Header

Tips&Fix, Vardag

Hejsan.
Idag har jag och Maggie spenderat förmiddagen hos mamma tillsammans med två utav mina bröder, grannhunden (mammas grannhus) Tina och Grannen Jenny. Vi har ätit mat och min mamma har hjälpt mig att få iordning på ytterligare lite pappersarbeten haha. Framåt eftermiddagen stoppade vi in Isac i bilen med oss, så att mamma kunde sitta kvar med Maggie när vi sprang in på Willys och storhandlade åt mig och sedan in - ut på Ikea för att inskaffa en matta jag kollat på länge.

Det är väldigt mycket mer jag vill fixa här inne innan jag blir nöjd, tex min tavelvägg - Jag vill fylla hela väggen med tavlor prydda utav mina egna natur och resefotografier. Jag vill även få upp någonting roligt att placera mellan fönstrerna och byta ut lamporna.

Och ja, mattan är ny. Det var den jag fick med mig från Ikea idag (plus lite porslin och kuddar).

Nu - kvällsté följt utav en kvälls kiss för hundarna och sedan sängen. Imorgon väntar plugg och eftermiddags-picnik.
Ha det toppen!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vardag

Idag steg vi upp tidigt imorse för att gå en långpromenad med hundarna, äta frukost och göra oss iordning för att åka iväg med P's föräldrar och båten till Norrtälje. Helt på riktigt nu hörni, älskar inte ni också att vädret håller i sig så himla fint nu. Det känns verkligen som att sommaren svepte in över oss i slutet av förra veckan, har jag inte rätt ?

Här fiskas det strömming, självklart satt jag även och njöt utav känslan av att bara vara på en båt. Har jag berättat tidigare att jag älskar att vara på vatten ? När jag var liten var min största dröm att äga och bo på en segelbåt under somrarna, kanske blir den sann i framtiden, kanske inte.

Fina, fina P <3

För drygt en timma sedan kom jag hem från mitt kvällspass i stallet, det blev lite tidigare idag eftersom att vi ska äta hos P's föräldrar ikväll, nomnom. Men jag hann med att sitta ute framför hagarna och kolla på medan hästarna käkade av deras hö samtidigt som jag solade och drack flädersaft i solen.

Likes

Comments

Naturfoto, Skriva, Vardag


Hur vackert är det inte när himlen färgas i rosa och man sakta ser hur mörkret tränger sig på. Hur ljusblått blir till rosa, hur rosa blir till lila, hur lila blir till mörkblått osv. Det är så himla coolt att bara studera hur solen reflekterar och färgar himlen i så många ljuvliga färger när hon samtidigt, sakta lämnar plats för att månen ska få stå i centrum ett tag och det är så vackert att jag inte vet vart jag ska ta vägen.
Jag la mig ner på rygg i det höga gräset en stund och bara blickade upp i himlen medan lukten av blomma och barr svepte förbi, jag tänkte på alla "vill" och "borden" samtidigt som jag kände mig så otroligt lättad över att jag är där jag är idag, tacksam över de som fortfarande står vid min sida och lycklig för att jag har världens bästa pojkvän.

Likes

Comments

Hiking, Tips&Fix, Vardag

Idag var jag äntligen och hämtade mina nya vandrings kängor. De har väntat på mig på posten i snart en vecka. Jag köpte ett par kängor från Graninge och jag älskar dem, de är både snygga och bekväma att gå i, de är stabila och kan bäras året om lavsätt väder. Jag ser fram emot kommande vandringar med dessa skor på forslingarna.

Ja, jag var ju så ivrig och gick en promenad med hundarna sågort jag kom hem så att jag skulle kunna pröva mina nya skor därav är de lite gröndammig från all pollen haha.

Kängorna hittar ni här!

Likes

Comments

Hundarna, Naturfoto, Vardag

Jag och P promenerade på en helt ny åker-stig, för oss - supermysig var den faktiskt. Alla vägar häromkring är väldigt folktomma, men denna väg var liksom ännu mer isolerad från allting. Man färdades bakom små skog och vidare ut på öppna fält isolerade utav skogen och tystnad. Jag älskar det!


