Idag har vi varit på TAKK-utbildning mellan 13-15 (tecken som alternativ och kompletterande kommunikation). Det var väldigt nyttigt! Fick lära mig en massa nya tecken som vi jobbade med i grupper så vi skulle fysiskt få jobba också :)

Jag fortsatt såklart hemma. Vid matbordet blev det mjölk ett antal gånger, och varje gång jag gav han mjölk gjorde jag tecknet. Helt plötsligt börjar Aaron göra det alldeles själv!! Förstår ni så himla stolt jag blir ?! Alldeles gråtfärdig. Förstår ni att han aldrig verbalt just i detta nu skulle kunna säga "mjölk" men han visar det med hjälp av ett tecken!

ÄNTLIGEN fick vi en bekräftelse på det vi gjort och gör 🙏🏻

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 19 readers

Likes

Comments

Nu är alla uppgifter inlämnade och klara i denna kurs, jag börjar den nya på måndag. Så, lite dötid här i skarvarna. Jag anmälde mig som tillgänglig för vik, men ingenting. Hörde att det de hade behövt väldigt få vikarier idag så många var lediga 👌🏻

Det blev en promenad med Hanna och Buster, veckohandlade och lämnade tillbaka nå kuddfodral på H&M.

Dagens middag var gudomlig, ÄÄÄÄLSKAR lax 🙌🏻

  • 66 readers

Likes

Comments

Morgon, morgon!

Igår blev jag frustrerad. Min son tjorvar alltid med sömnen när det är jag som har ansvaret, så igår bestämde jag mig för att det är dags att han lär sig somna i egen säng, för att så småningom börja sova i eget rum.
Tog bara 1 timme och 45 minuter igår, får hoppas att det kanske går bättre för oss ikväll istället. Jag måste dock vara kvar i rummet, annars gråter han så fruktansvärt och det klarar varken mitt hjärta eller mage av. Men när jag är i samma rum och han ser mig så är det väl inte synd om honom? Han är ju inte ensam 💛

Har skjutsat Aaron på förskolan för ett gruppmöte och så ska jag göra klart min sista examination, om man bortser från redovisningen imorgon. Har såklart varit ut med Freja också, HÄRLIGA VÅR 🌱

  • 170 readers

Likes

Comments

Det här har varit den värsta helgen på vääääldigt länge. I torsdags fick jag magsjuka så jag kunde inte delta i introduktionen av TAKK. Fredde åkte däremot dit och svärmor följde också med! Personalen på förskolan närvarade också :)

Fredag var lite bättre, men jag var fortfarande snurrig i huvudet, låg i kroppen, och det är ju klart. Hade ju tappat så sjukt mycket vätska! Fick inte behålla någonting överhuvudtaget i torsdags, men fredag fick jag äta och behålla.

Lördag morgon vaknade jag upp med illamående igen, så ja. Magsjukan var tillbaka. Det var ett faktum! Fick inte behålla någonting alls... tillbaka på ruta 1.

Och så idag, ÄNTLIGEN piggare och får behålla maten. Jag har kunnat vistas utomhus med min familj, tagit en promenad och ätit mat 👌🏻

Så ja, världens värsta helg för mig. Än verkar grabbarna ha klarat sig ✊🏻✊🏻

  • 201 readers

Likes

Comments

Igår var vi på 30-årsfest. Aaron var hos mamma och pappa och vi festade tills alldeles för sent! Trött som tusan var jag när vi kom hem.
Och bakis har jag varit alldeles för länge idag... förstört hela söndagen för jag började precis må bra. Nu lär det dröja läääänge innan jag ska festa igen. Blev liksom påmind nu att det knappt är värt det 🙊 nog för att vi hade det väldigt trevligt!

Blev bakispizza till lunch/middag idag, hemlevererat. Innan vi gick och vilade för att sedan åka och hämta hem Aaron. Nu har Fredde lämnat oss för att åka och jobba i Gällivare!
Så taggad på ny vecka, tillbaka till rutinerna med förskola/jobb/skola 👊🏻💪🏻

  • 476 readers

Likes

Comments

Nu var det superlänge sedan jag var in och skrev någonting, men det har varit fullt upp och samtidigt ingenting att göra. Sjukdomarna har avlöst oss allesammans! Det började med feber för mig, som sedan avlöstes med magsjuka. Innan Aaron blev magsjuk med feber.
Vi trodde att Fredde skulle klara sig, men fem dygn efter mig och Aaron åkte Fredde dit i magsjuka, och helgen som var hade Fredde feber. Så ja, nu har alla haft allt ✌🏻

Veckan som var hade jag campusvecka med en hel del delexaminationer. Märks verkligen att vi håller på att ska avsluta denna kurs!

