Hej!! Nu ska jag börja blogga igen! Jag kommer ihåg att det senaste inlägget jag skrev var när jag var hemma hos farmor och farfar i julas, haha. Men nu ska jag börja blogga igen och göra massor av roliga inlägg!

Nu är det påsklov! Och även påskhelgen startade igår! Jag tänkte berätta vad jag ska göra under påsklovet.

Idag kommer mina kusiner, mina mostrar och in mormor och morfar hit. Vi kommer ha fullt hela helgen i vårar lilla radhus. Våra kusiner tycker att det påminner om Tjörn väldigt mycket, (vårar sommarställe). Hela släkten ska vara här tills på måndag så det blir fullt hus i fyra dagar. Imorgon är det påskafton och då ska vi hitta på massor av roliga saker. Vi sak leta efter påskägg, måla ägg, äta påskmat och göra massor av aktiviter som jag ska hålla i. Vi ska ha fyrkamp, just dance tävling och kahoot quiz!

På söndag så åker hela släkten vidare till vårar sommarställe där vi ska vara till på måndag. Det ska bli jätte kul eftersom att jag har längtat efter Tjörn jätte länge. Där kommer vi också säkert hitta på mycket saker och min lillasyster kanske kommer bada. Hon kan bada i tio grader om hon vill, haha!

På onsdag och torsdag har vi inte bestämt något men vi ska iallafall hyra skidor eftersom att på torsdag morgon så åker vi tillsammans med fem andra familjer till Hafjäll som ligger i Norge för att åka skidor! Vi ska bo i lägenheter, Två familjer i varje lägenhet. Och två utav lägenheterna kan man öppna upp så att det blir en stor. Vi kommer åka skidor varje dag i dom långa roliga och fina backarna. På lördagen kommer vi barn även ha en show för dom vuxna där vi uppträder med massor av olika nummer, Men dom får jag inte berätta här för föräldrarna får inte veta något. Jag längtar jätte mycket!!!

Det är det jag kommer göra på mitt påsklov! Hoppas ni också får ett bra lov!
​Det här är två bilder som är tagna i höstas!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej! Idag har det varit en rolig och en utmanande dag!

På morgonen väckte mamma mig och Elin. Vi hoppade ur sängen, åt frukost och bråkade om varandras strumpor, Haha!

Sedan släppte mamma av oss på tåget som gick mot Småland. Jag och Elin åkte till farmor och farfar idag. Mamma och pappa kommer imorgon med bil där dom får plats med alla julklappar!

På tåget var det långtråkigt och nervöst. Det var första gången jag och Elin åkte själva.

Mitt i resan ropade dom ut i högtalarna, "vi kommer stå still ett tag pågrund av bilolyckor längst vägen!". Jag och Elin blev oroliga men fortsatte att titta på filmerna.

Efter ett tag kom det några ersättnings bussar som man kunde hoppa på istället. Dom sa att tåget skulle stå stilla en timme till därför kunde det vara smart att hoppa på bussen.

Jag och Elin skippade det och efter fem minuter åkte tåget! Vi gjorde rätt val! Vi skippade bussen och stannade kvar på det gråa tåget.

När vi kom fram stod farfar vid centralen och väntade på oss. Vi gick till ett café som alla farfars kompisar var på. Det var några jobbargubbar som byggde med tegel.

När vi kom till huset skrev jag och Elin julklappsrim till alla julklappar som jag har köpt. Vi spelade även minecraft och pyntade huset med tomtar!

Nu har vi precis ätit mat och bakat julkola. Receptet var tagit från en gammal tjock bok. Det tog långt tid att bestämma sig vad vi skulle baka. Tillslut kom vi överens om farmors goda chokladkola!

Snart ska vi se på julkalendern och skära upp kola! Hoppas att ni har haft en bra dag! Imorgon ska farfar hämta Vilde och Signe på morgonen. Då kommer vi vara med dom hela dagen och vi kommer att ha super roligt! Jag längtar!

Här är en bild från julkrubban som jag, Ebba och Vega var på!

Likes

Comments

Hej! Förlåt för min oaktiva sida här på bloggen. Jag har gjort roliga och jobbiga saker hela tiden. Därför har jag inte hunnit att blogga.

