Header

Vardag

Hej hörni.

Hoppas att ni har haft en fantastiskt helg.
Min har gått alldeles för snabbt och den har spenderats i en källare inne i stan, på riktigt faktiskt haha.
Men det har inte vart så knäppt som det låter, jag går som ni vet en utbildning och våra kurslokaler ligger i en källarvåning i närheten utav polishuset på Kungsholmen. Så ännu en väldigt intressant kurs- helg har passerat förbi och här sitter jag nu med ytterligare massor utav ny kunskap kring det jag älskar att hålla på med - hundar.


Nu har jag planerat måndagen och tisdagen med massa, massa plugg och på Onsdag åker jag iväg med Maggie till Åre för att gå på musherskola. Men trots att jag har den här superroliga kursen att se fram emot så är jag så enormt stressad, förmodligen för att det är så mycket jag måste ha hunnit gjort innan jag far iväg. Jag har som sagt massa plugg som måste hinnas klart innan klockan 06 på onsdag morgon och jag är faktiskt även lite nervös inför att Maggie ska med min på kurs. Jag har nämligen inte tagit med henne på någon annan kurs än på de kurser jag själv håller, så det är nervöst, nytt och spännande det här faktiskt. Men med stödet från inte bara mig, utan från mina två super-mega-bra och stöttande kompisar så tror jag faktiskt att Maggie kommer sköta detta GALANT.


En grå bild tagen med min mobil under promenaden med Lindsey runt Fysingen.

Nu har jag suttit i snart 1,5h och försökt förstå mig på hur man fixar ett Visum genom internet. Men jag har stirrat och funderat på samma fråga i ungefär 30 min och kommer ingenstans, så jag ger faktiskt upp för ikväll och ska istället hoppa i mina mjukisbyxor och lägga mig framför en bra film med sambon och hundarna.

Hej på er.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Naturfoto, Vardag

Det blev en lång, lång förmiddagspromenad. Jag bestämde mig för att upptäcka lite nya promenadvägar för att kunna variera mina långpromenader med hundarna. Det blir ju trots allt lite roligare med fler alternativa promenadvägar. Och om vi hittade nya promenad vägar? Jo, det gjorde vi allt. Jag hann dock inte med att se vart vägen den tog slut, jag var tvungen att vända för att hinna med att plugga lite innan jag ska fara iväg till posten..

Jag passade även på att stanna upp och fota lite i skogen nu när det var så fint väder i förmiddags. Lindsey fick springa av sig lite också. Under min promenad fick jag en såndär nostalgisk - höst-feeling, vet ni vad jag menar då?
En väldigt märklig känsla, det känns som att man känner/gör någonting som man kännt eller gjort förr när man går förbi ett ställe, känner en speciell doft eller ser någonting nostalgiskt...
Så svårt att förklara, men jag är rätt säker på att många av er vet vad jag menar med detta hehe.

Nu ska jag plocka ihop mina studie böcker, fixa klart tvätten i tvättstugan och sedan göra mig iordning för en visit på posten.
Ha det helt fantastiskt.

Likes

Comments

Naturfoto, Vardag

Hej hörni.

Är allting bra med er ? Själv så mår jag alldeles strålande idag, jag har haft en sådan energi idag och fått så mycket gjort, jag känner mig sådär sprudlande, att det finns så mycket jag vill ta tag i och göra klart haha.

Vissa kvällar så vill jag bara pausa tiden för en kort stung. Bara så att jag verkligen kan få andas in det friska nuet och njuta utav det som ögat ser för stunden, länge och noga.

Här satt jag en stund, tillsammans med P och en kopp varm kaffe att sippra på. Det gäller verkligen att ta vara på livets alla fina tillfällen som erbjuds.

Skånelahols slott, jag tycker det är så fint där det står i sten färgat rosa. Så himla vackert och så himla matchande till vattnet som syns i bakgrunden, speciellt under en sån fin och lugn kväll som denna. Då himlen dansar i en lugn, mjuk rosa färg. Ibland säger jag att det är mitt slott det här och att mitt sovrum är det som finns innanfär fönstret i mitten på övervåningen..

Nä, nu ska jag faktiskt återgå till min planering på USA resan som jag ska göra tillsammans med min kompis Josefine i slutet utav Januari. Mer om den lilla drömmen kommer jag att berätta om i ett senare inlägg.
Kram på er!

