equestrian

I söndags höll min bff Anna ( @annabommenels ) och jag i en tävling. Det var inte många som var med men Elin (Annas mamma), Stina, Kristin, Josefin, jag och Anna var deltagarna. Egentligen skulle jag rida Faramir men han var lite krasslig så vi ändrade om lite så Anna red Kipar (Kristins häst) och jag fick rida Kakan. Allt gick jättebra tills det var min tur. När Josefin red Kakan (innan mig) så kickade hon ganska mycket och var ovanligt pigg. Men Josefin rider Kakan ofta då det gick super för dem.
Eftersom jag aldrig har mer än skrittat på Kakan är jag inte alls van vid hennes stora rörelser men jag hängde med ganska bra till vi kom till hinder 5 där hon tog ett stort språng och jag hamnade i obalans. När vi skulle hoppa hinder 6 gick det inte så jättebra... Vi rev hindret, när Kakan river hinder brukar sparkar hon bakut lite. Istället för att sparka bakut bockade hon högt. Jag hängde inte med i hennes större rörelser och for i marken! Så fort jag slog marken försökte jag ta mig upp men märkte att jag inte kunde andas så jag la mig ner igen och försökte andas. De andra ringde efter en ambulans och under tiden vi väntade fick jag tillbaka andan igen. Först trodde vi att jag hade punkterat högra lungan eller brutit ett revben (dämpad andning på höger lunga) men när vi kom fram till sjukhuset visade det sig att jag bara hade fått en hård smäll, riktigt tur!
Idag ska jag iallafall rida i hoppgruppen.

Tack för att jag fick hoppa Kakan Anna! <3
Puss, vi ses!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

vardag

Lööördag och heeeelg! Tackar livet för det. Denna veckan har gått snabbare än någonsin, det känns som att det var höstlov igår. Hoppas fortsättningen av terminen går lika snabbt så det kan bli jul så snart som möjligt!

Idag har jag och min bff Isa tänkt träffas. Vi har inte träffats på aslänge! Vi retas 24/7 på snap men det täcker inte så vi ska ses och bara va idag.

Kommer antagligen uppdatera ikväll annars gör jag det imorgon, pok <33

Likes

Comments

equestrian

Helloo! Detta är det första inlägget där jag skriver om vad vi gjorde på hopplektionen.

Kortfattat är hoppgruppen en grupp på tisdagar där man hoppar varje lektion och har terminshäst. Det finns bara en hoppgrupp för ponnys.

Jag började i hoppgruppen denna terminen och då red jag Blue ända fram tills för 3 veckor sen när vi skulle ha lite andra hästar. Jag fick testa Vinna - en stark fjording som inte är sådär jättebra på att hoppa. Senaste gången jag hade ridit henne var på en hoppkurs i vintras (januari), den lektionen höll vi på att gå omkull. Så jag var obviously ganska nervös och fattade inte varför just jag skulle rida Vinna. Den lektionen gick bra, inget speciellt hände (vi hoppade inte, vi skulle egentligen ha teori men det ändrades så vi red dressyr istället). Veckan efter skulle jag rida Blue igen men min kompis Eline var där och hon är Blues skötare så vi planerade att vi skulle fråga om jag kunde rida Vinna igen så kunde Eline rida drop in på Blue! Allt slutade med att Eline inte red något (av olika anledningar) men jag bestämde mig för att rida Vinna ändå och det gick super!

Hahah, den texten blev lång...

Men iallafall, jag bytte så jag fick Vinna som terminshäst dels för att jag trivs bättre med henne än vad jag gjorde med Blue och av lite andra anledningar. Idag på lektionen värmde vi upp med ökad gallopp på långsidorna, vi skulle rida dem mycket på böjt spår först i skritt, sen trav och sen gallopp allt det gick okej lite osamlad gallopp men inte så dåligt. Vi började hoppa ett lågt räcke och red sedan kortsidan uppe vid A i gallopp och hoppade ett hinder som låg i början av snätt igenom. Första gången sprang hon förbi hinder 2 men vi körde om direkt och då gik detmycket bättre.