Nu ska jag blogga mer och skriva massor av roliga inlägg! Jag tänkte berätta om massor av roliga händelser!

Nu har jag jullov! I fredags åkte vi skridskor med klassen och det var då vi fick jullov! Det var jätte roligt. Vi blev dygnsura av att alla killar skvätte vatten på oss. Vi körde jage på isen och gav en julklapp till våra lärare! Vi fikade även julfika och skrattade väldigt mycket!

I lördags var jag på Atoosas bowling kalas! Jag och några andra kompisar var där och det var jätte roligt! Vi bowlade och jag vann i våran grupp! Jag diktade inte utan bara sköt den mot sidan. Den sköt ner alla pågrund av att den studsade imellan rännorna! Det var min strategi!

Idag har jag och mamma varit på Frölunda torg och julhandlat. Vi har handlat massor av julklappar till flera i släkten. Till min kusin Signe köpte vi en låtsas katt som kan låta och röra sig framåt. När jag var liten köpte min farbror ett låtande gosedjur till mig som mamma och pappa störde sig på. Nu ger vi igen och köper samma sak, Haha!

När vi åkte hem var det en tant som skrapade upp hela bilden. Hon körde in i en kant precis utanför garaget.

Efter det var det mm tur att gå till tandläkaren! Dom tittade bara hur jag bet med mina tänder. Dom sa att jag hade ett övergett som behövdes kolla lite nogare på. Vi har gått en annan tid hos en speciallist som ska besluta om vi ska göra något åt det. Det jag hoppad mest på är att inte få en tandställning!

Idag har vi även bakat massor av julgodis! Fyra sorter som vi ska bjuda hela släkten på! Pepparkakshus och andra jultraditioner har vi också haft. Vi har klätt granen och ätit en advents frukost!

Imorgon åker jag och Elin själva med tåget till farmor och farfar. Farfar hämtar upp oss på stationen och sedan åker vi till Hovet! Mamma och pappa kommer på onsdag så vi sover själva hos farmor och farfar en natt!

Vi ska även fira jul där. Kusinerna kommer också vara med! Den 26 ska vi ha släkt träff med släkten på pappas sida. Därefter åker vi till mormor och morfar. Där firar vi mini jul med släkten på mammas sida. Vi kommer även fira Elins födelsedag där ungefär halva dagen. Mormor måste göra en jätte stor tårta till Elin för att hon ska vilja fira där.

Vet ni, en gång när jag var på Tjörn, då var vi på seglarlägret och skulle segla runt två öar. Jag och några andra barn seglade till sammans i en stor trissjolle. Det gick inte så bra. Vi körde nästan in i berget innan vi skrev super högt och varnade. Båten höll nästan på att välta så alla var tvungna att sätta dig på samma sida och kränga, haha!

Nu har jag berättat mycket! Men jag älskar att berätta saker ja! Hoppas att ni har haft en bra tid under tiden jag inte har bloggat! Vi ses!

Här kommer lite bilder från dom senaste dagarna!

Likes

Comments

Hej! Idag har det varit en jätte rolig dag som jag tänkte berätta!

Kl 08.00 vaknade jag av min dröm som både var läskig men rolig. Jag, Elin, Vilde och Signe åkte till Grekland själva. Vi satt på planet och helt plötsligt var vilde och Signe borta. Dom hoppade ut från flygplanet. Vi glömde av att dom försvann, haha. Sedan när vi var framme plockade vi dit dom med hjälp av en lång arm, haha!

Idag i kalendern fick jag en stor chokladpeng!

Sedan gick jag över till Ebba. Vi skrev lappar och satte dom olika påsarna. I påsarna låg det saker som folk köpte från panda tidningen. Jag, Ebba och Mira har sålt och vi fick ihop några tusen. Imorgon ska vi lämna ut alla saker.

Vi spelade även Wii och skrattade gjorde vi också!

Sedan åkte jag, Ebba och Vega till domkyrkan och mötte upp deras mormor. Vi kollade på levande julkrubban! Det var en änglakör som sjöng massor av julsånger. Även kameler och åsnor som man fick klappa. Det var en berättare som berättade sagan om Kristus samtidigt som dom spelade en lite liten teater i bakgrunden. Det var jätte roligt och väldigt bra!

