Idag har jag haft tenta i kursen "matematik för förskollärare". Så i veckan får jag nästan vara helt ledig, bortsett från torsdagen då vi ska träffas i studiegruppen och därefter ordbajsar jag ihop en reflektion och sen är matematikkursen färdig, om jag nu klarar alla delar vill säga.
Aaron har under tiden varit hos sin mormor och ätit, lekt och sovit. Jag skrev till klockan 12.30 ungefär, så efter 18 sidor fick jag skrivkramp och gav upp (jag kände mig dock nöjd). Då var jag även vrålhungrig så hem till mamma och pappa och slänga i sig nå lunch!

Fredde har kommit hem till middagen (såååå skönt!!🙏🏻). Och tack och lov för det. För jag har någon låsning i nacken och så har jag ont i ryggen. Blä för smärtan. Det är garanterat på grund av alla extrapannor jag bär runt på, så nu tänkte jag hålla igen tills födelsedagen min och jul.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 87 readers

Likes

Comments

Allt om Vi, Aaron 1-2 år

Sitter och varvar tentaplugg med att kolla bilder som vi äntligen fått ta del av från fotograferingen av Aaron.
Det är sjukt svårt att behöva välja ut vilka 10 som vi vill ha i vår hand, men det ska väl gå till slut.
Jag har valt 9 stycken, men den 10:e då?... Fredde måste givetvis också vara med och bestämma, vi har faktiskt inte kollat igenom dom tillsammans ännu eftersom vi fick dom igårkväll och då var Hanna och Matte här och såg Så mycket bättre.

Aaron hade det väldigt jobbigt igårkväll, han vaknade och skrek helt hysteriskt. Märktes att han hade ont någonstans! Till slut kom det en rap som satt väldigt långt inne 🙏🏻
Sen var han pigg och glad tills vi somnade om vid 00:40. Så familjen är rätt knäckta idag!

Likes

Comments

Aarons rum

Igår fick jag tips om att Jysk hade fått in lightboxar på Facebook så jag bokade fast en som jag köpte idag. Den går på batteri (vilket jag var kluven till först, men nu älskar jag den och känner att det var perfekt utan kabel där jag ska ha den!).

199:- kostar den, men anmäler man sig till nyhetsbrevet så får man en värdecheck på 100:-. Så den kostade mig enbart 99:- 👌🏼

Likes

Comments

Aaron 1-2 år

​Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva. Tror inte jag har skrivit om att vi för ganska precis en månad sedan var på läkarbesök på barnhabiliteringen här i Piteå. Det var lite att komma och prata om vad nästa steg i utredningen blir. 

De funderingar jag ständigt har, varenda dag, är om han är normalbegåvad eller inte, om han någonsin kommer kunna gå med mera. Det är ständiga tankar som snurrar runt i mitt huvud. Och när vi väl går in där på barnhabiliteringen så blir min hjärna tom i princip. Jag glömmer av allt jag vill och borde fråga. Det jag frågade var om de trodde han skulle börja gå, om de upplever honom sen, och vad vi har för chanser att drabbas av allt detta en gång till, om vi skulle vilja ha några fler barn i framtiden. Hur ska jag ens klara av att njuta av en graviditet? Det kommer vara en ständig ångest och många frågor, funderingar och tankar. Jag har upplevt hela denna resa väldigt traumatiserad, och jag är fruktansvärt förvånad att vi inte har blivit erbjuden att gå och prata hos någon kurator.

Hursomhelst så sa dessa läkare att de inte är oroliga för Aarons utveckling just nu, de såg att han utvecklats ordentligt sedan sist och att han söker kontakt och samspelar. Han använder hela kroppen när han ålar och ställer sig upp (nu går han ju till och med längst möbler och även kryper stundtals). Vilket de uttryckte var superbra för hjärnans utveckling, att kunna koordinera höger, vänster, höger, vänster. Han slår ihop klossar i "mitt-linjen", vilket man ska göra. De var noga att poängtera att han fortfarande är väldigt liten och egentligen "bara" behöver omvårdnad - i form av mat, kärlek och sömn.

