Header

Hej. Antingen saknar du mig eller så är du glad att jag är ett förflutet. Eller så är du precis likadan? I vilket fall som helst så vill jag påminna dig om viktiga saker som du absolut måste komma ihåg. Du är 18 och äger hela världen, du bryr dig inte ett skit om status för du har äntligen insett att det inte är ett kul maktmedel och inte heller en källa till roliga fester eller roliga människor. Just det har öppnat upp en ny värld till dig, tänka sig att det finns en värld utanför södra latins väggar! Den är dessutom större och erbjuder trygghet, pinsamheter, framsteg och framför allt färre av de trångsynta svåra människor du känt att du tidigare tvingats stå ut med. Skönt. Du har insett fler saker till exempel har du utvecklat en enorm scen-skräck, en utseendefixering, en hopplös låtskrivaregenskap, en filmälskare, en kärleksexpert med stora brister, och du har insett att du kanske får vänta ytterligare 5 år innan du hittar någon du vill dela ditt liv med, även om partner varit ditt nyårslöfte sedan 6:an. Du har insett att du inte vågar vara otrevlig när det behövs och försöker bli bra på att säga stopp. Du har insett vilka människor som kommer få dig ut på härliga åkturer och vilka som antagligen kommer få dig att krocka. Du har insett att du har dagar då du är känslosam och gråter över hur mycket du älskar och dagar då avundsjukan tar över och du tänker ut hur du ska orsaka så mycket skada som möjligt. Du skäms inte ens över det. Du har förstått att dem du faller för på riktigt är dem dina vänner utropar "usch, du kan bättre!" om, och oftast är det någon som inte tycker som du själv. Dynamiskt. Du har haft ångest över att du en dag ska bli gammal men också insett att du kommer bli världens härligaste tant. Du har kommit på att du kanske faktiskt är någon som kan stötta andra. Du har kommit på att du blir ledsen när H (1) inte hör av sig. Du har kommit på att du blir sårad när El och Bl är 2. Du har kommit på att du är förtjust i C och Ö. Du har kommit på att H (2) är manipulativ men betydelsefull. Du har kommit på att Afb, Ms, Sk och Nh är de mest attraktiva du mött. Du har kommit på att B och T är de töntigaste du mött. Du har kommit på att det här brevet är lite elakt en att ingen egentligen kommer lista ut vilka som gömmer sig bakom bokstäverna. Kanske inte ens du själv.

/Alma-Clara

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Har varit så sjukt dålig på att göra inlägg, sry sry sry!! Har haft så mycket småfix att göra här i Skåne att jag inte hunnit och inte haft några spännande upplevelser att skriva om )-: Idag fick vi dock ett ryck kl 23 på kvällen och gjorde en sjukt oklar film där allt är på första tagningen och supersnabbt ihopklippt. Lite stelt att visa men den är lite komsik så varsågoda hahahahahha.....  #bollywood #drama

Kram mvh övertrött<3

Likes

Comments

Detta inlägg har jag bestämt mig för blir en liten (med risk för att låta töntig) skola i hur man raggar upp åtminstone mig. Det är för för ofta som det låser sig när man dejtar någon, och i dem fallen när det är jag som drar mig ur så tänker jag alltid att jag skulle velat ge lite feedback (hahah). Men, det blir såklart helt galet osympatiskt om man först säger att man inte tycker att det fungerar och sedan ger pikar om hur personen borde ha gjort. Därför är det dags för en lista på: Hur man dejtar som bäst!

1. Det är väldigt lätt hänt och så tråkigt att bli kvävd. Med kvävd menar jag att personen man dejtar inte ger en det utrymme man behöver, detta kan tillexempel hända när personen ger på tok för mycket komplimanger. Då tappar delvis komplimangerna sin styrka som raggningsknep och komplimang men man blir också sjukt obekväm och känner att man redan fått personen "på kroken" (alltså är spelet över). Inte sällan brukar jag också känna att "shit, skulle jag ärligt kunna ge personen lika många fina komplimanger", och så känner jag mig i otakt och tänker att antagligen gillar hen mig mer än jag den. Då drar man sig tyvärr ur så spara på komplimangerna!

2. Det är bara ett faktum att man behöver lite variation på dejterna. Nej, det behöver inte vara något storslaget men att fika på samma fik om och om igen ger samma tråkiga loop. Tips är att hitta på någonting, och det behöver inte vara mer än att sitta vid en speciell park, gå på någon gratis utställning eller laga lunch tillsammans. Det ger att man utforskar nya händelser med personen och man får massa intressanta samtalsämnen genom nya situationer. Ett tips är till och med att inte välja "fiket" som första dejt, ofta är det svårt och inspirationslöst att bara sitta ned och prata i flera timmar. Dock kan det vara en vinnare också om din dejt är en härlig snackare!

