Inget mer Ebay, Aliexpress eller wish! Postnord vill införa en administrationsavgift på 125 kr PER PAKET från Kina plus moms.. Men enligt Aftonbladet så är inte avgiften spikad än.

Inget verkar vara spikat ännu och det verkar som att det inte kommer börja gälla föränn tidigast mars, så alla som väntar på paket nu (inklusive jag) behöver nog inte vara oroliga.

Mina åsikter om detta:
Självklart är det ju trist då jag shoppar en del på aliexpress och eBay, det är mycket skrot men mycket bra saker också. Hundleksaker, BH-tvättpåsar, pärlor och pyssel är exempel på bra saker jag köpt därifrån. Så visst jag tycker det är jävligt trist men i sin helhet så tycker jag ändå att det är bra. För vår överkonsumtion spårar totalt, vi köper så otroligt mycket saker och beställer otroligt mycket onödigt från utlandet viket får mycket konsekvenser. Jag förstår att postnord är less på detta, då det kommer ca 150k paket från Kina PER DAG.

Men inom EU kommer inget förändras så man kan fortfarande beställa saker på eBay exempel, så länge det är inom EU.
Här har ni 3 länkar så ni kan läsa hela artiklarna själva:

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/postnord-infor-avgift-pa-paket-fran-kina

https://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/0E4kzE/prischock-pa-kinapaketen

http://www.tullverket.se/nyheter/nyheter/tullverketbegarhandlingsplanfranpostnord.5.1595a16515ebddfed512b7a.html

Vad tycker ni om detta?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Dagen började jävligt segt, jag och Andreas var båda lediga idag så vi låg och mös i sängen till 11 kanske? Men jag var ju upp efter 4 på natten för att skjutsa syrrans sambo till flygplatsen och sen var jag hemma igen strax efter 5, så det blev ett litet uppehåll i min sömn. Sen när vi väl tagit oss upp från sängen då och hunden var rastad så latade vi oss i soffan och kollade en film haha.. Gud har saker jag måste göra men det är skönt att bara ta en slappardag ibland.

Sen hälsade jag på syster (Annelie) och barnen trots att de var lite förkylda men det hindrar inte mig ❤

Visst är hon söt lilla skrållan 😍 blond och blåögd ❤ En riktig klätterapa är hon också.

Jag hade tänkt gymma idag men jag gymmar ju ändå nästan varje dag så ibland kan man ta en vilodag om man känner sig skör, så jag åkte på ICA istället och sen lagade jag lasagne.

Ikväll provade jag en ny ansiktsmask från Lush - Mask of magnaminty. Man kan ju inte bedöma en produkt efter att bara provat den en gång men jag tyckte den kändes helt okej, den hade en fräsch mintig doft och den brände till lite på huden, vilket är ett bra tecken tycker jag för då känns det som att masken faktiskt gör något.

Nu blire natti för ska upp tidigt och det är redan sent nog. Kram på er ♡

Likes

Comments

Jag har ju haft så mycket problem med nouw.. speciellt när det kommer till att ladda upp bilder. Jag skrev en årslista i slutet av december men det gick inte att ladda upp den med massa bilder så jag provade ta bort några men det gick inte ändå så jag gör en helt ny nu istället. Så här kommer min lilla "utvärdering/sammanfattning" av 2017.


Vad var årets höjdpunkt?

Det är att Nikko kom in i mitt liv såklart! Jag var så jävla lycklig när jag hämtade honom och grät av lycka.


Det sämsta med året?

Ja det händer ju alltid negativa saker men det värsta var nog att jag fick se flera personers rätta ansikten och det har inte varit så vackert kan jag säga, men idioter kommer det alltid finnas överallt, det enda man kan göra är att försöka undvika dem så mycket som möjligt.


Vad spenderade du mest pengar på?

Denna lilla krabat såklart och körkortet. Sen så har jag shoppat väldigt mycket men det ska det bli ändring på nu.


Vad önskar du att du hade köpt?

Jag budade på en jättesnygg leopardväska från Guess på tradera, som jag inte vann då jag blev lite snål. Dumma mig, önskar verkligen att jag hade haft den väskan nu, har inte hittat den någon annanstans heller.


