jag gör saker som att kolla på himmelen och undra om hur livet kommer se ut om ett halvår och hoppas på att det blir som jag tänkt. men blir det inte det gör det inte så mycket.

jag pallar inte tänka moraliskt och långsiktigt. vem fan bryr sig egentligen om vad som är rätt och för vem ska jag behöva leva upp till de kraven?

jag umgås ofta med en av de få personer jag tål just nu, som gör att jag glömmer hur jävla trött jag är på denna bittra småstad.

igår kom mössan som jag ska ha på mig en förhoppningsvis lycklig och vacker dag i juni om ett par månader. då när allt kommer va slut.

Likes

Comments

hej fina ni.

apropå det här med trygghet. det är så svårt. det är så satans lätt att lura sig själv. att man är trygg och att det man gör är rätt sak för en själv. många gånger har jag gjort saker som jag innerst inne vet har känts fel men ändå gjort för att passa in i en mall. som ett tjejgäng jag hade för två år sedan. jag har alltid vetat ganska mycket vad jag vill göra i livet och vad jag tycker är kul. med det gänget var allt som hände tvärtemot min bild av trygghet och saker som är kul. när vi mitt i natten tog bussen till mc donalds kände magen att det var fel. men något sa, gör detta, det är sånt du ska göra. det är det jag vill komma till, det finns inget som säger vad du ska göra.

trygghet kan vara på så många olika sätt. men det viktigaste tror jag är att vara trygg i sig själv och det kan låta så klyschigt och vem är egentligen det men när man någonstans lite vet vad man tycker om saker blir det lättare att rannsaka och se vad man själv behöver i livet. för när man vet det lär man sig också vilka platser och personer man mår bra av. att vara trygg är så svårt i den här världen där man alltid bara ska göra allt för att pleasa andra. i perioder har jag känt att det finns inget kvar av mig själv, att jag bara gjort saker jag ska och borde göra. återigen, det där med ska är farligt.

några tips jag försöker intala mig själv är att bara umgås med personer som får dig att känna dig hemma. testa nya saker, men om det inte känns rätt måste du inte fortsätta, sluta bara då. men avfärda inte nya erfarenheter för tidigt, testa ett tag för ibland tar det ett litet tag att känna trygghet. det sista och viktigaste: skit i vad andra tycker. hitta det du tycker är roligast i livet och gör det. jag tror verkligen att det man älskar blir man bra på.

blir det för mycket, strunta i allt och gör något du vet får dig att må bra. det kan vara vad som helst, som att hetsäta choklad i sängen, köra bil, lägg dig på en kompis axel, det spelar ingen roll. alla är olika och behöver olika, och det är så viktigt att lyssna på sig själv.

puss<3.

Likes

Comments

Hej fina.

Göteborg är dimmigt. Idag har jag ångest i bröstet men är ändå lycklig. Sminket är sen igår och lockarna i håret inte urborstade. Men det är fint, hat spenderat senaste dygnet med min bästa kompis julia och bott på hotell, plankat på spårvagnar (edsf julia, nej) men framförallt sett little jinder som vi bestämt oss för att kalla josefine nu pga hon är en människa och vi vill va vän med henne. Därför är nog sett fel uttryck också, så vi säger att vi hängde med henne. Och det kändes nästan så när hon tog min hand och spände ögonen in i mina så att jag blev en fjortonårig fangirl igen. Det var fint, så fint och såklart sjöng vi ju högt och dansade och drack öl men det kunde ni nog lista ut.

Vi kan ju bara ta någon minut att kolla på dessa bilder och hur fkn snygg denna bruden är. Okej bra.

Alltså.

Fast okej denna är också precis lika snygg och är så glad att vi fortfarande är vänner trots stormande tonår och personer som försökt komma emellan men i slutändan har det bara stärkt vår relation. Det är också fint. Har haft ett så tryggt dygn så det är inte sant. Tänkte på det, man ska bara gå på konserter med artister som gör en trygg. Trygghet är så fint och det handlar inte om yttre trygghet utan om den inre, gör det som får dig att må bra. Trots vad samhället och normer säger. Ingen kan nånsin bestämma hur du känner för allt. Ta hand om er, än en gång.

Puss<3.

(Ps kvällen till ära råkade jag matcha jossan med håret, rosa 4ever)

Likes

Comments

Hej på er.

Jag funderar på att börja med en ny start av blogginlägg, hur mår ni kanske börjar bli uttjatat. I alla fall, hej. Idag har det vart sol här och min ångest har inte tittat fram så ofta. Det är skönt, ibland hugger det liksom i magen lite av en del tankar. Något jag tänkt på mycket idag är dock saker som hänt förr. Typ förra året, och då hugger det lite. Men det är ingen fara med mig, det är fint. Jag kanske låter virrig. Vi pratar om dagen istället, idag åkte jag och min mamma, svåger och systerdotter för att åka pulka och grilla soyakorv. Det var lite som den barndom jag aldrig haft. Vi har alltid åkt på mycket resor men inte det där friluftiga. Förutom fjällen ibland.