3. Detta är inte någon du borde sluta med utan något du borde lägga till i din taktik. Sluta tänka att det finns regler (ironiskt nog skriver jag sådana just nu). Alla älskar en risky regelbrytare. Bara sluta hålla på med "vänta 1-2-3h innan du öppnar ett meddelande" det blir bara hackigt och tråkigt. Det finns ingen "tredagars-regel" punkt. Det är fett charmigt med någon som skriver direkt efter en lyckad dejt att "vad trevligt det var, vi ses", detta utan att överdriva eller vara klängig, man behöver inte bestämma nytt datum direkt. Att bli överraskad av att en person vågar ta tag i saker är bara lockande och kul så visa din spontana och vågade sida.

4. Tyvärr är detta en vinnande taktik so be aware of the "på-av" teknik. Den innebär att man först är ganska på och visar stort intresse för personen, sedan när den börjar ta dig för givet och misstänka att den "har dig på kroken" så slutar du tvärt. Du låter den andre ta initiativ flörtar inte för mycket och låtsas vara lite avvaktande. Personen (oftast) brukar då överanalysera allt, börja tänka på dig mer och undra varför du plötsligt är ointresserad och det blir vad man inom ekonomi brukar kalla "inflation". Värdet på dig ökar och plötsligt kanske det inte var så lätt att få dig, då vill man också ha dig (-; Du kanske tänker att du inte vill köra spelet men kärleken och hela livet är ett spel av maktkamper, sorry.

5. Alla vill inte ligga på första, andra, tredje eller fjärde dejten så chill out. Den som väntar på något gott kommer att njuta mer ju mer tiden går...

Blev så sjukt kärleksfull och sugen på romans men här, mitt i ensamma Skåne, får man avreagera sig genom bloggen. Jag hoppas att ni tar mig med en nypa salt för detta är såklart ur mitt perspektiv, men girls and boys det är bara att bege er ut och haffaaaaaa<33333

Sexandthecity-quote

Likes

Comments

Efter en gårdag med utmattningssyndrom, alltså magsjuk och ingen ork att gå upp ur sängen, är jag back on track och nu så jävla pepp. Jag har alltid velat ha en tydlig klädstil och nu har jag tagit beslutet om att jag faktiskt ska försöka på riktigt. Jag blev jätteinspirerad runt midsommar av stilen 90-tal och tidigt 00, och tänkte samma dag färga blå slingor i håret (men hann tyvärr aldrig), och idag så fick jag mina avier på kläderna jag beställt på nätet och blev så sjukt entusiastisk. I Skåne där jag befinner just nu har man så sjukt mycket tid så jag har bestämt mig för att börja köpa loppis kläder och sy om dem, har redan en magtröja i jättefint tyg som jag har tänkt göra om till ett 90's linne! Blev ett sent inlägg nu men lägger upp lite inspo-bilder så får ni ett hum om hur jag tänker. Från nästan bara svarta kläder till lite färgglatt, känns tipp-topp. To be continued helt enkelt!

Kram <3

Likes

Comments

Jag vet knappt hur jag ska börja. Det är så så så skönt att vara hemma igen efter allt mitt resande (även om jag så smått börjar sakna alla äventyr). Det har varit en otroligt stressig men också spännande och rolig upplevelse med Norge. Jag var hos min kompis Myndin i Larvik och fick träffa hennes familj och studenterna från världen över som var på målarskola hos hennes pappa (känd konstnär). Det är alltid lite läskigt att bo med människor man inte känner och speciellt när de inte pratar ens språk och extra jobbigt var det med studenterna då de pratade engelska och jag verkligen tycker det är pinsamt och obehagligt att prata engelska med folk. Mina intryck är så fruktansvärt många men det jag tänkte dela med mig av är att 1. de bodde så fantastiskt fint på en gård med flera hus, inredda väldigt romantiskt och bohemiskt 2. festivalen (stavern festivalen) var jätterolig och Kygo var så bra!!! 3. Jag lärde känna Myndins syster Aftur (superfin och trevlig) och vi kollade på filmen Lolita, en film om ett förhållande mellan en vuxen och ett barn, som var så speciell och satte ens moral på sin spets 4. Jag var med om en så obehaglig sak natten till när jag skulle åka hem.

