Sådär. Då var i princip lördagen avklarad! Jag är så fruktansvärt trött just nu. Har betalat lite räkningar och nu ligger jag bara i soffan och vill sova.

Började dagen med sovmorgon till 8, vi klagar inte om man säger så. Sen hann jag läsa klart min bok, så nu har jag bara en uppgift kvar att skriva till imorgon. Sen åkte Fredde ut och körde skoter och jag och Aaron lekte på här hemma tills det blev dags för lunch. Sen blev det en lunchpromenad!
Så typiskt Aaron dock att vakna när jag har promenerat klart så jag inte hinner någonting alls 😢 så det blev bara att han sov 40 minuter idag.

Sen blev det storstädning, det var bajs överallt. Freja hade bajsat inne och gnidit röven på golvet överallt så leksaker och allt var ju äckligt. Så sadlade upp Aaron på ryggen och dammsög och skurade huset!

Sen har vi varit och grattat Matte som fyller år idag:)

Prövade även vinterjackan till Aaron som jag tänkte att han skulle ha till nästa säsong. Såååå fin 😍👌

Likes

Comments

Sådär, då var min sambo 27 år. Herregud! Det smäller bara till så är han 30 snart 😅 själv är jag fortfarande 18 år 🙄

Inskolning för Aaron mellan 9.30-13.30, jag och mamma passade på att åka på Lindex på rean (halva reapriset) och sedan jag promenerade hem när jag skulle hämta honom, så jag fick en härlig promenad 👌🏻
Hem och duscha och göra sig klar inför middagen som födelsedagsbarnet bestämde att vi skulle inta på Olearys. Pappa och Elina hakade också på :-)
Sen åkte vi på Konsum och handlade hem nå gott till kvällen som vi tänkte avnjuta, men Aaron vägrar sova ikväll.

Fredde öppnade sin present nu under kvällen, en TOBE-skoteroverall som han önskat sig! 👌🏻 han blev nöjd och det är huvudsaken.

  • 53 readers

Likes

Comments

Aarons rum

Jag är faktiskt sjukt nöjd över Aarons rum. Det känns så varmt och fint!
Det jag är lite halvt missnöjd med är sängen, så eventuellt byter jag ut den så småningom. Den är jättefin, men tycker tyvärr inte den passar in riktigt....

Likes

Comments

Åh vad det är jobbigt att lämna ett gråtande barn på förskolan, men jag vet ju att det brukar gå över ruskigt fort. Och jag måste, ha honom där.

Bara nu när han är där på inskolning så hinner jag ju plugga massor, idag har han varit 9.30-11.30, ätit lunch där. Min stora kille! Och han drack ur vanligt glas 😍👏🏻
Sen hem och sova. Han vill verkligen aldrig sova, man får tvinga honom varje, varje gång. Han är verkligen en sån som hatar att sova. Varför kan man ju undra, det som är sååå skönt!!
Imorgon ska jag lämna 9.30 och sen ska de söva honom på förskolan och jag ska hämta honom när han vaknar, vilket betyder minst 3-4 h ifrån honom, han är på förskolan.
Spädbarnstiden gick verkligen ruggigt fort! Jag har njutit alldeles för lite.....

Han känns så himla stor nu, han trodde sig att sitta med mig i soffan och titta på babblarna. Vilket ALDRIG tidigare har hänt!

Sen fick vi finpost igår, hängselbyxor och så köpte jag en 🍒-tisha på Vila.

  • 174 readers

Likes

Comments

I tisdags åkte vi som sagt ned till Umeå för ett besök på NUS. Vi väckte Aaron så vi skulle kunna åka kring 6, då han hade tid hos logopeden kl 9.30. Hos logopeden fick vi leka med Aaron så normalt som möjligt (detta är en normal sak som alla barn som är född med någon form av LKG-splat gör) medan hon spelade in oss, med kamera och ljudupptagning.
Det gick bra. Men han använder sig ju inte av några stavelseljud mer än MAMAMA. Vilket såklart är sent för hans ålder. Men han skakade massor på huvudet och visade tydligt när han inte fick som han ville och så vidare.

Sen en träff med Jenny, Aarons plastikkirurg. Hon kikade lite hur gommen hade läkt och hur resultatet såg ut samt att hon kontrollerade läppen. Hon tyckte läppen såg fantastiskt fin ut så hon hoppades och trodde att den aldrig mer behövde opereras. Och jag håller med, den är toppenfin! Sen är det ju bra för Aarons skull att inte behöva operera läppen flertalet gånger, det påverkar ju ärret och utseendet såklart.
De trodde däremot att Aaron hade kort tungband så detta skulle Jenny kontrollera när hon till hösten gör hårda gommen. Hon skulle även kontrollera om det går att göra operationen vi har kvar i Uppsala, i Umeå. Sen skulle hon även trycka på för utredningens skull, vår träff med en klinisk genetiker, så det kanske inte tar lika lång tid att vänta.

