Gör en snabb hund tag om Göte idag!

Vad heter din hund? Han heter Göte.

Vilken ras är hunden? Göte är en strävhårig tax.

Hur gammal är hunden och hur länge har du haft honom/henne? Han är 9år och fyller år i mars. Vi har haft Göte sedan han föddes så vi har haft honom i 9år! Det var nämligen vi som ägde fadern till Götes kull.

Vad älskar din hund att göra och vad ogillar han/hon att göra? Efter att vi kastrerade Göte så har han blivit HELT mat galen. Så mat och tuggben är något som han älskar mer än jag vet inte vad! Han gillar aboslut inte att gå ut o gå när de har eller när det regnar. Då han stannar hellre inne och sover, såklart haha.

Gör din hund något udda? Kan tyvärr inte komma på något speciellt han gör, han är ju rasen tax så visst hittar han på konstiga ideér ibland.

Tränar du din hund i någon hundsport? Nej, inte på samma sätt som med Puma. Men han är ändå rätt duktig på agility, alltså på hobby nivå.

Har din hund någon gång hittat på ''dumheter''? Haha ja, tyvärr många gånger. När han var valp bet han på i princip allt. Nu var det rätt länge sen han gjorde något hyss efter att vi fick Puma. Fast här i veckan så passade han på igen. Men det var som sagt väldigt länge sen han bet sönder något, som tur. Länkar det inlägget HÄR om ni vill läsa vad han gjorde här i veckan.

Hur är din hund inomhus jämfört med utomhus? Göte är precis likadan utomhus som inomhus. Lat men ändå pigg!

Har din hund några smeknamn? Ja, han kallas ibland för Manneman, fast pappa brukar kalla honom för Bock-Joan.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Bild på Göte från i somras. Usch, det ser inte ut att vara så bra väder.. :/

Likes

Comments

Hej! Vi lämnade precis av Puma och Göte hos farmor då vi ska åka bort. Tror att vi hämtar dem på Lördag igen. Men innan vi lämnade dem så åkte vi till ''grusgropen'' som jag kallar det, haha. Vid den så kallade ''grusgropen'' så finns det ett utegym, till människor. Men jag har nämligen tränat Puma på en viss station där. Om jag inte minns helt fel heter den stationen, häcken? Det är cirka 6st bräder med mellanrum mellan varje bräda. Man ska hoppa från bräda till bräda utan att nudda marken. Detta har jag nu lärt Puma! Hon är faktiskt riktigt duktig, hon lärde sig det till 100% andra/tredje gången liksom. I början sprang hon bara runt häckarna eller hoppade upp på ena och sedan ner. Men träning ger färdighet. Lyckades faktiskt fånga 2 bilder när hon hoppade. Puma är en hund som kräver mycket av både psykisk och fysisk motion. Därför är ''grusgropen'' ett jätte bra ställe att göra av sig med hennes energi på. Det är jätte många uppförsbackar som hon springer upp och ner för när man kastar ner hennes älskade boll. Det är även ett jättebra ställe att gömma bollen på så on får använda huvudet också! Såklart även Göte, haha.

Likes

Comments

En trött Puma efter mycket springande upp och ner för backar :)

Likes

Comments

Kanske lite konstigt att de kommer upp en bild på en katt. Bloggen heter trotsallt ''alltomhundar''. Men detta är faktiskt min katt Sixten. Kände bara för att lägga upp en bild på honom och bryta hundflödet lite!

Likes

Comments

Hundtricket ligg är ett rätt enkelt trick som du kan lära din hund. Som belöning kan du ge din hund en godisbit, eller varför inte använda sig av hundens favorit leksak? Det funkar minst lika bra! Om du ska lära din hund ett nytt trick är ett bra tips att börja i en lugn miljö, där hunden inte kan störas av något. Vips, tappar hunden fokus och håller på med något annat. Så börja i ditt eget hem, istället för att tex. gå ut första gången. Men viktigast av allt är att du själv måste ha tålamod med din hund och inte stressa. Träna absolut inte på tricket i 30minuter utan träna korta studer och upprepa därefter. Även hundar lär sig olika snabbt precis som vi människor.

Hur lär man då sin hund tricket ligg?

Ha hunden framför dig, kanske på en matta eller på golvet helt enkelt. Vissa hundar gillar inte att ligga på ett kallt golv, så därför kan man även träna på en matta! Ha en godisbit eller hundens favorit leksak och för den från nosen ner på golvet. Förhoppningsvis kommer hunden att följa godisbiten/leksaken och lägga sig ner. Om hunden gjorde rätt, BELÖNA! Det är jätteviktigt att så fort hunden gjort rätt, belöna. Hunden måste hålla sig motiverad och tycka att det är kul! Det är därfor man inte ska träna allt för länge så hunden tycker att det blir tråkigt. Precis när hunden lägger sig ner så lägg till kommandot ''ligg''. Efter att hunden börjat förstå vad du vill så kan du lägga till kommandot innan tecknet. Tillslut kan du endast använda kommandot ''ligg'' utan att göra något handrörelse.