Vad ångrar du att du har köpt?

Jag är en sån som inte ångrar saker men jag har köpt väldigt mycket onödigt, bland annat shoppat för flera tusen kronor på H&M, speciellt på rean. Det är så onödigt för då köper man en massa skit bara för att det är billigt och man får mycket men jag har rensat ut typ mer än hälften av allt det jag köpt 2017.


Vilka plagg har varit dina absoluta favoriter 2017?

På sommaren är det alltid skinnjackan, längtar tills jag får börja använda den igen. Sen nu så har jag hittat en vinterjacka från Rockandblue som jag verkligen älskar, den är varm, snygg och skön. Och mina rosa täckbyxor, har på dom nästan jämt och det är såå skönt att slippa frysa. Förstår inte hur jag kunde gå utan täckbyxor i 20 minus förut? Enda gången jag är ute utan täckbyxor är ifall man kanske ska gå på stan eller om det inte är så kallt ute.


Hur har kärlekslivet sett ut?

Jag är tillsammans med Andreas och har varit det sen hösten 2015. Vi har haft några riktigt tuffa perioder men vi håller ihop. Gillar citatet på vår almanacka "A true relationship is two unperfect people refusing to give upon each other"


Hur firade du midsommar?

Med Andreas och familjen i Jockfall. Det var midsummermeet i Överkalix också vilket vi har på ett tag för Ingemar och mamma var där med Ingemars jänkare.


Hur firade du din födelsedag?

Jag fyllde år söndagen efter midsommar, så vi var i Jockfall fre-lör sen på lördag så tog Andreas med mig i bilen och överraskade mig med en hotellnatt i lyxrum och spa på Clarion i Luleå. Det var en så bra present, mysigt att få göra såna saker tillsammans också.

Hur spenderade du julen?

Med familjen såklart, jag älskar verkligen julen och det känns bara som en riktig jul när man är med familjen.


Hur firade du nyår?

Också med familjen, på kvällen åkte jag och Andreas och skålade in det nya året å kollade på fyrverkerierna från lägenheten så vi skulle se bra men jag tyckte det var så lite raketer, blev lite besviken nästan för trodde det skulle vara mycket mer. Nikko reagerade bra, han blev inte rädd eller så, jag lyfte honom till fönstret så att han också kunde se.

Hur tycker du att hälsan har varit 2017?

Väldigt mycket upp och ner, ibland kan jag ha haft perioder då jag ätit mycket, rört på mig osv men ibland kan jag ha suttit stilla mest om dagarna och ätit dåligt när jag mått dåligt. Det har varit väldigt mycket psykisk ohälsa inblandad i 2017 vilket de flesta kanske inte kan tro då jag är så bra på att dölja allt och bara köra på men jag har inte mått så bra, men det börjar vända nu vilket är positivt. På slutet av 2017 så började jag äntligen att gymma, det tycker jag verkligen om men det finns dagar då jag har svårt att ta mig till gymmet men när jag väl är där så fokuserar jag på min kropp, på träningen och mår på topp!


Vad är det viktigaste du lärt dig av året?

Det allra viktigaste är att lyssna på sig själv och sin kropp, fokusera på att göra sådant man blir glad av och inte bry sig så himla mycket om andra. Jag har under 2017 lagt ner så mycket tid och energi på andra som jag ibland önskar att jag lagt på mig själv istället. Man ska bry sig om andra självklart men man kan inte hjälpa varenda själ på jorden för allra viktigast är det ju att hjälpa sig själv!

Sen så har jag lärt mig att sätta ner foten mer och visa när något är fel, jag har alltid låtit folk köra med mig och köra ÖVER mig för att jag är så snäll och inte vill bråka men nu är det nog med det. Blir jag behandlad fel så kommer jag att visa det tydligt, vare sig det är av en främling eller någon nära. Jag har genom åren tagit så mycket skit av andra men nu för mitt eget bästa så tänker jag inte göra det längre. Jag ser fram emot detta år, jag ska bli och är redan, mycket starkare. Detta ska bli ett år då jag kämpar för mig själv, kämpar för min framtid, min hälsa och mitt mående och det känns otroligt bra. Jag älskar mig själv och jag ska börja göra mer val som är bättre för just mig. Puss!