Likes

Comments

Naturfoto, Vardag

Helt plötsligt kom September att bli en utav mina favorit månader (efter Oktober, Februari och Juni såklart hehe), mja de sista dagarna utav September iallafall. Varför har jag inte tidigare märkt dess otroliga charm? Kanske för att jag de senaste två åren befunnit mig i länder där sommarvärmen fortfarande briljerat under denna månad. Jag vet inte, men det känns som att jag missat någonting stort genom att blint låtit September passera tidigare. Jag har inte haft ögonen tillräckligt öppna kanske, för inte har jag lagt märkes till dens charm tidigare så som jag gör nu. Att kliva upp tidigt en morgon och se den täta dimman dansa vildare än under de lugna, fridfulla sommar mornarna utanför fönstret. Att ta en kaffe och blicka ut i skogen och inspireras utav trädens brinnande färger, att ta en promenad med hundarna genom den fuktiga mossan i skogen. Det är även denna tid som man kryper upp i soffan med en mysig filt, klädd i en stor stickad tröja med en kopp varm te i handen.

Jag är så tacksam för att jag bor där jag gör, jag önskar dock att jag hade minnet och orken att bära med mig kameran varje gång jag promenerar i skogen. Så att jag kunde visa er vad jag ser varje dag. Jag hoppas inerligt att jag lyckas hålla mitt löfte när jag säger detta - Jag ska bli bättre på det, nu i höst kommer ni få se mycket färger i bloggen.


Likes

Comments

Naturfoto, Vardag

Hej hörni!

Mina dagar fylls med plugg just nu, jag har satt upp små deadlines för mina bokrecensioner och dessutom så har jag även påbörjat mitt större rasprojekt och efter detta är klart ska jag även påbörja mitt examens arbete.
Som jag förmodligen nämnt tidigare har vi haft ett par mindre rasarbeten med några tilldelade raser som är klara, både Rallymixkursen och Valp/grundlydnads kursen pågår och snart är bokrecensionerna äntligen klara. Dock så har jag ett par problem, jag har nämligen 5 böcker som jag ännu inte fått tag på och läst. Kurslitteratur är så dyrt så min plan har varit att låna de flesta böckerna på biblioteket. Dock så finns dessa återstående 5 böcker ej på mitt bibliotek och jag har inte ekonomin att köpa dessa böcker just nu, så jag står lite stilla - jag försöker att fokusera på rasarbetet just nu. Men det är så frustrerande att gå runt i tankarna om att man inte har tillgång till dom där jävla böckerna.

Liksom varje dag så hinner jag dock med mina (och hundarnas) promenader i skogen.
Det är så ofta jag får höra att folk inte gillar hösten, jag själv har faktiskt blandade känslor vad gäller hösten. Jag tycker den är vacker, speciellt när man går genom skogen och ser förändringen i färgerna. Det kanske ska vara och kännas sorgligt egentligen? Att allting dör? Men jag kan inte låta bli att tycka att det är så himla vackert med alla brinnande färger och lukten utav höst, förstår ni vad jag menar för lukt ? Den där lite kryddiga lukten, blandat med jord och sumpmark. Är det ändå inte lite faschinerande att man kan känna lukten utav en årstid ?


Hösten är väldigt mysig också för att det är nu man går runt i stickade tröjor och stora halsdukar, det är nu man börjar elda och sitta framför brasan hemma i vardagsrummet tillsammans med en kopp Té.


Nä, nu hörni ska jag sätta mig ner och plugga det sista för veckan innan jag tar helg. Ha det så himla bra hörni.

Likes

Comments

Hundarna, Vardag

Hej hörniiii.

Äntligen kan jag sätta mig ner i soffan och känna att jag är klar med iallafall veckans plugg.
Det firade jag och Maggie med att breaka på åkern under promenaden, eller ja.. Egentligen så tillhörde inte det planen riktigt. Anledningen var för att jag blev för rädd för att gå i skogen, det var nämligen så att jag hörde ett konstigt, obehagligt ljud och tio sekunder senare så står Maggie och stirrar in i skogen med raggen upp över öronen. Hehe..


Jag ääälskar den här vägen som vi upptäckte bara förra veckan. Vi har alltså bara gått förbi den tidigare utan att se den lilla stigen som går mellan det höga gräset, den här vägen leder runt en jättestor åker och om man vill ha variation kan man bestämma att gå in i skogen istället för att gå runt åkern. Promenaden tar ungefär 1 timme att gå och har jättefina stigar, den tar dig genom magiska troll (tall) skogar, mysiga grusvägar, längst åkrarna och genom granskog.
Det är nämligen så att bönderna häromkring gjort små vägar längst kanterna för att hästar och hundar ska låta bli att trampa ner deras åkrar. Sjukt smart och väldigt effektivt tycker jag. Win - win för alla liksom.


Äntligen så bjuder Maggie på "sitt fint" när jag ber henne, jag måste bara själv inse att den där handen inte längre behöver visa vad hon ska göra. Hon bjuder nämligen väldigt gärna på detta beteende utan mina handgäster för att hon vet att hon får gott godis då.


Likes

Comments