Både jag och P gick hela promenaden längst åkern och pratade om hur jäkla roligt det kommer bli att köra Maggie där nu när kickbiken är beställd. Och äntligen så kommer jag och Maggie kunna hålla oss i form igen, hahah.

Jag hittade dessutom världens mysigaste "picknick" ställe. Hit kommer jag och P ta med oss en pizza och sätta oss i veckan och kolla på solnedgången har vi sagt, hur mysigt låter inte det?

Runstenar, sånna hittas lite överallt häromkring även på ställen som man inte förväntas se dem på, denna var inristat på en liten "bergsvägg" (runhäll tror jag det kallas då va?) mitt i skogen dit inga stigar längre går. På håll såg vi även ännu en runsten i ett litet skogsbryn på andra sidan åkern.

Likes

Comments

Hundarna, Vardag

Jag har länge velat skriva lite kort om de olika träningsmetoderna man kan träna sin hund med. Så jag tänkte att det är ett perfekt tillfälle att skriva lite kort om det nu. Först och främst vill jag skriva att hundar inte förstår människans talspråk, hunden pratar hundspråk, målet med hundträning är såklart att kunna kommunicera med hundar och det gör vi genom belöningar eller bestraffningar - Godis, halsband, koppel, röstton kroppspråk osv.

Jag själv använder mig utav positiv förstärkning när jag tränar mina hundar.
Den moderna metoden (någonting som hunden ser som belöning vid rätt utfört beteende, vilket ökar chansen att beteendet upprepas igen) som går ut på att belöna det beteendet man vill ha. Enligt forskning och annan fakta är det hundar som tränas med denna metod som ger dig och din hund bäst resultat, överlägset.
Efter det kommer den traditionella träningsmetoden (hunden avbryter eller undviker en obehaglig händelse) , som går ut på att man letar efter de fel hunden gör för att sedan bestraffa det beteendet tex. man lägger till ett ryck i kopplet eller annat obehag när hunden drar (tänk dig själv att din man slår dig och direkt efter ger dig en ros? waat), det folk som använder sig utav den här metoden förmodligen inte tänker på är att deras relation baseras på bestraffningar och rädsla. Man får aldrig glömma att aggression (från dig) skapar aggression och leder sedan till stress och rädsla. Bestraffningar ger liten info till vad som förväntas utav hunden.

Jag hade kunnat skriva så mycket mer ingående, men valde att lägga upp det såhär, lite kort.
Nu avslutar jag detta inlägg och önskar er en riktigt trevlig söndag!

Likes

Comments

Naturfoto, Vardag

Alltså.. Igår pratade jag med en jättebra vän i telefon om lite allt möjligt, men vi kom även in lite kort på vädret. Igår hade vi ju duggregn här i Sthlm men nere i Skåne där hon bor hade det vart fint väder hela dagen och hon beskrev det som att den där riktiga sommarvärmen hade kommit till dem där nere. Nu imorse när jag klev ut i hundgården så möttes jag utav den där riktiga sommarvärmen även här, man liksom känner det i luften på något sätt. Det är svårt att förklara, men jag tror att ni vet precis vad jag menar.

Hursomhelst så drog jag mig in igen för att göra klart ännu ett arbete som har med raskunskapen i plugget att göra och efter det så tog jag med mig Maggie ut i skogen medans P och Lindsey byggde lite i hundgården.

Jag och Maggie tog oss upp på ett litet berg och drack kaffe och till Maggie tog jag med några bitar vildsvinshjärta. Så satt vi där och bara lyssnade på fåglarna ett tag. Jag invigde även mitt nya stativ, smidigt, litet och billigt - Perfekt för sånghär utflykter och för vandringar i framtiden.

Nu står Mr. P vid spisen och lagar tunnbrödsrulle åt oss och efter maten ska vi åka och hämta mina nya kängor på posten och handla lite öl på bolaget hade vi tänkt. Ha det så gott allihopa, hoppas ni tar vara på solen och värmen idag.

Likes

Comments