Likes

Comments

I oktober 2017 så satte jag in Jaydess 3-åriga hormonspiral så jag har nu hunnit ha den ett tag så tänkte skriva en liten utvärdering.

Jag har tidigare ätit cerazette/gestrina minipiller i nästan 3 år men då jag har problem med hormonell akne så vill jag inte trycka i mig så mycket hormoner, en hormonspiral utsöndrar mycket mindre hormoner än vad man får i sig om man äter piller. Och då flera i min familj haft blodproppar så är utbudet för preventivmedel inte så stort för mig så barnmorskan sa att en hormonspiral är nog det bästa jag kan ha.

När den skulle sättas in
Man skulle ta Alvedon någon timme innan vilket jag glömde men det gjorde inte alls så ont faktiskt. Det är ju olika för alla och jag var beredd på det värsta, det var obehagligt och jag fick rysningar men det gjorde inte ont, möjligtvis litegrann. Barnmorskan sa att den värsta smärtan kommer nog komma dagen efter men jag hade inte alls så ont, det kändes som lite mensvärk de första dagarna bara.

NACKDELAR
*Jag har känt trådarna stickas litegrann vid sex och i vissa ställningar där han "kommer djupare" så kan det göra lite ont. Min partner blir också stucken av trådarna ibland. Men med tiden kommer trådarna mjukas upp och då ska dom inte kännas.

*Jag har mens nu, ganska regelbunden hittils en gång i månaden vilket jag inte haft när jag åt minipiller, då hade jag knappt mens alls. Dock så är det väldigt lite mens vilket är bra, förut innan jag åt minipiller så hade jag så mycket mens så jag blev tvungen att byta tampong typ varje timme. Men man vet ju aldrig, mensen kan minska ännu mer eller försvinna helt.

FÖRDELAR
*Man behöver inte ta piller varje dag som jag gjorde förut, och om man missade en dag så var man orolig att man skulle bli gravid.

*Man behöver inte vara orolig att man ska bli gravid, man vet att man har ett säkert skydd i 3 år och man kan ta ut den hos barnmorskan när man vill. Ska tillägga att inget preventivmedel är ju helt 100%, det finns folk som blivit gravid ändå men det är extremt ovanligt, så man behöver inte vara orolig.

*Hormonspiralen utsöndrar mycket mindre hormoner än minipiller.

*Man får mindre mens, eller blir av med den helt.

*Det är ett väldigt billigtpreventivmedel när man räknar kostad/per år. Dock så har ju jag gratis men billigt för de över 25.

Det fanns bara 2 nackdelar för mig och mycket fler fördelar, jag är jättenöjd att jag tog det bestulet att byta preventivmedel! Och jag rekommenderar alla som funderar på ett annat preventivmedel att prova hormonspiral. ❤

Likes

Comments

Igår var jag och hälsade på Annelie och så söt hon var lillskruttan i overall 😍😂

Sen på vägen hem så small det.. Jag tog vägen via den nyare korsningen från Malmsta hem och det var dimmigt och halt på vägen.. jag såg inte när korsningen kom föränn det var försent. Jag hann bromsa in rätt så mycket så det blev inte så hård smäll plus att jag var smart nog att köra över refugen litegrann där vars det var mycket snö för att sänka farten ytterligare.
Det blev inte så hård smäll, fronten i bilen krashade in i snön på andra sidan vägen. Jag blev ståendes där en stund i väntan på bärgaren och under tiden så stannade flera bilar för att kolla så att jag (och Nikko) var okej. Och det var vi ju som tur var. ❤ Jag är så otroligt tacksam att vi hade tur, det kunde ju lika gärna ha kommit en bil just i det ögonblicket vi kom till korsningen och det var mycket trafik dessutom.. som tur är så är jag ingen människa som drabbas av panik lätt så jag bara satt där i lugn och ro och väntade på bärgaren.

Bilen är nog okej, det går att köra med den men har den i garaget hos mamma nu så den får tina upp för motorn var full i snö så får Andreas och Ingemar kika på den sen.

