen till att jag inte bloggat har mest varit skola, träningar och jobb. Jag har inte hunnit och inte heller haft inspiration, och så som min blogg ser ut nu vill jag inte att den ska se ut. Halvbra inlägg lite här och där. Nej usch.

Mitt liv just nu är iallafall väldigt bra, jag har ganska nyligen fått ett jobb som jag tycker om sååå mycket och som räddar mig från all stress och press i skolan ett tag på helgerna. När jag är på jobbet gör jag saker hela tiden så jag hinner inte ens ägna en tanke åt skolan.

Jag jobbar på ett hotell där jag bl.a serverar frukost, fixar frukost och prickar av gäster. Det låter ju inte sådär jättekul, men det är det! Hotellet är jättefint och alla kollegor är så snälla!! Att jobba som ung och just på ett hotell är enligt mig en extremt bra erfarenhet.

Men tyvärr är det många som kommer med negativa kommentarer och inte tror att jag kommer klara av att jobba, gå natur på gymnasiet och gå på danslinjen samtidigt. Och vet ni, det är en jäkligt tråkig kommentar för jag vet att det kommer gå superbra! Jag är bra på att planera och presterar bäst under stress!

Jag har två prov kvar innan lovet, så nu ska jag sätta mig och plugga några timmar innan jag åker och tränar!


​Allt går om man vill. Det som krävs är planering, struktur och positiv energi. 

Likes

Comments

Varför är det så enkelt att hata och inte älska sin kropp?

Varför är så många så hårda mot sig själva?

När jag ser mig själv i spegeln ser jag inget fint. Jag ser bara saker jag vill ändra på, och jag tror inte att jag är ensam om detta. Jag ser mig själv i spegeln och tänker "jag är för tjock", "mina lår är för stora", "mitt hår för lockigt" och "min hy alldeles för vit", det fortsätter i all oändlighet tills det inte finns fler delar kvar på min kropp. VARFÖR, varför är jag och så många andra så elaka mot sig själva? Saker jag säger till mig själv när jag kollar i spegeln är ord jag aldrig skulle vilja att någon annan utsattes för, så varför vara så elak mot sig själv?

Jag är väldigt ärlig och personlig när jag skriver detta, jag ser inget syfte i att bygga upp på en falsk fasad. För att någonsin bli nöjd med sig själv tror jag inte att vägen dit börjar med en falsk fasad. Jag tror att man måste vara ärlig mot sig själv och veta var man är i sitt tankesätt. 

Jag såg en video som verkligen inspirerade mig samt fick mig att tänka efter.


Från och med nu ska jag sluta vara så hård mot mig själv och jag hoppas att jag kan få med mig fler. Ge det i alla fall ett försök, alla förtjänar att må bra!

Likes

Comments

​Hej, det var ju typ år och dar sen jag skrev sist, inte bra.

Hur livet är? Jo det rullar, kanske lite för fort och i en lite för hög hastighet. Det är mycket i skolan och det kombinerat med danslinjen blir jobbigare än man tror. Jag gör inget annat än pluggar och dansar typ, roligt, men lite för mycket för tillfället. Jag sover väl ca 5 timmar per natt vilket inte alls är hållbart. Men livet får vara såhär till höstlovet då jag får en paus. 

Usch vad deppigt det låter, jag är verkligen i det där vardagshjulet just nu och jag bara önskar att det fanns en veckodag till så att jag kunde få stanna upp ett tag. 

Vad som hänt sen sist? ​Jag har tro det eller ej hunnit med en del shopping, gått på Justin Biebers konsert och blivit erbjuden pump. 

Justins konsert var grym, dock fick jag en känsla av att han inte ville vara där. Att konserten bara var en i mängden, en punkt på hans checklista som han prickar av efter konserten. Jag kunde nästan känna hans längtan till när både konserten och turnén är över. Jag tror han behöver en paus, eller sluta helt och hållet. Sällskapet var däremot prima, jag gick med Felicia och vi hade så kul!!