Detta är dagens jag bland all snö. Men det var varmt och soligt och jag hade ingen jacka. Efter det behöll jag mitt underställ och åkte och pluggade med carro och emelie. Det var också fint och när vi va färdigpluggade styrdes bilen mot ica. Sen blev vi fnittriga och körde en tur istället för att åka hem och laga mat. Hänget avslutades med skräckfilm i carros soffa. Sen har jag ätit soppa och pannkakor med pulkagänget + min syster som kom hem från jobbet. De är fina, min familj. Med det avslutar jag inlägget och dagen och ska läsa några kapitel i sandra beijers bok. Redan läst den men behöver lite kärleksinput i min hjärna. Ha det så fint.

Puss<3.

Likes

Comments

Hej på er!

Tänkte bara säga hej. Hej. Mår ni bra? Det gör jag, för jag och julia har bestämt att vi ska dricka vin ikväll. Och den personen och den drycken är två av mina favoriter. Så jag taggar, taggar också en veckas lov. Så himla skönt. Ska ta hand om mig själv och passa på att dra extra djupa andetag.

Ta hand om er själva och varandra.

Pussar<3.

Likes

Comments

Hej fina.

Jag sitter vid mitt köksbord och ska äta soyakorv innan jag åker till skolan. Började egentligen åtta idag men hade ont i huvudet och ville sova när jag vaknade, så då gjorde jag det. Det får man göra ibland. Men en lektion ska jag klara av. Har skrivit klart en svenskauppgift och ikväll ska jag vara modell för jullegulles gymnasiearbete. Så kommer hem sent. Ute snöar det och denna soliga bild är från en annan dag.

Är lite trött på mitt blonda hår och beställde precis två burkar rosa färg, blir perfekt till nästa vecka när vi ska på little jinder i göteborg. Taggar så mycket, annars kommer lovet bestå mycket av gymnaisearbete.

Blanda olika tulpaner vänner, finaste och får mig att känna sån vårpepp.

Om tre och en halv månad tar jag studenten och här är en liten smygtitt på min balklänning. Åh den är så fin hörni, står i valet och kvalet med skor, men tror det blir ballerinas. Suger på högklackat. Nej nu måste jag åka hörni. Hoppas ni har det fint.

Puss<3.

Likes

Comments

Godmorgon finisar.

Jag blev sjuk i onsdags kväll, alltså jättesjuk. Har inte rört mig ur sängen typ fram tills igår. Men nu mår jag bra, alltså jättebra. Det känns sådär ni vet som att man inte väger ett enda gram. Tycker det är så konstigt att man inte kan uppskatta när man är frisk förrän man varit jättesjuk.

Nu ska jag gå upp och äta frukost tror jag. Ville bara titta in kort, berätta allmäntillstånd och önska er en fin vecka.

Puss<3.

Likes

Comments

Tar jag selfies och lär mig att tycka om mig själv och längta efter våren i bomberjacka.

Traskar jag på många gator mellan de få braiga butikerna här i stan. Ibland och helst i solsken.

Kör jag bil. Ibland hem, ibland bort och ibland bara runt runt för att dämpa ångest och rastlöshet. Eller bara för att få en lugn pratstund med någon vän, utan störmoment, förutom när någon kör ut framför mig i rondeller.

Fotar jag skolentren precis jag lämnar denna fina men hemska plats som jag egentligen bara längtar bort ifrån hela hela tiden.

Likes

Comments

Men hej hörni.

Hoppas allt är någorlunda okej med er. Jag sitter och skriver vid mitt skrivbord för en gångs skull. Annars brukar detta mest vara ett bord som är till för att få plats med alla småprylar jag köper på mig. Men nu när solen skiner in och jag tänkte lägga lite mer tid än vanligt på att skriva till er kändes det väldigt bra att sitta här, med öppet fönster och en filt om benen.

Denna veckan har jag bott själv här hemma, hela min familj åkte till spanien men jag har för mycket i skolan för att följa med. Alla nätter utom två har jag haft nattbesök i form av vänner men de sista kändes det nyttigt att sova ensam. Annars har jag lagat mycket god mat, legat i soffan och kollat på svenska serier på svt.

Igår var det artonårsgräns på grand här i stan, så efter en fika med min kära vän tora som jag inte suttit ner och pratat med på länge åkte jag hem och julia, carro och jag korkade upp en flaska bubbel och jag fick visa att jag nääästan har lärt mig ed sheerans låt shape of you och det gjorde mig så glad att jag hoppade och dansade ensam medan mina vänner försökte laga julias fina klänning.

Efter det blev det ett glas till, ett till och ett till innan vi tog bussen ner till stan. Inne på grand blev det drinkar och resten är historia. Är lite småtrött idag men har tagit ett bad och tänkte koka te med citron. Vädret hjälper också till att pigga upp mig en gnutta.