Dom bjöd även på pepparkakor och glögg! En gång så var det samma sak som nu. Då var jag, Ebba och Mira där tillsammans. Då klappade vi en kamel som aldrig stod still.

Nu är jag hemma och fixar med en egen gjord julklapp som jag ska ge till familjen.

Hoppad att ni har haft en bra lördag! Det har iallafall jag!

Det var lite bilder från krubban!

Likes

Comments

Hej! I detta inlägget kommer jag att berätta om händelser som har hänt och saker som ska hända!
På lördag ska jag följa med Ebba och Vega till Vegas friidrotts tävling för att titta. Vi ska även gå på levande krubban vid domkyrkan där en kör sjunger julsånger och kameler som man får klappa finns.

Jag och Bea kanske också kommer att sälja mer smycken från vårdat märke speciellt. Vi går runt till olika hus i området och frågar folk. Det har gått jättebra och vi ha fått in lite pengar. En tredjedel utav pengarna går till barncancerfonden och resten delar vi upp till roliga saker vi kan göra tillsammans.

Nästa Helg ska våran klass ha ett disco för västerhedsskolan, skolan som vi gick på förut. Vi ska årdna en disco i matsalen där alla från skolan är välkomna. Vi i klassen ska hålla i olika lekar, sälja godis och några utav killarna kommer att hålla i musiken.

Förra året hade vi också ett sådant disco. Det var ett väldigt lyckat disco så vi kör på ett till. Hela klassen stod på scenen och dansade och några killar skapade tt jätte lång tåg av alla barnen.

Samma helg fast dagen efter ska våran familj och sju andra familjer vata hos Ebba och Vega för att ha glögg mingel. Alla barnen ska pyssla och fika. Dom vuxna ska mingla. Det ska bli jätte roligt!

En gång så hade min mamma och hennes kompisar n julmarknad i våran trädgård med alla dras saker som dom hade sytt. Kuddfodral, plånböcker och massa mer. Då stod jag och Elin tillsammans och delad ut pepparkakor och glögg. Vi råkade spilla massor av glögg på det dom hade sytt, haha. Det var även en tjej som sålde smycken där. Det var helt fullt i våran trädgård och alla ville köpa. Vi kämpade även med partytältet i flera timmar.

Den 23 åker hela familjen till farmor och farfar för att fira jul. Kvällen innan julafton är det uppesittarkväll! Jag och släkten kommer att vara med på bingolåttot och det kommer bli jätte roligt. Sedan på julafton är vi hos farmor och farfar tillsammans med småkusinerna. Vi ska äta julbord, öppna paket, tomten komme, pulka och kalle Anka.

Två dagar efter julafton ska vi ha släktträff i Småland för hela pappas släkt! Vi kommer att hyra en lokal som vi alltid har gjort. Därefter kommer vi att åka till mormor och morfar för att fira mini jul tillsammans med kusinerna på mammas sida. Även fira Elins födelsedag, mormor måste göra världens största tårta för att Lin ska vilja fira där, haha.

På nyår ska vi vara hos Mira och Måns familj tillsammans med andra familjer. En gång när det var nyår så firade vi hos oss. Då gjord vi tårtor av chips, godis och grädde som blev jätte äckliga. Sedan gick jag ner för trappan för att visa dom vuxna vilket mästerverk jag hade gjort, vi sista strappsteget snubblade jag och allt föll ut, haha.

Likes

Comments

Hej! Förlåt för min oaktiva sida här på bloggen. Nu tänkte jag berätta händelser som har hänt i helgen.

Igår, lördag var en dag fylld av julpynt och julbak. Jag och Elin städade våra rum samtidigt som mamma och pappa var och tränade.

Sedan julpyntade vi våra rum. Mamma och pappa tycker att julpyntet ska vänta lite. Därför blev det bara våra rum. Mitt rum ser ut som en jul stuga. Jag har tomtar överallt, en liten julgran och massor av julpynt.

Därefter bakade vi pepparkakor! Årets första pepparkaksbakning. Vi gjorde stora, små, runda, långa och i massor av former. Vet ni var som hände, alla pepparkakorna blev brända! Vi hade även gjort bokstäver som alla i släkten börjar på. Dom gick sönder så fort vi röde dom, haha.