Jag har också äntligen fått erbjudande om att få insulinpump istället för sprutor. Det låter så bra men icke sa Nicke, för att starta upp en pump behöver man nämligen vara på sjukhuset fyra halvdagar. Det går inte för mig, jag går gymnasiet och att missa så många timmar som jag skulle missa om jag tackade ja till erbjudandet fungerar inte riktigt. När jag väl får pump vet jag inte, det är inte ett alternativ att missa skola så jag lär ju vänta ett tag. Kanske en månad eller flera år, ingen vet. Jag vet bara att jag längtar så otroligt mycket till att få slippa alla dessa sprutor som gör ont, ger blåmärken och bara är så jobbiga. Jag antar att jag får se erbjudandet som ett framsteg, har ju ändå stått i kö i ett år. 


Likes

Comments

Idag fyller en av mina förebilder år, Agnes, min storasyster.

Det här inlägget är till dig syrran, för att du är så galet bra.

Tack för att du hjälpt mig igenom det mesta man kan tänka sig vara jobbigt. Allt från killproblem till år 2012, då allt möjligt som inte fick hända hände. Utan dig vore jag ingen, jag tror inte ens att du själv förstår vad du gör för mig.

Du är den där storasystern jag önskar att alla fick möjligheten att ha. Den glädjen du ger mig, och många andra, varje dag är fantastisk. Fortsätt med det, det behövs mer av din glädje i världen.

Jag hoppas att du inte är allt för besviken över att Justin Bieber inte sjöng för dig idag, jag glömde helt enkelt att meddela honom. Men jag hoppas att hans konsert var bra ändå och jag förstår om du är besviken över att du inte fick hänga med mig hela dagen men nu blev det bara så!

Jag älskar dig mest i hela världen och jag hoppas att din dag har varit amazing (trots att jb inte sjöng för dig eller att du inte fick hänga med mig)!!

Grattis syster på din 19-årsdag.

Likes

Comments

Godmorgon!

Idag är det Onsdag och inte en dag jag är sådär jättetaggad på! Jag har bland annat svenska i typ tre timmar, simning på idrotten och sen spanska. Inte mina favoritämnen, men jag överlever. Svenskan ska bli lite kul iaf. Och direkt efter skolan åker jag till dansen och dansar hela kvällen typ, har nämligen dubbelpass på onsdagar.

Men bara tanken på att det redan är onsdag gör mig så glad för denna helg ser jag verkligen fram emot!! På fredag ska jag på Justins konsert med Felicia och på söndag ska jag åka på en hiphop-tävling, jag är astaggad!

Nu måste jag göra mig i ordning, håll tummarna för att jag överlever denna stressiga dag.

Idag beskriver denna bild mitt humör, seg och chill, vilket kanske inte är jättebra då jag behöver få mycket gjort.

Likes

Comments

Godmorgon, måndag morgon och ny vecka. Jag känner verkligen "ny vecka- nya tag", förra veckan var allt annat än bra så jag ska se till att denna blir bättre.

Idag har jag ingen träning så när jag kommer hem från skolan kommer allt fokus ligga på plugg. Älskar att ha en dag i veckan då jag bara kan fokusera på plugg efter skolan, de flesta dagar åker jag till dansen direkt efter jag slutat vilket inte innebär mycket plugg.

Likes

Comments

Idag var jag, mamma, Agnes och Amalia på Dansenshus och såg nötknäpparen. Inte den vanliga då utan Fredrik Benke Rydmans uppsättning av den och wow vad grym den var!! Så häftig, allt var bra och proffsigt gjort. Allt från scenografi, dansare, koreografi till komedi, var on point tycker jag.

Denna helg i övrigt har jag varit väldigt produktiv och fått mycket gjort, så skönt. Det är mycket plugg i skolan nu så det finns inte mycket tid över till bloggen, jag gör mitt bästa för att få vardagen att gå ihop och denna vecka har inte bloggen hunnits med tyvärr. Jag har massor av idéer, bara ingen tid.

Tack till alla er som kollar in på bloggen varje dag, jag uppskattar det verkligen, ni är guld-värda!


Likes

Comments

Godmorgon, har precis vaknat och ligger i sängen samtidigt som jag kollar mina sociala medier. Precis som alltid när jag vaknar. 


Usch jag är verkligen inte redo för en ny vecka imorgon, denna helg har gått alldeles för fort. Det är sällan jag känner så men jag har verkligen inte varit produktiv denna helg.

Men istället för att tjata om det ska jag ta tag i det.

Likes

Comments