Jag vaknade mitt i natten av ett billarm ute på gården. Först blev jag lite rädd men lugnande sedan ned mig själv med att Myndins bror (som skulle köra mig till stationen) bara skulle förbereda bilen. Någon minut senare hörde jag en hög smäll och fick magkänslan av att något inte riktigt stämde, det lät väldigt högt och massa fåglar började skrika. Inte lång tid efter går ännu ett billarm och plötsligt hör jag springande steg mot huset jag sover i. Jag sover på nedervåningen och har under natten öppnat ett fönster 3 meter från dörren så när personen börjar knacka på dörren tänker jag "Nu dör jag. Han har ett vapen och han är här för att mörda den här familjen och tyvärr råkar jag vara här" (vill tillägga att det var mitt i natten och jag vaknade från en djup sömn och var förvirrad). Han bankar en lång stund och jag tänker att han snart kommer se mitt fönster och klättra in, men istället börjar han skrika att någon ska släppa in honom och att han behöver hjälp. Det tog ett tag innan föräldrarna börjar ropa till honom från övervåningen. De bad honom att gå men han svarade med att han behövde låna laddare. När jag insåg att någon tagit tag i saken kändes det bättre och jag vågade röra på mig. Jag gick upp på toan och märkte då att jag måde väldigt illa och att jag darrade i hela kroppen. När jag tvättat ansiktet med vatten gick jag ned igen och möttes i dörren av en halvnaken bror (hahah) och sedan av att familjen stod vid dörren och diskuterade. Mannen hade gått och det var blod på stentrappan utanför dörren. Det visade sig att mannen vandaliserat bilarna på tomten och antagligen skadat sig när han krossat rutorna och då börjat blöda. Bara en halvtimme senare var jag påväg till stationen för att åka hem och kände mig helt konstig i kroppen. Blev världens segaste och jobbigaste resa till Skåne men nu är jag här och det är SÅ SKÖNT. Vet fortfarande inget mer om händelsen men de ringde i alla fall polisen.

Det jag reagerade på mest under min vistelse där var att det var en väldigt härlig och humoristisk stämning mellan alla där men också ett hetsigt debattklimat (var dock lite kul). Jag kände mig för första gången i mitt liv ganska ointelligent och lost i diskussionerna, delvis för att jag inte förstod allt pga språk men också för att det var svåra ämnen jag förut inte gått in på så djupt. Hoppas att de inte fått intrycket av att jag är helt blåst bara hahaha )-:

Jag har även hunnit bli förtjust under den lilla delen av sommarlovet som har gått. Kan inte riktigt sluta tänka på personen och hur skumt det egentligen var mellan oss men kanske är det som gör det lite spännande också. Hoppas att det går över men det var den vackraste människa jag mött, känns det som. Vet inte vad det är som får mig att obsessa men får en väldigt sexig känsla av personen. Nä men känner att jag inte ska gå in på det förens jag förstått själv vad det handlar om. Kram å hej.

Gården där de bor

Finaste Myndin

Likes

Comments

Just nu har jag precis kommit över gränsen till Norge! Jag har fortfarande en liten oro i magen då det var så nära att jag skulle missat tåget :-0 Jag är usel på klockan, jag blir liksom förvirrad och till exempel om jag tänker att jag ska vara framme kvart i sex så plussar jag ihop det till 45 (kvart i) + 18 (sex) och så tror jag att det ska stå 18.45 (kvart i sju) när jag e framme. Egentligen bara slarv men händer allt för ofta! Igår ställde jag 3 alarm (för är så rädd av mig haha) på klockan 06.30 för att jag skulle ta tåget klockan 07.00, sedan gick jag och la mig. Plötsligt mitt i natten (kl 4) vaknar jag i panik och tänker att "shit jag har ju ställt klockan en timme fel!" och bara ställer om och somnar. Helt sjuk grej och känner mig så frälst. Hade aldrig hunnit klä på mig och åka till tåget på 30 min... Trodde ju egentligen att jag hade ställt klockan på halv 6 /-: Aja nu är jag i alla fall snart i Oslo och det ska bli så jäkla kul att se mig omkring och såklaaart att gå på festivalen!!! Jag har även hunnit bli lite manisk angående snapmap... herregud man kan inte lägga en sån uppdatering i en stalkers hand, jag bara checkar folk för mycket. Speciellt två personer som båda varit mina gamla kärlekar heheh... Hinner dock ej skriva mer nu men uppdaterar snart, puss<3