Idag har det varit en toppen dag! Dagen började med några timmar på rudalen. Jag, Elin, pappa, Ebba, Vega och Sissel gick ner till skridskor banan på förmiddagen. Efter ett tag kom också Hilda, Nils och Agust! Vi lekte jage på isen då många ut av oss ramlade om kull. Vi åkte även många snabb varv samtidigt som Elin ramlade på rumpan,haha. Pausen spenderades vid ett bord fyllt av muffins och varm choklad.

Under eftermiddagen följd jag och Ebba med Miras föräldrar till Möllan. Mira hade dansuppvisning. Deras mormor och morfars biljetter kom inte till användning därför fick vi följa med. Det var jätte roligt! Miras grupp var bäst då dom var som barn som skulle stava till ord samtidigt som dom sjöng och dansade. Det var även massor av andra coola och roliga nummer. Street dansare, ballerinor, små tomtar och duktiga dansare. Det var några små barn som krockade in i varandra utan att någon märkte. Vi skrattade mycket åt det, haha!

När jag kom hem fick jag en ny pyjamas från mamma. En julpyjamas. En jumpsuit med renar och snöflingor. Nu har både jag och Elin julpyjamasar och tomteluvor på oss.

En gång när jag var liten på julafton, då dansade jag och Elin till Karlsson på taket samtidigt som min gammelfarmor stod i bakgrunden och tyckte att vi var så fina. Sedan var också tomten där och både jag och Elin blev jätte rädda.

Min helg har varit jätte rolig och händelserik!

I fredags var vi även på Frölundatorg, jag och några utav kompisarna. Det vävar black Friday och då passade vi på att köpa julklappar. Det var ett stort pepparkakshus och massor à pepparkakor som dom bjöd på. Vet ni vad som hände, det var en tant med afro hår, röda kinder och en stor kundvagn som gick förbi. Vi tyckte att hon var så rolig att jag till och med spillde ut min julmust, haha.

Likes

Comments

Hej! Idag är det onsdag eller så kallad Lill lördag, haha! Just nu ligger jag i sängen med mellan mål och tittar ut genom fönstret för att se hur mörkret förändras samtidigt som jag tänkte berätta lite saker från idag och andra tillfällen.


Idag efter lunch hade vi musik. Vi lärde oss att spela lite nya låtar på gitarr. Jag och några av kompisarna satt inne i ett rum och lärde oss alla noterna samtidigt som vi hörde ljud från ettor som sjöng sånger.

Igår byggde vi massor av korthus som bara rasade pågrund av några killar. Vi satt i flera timmar under utedassen och försökte få till ett snyggt torn, haha!

Vet ni, igår när vi skulle till spanskan träffade vi våran gammal lärare som var våran i fyran. Jag tyckte att det var så pinsamt, därför sprang jag längst bak i vagnen samtidigt som jag snubblade på en persons väska, haha.

Till helgen ska vi till våra kompisar. Pappan. Familjen har pappa rest jorden runt tillsammans med. Och mamman lärde mamma känna genom pappa. Dom har två barn som vi kommer att vara med. Vi ska fika och ha det roligt. Dom har även en jätte stor lekplats utanför huset och en fin trädgård.

På fredag är det black Friday. Det är rea nästan allt i butikerna. Det kommer från USA där det kan vara upp till 80% rea. Nu har det även kommit till Sverige! Jag och mina kompisar ska dit efter skolan och ha det skoj. Det blir nog julklapps handling till släkten.

Jag kommer berätta i ett annat inlägg om våran jul och allt kring julen.

En gång när vi var i Italien. Då hade Ebba och Vega med sig varsin stor badring. En morgon när vi kom ut till poolen låg några andra människor i ringarna. Några holländare, haha. Vi stod och stirrade ut dom och till slut fick mamma säga till dom. Nästa dag använde dom ringarna ännu en gång, haha. En annan gång i Italien var vi ute u staden. Sedan kom det en svensk gubbe och tipsade om ett ställa där man kunde shoppa. Vi åkte dit ena kvällen och var överlyckliga. Sedan blev vi besvikna. Affärerna bestod av tant kläder. I en affär fanns det en bulldog som rökte ut tungan, haha. Vi blev jätte rädda och sprang super fort ut.