I onsdags gjorde syrran håret på mig, slingade och la färg emellan. Blev rätt nöjd, men skulle nog vilja vara ljusare ändå! Och lite kallare.... men ett steg åt gången :)

  • 556 readers

Likes

Comments

Känns som jag kröjmar, men tempen visade 38,8 vid 15-tiden och jag huttrade som en tok. Hostar gör jag också, som tusan. Men inte snorig eller känner mig förkyld!
Hosta och feber? Känns väldigt konstigt utan snor. Jag fick mig i alla fall cocillana och mollipect utskrivet så jag hoppas jag är bättre snart.

Jag hann i alla fall få färdigt en uppgift till skolan, och så hade vi gruppmöte för att kolla igenom rapporten våran, så egentligen två färdiga idag medan Aaron var på förskolan.

Tack gode Gud att Fredde kunde byta plats med en på jobbet så Fredde kunde jobba på hemmaplan, dels så snöar det som tusan ute just nu och så känner jag mig inte kry och orkar springa efter Aaron.

  • 1079 readers

Likes

Comments

Japp. Som rubriken lyder så är det i princip snöstorm här. Jag gick inte till förskolan nu på morgonen, nej det har snöat ungefär 2-3 dm och de har inte hunnit ploga så jag orkar verkligen inte ploga mig fram med vagnen idag. Så jag skottade fram bilen och skottade runtom innan jag lämnade Aaron på förskolan. Eller för att överhuvudtaget kunna åka och lämna Aaron.

Fredde har sagt att jag bara kan skyffla undan snön till sidan, så tar han snöslungan sen. Så det är ungefär vad jag har gjort! Och så gick jag och Freja ned till hamnen så hon fick göra lite behov, längre än så ids jag inte plumsa i snön, för jag hade helt fel skor på mig.

Nu ska jag möta studiegruppen på adobe för att göra klart vår rapport!

Likes

Comments

Morgonen började redan klockan sex för oss här hemma på Båtskatavägen. Då hade Aaron sovit klart så då var det bara för mamman att kliva upp!

Det blev en clementin till frulle för Aaron (han får ju frukost på förskolan också!) runt 6.45 innan vi klädde på oss och begav oss på promenad mot förskolan! Lämnade en superledsen pojke på förskolan för att skynda mig hem till lektionen jag nu sitter och lyssnar på.

  • 1387 readers

Likes

Comments

Efter Aaron vilat middag så tyckte jag att vi kunde he oss ut ett tag. Det gjorde vi! Vi stoppade undan julgranen som stått ute på inglasningen sedan i jul, men vem bryr sig. Sen pumpade Fredde även däcken på bilarna så nu rullar vi lättare :)

Sen tog vi oss en promenad på isen, längst strandkanten sen hände min värsta mardröm framför ögonen på mig, en man kom körandes på en krossare och sladdade och hade trevligt på isen. Sen säger Fredde att han tycker att han kör väldigt nära fåran som går där det brukar vara väldigt tunn is!
Vad tror ni händer?! Jo mannen kör igenom isen!!!
Jag får panik!!! Ringer 112 och säger att en man gått igenom isen, försöker förklara vart vi befinner oss men adrenalinet bara pumpar och jag är uppe i varv.
Plötsligt tar sig mannen upp, puuuuh kände jag och meddelade 112 detta.
112 ville vara kvar i luren, Fredde närmade sig mannen som gick mot land och pratade med honom senare också, jag meddelade 112 att mannen nu var på land och de ville då avsluta samtalet och att han skulle kontakta dom om han behövde vård.
Mannen hade som tur var dubbar så han tog sig upp, men han sa till Fredde att isen hade gått sönder under honom några gånger innan han tog sig upp igen.

Halleluja att allt gick bra denna gång! Men det är verkligen min mardröm att hamna under isen. Man vill så gärna hjälpa, men det är ju inte så att vi precis kan springa ut och dra upp honom om isen är väldigt svag. Vi riskerar ju att ramla i vi också, så det enda jag kunde göra var att ringa 112, vilket jag gjorde. Men allt gick bra och han och hans kompis fick hämtning!

Fortfarande uppe i varv lagade jag langos idag, lchf-langos. Aaron mumsade i sig en hel langos i princip och kletade en massa créme fraîche i håret så det blev ett bad för unge herr Johansson :)

Nu sover han så gott och jag och Fredde varvar och spelar tv-spel!

Duktiga killen som numer inhalerar väldigt bra själv 😃👏🏻

  • 1520 readers

Likes

Comments