Vi blev i alla fall remitterade vidare till genetiker, men någon kallelse har inte kommit ännu. Och jag hoppas innerligt att den kommer rätt snart, för jag skulle gärna vilja veta. Det denna genetiker också kan göra är att ge Aaron en diagnos utifrån hans "fel", utan ett blodsvar som bevisar detta. Och i min värld låter det lite galet, för det finns fortfarande chansen, möjligheten att han inte har någon kromosomavvikelse, fast det ändå finns en chans att han faktiskt har det utan att något test visar på det. Dessa blodprover verkar inte vara så tillförlitliga. Och det spelar faktiskt ingen roll vad de visar, jag vill ju inte för något i världen byta ut min fina, fina pojke. 

Så, väntan och väntan. Jämt och ständigt. Det vore så skönt att bli "färdiga" med utredningen och alltihopa annars, men det är många år dit. Om vi någonsin kommer att bli klara? Egentligen ville läkarna vänta med att fortsätta utredningen tills Aaron är 2 år, för det är lättare att ställa diagnos då. Men vi är ju i "skaffa-barn-åldern" så det borde ske nu, och även för vårat psyke. Jag vet inte hur länge till jag orkar med denna ovisshet. Samtidigt är det väldigt olika, från dag till dag vad jag känner att jag orkar och klarar av. Men jag tycker vi känns starka som familj, vi måste vara det. Jag är som ändå inställd på Noonans syndrom, även om jag inte tycker att han ser ut att ha det i just utseendet. Läkaren frågade om vi hade googlat och kunde se några likheter i utseendet. Ja svarade jag, jag har googlat (läkaren sken upp och hoppades på bekräftelse)  MEN jag ser inga likheter...... Han blev besviken.

Likes

Comments

Aaron 1-2 år, Allt om Vi

Redan torsdag. Dagarna bara rusar iväg och det är snart helg igen.
Idag vaknade jag med sprängande huvudvärk så vi tog vårt pick och pack och åkte till mamma. Hon fick sköta Aaron medan jag vilade bort huvudvärken!
🙏🏻 GULD VÄRT!!

Sen blev det hämtlunch med mamma och Julia. Sen ville hon toppa mitt hår och sminka mig. Så idag har jag faktiskt haft ögonbryn. Om det blev för mörkt, har jag svårt att bestämma mig för 🙈🙄

Sen ville min son inte vara med på bild idag. Han blev superarg när han såg sig själv 😂🙈

Likes

Comments

Förmiddagen har bestått av lek och bus hos Carro och Nellie med några till mammor plus barn! Alltid lika trevligt och nu går alla pluttar, utom Aaron då :) så himla fränt! Förra hösten låg dom stilla på golvet/i babysittern och nu är det full rulle!

Igår hämtade jag ut paket från bland annat Mini rodini :) fyndade ett bäddset och två zip på rea så det blev "billigt" :)

  • 473 readers

Likes

Comments

Allt om Vi, Aaron 1-2 år

En lugn och skön måndag har vi haft hemma. Städat och tvättat bland annat och haft lite besök hemma!
Lagat mat har jag också gjort så nu har vi lite matlådor vilket är superbra att ha, speciellt till lunch så vi slipper laga mat jag och Aaron varje dag även till lunch.

Nu är det paradise och sedan väntar sängen!
Godnatt

Likes

Comments

Köpte nya lampor att ha i köksfönstret idag på Ikea och nu funkar de inte ihop med min kökslampa. Sååå, jag "behöver" en ny...

Men vilken av dom?

Ska passa ihop med dessa :) (blir nog nya gardiner också)

  • 570 readers

Likes

Comments

Allt om Vi

Blev en Ikea-dag idag med mamma och systeryster. Dyrt, men trevligt :)

Likes

Comments

Dagens mat

Dagens middag blev baconlindad kycklingfilé med vitlöksost, pommes, grönsallad samt bearnaisesås och baby ray 👌🏼

Likes

Comments