Efter det skulle vi hoppa en kombination på långsidan, det första hindret var en oxer och den andra det första hindret från det vi gjorde innan. Vår ridlärare la ner den bakre bommen på oxern så att det skulle underlätta för Vinna. Första gången gick det bra och andra gången när vi la upp den bakre bommen på oxern gick det också bra. Senare skulle vi hoppa den på andra hållet, alltså räcket först och sen oxern. Åter igen la hon ner den bakre bommen men hinderna var också lite högre. Första gången failade jag totallt och hon kom i korsgallopp mot oxern och hoppade helt konstigt men andra gången gick det bättre. Vår ridlärare ville att jag skulle hoppa med bakre bommen upp så det gjorde vi och Vinna hoppade (snarare skuttade xD) över utan problem!

Allt är nog väldigt dåligt formulerat men jag skriver dett 22:19 på en tisdag så jag är ganska trött.....

vi ses! <33

Likes

Comments

Hej hej! Idag har jag varit på Nova med Alice. Vi var dels inne på Bikbok där vi hittade varsett mys-set som vi blev heeelt obsessed med. Alice provade en med militärmönster. Det passade jättebra till hennes ljusbruna hår. Själv har jag på senaste tid börjat älska beige, rosé guld, nude-rosa o.s.v. så jag testade en som var beige/rosa - tycker det passar till min hårfärg. Ingen av oss hade pengar nog så det får vänta!

Nu på kvällen har jag sökt runt lite bland mockakepsar. Jag vill sååå gärna ha en men tyvärr har jag inga pengar :( Jag hoppas jag får det i jul då. Fick pengar på min födelsedag som var borta helt plötsligt, kan vara att jag köpte godis då och då

cya! <33

Likes

Comments

vardag

Idag har varit en sån mysdag alla hatälskar, så osicial men mysig.

Jag vaknade utan alarm och åt frukost med familjen som vanligt på lediga dagar, sen myste jag bara framför mobilen tills mamma schasade ut mig. Eftersom vi var i vår sommarstuga gick jag ut i "skogen" (snarare en trädunge) med min syster och vår hund Pepsi.

Jag hade på mig min nya mysiga mössa. Tyvärr har den en boll på toppen av fejkpäls vilket gör så att jag får dåligt samvete men annars gillar jag den väldigt mycket.

Egentligen skulle vi åka hem imorgon men vi orkade inte stanna längre så vi packade och stack hem. Nu ligger jag här i min säng och har det allmänt mysigt. Planerar att umgås med Alice imorgon!

Godnatt <33

Likes

Comments

Hejsan allihopa! Jag tror att ungefär hälften av mina vänner läser detta (och lider) och att jag kommer lipa när jag tittar på detta om 1 år. Men vi håller oss till 2016 i 60 dagar till.

Det är obviously så att denna bloggen kommer handla om mig, så jag tycker ni ska få veta 10 faktan om mig.

1. Jag är sjukt kort, irriterar mig på det ibland. Men tänk om jag hade varit lång. Det hade inte varit mig då.

2. Jag har en vän som är så nära att hon är som min lillasyster (snarare mamma).

3. När hon var nyfödd och jag var nästan 1 år så träffades vi för första gången.

4. Jag har en sköthäst som heter Piccolo.

5. Jag är medryttare på en ponny som heter Faramir och vi kom 1:a på en klubbtävling idag.

6. Min mamma äger en islandshäst som heter Taktur.

7. Jag har komplex över mina ben, löjligt eftersom jag inte ens växt färdigt (hoppas jag).

8. Jag har haft säker 5 bloggar innan och en höll i 1 år!

9. Jag rider på LCR.

10. Jag lyssnar på jullåtar dagen efter halloween, nu alltså.Likes

Comments