Likes

Comments

Jag blir så arg och så ledsen. Mest ledsen. Jag står inte ut med allt hat i den här världen. Det tillfredställer människor att kränka, hata, tala illa om, och vända saker emot folk. Och det, det sårar mig. Jag får en öde känsla i hjärtat när folk inte inser att hat bara föder hat. Jag har förlorat hoppet om att vi en dag ska vinna mot rasismen, sexismen, religionskrigen, och mobbningen. När en person gör något som en annan ser som "ont" väcks ett hat i även denna människa. Vi skapar en värld där vi inte tolererar varandra, där vi hatar och hatar och aldrig kommer vidare. Idag upplevde jag hat och nästintill förtal. En människa på tunnelbanan satt och pratade om saker som för andra kanske inte lät så bra, en person filmade detta (utan att få med hela kontexten) och lade upp på sin instagram (och förklarade detta ur sin egen tolkning) varpå ett flertal kommentarer som "usch" och "fy fan" dök upp i kommentarsfältet. Det finns så många fel i detta att jag undrar hur personen som la upp detta tänker. Jag förstår ju att hen ville förmedla att det finns (i detta fallet) en sexism i samhället som behöver uppmärksammas och försvinna. Den som lade upp detta är inte en människa som är ond och som vill göra detta endast för att vara elak, men det är precis det den råkar vara. Det är så viktigt att man i sådana situationer också inser att denne på tunnelbanan inte heller är ond, och säger det den säger endast för att vara elak. Man har helt enkelt olika synsätt på världen och därför är det viktigt att man DISKUTERAR. Man upplyser människor om problematiker men inte på ett hänsynslöst sätt där man trakasserar utan på ett konstruktivt och sympatiskt sätt. Varför. Varför ska man inte bara hoppa på människor med skit så att dom fattar att den förbannade sexismen suger, jo för att 1. Du kränker demokratin, allas lika värde och åsiktsfriheten 2. Du får sämsta resultat, antagligen blir människan ännu mer fast i sin (enligt dig) skeva åsikt, och antagligen andra också 3. Du sprider hat, som jag LOVAR kommer väcka nytt hat. I den verklighet jag lever i upplever jag (personligen då) mer manshat än kvinnohat. Det tycker jag är synd. Det gör mig arg och ledsen. Inte bara för att jag tycker att man ska respektera alla människor och däribland män, utan för att jag vet att detta är någon som även hotar kvinnorörelsen i sig själv. Den som jag så starkt står för.

PS Vill tillägga att jag respekterar att personen har en annan åsikt än jag och att den tycker att det han på tunnelbanan säger är fel (även om jag inte håller med), men inte sättet personen la fram det på.

En fredlig puss <3

Otroligt intelligent citat av Nelson Mandela

Likes

Comments

Har nu gjort en liten Ölandspod om allt och ingenting, Anna Malmsten (nouw.com/annablanches) gästar för, jaa, vi är bra på att prata fritt om liv och död och hjärtan av glas. Trevlig lyssnig!

​Funderar på att skaffa pod och även på om den ska heta "prinsessorna med brustna hjärtan" hahah....

