Någonting jag kommer sakna ofantligt mycket när jag är färdig med skolan är lunchpromenaderna jag tar på ca 50-60 minuter. Det är ljust, det är lugnt och ja, helt underbart. Visst jag kan ta en 25-minuterspromenad när jag väl börjar jobba, men det känns nästan inte värt det. Och det ä klart att det ger någonting! Jag går typ inte hellre om jag inte har plats för minst 5-6 kilometer....

Och förresten så har jag sökt jobb idag. Hur coolt är inte det?! 😃✌🏻 hoppas någon vill ha en nyutexaminerad förskollärare.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 25 Readers

Likes

Comments

Allt om Vi, Mammas shopping

Hela helgen har varit kall och det fortsatte även nu denna måndagmorgon. Termometern visade -6,5 grader och det kändes. Igår fyndade jag en vinteroverall på facebook för en hundralapp som Aaron får slita ut nu innan snön kommer för det nöter något enormt på overallerna och då nämndes jag inte skicka med någon av de andra tre overallerna... Jag måste dock bestämma mig för vilken vi ska använda i vinter och sälja den ena, väldigt snart. Snart har väl alla köpt overall så ingen vill köpa av mig någon overall heller! Jag har den gula från mini rodini (den använde vi i helgen, dock är den i storlek 92 och den är snart för liten), sen har jag även en blå pingvinoverall från mini rodini samt en svart reimaoverall. Sjukt svårt val.

Hursomhelst behövde denna mamma någon ny tröja och jag hittade dessa två från H&M förra veckan och de landade i brevlådan i fredags. Älskar de! Och även ett par shorts att sova i/mysa i.

Likes

Comments

Ikväll hade vi middagsbjudning här hemma med Hanna och Matte. Var otroligt länge sedan vi sågs, men man har ju så fullt upp i sitt egna liv (i alla fall i perioder).

Jag gjorde en porterstek på fransyska som fick ligga och gotta sig i grytan i två timmar på förmiddagen och sen fick den vila tills middagen. Den blev otroligt mör och god! Såsen av skyn blev helt magiskt god den också. Fredde gav högsta betyg så det var roligt :)

Till efterrätt gjorde jag bara en vaniljpannacotta och la lite hallon som jag mixat. Enkelt men gott.

Hade bästa hjälpredan också såklart 😍❤️

  • 97 Readers

Likes

Comments

Vi tog oss en ledig fredag igår från förskola och skola. Ringde och hörde med min farmor om hon ville gå ut och äta med oss och sen dra en vända på stan och det ville hon hemskt gärna. Vi åt lunchbuffén på Olearys.
Innan vi skulle vidare behövde vi byta en blöja och gå på toaletten. I handikapptoaletten är skötbordet så där ockuperade jag och Aaron toaletten, så farmor gick vidare till toaletterna bredvid. Jag hör bara hur hon skriker till och ramlar i rummet bredvid. Julia springer efter och där har farmor snubblat på vägen in på den stora tröskeln som var in till toaletterna....
Skyndar mig på med blöjan och byxorna på Aaron och springer dit jag också. Där låg hon fortfarande på golvet, alldeles blodig. Det dröjer inte länge innan hon är svullen i pannan och eftersom hon äter blodförtunnande så slutar det blöda först efter en lång stund.
Ber om is och hämtar henne en stol som vi hjälper henne till. Hon var vid medvetande, men såg hemsk ut.. och hon blev så besviken, vi som skulle på stan. Men vi sa att det får vi ta en annan gång så jag hämtade bilen närmare och skjutsade Julia och farmor på hälsocentralen för en kontroll. Tycker det är svårt att bedöma när hon ändå är 80+ och skakig och lite dement.

