View tracker

Igår blev en spretig dag där en macka hit och en macka dit fick lösa alla problem - inte så spexigt direkt!

Idag däremot blev det riktig mat!
Jag gjorde Jonas Crambys carnitas fast med kyckling istället för fläskkarré - och det gick hur bra som helst! Det tog dessutom lite kortare tid, så det är ju kanon att ha det alternativet!

Till detta gjorde jag en guacemole och en mangosalsa :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Ännu en helg har passerat och så mycket kylskåpstrixande blev det inte.

I torsdags behövde vi åka till stan då fort maken hade slutat jobba, detta innebar en akutfika på Esspressohouse - men jag kunde köpa allt på rabatt, så istället för 140kr blev det 70kr! Inte optimalt att äta ute nu, men jag blir ändå nöjd när jag får ner priset så! 😊

På kvällen grillade vi hemmagjorda hamburgare - färs och bröd hade jag i frysen och salladen skördade vi från eget land!

Fredag, lördag och söndag var vi bortbjudna vid varje middagstillfälle. Men grillade här hemma med vänner på lördagen.

På måndagen blev det en liten soppa (på bilden) hemma och grillning hos min syster på kvällen.
Soppan är gjord på rester av köttfärssås uppblandat med potatis, grädde och uppkryddad med överbliven rödvinsås, vitlök, chili, paprika, salt och peppar.
Det blev gott faktiskt!

Likes

Comments

View tracker

Idag blev det rester: köttfärssås och spaghetti.
Det blev lite tinade rester av färsen idag, så vi får se vad det ska förvandlas till imorgon! :)

Jag har också fixat lite mer äggmjölk med banan till lilleman idag.
Denna dryck gick verkligen hem!
Vi har det istället för tillexempel välling.
Ägg är ju som bekant väldigt nyttigt och jag gillar grejen av att ge honom hemmagjord mat.
Det ända problemet är mängden järn (det tillsätter dom ju i välling), så nu sitter jag med tabeller och kalkylator och försöker klura ut hur jag ska få i honom tillräckligt med det!

Äggmjölken görs på:
2 ägg
50g osaltat smör
3dl kokande vatten
1 banan

Äggen och smöret (gärna skuret i små kuber) läggs i en bunke och sen ska man bara hälla på vattnet och mixa snabbt som en tok - jag tycker det är enklast att ta lite vatten i taget.
Bananen mixar jag för sig och blandar sedan i.
Bananfröerna kan ibland sätta stopp i nappflaskan, men de är lätta att ta bort!

Mjölken kan förvaras upp till 4 dagar i kylskåp och om man vill förlänga mättnaden eller om viktökningen är lite problematisk, så kan man hälla i lite ovispad grädde vid servering :)

Likes

Comments

Idag gjorde jag storkok: köttfärssås!
Klassiskt, enkelt, gott och frysen full.

Jag passade även på att göra lite till mitt lilla yrväder - men va svårt det är att få saker riktigt gott utan salt och peppar! Ja, ja, de smakar ju mer än burkmaten i alla fall!

Likes

Comments

Idag fick resterna av örtkycklingen som gjordes förra veckan förvandlas till en pastasås.

Efter att jag gjort en redning av smör, mjöl och mjölk, hävde jag i det som var kvar i gratängformen.
Jag stoppade även i lite stekt bacon och lite ny broccoli.
Smakade sedan av med salt och peppar.

Detta serverades med vanlig spaghetti.
Rätt så gott faktiskt :)

Idag har jag lyckats köpa ca 6kg blandfärs, ca 3kg kycklingfilé och en hel del annat för 450kr! Det tyckte jag var fyndigt! Var det högkvalitativt och svenskt - nej. Men med dagens budget så är det här bra!

Matkostnader Juni: 480 + 450 = 930kr

Likes

Comments

Helger blir som de blir!

I fredags tog min svåger examen efter att ha studerat till sjuksköterska och detta medförde kalas för att fira detta!

Så - ingen matlagning för mig men min kära Syster hade lagat massa god mat!

Natten mellan fredag och lördag så hade vi nattligt besök. Våra vänner har en liten tjeja på sju månader som inte har sovit mer än en timma i taget på fem månader - för att försöka bryta detta mönster så försöker vi att hon ska sova borta några nätter.
Så efter en natt med vyssande var 20:e minut så åt vi och hennes föräldrar en latemansmiddag från donken.

Idag är jag fortfarande lite bakom flötet!
Tack och lov för restmat!
Idag blev det potatis och glögg-gryta :)


Matkostnader Juni: 180 + 170 (donken) + 130 (mat+snacks) = 480kr

Likes

Comments

Till middag blev det hastigt uppäten Örtkyckling från i förrgår - så skönt med redan färdig mat!

Dagens kvällsmat blev av det mest nyttiga slaget!
Kakor och en kopp te 😊
En perfekt avslutning på dagen!

Likes

Comments

Ibland blir det inte som man tänkt sig...

Jag var och handlade lite grejer, bland annat för att fylla ut en köttgryta. Vi skulle nämligen ha gäster och det räckte inte restmaten från igår till.

Ett långkok skulle det vara för att köttet skulle bli mört!
Lite stressad, småsjuk i kroppen och med en missnöjd bebis på armen satte jag i alla fall igång. Efter ett tag dog köksfläkten.. Jag kollade kyl och frys - helt dött! Halva huset hade slutat fungera!
Jag tänkte att det måste vart en propp som gått och stressad som jag var lämnade jag det åt maken att fixa när han kom hem.
Spisen fungerade fortfarande, så jag fortsatte.

När maken väl var hemma och hade prövat allt, så visade det sig att det inte var hos oss problemet rotade sig och vi var inte de första som hade ringt kommunen.
I arbetet med att fixa problemet kapade de all ström och helt plötsligt var min redan tighta middagsplan förstörd.

Grytorna sattes åt sidan och pizza införskaffades!
Inte enligt planen - men så fick det bli!

Imorgon! Då! Då blir det gryta! ;)

Matutgifter Juni: 100 + 80 = 180kr

Likes

Comments

Idag fick gårdagens sås hänga med i dagens mat med! Örtkyckling i ugn.

Smält lök, stekta kycklingkuber och broccoli fick åka ner i en gratängform tillsammans med den överblivna såsen, kycklingfond, frysta franskaörter, vitlök, grädde, salt och peppar. Detta åkte sedan in i ugnen tills kycklingen var klar och serverades med kokt potatis.
Väldigt gott tycker jag och rester finns kvar till en annan dag!

Dessutom tog jag bort lite innan jag saltade och pepprade och hade i såsen och vitlöken.
Detta fick en egen liten gratängform och efter tillagning puréades den tillsammans med potatis - kanongott tyckte min lilla Fem-månaderskille!
Det som inte åts upp idag fryser jag in i stora iskubsformar ifrån TGR så det blir middag en annan dag med!

Likes

Comments

Pyttipanna har blivit min nya vän!
Vad man än har i kylen eller frysen tillsammans med lite potatis! Kanonbra!

Idag var det korv som hade blivit över sedan en grillkväll och några bortglömda köttbullar. En tomat och lite ärtor gjorde det lite mer färgglatt - en sallad om man nu så vill ;)

Såsen är dipp från helgen, utblandat med lite mjölk för att få en mer såsig känsla. Den fick lite hjälp av salt och frysta örter.

Helt okey vardagsmat!

Likes

Comments