Hoppas iallafall att ni har haft en bra dag!

Likes

Comments

Hej! Min helg har varit super rolig, därför tänkte jag berätta om allt jag har gjort.

I lördags spenderade jag hela dagen med Bea. Vi var på Frölunda kulturhus och badade i deras bassänger.

Vi åkte den roliga och fartfyllda rutschkanan. Vi flög nästan över kanten, vi ramlade även i början av rutschkanan pågrund av allt halt.

Det fanns jätte många bad madrasser som man kunde leka med. Jag och Bea siktade in oss på den runda. Den var upptagen i en timme då vi väntade på att få använda den.

Vi hoppade, ramlade och skrattade under vattnet, haha.

En gång när vi badade med klassen, dagen innan simprovet, då åkte vi massor av människor tillsammans. Några utav oss flög nästan över kanten, därefter fick jag jätte många knän i ryggen, haha.

På kvällen gick mamma och pappa över till Miras mamma och pappa tillsammans med Ebbas familj.

Jag, Bea och Elin var hemma. Bea sov över här vilket var bestämt sen innan. Annars skulle jag följt med!

Elin lagade maten, kyckling och potatis. Mamma sa tydligt, "tugga noga så att ni inte får några ben i halsen" haha.

Vi tittade även på film, frost och bratz. Vi kom på en väldigt sann teori. När Elsa ska krönas Sörman rapunzel i bild. En rosa klänning och avklippt brunt hår. Vi kom fram till Att dom har slut på idéer, därför tar dom en figur som redan är påkommen.

Därefter spelade vi Mario. Vi kom på att vår trasiga kontroll kanske bara behövde nya batteri. Nu har vi numera tre Wii kontroller.

Under deltiden skrev vi, slogs och skrattade åt våra roliga konster på spelet.

När min mamma var liten köpte dom glass som låg i kartonger sedan delade som paketet på mitten och åt ur kartongen. Efter mamma berättade det så köpte vi samma glass och gjorde lika dant.

Vet ni vad som hände en gång. När vi var på scout läger, då så skulle vi se på bär dom äldade en gris, vi gick även ut i skogen och hjälpte massor av människor som behövde hjälp.

I dag har vi varit på Ikea, jag, mamma, Bea, Elin och pappa. Vi köpte massor av doft ljus och lamor till mitt och Elin rum. Elin köpte en jätte cool som kan fällas ut och in.

Precis när vi hade betalat våran mat insåg pappa att julbordet hade öppnat, haha. Vilken miss. Mamma och pappa har lovat att vi ska åka dit någon annan dag innan jul.

När vi kom hem gick jag och Bea ut. Vi plingade på hemma hos andra och frågade om dom ville köpa smycken från märket speciellt.

Sammanlagt samlade vi ihop en hundralapp! Några smycken lämnade vi över till små barn och till en dam.

Min helg har varit jätte rolig och händelserik!

Här nedan är bilder på det jag fyndade på Ikea!

Likes

Comments

Hej! Nu blir det ny DIY med jul tema!

Jag tycker om att pyssla och fixa olika projekt, därför kommer komma väldigt många jul DIYs.

Nu kommer en beskrivning på hur du gör en liten julgran av papper, pärlor och tops.

Det du behöver är:

Ett grönt A4 papper.

Pärlor som du tycker passar till julen.

Tops

Lim, jag rekomenderar lim pistol.

Beskrivning:

1. Snurra det gröna pappret till en form som liknar en strut.

2. Limma ihop pappret i ändarna så att struten sitter i hop. Därefter, klipp kanten längst ner jämn så att julgranen kan stå stabilt.

3. Limma på dina mest juliga pärlor runt hela granen.

4. Använd fyra stycken tops och limma ihop det till en stjärna. Alla tops sitter fast i mitten och sedan spretar pinnarna ut.

5. Om du vill göra det ännu finare kan du limma på pärlor på stjärnan eller måla med färg.

KLAR! Nu är granen klar! En fin, julig och en glädje gran, haha. Jag tänker på min mormor och morfar när jag ser denna gran. Dom har alltid massor av julpynt i deras hus, även en fin gran med massor av julgranskulor!

Likes

Comments