Header

I veckan gjorde jag något som jag velat göra så länge, men som jag inte gjort än och jag vet inte varför.. Jag anmälde mig som blodgivare och jag ska till blodcentralen i Karlshamn den 9:e mars för ett första samtal och ta lite prover och förhoppningsvis lämna blod för första gången. Bland annat kollas Hb-värde (blodvärde), HIV, hepatit B och C, och även syfilis. Jag är så taggad på detta! Jag tycker att alla som fyllt arton ska ge blod någon gång i sitt liv, blod behövs verkligen. Och särskilt om du har blodgruppen AB-, B- och AB+. Det är väldigt få procent som har dessa blodgrupper, så vet du med dig att du har någon av dessa, så anmäl dig som blodgivare om du är frisk, 18+ och väger minst 50 kg. Det räddar ju trots allt liv!

Jag har velat detta sen jag var 15 typ, dock så finns det ju en åldersgräns så jag har tyvärr fått vänta några år. Sen skulle jag gjort det redan i höstas, men efter man blivit tatuerad ska det gå minst 6 månader och det har det gjort nu. Så nu är det fritt fram för mig. Dock kommer jag nog bara ge blod två gånger detta året då jag spara pengar till nästa tatuering och den kommer jag säkert göra i vår/sommar någon gång. Jag har bestämt mig för vilken nu och den ska jag göra helt enkelt. Jag är väldigt väldigt taggad på att ge blod, och tanken på att jag kan rädda liv är ju underbar! Eller hur? Och även det är om tre veckor, Yay!!


https://geblod.nu


Likes

Comments

Fick hem ett brev från sjukhuset i Karlskrona för någon dag sedan att jag fått en tid för pH mätning i matstrupen. Vilket betyder att jag kommer ha en slang genom näsan ner till matstrupen i 24 timmar. Och jag måste erkänna att jag är lite nervös, men det ska samtidigt bli skönt att ha det gjort. Det är tur att det är genom näsan den ska ner, och inte genom munnen. Som ni vet klarar jag inte det 5 sekunder, jag får fullständigt panik av det. Jag ska iallafall dit den 7:e och 8:e mars. Alltså om tre veckor typ.. Jag kommer säkert få panik av detta också, men jag har gett mig fan på att jag ska klara av det. Första dagen, alltså när jag får den, kommer det ta en timme. EN TIMME!! Kommer jag verkligen klara det? Liksom inte nog med att det är en slang som ska sitta där 24 timmar, utan det kommer ta en timme att få den på rätt plats.. Shit. När jag ska ta bort den kommer det iallafall bara ta 10-15 minuter.

Så skulle man leva och äta normalt också stod det på lappen, hehe jodå för det kommer säkert gå bra.. Är orolig att jag kommer dra ut den på natten och att jag behöver göra om allt, vi snackar om mig och då kan fan allt hända. Kan jag ha ihjäl och inte kunna sköta en kaktus, då kan fan detta hända också. Men det är inte än, jag vet att tiden kommer gå snabbt och att jag inte vill att den ska det. Men samtidigt vill jag det ändå.

Snälla, är det någon av er som gjort denna undersökningen? Hur gick det till? Hur kändes det? Jag vill veta ALLT! Nu ska jag läsa på det lite mer och äta middag.. Ha det gött!

Likes

Comments

Godmorgon på er! Det är äntligen fredag och sista dagen innan lovet. TACK & LOV! Det var svårt att stiga upp imorse, men tro det eller ej, jag är faktiskt i skolan redan. Jag kom hit ungefär halv. Jisses, men visst är jag duktig? Iallafall är jag fri nu, alla inlämningar och arbeten är klara och inlämnade. Det känns så bra verkligen!! Vad jag vet nu har jag bara engelskan över lovet, men den tar absolut inte lång tid att göra. Annars är det inget kvar utav skolarbetena. Dock har jag teorin som just nu går hyfsat bra. Ska försöka plugga på den så mycket det går idag, kanske att jag till och med pluggar på rasten. Inte vet jag, men det blir säkert så hoppas jag. Jag spyr på dessa jävla frågorna, jag spyr på hela körkortet. Är så trött så klarar jag inte det nästa gång (tänker inte skriva ut datumet) lägger jag ner det helt tror jag!

Annars idag händer det inte mycket. Jag ska bara vara hemma, ta det lugnt och stressa ner. Förstå att det är lov helt enkelt och att jag slipper skolan en hel vecka. Det är det absolut bästa med veckan!

Hoppas att ni får en underbar fredag och att ni njuter av den!