Men hon såg ju att han äter/har ätit bra, han är rund och go uttryckte hon sig! Vilket han såklart är :) Men efter hårda gommen blir det ett långt uppehåll (LKG-mässigt sett), då nästa LKG-relaterade operation blir runt 7-9 års ålder och då är det käken som skall opereras.

Nu har helgen snart passerat. Jag har skrivit på hemtentan sedan i torsdags och börjar nu äntligen vara klar. Fyra frågor och så ska man skriva 800-1200 ord på varje fråga. Jag lär få göra om.... Detta är inte mitt ämne. Men som tur är har vi varvat det med lite trevligheter, som igår, då var vi på Vallsberget och åkte lite bob och umgicks med fina människor.

Imorgon börjar jag på min nästa kurs, specialpedagogiskt ledarskap, och Aaron kör sin andra veckas inkolning, för veckan därpå, då är det allvar.
Inskolningen går faktiskt bra, vi började i onsdags. Jag blev genast massor lugnare när jag klev in på avdelningen och mötte pedagogerna. De verkar vara så mysiga och duktiga, det var en mysig och fräsch avdelning, så jag hoppas och tror att Aaron kommer trivas och de ska kunna ge honom det han behöver. Imorgon ska vi lämna mellan 9.30-11.30, så då får han komma hem och vila. Fredde fick lov att förskjuta sin dag eftersom jag har kursintroduktion och kursuppstart imorgon som jag gärna vill delta i.

Likes

Comments

Sitter i bilen på parkeringen på Umeå sjukhus (Norrlands universitetssjukhus). Vi ska på LKG-konferens med kirurg och logoped. Nu sover Aaron gott i bilen :) tog bara 20 mil innan han somnade!

  • 544 readers

Likes

Comments

Lördag. Hemma.

Sååå skönt. Vi började dagen med sovmorgon till 8.30 sen blev det en härlig promenad när pappa hade vaknat. Solen lyste! Och Aaron i sin fina overall 😍

Sen har vi tagit ned utomhusbelysningen (jul) och hunnit vara en sväng till Hanna och Matte.

Nu lejdar jag mig på snapchat 😅✌🏻

  • 663 readers

Likes

Comments

Ja, nu har vi varit där för operation. Och allt gick faktiskt över förväntan!

Flygresan dit och hem var nog värst för mig. Jag höll på att kräkas MÅNGA gånger av trycket. Var inte vidare trevligt måste jag säga! Men hemresan gick ändå bättre, för då hade vi kommit ihåg att köpa tuggummi 😅
Aaron skötte sig superbra. Inga problem alls att flyga, mer än rastlös. Så på vägen hem hade vi laddat hem babblarna-appen så då gick det mycket bättre!

Operationen gick supersmidigt. Han fick andra operationstiden så han skulle fasta från klockan åtta på morgonen för att vara klar till klockan 12. Men klockan blev 12 och Aaron var sååå jäkla trött, men han vägrar ju sova så vi måste ju tvinga honom. Men vi kände att vi kunde ha honom vaken tills det var dags... klockan blev 12.30 utan att vi hört någonting. 12.50 fick vi veta att 13.15 var det dags för Aaron. Jag följde med honom in till narkosen och sövde honom och det gick faktiskt över förväntan! Jag hann inte riktigt vara med att han somnade, men de dolde hans ansikte rätt bra med masken och händer, så jag höll bara hans händer tills han sov. Sedan var det dags för mig att gå! Då kände jag hur det brast för mig. Men vi skulle få ses om ett par timmar ❤️

Jag och Fredde gick till Ica och köpte oss mat och gick sedan på hotellet och åt samt hoppade i duschen. Sen ringde dom och sa att Aaron var färdig så då var det bara att springa tillbaka till uppvaket! Jag hann tänka en massa hemska tankar... som att han hade dött eftersom de sa att han skulle vara borta ett par timmar, men vi fick samtalet 1,5 h efter det att vi lämnat honom.
Men när vi kom till uppvaket så var Aaron där och höll på att vakna ❤️ men när jag tog honom i min famn så somnade han om och sov en timme till innan vi fick gå vidare till avdelningen.
Där gick allt så smidigt också, han drack en flaska vatten och sen en flaska välling. Och pinkade någon timme senare! Så allt hade gått perfekt och han hade inte ont alls eller har haft det överhuvudtaget :)

Så ett återbesök om 6 månader ❤️

  • 665 readers

Likes

Comments