Detta receptet har jag gjort många gånger och det blir lika lyckat varje gång. Muffinsarna är väldigt enkla att göra och innehåller bara ingredienser som iallafall jag hade hemma. Mandelmjölet tycker jag är en bra detalj i receptet p.g.a att det gör muffinsarna lite nyttigare och ändrar ej smaken. Om blåbär inte är grej blir muffinsarna minst lika goda med t.e.x hallon eller björnbär.


Ingredienser:

5 mogna bananer

2 dl riven kokos

2,5 dl mandelmjöl

2 msk bakpulver

8 dadlar

3 msk kokosolja

1 tsk vaniljpulver

ca 120 g blåbär

Recept:

  1. Sätt ugnen på 200 ℃ (varmluft = 180 ℃)
  2. Mixa dadlarna och bananerna noggrant
  3. Häll i kokos, mandelmjöl, bakpulver, kokosolja och vaniljpulver och rör med en slev
  4. Fyll muffinsformarna till hälften
  5. Lägg i blåbären i muffinsarna
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min, kolla var femte minut så att muffinsarna inte bränns
  7. Njut!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments


Detta var ett av de första recepten jag lagade som vegetarian, just p.g.a att det är så enkelt. Jag utgick från ett vanligt tomatsås recept och la i zucchini och spenat för att göra såsen lite matigare. Resultatet blev super! De olika ingredienserna passade perfekt tillsammans och den var faktiskt väldigt mättande.


Ingredienser:

390 g krossade tomater

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

0,5 tsk salt

2 krm socker

50 g körsbärstomater

90 g zucchini

en knippa spenat

2 msk olivolja

1 tsk basilika

1 krm oregano

1 msk vatten

Recept:

  1. Hacka lök och vitlök och dela zucchinin
  2. Stek löken med olivolja i en mindre gryta, tillsätt zucchinin
  3. Lägg i spenaten i plattan och rör runt tills den har skrumpnat
  4. Hacka tomaterna i mindre bitar
  5. Häll i krossade tomater, socker, salt, tomater, oregano, vatten och basilika i grytan
  6. Lägg på locket och låt röran puttra i ca 30 min
  7. Servera tillsammans med bönpasta och en mindre sallad

Likes

Comments

För dig som är förkyld är detta den optimala drycken! Ingefäran innehåller mängder av antioxidanter som både håller borta och botar infektioner. Smoothien är inte bara vacker att kolla på utan även väldigt god. Rödbeta kanske inte låter som den bästa ingrediensen att ha i en smoothie, men jag lovar, du kommer inte att ångra dig om du testar detta receptet!

Ingredienser:


ca 15 g spenat

0,5 lime

1 dl hallon

2 dl vatten

1 rödbeta

0,5 äpple

ca 1 cm ingefära




Recept:

  1. Skala och riv rödbetan och pressa limen
  2. Skala äpplet och skär det i mindre bitar
  3. Mixa alla ingredienserna och häll upp i 2 glas

Likes

Comments

Detta är verkligen ett av mina standard recept som jag lagar minst en gång i veckan. Chokladbollarna blir väldigt söta och chokladiga, och de är dessutom (typ) nyttiga ;)

Ingredienser:


15 mjuka dadlar

2 dl naturella cashewnötter

50 g vegansk choklad

2 msk kaffe

2 msk kokosolja

2 msk kakao

(Bilden är tagen ifrån Måbra.com)

Recept:


1. Mixa dadlarna och cashewnötter med det kalla kaffet

2. Väg och hacka chokladen

3. Häll i kakaon, kokosoljan och chokladen och mixa lagom

4. Ställ "smeten" i kylen tills den har blivit fast

5. Gör små chokladbollar och rulla dessa i riven kokos

Likes

Comments

Hej läsare,

Jag är en ung vegan som spontant nu har skaffat en matblogg.


På min blogg kommer jag att:

- skriva mina bästa veganska recept

- tipsa om bra ingredienser

- lägga ut amatör-bilder på mat mm

- och skriva om mitt liv som vegan



Något som är bra att veta är att jag inte på något sätt är utbildad inom detta ämnet och därför inte kan tas på alltför stort allvar. Meningen med denna bloggen är att hjälpa mina fellow veganer och sprida “mina” bästa recept.


Hoppas ni gillar det :)

Likes

Comments