Likes

Comments

Det har varit en asjobbig dag för mig, eller förmiddagen rättare sagt. Hade matteprov imorse men jag suger verkligen på matte så inget av det jag hade pluggat på hade gått in, så jag fick värsta ångesten och höll på att krympa ur skinnet. Vilket även läraren märkte. Men jag försökte, men jag vet också att det inte räckte utan jag får göra om det helt enkelt. USCH!! Iallafall, solen har kommit, för er som inte märkt det.. Och snön är nästan borta nu. Älskar båda, vet inte vilket som är bäst egentligen..

Dessutom är det sista dagen på min vegetariska månad och jag har klarat det!! Jag är fan grym på något. Har klarat av bönor, linser och allt sådant. Och det har faktiskt inte varit så tufft för mig att byta ut kött mot vegetariskt helt ärligt. Vegetariskt är ju sjukt gott. Det jag har fått läsa och tänka på extra mycket är att inte köpa produkter med soja, alltså veganmat. Jag köpte soyaburgare som jag nämnde ,och min mage fullständigt svullnade upp och blev stenhård. Jag kommer aldrig äta en ända soyaprodukt igen, ALDRIG! Jag vill verkligen inte vara med om det igen. Den kvällen var riktigt tuff. Så ni som redan vet att er mage är känslig, ät för fasen inte soyaprodukter! Fast det visste ni redan antar jag.. Summera: Sjukt gott med vegetariskt, hälsosamt och lätt att göra. Testa det!

Likes

Comments

Alla hjärtans dag, jag vill inte veta av denna dagen så länge jag inte har någon att skämma bort. Vilket jag inte har nu längre. Blir skitarg när någon säger "det är alla hjärtans dag idag", nej det är en helt vanlig jävla tisdag. I och för sig fick jag ett ljus med hjärtan av mamma, hon tänker iallafall på mig. Dock fick jag det förra veckan.. Men mer blir det väl inte för det är ingen som vill ge mig något. Jag är ensam nu och kommer säkert alltid vara det också. Men tänk ändå, man har ingen annan än sig själv att tänka på om man är singel! Ingen annans vilja som ska vara i vägen, ingen som ska bestämma vad jag ska göra och ingen annan som ska bestämma vilken mat man ska äta. Fatta vad skönt ändå. Men det klart, en partner hade inte heller suttit fel nu. Men vi kan väl vara överens om en sak, det är en vanlig tisdag!!

Negativ som satan, hehe. Men det får man också vara förstår ni. Speciellt en dag som denna, en dag som halva befolkningen i hela världen inte vill veta av. Vem kom på den? Jag har iallafall beställt kläder till N som kommer om någon vecka, han kommer bli så otroligt söt när jag väl få på honom kläderna. Han växer så mycket så han kan inte ha sina andra kläder längre, vilket är väldigt synd med tanke på vädret.

Och dessutom, varför bara visa sin extrema kärlek en dag om året när man ska göra det alla 364 dagarna!? Ta hand om er, och hångla inte för mycket. Tänk på vinterkräksjukan, den sprids otroligt fort!

Likes

Comments

IT'S MONDAY!! Jag gick från skolan kvart över ett ungefär för att slippa stressa till psykläkaren som jag typ alltid gör, hehe. Kom fram till samma sak som förra gången. Ska försöka vara hemma själv en kortare stund och även försöka gå runt kvarteret ensam. Kommer ju bli lätt! Pratade även med honom om drömmarna jag har, enligt honom (om man ska se det psykologiskt) så måste jag inse att situationen var dålig, det gick inte till som det skulle och att jag ska släppa det som hände. Men grejen är att jag har släppt det. Jag tänker inte på det nu som jag gjorde då. Men det är ändå något som satt sig tyvärr. Vi får väl se vart det slutar, om det slutar och när det slutar. Ska dit om en månad ungefär, och jag måste verkligen skärpa till mig ordentligt nu!!

Efter det körde jag och mamma hem, jag käkade lite mellanmål och började med pluggandet. Det är så mycket denna veckan eftersom sportlovet är nästa vecka. Jag har en filmanalys till imorgon som jag bara skrivit lite på eftersom den är komplicerad, en engelskagrej till imorgon också som jag fick reda på nu i eftermiddags som jag börjat på, matteprov på onsdag som jag inte börjat plugga till överhuvudtaget och historia som ska in på söndag som jag ligger ganska bra till med. Låter väl härligt och bra!? Är så stressad så jag är rädd att det inte blir bra det jag skriver. Jag ska iallafall fortsätta med det, helst hela kvällen men kommer jag säkert inte ha ro till det. HEHE!

Puss på er!