Nu tänkte jag skriva om en sak som gnagt i mig det senaste och som måste komma ut. Jag har gått i skolan i snart tretton år utan att ens reflektera över att jag skulle kunna ha någon annan vardag. Men det har slagit mig det senaste att skolan faktiskt är en hemsk plats. Tänk på det här, du tvingas in i en klass tillsammans med andra barn och ni är alla tvungna att vara där med varandra och om det finns någon, ursäkta uttrycket, dåre som har bestämt sig för att förpesta livet för andra tvingas alla acceptera det eftersom just det, det är ju skolplikt. På de skolorna jag har gått har det funnits personer som inte ens blivit tillsagda på grund av att det är helt onödigt, för de måste ändå gå där eller någon annanstans.

Det som jag dock tänkt mest på är att skolan är den mest icke kreativa plats i hela världen. Jag har läst psykologi i två år snart och från början tänkte jag mig att det skulle vara ett ämne som lärde mig saker om livet och att må bättre. Men den enda jag kan tacka är mig själv för hur jag mår idag, för jag har aldrig tvingat mig själv till något ouppnåeligt ideal och jag har vågat vara kreativ utanför skolan, jag har hittat mina egna sätt för att må bra och inte det samhället säger att jag skulle ha gjort, men tydligen spelar det ingen roll i skolan. För att få ett högt betyg i till exempel psykologi måste man vara välgrundad och nyanserad och att få ett A är nästintill omöjligt. Då undrar jag såhär? Ska man slita så mycket med att skriva inlämning på inlämning och få toppbetyg medan man på insidan är så sönderstressad att det man skriver bara blir fakta och inget man har någon nytta av. Skapades inte de psykologiska teorierna för att förstå hur människor fungerar och hur vi ska hantera livsproblem för att må så bra som möjligt? Ska jag då gå sönder på insidan för att skriva om hur man hanterar konflikter, behovshierarkier och psykisk ohälsa på en nyanserad nivå? Det är just det jag tycker är rent ut sagt vidrigt. Kunskap är något helt fantastiskt men det förstörs så mycket av all press och betygssystem osv osv osv.

Håller ni med mig? Kom ihåg en sak hörni, ni är fina, ni är duktiga, ni gör så gott ni kan och ingen ska någonsin ha rätt att värdera er utifrån era prestationer. Man är inte det man gör och man måste inte vara så himla perfekt hela tiden. Jag jobbar på det hela tiden också, men jag lovar inget blir bättre av fler A:n i betyg, ni kommer inte må bättre av att stressa er till döds för att samhället har placerat in oss i någon ram som ska passa alla och skapa högpresterande robotar som bara gör det de måste.

Kom ihåg det, att ni är bra.

Puss<3.

Likes

Comments

Godmorgon mina fina.

Här sitter jag med min kopp té och låtsas ha tagit studenten. Nej, ska inte tjata om skolan idag. Ska prata om den oföränderligt gråa himmelen, ljusrosa tulpaner och hur jävla briljant sortiment lagerhaus har. Jo, himmelen. Kan man göra något åt den? Går den att spraymåla? Är rätt så desperat efter något annat än bara grått. Brukar säga att dimma är tusen gånger bättre än bara ett grått täcke över världen. Men inte ens dimma har vi fått ha. Så jag har försökt bota det och det ständigt dåliga samvetet över plugg med att göra annat fint i veckan istället och skita i både himmelen och plugget.

Det första jag gjort för att bota min stressade själ är att äta, precis vad jag har velat. I tisdags tvingade jag emelie att följa med mig och köpa pizza & delicatobollar. Pizzan gick ner direkt (nästan hela, kan låta som en fördel men förr kunde jag äta en hel utan problem, saknar det lite för det är ju så förbannat gott) men chokladbollarna har överlevt några dagar, här till en kopp av min ständigt bästa överlevnads grej. Kaffe kaffe kaffe, tack för att du finns.

Just det, glömde. I lördags hade jag och julia vinlunch. Först åt vi varsin burgare, jag en med halloumi och svamp med chevrekräm, valnötter och honung. Till det rödvin men fick mer feeling och det blev ett glas prosecco också. Farligt men gott, det bara porlar ju ner genom halsen som saft. Inte en så charmig sak för mig som alltid dricker för fort. Men som sagt, gott.

Lagerhaus måste ju ha den finaste inredningen nånsin.

Där köpte jag brickan som jag ställde ljusen på och det otroligt präktiga blocket där man kan planera veckan, göra en to-do-list och skriva handlingslista. Handlingslistan är den jag är mest peppad på då jag blivit någon slags matnörd och flera gånger i veckan leker vuxen, åker till ica och handlar olika tesorter, bröd, frukt och ibland plocksallad när skolans mat är för äcklig.

Allt detta råkade jag köpa igår för att grunda ordentligt innan jag skulle vara med på öppet hus på skolan. Fick berätta om min linje för osäkra nior, smygäta choklad, sitta på bänkar och ljuga om att jo det går visst att hantera stressen i skolan. Hah. I alla fall hade jag en namnskylt och efteråt åkte vi till max och köpte mat. Det var fint ändå. Sen somnade jag och vaknade där jag nu ännu sitter kvar och snart ska klä på mig, börjar halv tolv idag. Hoppas ni har det fint.

Puss<3.

Likes

Comments