Jag VET att det var mitt fel, för är det dimmigt och dåligt väglag så måste man ju sänka farten men man lär sig av sina misstag. Och hädanefter kommer jag köra som en kärring. Iallafall när det är dimmigt och halt.

Likes

Comments

Kunde inte låta bli igår med 50% rea 😍
Bra med miniflaskor när man ska resa och så har man ju flera stycken att testa!

Kolla vilken mysig himmel vi hade idag!

Likes

Comments

Idag hann jag och Nikko precis gå på en promenad i solen inann den försvann för dagen vid efter lunch. Jättefint var det!

Nu tar vi det lugnt och kollar Orange Is The New Black, sjukt bra!
Man blir lite rädd för Morello, hon sitter inne för att hon stalkade en kille som hon bara gått på en dejt med, hon försökte till och med mörda hans nya flickvän. Så sjukt att det finns såna människor även fast detta bara är skådespeleri ofc.

Jag blir så irriterad på sånt, folk som säger till exempel "Hon är psycho" till en tjej som bara gjort något galet men inte är psykopat på riktigt eller folk som säger "Han stalkar mig" när han egentligen kanske bara gillar dina bilder och följer dig på sociala medier. Lär er skilja på verklighet och sociala medier speciellt! Har man en offentlig blogg och folk läser den så gör det givetvis inte folk till stalkers, sjukt hur vissa kan påstå det. Då kanske man inte bör ha en blogg över huvudtaget om ens liv är så hemligt så att man kallar en del folk som läser för stalkers. Man kan kalla det för snoka om man vill, men fasiken inte stalka. Sen är de inte bättre själva heller, och snokar minst lika mycket på andras liv. Det är 2018 och nästan alla som har någon typ av social medie har snokat på någon nån gång, det kan vara på Facebook, instagram, twitter, en blogg eller vad som. Jag kan erkänna att jag har då snokat på alla möjliga. Typ alla vänner man har, har man ju snokat på innan man blev vänner, man ville ju veta vad det är för typ 😉

Mycket funderingar man kan ha såhär på kvällskvisten. Ingen är perfekt men blir så irriterad på folk som inte kan skilja på Internet och verklighet..

Likes

Comments

Vilken seg helg ändå, men skönt ibland. Har mest bara tagit det lugnt. Idag har jag haft huvudvärk större delen av dagen vilket var mindre kul men men.

Vid lunch gjorde jag våfflor och hjortronsylt hos mamma, det var uppskattat ❤

Sen har jag färgat håret på systerdottern med en örtfärg som kommer åka ur så småningom, skulle ju självklart inte färga med kemikalier på ett barn! Tyckte det var superfint på henne, frågade om jag fick klippa lugg men det ville hon ej ;)

Och middag åt vi hos Marona, Nikko har busat så mycket med barnen där! Han älskar barn och dom älskar honom ❤

Ikväll har vi suttit och bölat till The Vampire Diaries och nu blir det sängen för är väldigt trött. Godnatt :*

Likes

Comments

Igår kom vi hem från Ritsem, vi var bara där 1 natt för att ställa i ordning inför våren och se så att allt funkar som det ska. Jag bara älskar att vara där och tycker det är så mysigt att bo i husvagnar. ❤ Nikko trivdes där också! Första gången han vart där.

Det har vart sånt himla tjorv med nouw, skulle göra ett långt inlägg med en årslista sista december men det har inte funkat att ladda upp bilder, speciellt inte när man ska ladda upp flera. Så jag måste göra om hela inlägget vilket inte känns så kul.. Jag har inte orkat göra det ännu men det är ju redan 6:e januari så måste ta tag i det. Tycker det är kul att kunna gå tillbaka och kolla.

Likes

Comments

Jag har inte kunnat blogga på flera dagar.. inte kunnat ladda upp några bilder, det står bara "försök igen". Men har sett att det är många som haft strul med olika bloggportaler, hoppas denna bugg blir fixad snart för det är så himla trist att inte kunna blogga när man verkligen känner för det..  Inläggen blir ju så tomma utan bilder. Det kanske går via datorn men då måste man ju börja föra över alla bilder osv. 

Likes

Comments