Likes

Comments

 • Göra en syskontatuering
 • Åka upp i eiffeltornet
 • Välta en ko
 • Besöka ett hemsökt hus
 • Hälla tvål i en fontän
 • Tillåta mig själv att kissa ner mig av skratt
 • Tågluffa
 • Sätta på ett brandalarm
 • Slå sönder en bil
 • Starta ett matkrig
 • Mjölka en ko
 • Slå någon i ansiktet med en högerkrok
 • Krama en apa
 • Vinprovning i Italien
 • Peta på Zlatans näsa
 • Limma fast handen i något
 • Ha en "forskar"dag
 • Låtsas vara någon annan för en kväll
 • Hångla med någon på krogen
 • Göra något olagligt
 • Hälsa på alla jag möter under en dag
 • Ta en springnota


Gillar ni dessa typer av inlägg? Vill ni ha flera såna här listor? Släng in en like eller kommentar isåfall!

Likes

Comments

Det är söndag, klockan börjar närma sig 13 och jag har sån ångest inför imorn. Skola igen och ni vet ju hur jag mår när jag är där.. Tur är att jag bara är där till typ ett och sen ska jag till psykläkaren. Har sån ångest över det också. Jag har mått så dåligt på sistone så jag har inte orkat ta tag i mina promenader, jag har litat ännu mindre på mig själv än jag brukar under en period nu. Svårt att förklara hur jag egentligen mår, det händer mycket i kroppen som gör mig arg, lätt irriterad, ledsen och allt går ut över andra. Det är inte meningen att jag ska svara någon på ett otrevligt sätt, men tyvärr gör jag det ibland och folk tar åt sig och tror att dem gjort något fel. Det har dem sällan inte. Mår inte bättre av att människor missuppfattar mig heller. Åhhhh!!

Så är det iallafall. Jag är oftast en hemsk människa när jag inte mår bra, men det kan jag inte hjälpa. Antingen tar man mig för den jag alltid är, eller så behöver man inte vara i mitt liv. Människor som bara finns när jag mår "bra", fy fan!

Likes

Comments

Hej på er! Det har inte varit en rolig dag hittills. Jag tog mig till skolan vid 12 och började med psykiatriarbetet tillsammans med Eve. Allt var normalt typ. På rasten fick jag dock höra något som jag inte alls var beredd på och som gjorde mig otroligt ledsen och arg. Något som återigen fått mig fundera över vad fan jag gör på skolan. Varför går jag där? Har återigen börjat fundera på om jag ska sluta och börja någon annanstans. Det som stoppar mig är att skolan i sig är fantastisk, personalen likaså. Och för att jag har mina vänner där. Men den riktiga sanningen är att jag mår väldigt dåligt av att gå dit. Jag är tvungen för min egna skull och för att jag inte ska halka efter, men hade jag fått hemundervisning hade jag varit den lyckligaste personen i världen. Enligt många har jag säkert sagt för mycket redan, men enligt mig är detta inget farligt att skriva. Och som det känns nu så typ skiter jag i allt.

Jag vill inte byta egentligen, jag har 1 1/2 år kvar tills studenten och jag vill ta studenten med mina vänner. Men hur jag ska orka och klara mig fram tills dess vet jag inte. Jag vill att alla ska växa till sig lite och mogna, bara för att se att man vinner på det. Man förlorar mest på att vara omogen. Jag är nästan rädd för att gå dit som det är nu. Mamma vill flytta på mig, men är det verkligen jag som ska byta skola? Jag mår jävligt dåligt helt enkelt, både psykiskt och fysiskt.

Likes

Comments

Hej där. Jag hade hoppats på att jag idag hade kunnat säga "det är en bra dag idag", men det kan jag inte. Varken idag eller igår var det särskilt bra med mig. Igår var jag iallafall på vårdcentralen då jag haft huvudvärk, yrsel och lite lite illamående i typ en månad. Det har dock bara suttit på vänster sida så jag har inte brytt mig så mycket och ingen har vetat om det, hehe. Och dessutom har jag inte haft speciellt ont, min smärttröskel.. Andra hade kanske sökt för längesen, vad vet jag. Så det fick bli några prover och allt såg bra ut. Men istället för Alvedon ska jag testa Bamyl eller Treo. Vill inte egentligen eftersom det inte är bra för min mage, men får göra det ändå. Surt.

Idag är jag också hemma, mitt psyke har spårat och jag vet inte vad som händer. Det där med att vara stabil finns inte längre. Men imorgon är det nya tag och skolan väntar igen! Ska fan klara detta fram till sportlovet, hur dåligt jag än mår. Dagen blir iallafall mycket plugg och lite vila.

Har inte så mycket mer att säga just nu. Hoppas ni har det fantastiskt!

Likes

Comments