Likes

Comments

Jag pratade med en kompis om det här med kroppsideal och vilka krav vi har på oss själv och andra. Ganska lägligt då jag länge velat skriva om detta, eller snarare om det jag personligen lidit mycket av, utseendefixering. Att bli medveten om sig själv i den aspekten började för mig (och säkert många andra) när jag kom upp i 11-års åldern. Plötsligt började kroppen förändras och alla var i olika takt, jag fick väldigt mycket ångest över mina icke-existerande bröst och det satt kvar ända in i 8:an medföljande av att tycka jag var tjock, hade för smala höfter och en annan dag för läskigt håriga ben. Jag minns att jag stannade hemma när klassen skulle till Eriksdalsbadet och jag minns att jag grät på kvällarna över att jag inte kunde göra nåt åt hur jag var byggd. I slutet av nian tog allt en vändning och plötsligt hade jag inte ens tänkt på hur min kropps såg ut på flera månader, dock till priset av att det nu var något annat som spelade roll. Hur mycket bryr sig folk om första synen av mig? Hur ser jag ut? Är näsan för stor, mina kinder för tjocka eller munnen för smal? Ansiktet och utseendet blev hela min identitet, man skulle flörta med killar på fester och sminka sig och för första gången någonsin tyckte jag nu att jag var rakt igenom ful. Instagram var dagligen för mig en bekräftelse på att det jag tänkte var sant och plötsligt såg jag alla tjejer som stora konkurrenter. Jag överlevde mig själv genom att ständigt söka fel och fula drag hos andra och sedan få någon att hålla med mig (det är hemskt att trycka ned någon annan men också backfire då det bara slutar med att man bryr sig ännu mer). Jag går fortfarande idag upp ibland och kan inte sluta kolla på mig själv i spegeln för jag är chockad över att jag plötsligt ser ut som ett troll. Jag gömde mig under perioder förra terminen på skoltoaletterna så jag inte skulle behöva visa mitt ansikte för folk i skolan. Jag har lärt mig att jag ständigt behöver bekräftelse och det värsta jag vet (verkligen får mig att gå sönder) är att bli bortvald av någon för en annan tjej. Tyvärr är det nog jag och några av mina nära som triggat igång varandra och tyvärr och tyvärr fått varandra att må dåligt. Jag är sjukt trött på att få menlösa (snygga) selfies utan text på snap, jag är trött på att det alltid är någon som ska bli deppig när man ska ut för att den känner att de andra ser bättre ut, jag är trött som fan på att när jag visar bilder på folk jag är intresserad av få kommentarer som "nä usch jag vill inte se hahah" eller "vafan du kan bättre", jag är tröööööööött på när folk har konton på instagram för att visa vad som är "att vara snygg" och också att varenda jävla kommentar på instabilder (i princip bara selfiesarna för ingen kommenterar de andra bilderna) ska vara värdesättningar på folks utseende. Det är så svårt att lära sig älska sig själv, det borde från början bara vara en självklarhet. Det är så himla synd. Jag har ändå lärt mig att utseendet fan inte är det viktigaste för mig och jag tror inte att det är det för andra heller. Jag tror att man luras in i ett tänkande där man tror att det spelar roll hur ens partner ser ut men man älskar den man älskar, så kram kram å deppa inte ihop på de regniga sommardagarna!

Likes

Comments

Jag välkommnar mig själv tillbaka till bloggen efter 4 dagars uppehåll och en stressig jävla gårdag!

Jag har hypat mina sommarplaner hur mycket som helst och igår var det dags för dem att (nästan) gå i kras. Jag har beställt sjukt dyra biljetter för att åka till Öland med min kompis Anna och igår kväll skrev hon helt plötsligt att bussarna från Kalmar (som jag köpt biljetter till och från) inte går över helgen och att den sista bussen till henne går innan jag skulle hunnit komma fram. Så sjukt segt. Jag är delvis så så broke och att mycket pengar gås till miste om drog ned mitt mood till -25%. Jag hade (som man alltid gör för att man tar allt förgivet) beställt icke ombokningsbara biljetter så jag såg verkligen döden i vitögat och gick in ett tråkigt, menlöst humör. Fatta hur mycket makt pengar har över en )-: Fast fanns faktiskt också ett stort värde i att åka dit också haha... Men det har löst sig och jag har bara förlorat 150 spänn på det!!! Jag ringde till silverlinjen där jag bokat och dom var sympatiska nog att ge mig samma villkor som om jag hade kryssat i ombokningsbara och jag åker imorgon istället! Tagga <3

Det var det första tårdrypande, det andra är att jag idag tog farväl av mitt sommarjobb. Jag arbetade på förskolan Klippan och efter 3 intensiva veckor hann jag verkligen bygga upp en relation med barnen. Dom överraskade mig innan jag skulle gå med present från föräldrarna och barnen och även personalen och jag blev så himla glad och rörd. Jag har verkligen arbetat med underbara och olika personligheter och det gör förvånansvärt ont att ta farväl. Jag kan säga att inget sommarjobb har fått mig att börja gråta när jag gått ut genom dörrarna som det här hahah (-': Det ska bli skönt med sommar och all kärlek till mina fina nya bästisar.

Igår gjorde jag en lite halvt skev grej (väldigt typisk för mig, börjar se tendenser) och köpte kläder fast jag vet att jag inte borde slösa innan jag vet att budgeten för sommaren går ihop. Dock är jag fett nöjd med det jag köpte. Ni får en liten haul i bilder nedan. Jag kanske ska nämna att mina klädval numera är inspirerade av den klyschigaste mest "B" filmen jag sett på länge: Aquamarine. Ibland låter man sig luras av egentligen allt för omogna saker som sent 90-tal och tidigt 00.

Puss på er och tagga sitta på bussen imorgon i 7h, bered er på ett långt djupt inlägg (-;

Klippans förskola och en hjärteknipande present

Kläder <3_<3

Likes

Comments