Hon är rätt blåslagen idag, eventuellt att näsan är bruten lite, kunde inte riktigt avgöra på hälsocentralen. Men annars klarade hon sig bra ❤️

  • 111 Readers

Likes

Comments

Inköp - Barnkläder

När man har ett fruset barn så behövs det dyra vantar, för tyvärr är det ullen han behöver. Förra året hade vi dessa också och de var de enda han höll sig varm i. Däremot tycker jag att 499:- är alldeles för dyrt för ett par vantar och när jag fick se att Sportamore hade 30% rabatt så kände jag att jag var tvungen att passa på 👏🏻
Så 349:- istället för 499:- passar mig bättre 👌🏻

Likes

Comments

Hade jäst i kylen som snart passerar bäst-före-datum så jag tyckte det var bäst att sätta igång och baka någonting - det fick bli källarfranska. Har däremot inte provsmakat utan det får bli min frukost. Men först måste vi ta en promenad förbi Konsum och köpa ost och kanske lite marmelad också 👌🏻

  • 164 Readers

Likes

Comments

Det är rätt kul att Facebook lägger upp bilder som är tagna för flera år sedan. Bland annat påminde Facebook mig häromdagen hur jag satt och kämpade med bröstpumpen för att leverera mat åt mitt barn.
När man föds med någon form av gomspalt så kan man inte amma. Barnet får inget vakuum och kan mest troligt inte använda en vanlig nappflaska heller utan behöver hjälp av sina föräldrar. Vi fick en flaska på BB som vi ”tryckte” på nappen för att ge Aaron mat (bröstmjölk eller ersättning) i munnen.

Här är en rätt bra bild för att visa hur det ser ut. Aaron föddes alltså med dubbelsidig läpp-, käk- och gomspalt (som understa bilderna).
Han har genomgått tre stycken operationer för att åtgärda detta. Det enda han nu har spalt i är käken, den är fortfarande delad på två ställen.

Hursomhelst. Den stressen jag hade för att hinna pumpa ut mat till Aaron för att sedan mata honom med nappflaska (där en matning dessutom tog ca 30 minuter). Jag gjorde inte annat! Allt var en stress och jag mådde så sjukt dåligt denna period. Många i min omgivning tyckte jag var duktig som pumpade och att jag gav det bästa till mitt barn, men det få såg var den skada det gjorde. Jag mådde inte bra och jag skulle definitivt inte göra om det där igen. Aldrig. Aaron blev ”ammad” i 4 månader. Sen valde jag att ge upp! Mitt mål var tills första operationen och det klarade jag, han opererades vid 3-3,5 månad.

  • 196 Readers

Likes

Comments

​Det var länge sedan jag skrev här nu men det har varit fullt upp nu i början på veckan då jag har varit till skolan i Luleå och haft fullspäckat med examinationsuppgifter som var obligatoriska att närvara på. Nog för att jag ändå alltid är på plats när det är campusförlagt.

Hursomhelst så är jag dödstrött idag. Känner mig inte alls stressad i skolan för tillfället nu när mycket gjordes bort i början på veckan. Nu är mitt mål att slutföra uppgifterna som ska inlämnas nästa vecka redan i veckan så jag kan jobba till veckan och tjäna in lite pengar. För pengar är ju aldrig fel! Men jag är så sjukt omotiverad till allting. Det släpper liksom inte. Vad ska man göra då? Bara gå och lägga sig och dra täcket över huvudet? SNARK.

Likes

Comments

Nu har vi landat hemma hos oss igen. I torsdags lämnade Fredrik oss och begav sig till Stockholm för lite utbildning och han kommer hem om ca en timme. Jag och Aaron tog vårt pick och pack igår och åkte till mamma och pappa. Där har vi blivit bortskämda!
Mamma och pappa tog Aaron i morse så jag fick sovmorgon 🙏🏻 sen har vi ätit god mat och fått lite kvalitetstid ihop ❤️

Dessutom klippte moster Julia Aaron igår. Känner knappt igen honom! Vart är hans hår?!

Nu somnade han gott intill mig ❤️

  • 356 Readers

Likes

Comments