Hoppas detta var till någon hjälp! Här nedan ser ni bilder på Puma och Göte när de hundtricket ligg!

Likes

Comments

Hejsan, fotade precis klart till morgondagens inlägg. Jag kommer nämligen börja med en ny kategori här på bloggen. Kategorin är då hundtricks! Hur lär man sin hund tricks? Osv. Kika in imorgon klockan 11.00 så får ni se vilket trick det är. Det är inte så lätt att fota två hundar, en i taget och se till att de gör tricket i rätt tajming! Men tillslut gick det efter lite tålamod, haha.

Från en sak till en annan. Jag och mamma tänkte gå ut o gå med de små djuren snart. Men det är inte jätte kul när det spö regnar precis. Men om man har djur som måste ut, så har man!

Sneak peak på vilket trick som kommer ut imorgon på bloggen. Rätt lätt att lista ut vilket va? Haha :)

Likes

Comments

Agility, vad är det? Jo, det ska jag berätta!

Inom Sverige är denna fartfyllda tävlingsgren relativt ny och denna sport kallas då för agility. Det var i mitten av 1980-talet som agility introducerades till Sverige. Första gången som sporten visades var i England vid en stor hundutställning och nu är sporten en officiell hundsport. När man tävlar i agility innebär det att man ska ta sig igenom en hinderbana på kortast tid, utan rivningar eller vägringar. Man kan både tävla i lag eller individuellt. Hunden måste vara över 18 månader för att få tillgång till att tävla. För att det ska gå så bra som möjligt måste hund och förare samarbeta på bästa sätt. Man kan gå i kurser för att träna inom sporten agility, vilket jag skulle tipsa om! Men hunden måste vara minst 1år gammal och ska ha godkänd grundlydnad kurs 1.

Olika hopphinder:

HOPPHINDER:

Detta är ett hopphinder som skall hoppas utan att rivas. Hopphinder kan se lite olika ut, ex. som ett vanligt räcke, en oxer eller som en mur. Höjden på hindren varierar hur stor eller liten din hund är i manken.


DÄCKET:

Hunden ska hoppa igenom däcket, alltså hunden får inte hoppa inom endast ramen utan i däcken! Om hunden hoppar inuti ramen så räknas det som en vägran. Höjden på däcket är beroende på hur stor/liten hunden är i manken.

LÅNGHOPPET:

Långhoppet är som det låter, ett långt lågt hinder. Hindret är olika brett beroende på hur stor/liten hunden är i manken. Men det är nästan alltid lika högt.

TUNNELN:

Så snabbt som möjligt ska hunden igenom tunneln, som är 3, 4 eller 6m lång. Domaren väljer om tunneln ska vara rak eller böjd.

PLATTA TUNNELN/SÄCKEN:

Hunden ska springa igenom tunneln och sedan det efterkommande släpet. I början kan hunden tycka att släpet är läskigt för att släpet kan vara tungt om det har regnat.

SLALOM:

Det svåraste hindret att lära in hunden är slalom. Hunden ska alltid börja till höger om första pinnen, och ska gå sick-sack genom hela banan utan avbrott.

VIPPEN/GUNGAN:

Hunden ska gå upp på gungan och sedan vänta tills gungan slagit ner i marken. För att göra hindret felfritt måste minst en tass trampa på kontaktfältet både upp och ner.

BALANSEN/BOMMEN:

Hunden skall från början till slut följa brädan hela vägen tills den tar slut.

A-HINDRET:

Hindret är namngett till A-hindret eftersom att det ser ut som ett A. Hunden skall följa balansbommen från början till slut.

BORDET:

Hunden ska hoppa upp på bordet och stanna där tills domaren gett besked att det gått 5 sekunder. Detta hinder är sällan på tävlingar, men det kan förekomma.

OBS! ALLA BILDER ÄR TAGNA FRÅN GOOGLE!

Likes

Comments

Tyckte denna bilden passade in till dagens bild! Varför? För att nästa inlägg handlar om just sporten agility. Missa inte det, inlägget kommer ut 10.00! Ps. Puma är faktiskt rätt duktig på agility :)

Likes

Comments

Imorgon klockan 10.00 kommer ett inlägg om sporten agility! Missa inte det, vi ses!

Haha, Puma som njuter av solen!

Likes

Comments