Saker överallt.. varför samlar vi på oss så himla mycket saker? Gör det oss lyckligare? oftast inte..

Man vet att det börjar bli dags att rensa när det blev som det varit för mig, man har så mycket saker och kläder liggandes överallt som inte får plats någonstans för att garderoben är så full och alla andra förvaringsytor. Vad är ens första tanke då? Jo att man går och köper fler lådor eller möbler som man kan förvara allt i men det man egentligen borde göra är att rensa!

Visst vill man ha lite mer av sådant man tycker om men det ska ju användas också. Det finns folk som har stora walk-in closets och väggar fyllda av skor men till vilken nytta? Äger man fler skor och kläder än dagar det finns på året så kan man ju omöjligt använda allt? Varför ska skorna stå där så fint i hyllan då, om de aldrig används. För att se fina ut och så får man damma av dem då och då? Folk som samlar på sig så mycket så man drunknar i det har enligt mig, ett problem. Ett problem av att känna ett begär av att ha så mycket. Tänk bara vad jobbigt att flytta när man har så mycket prylar, det kommer ju ta flera dagar eller veckor att packa. Sen ska man flytta all sin skit som man aldrig använder till ett nytt ställe. Just skor är jag ju faktiskt svag för, jag har några hyllplan. MEN mitt nya mål just nu är att bara spara sådant man använt inom de närmsta månaderna eller åtminstone det senaste året. Har man inte det så kommer man förmodligen aldrig använda det. Så nu har jag rensat ut flera par skor och har bara kvar de jag faktiskt änvänder. Och det känns bra!

Jag har kollat på en massa youtubevideos om minimalism och rekommenderar alla att kolla in Jenny Mustard's videos på youtube om man också känner att man behöver rensa men inte riktigt vet hur man ska gå till väga. Vars man ska börja, hur man ska rensa, vad man bör tänka på. Jenny är minimalist och har så lite saker som möjligt vilket jag tycker är väldigt intressant och inspireras av. Jag själv kommer förmodligen inte bli en minimalist men det är något jag iallafall vill försöka sträva efter. Jag vill minska på saker och kläder samt ha de saker jag äger mer organiserat och ordnat. Vilket då leder till mitt förmodlingen största beroende/problem...

Shoppingproblemet..
Jag shoppar alldeles för mycket på rea! Jag har beställt på H&M för flera tusen i år och inget av det jag köpt är något av mina direkta "favoritplagg". Jag har förut alltid varit ute efter att få så mycket som möjligt för så lite som möjligt. Men det är så himla onödigt. Jag köper nu idag mycket hellre  EN dyrare tröja som jag verkligen tycker om än 10 billiga tröjor där hälften av dem kommer ligga och skräpa i garderoben. Och det blir så himla mycket kläder överallt så man drunknar ju! Jag har en full garderob här i lägenheten och 2 fulla garderober hos mamma då det är så litet här. Och jag rensar och rensar men har ändå på tok för mycket... Men det går bättre och bättre! Jag shoppar mindre på rea nu och mindre överlag. och det känns riktigt bra! Jag är stolt över mig själv nu att jag gjort mig av med så mycket saker! Jag har tänkt sälja bort alla kläder och skor som jag inte ska ha och det som inte blir sålt för jag till röda korset istället för att göra så som jag gjort förr - att jag behållt det jag inte fått sålt.

Så nu utmanar jag er alla att rensa också! Har du någon låda full av saker som skräpar eller ett kök fullt av prylar eller en överfull garderob? Ta då itu med det! För jag vet att det säkert är många som känner sig träffade av att läsa detta blogginlägg. När man har rensat ut bara lite saker så mår man genast mycket bättre och hemmet känns bättre. Antar du utmaningen? ;) Isåfall lycka till! Ha det bra än så länge ❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments