Man vet aldrig hur fantastiskt något kan vara förens man upplever den äkta varan.

Jag har i alla mina år hatat kärlek och varit väldigt iskall mot känslor så fort något dykt upp.

Kärlek beskrivs ofta som något underbart som man upplever tillsammans med en annan person. En person som man inte kan leva en dag utan. Nu vet jag hur den känslan känns.

Jag kan inte tänka mig att leva en enda dag utan honom, vilket känns konstigt. Han gör mig lycklig på alla sätt och vis. Det går knappt att beskriva hur bra kärleken känns just nu, speciellt efter att ha träffat så många dåliga fiskar i havet efter flera års tid.

Jag har aldrig skrattat så mycket som jag gör tillsammans med honom och nu vet man att alla förälskelser inte är något i jämförelse med detta. När man hittar någon som inte försöker ändra på en, som får en att se kärlek på ett nytt sätt och lär en att älska sig själv, håll då hårt i den personen.

Han får mig att känna mig hel igen efter alla dessa år och alla mina spruckna bitar inom mig blir bra igen varje gång han omfamnar mig. Han älskar mig på ett sätt som ingen annan gjort innan; han älskar hela mig. Alla mina flaws också.

Det viktigaste av allt är att jag älskar mig själv när jag är tillsammans med honom.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Självkänsla är något av det viktigaste som finns.

Saknar man självkänsla, blir det väldigt svårt att finna andra bra saker i sitt liv. Man lägger alldeles för mycket energi på att endast trycka ner sig själv i alla situationer.

Det är viktigt att man inser sitt egna värde och sin egen ork. Man kan inte alltid vara bäst på allt och man kan inte pressa sig själv tills man faller ner platt på marken.

"Jag är så tjock och ful" Jag kommer aldrig vara tillräckligt bra" "Du kommer aldrig kunna tycka om någon som mig" "Jag kämpar inte fullt ut".

Varför ska man ha alla dessa miljoner tankar i huvudet hela tiden om att man inte är tillräckligt bra?

Tänk hur långt man har kommit och hur mycket man har kämpat mot alla motgångar. Man har folk runt omkring sig som finns där för en och det finns ingen som anser att just du är värdelös. Det är ens egna självkänsla och självbild som kommer i kläm. Det ligger där och gnager hela tiden. Vissa ord är svåra att släppa. Man kan inte bli av med allt. Det är då viktigt att inse att dessa människor som en gång tryckte ner dig, hade själv en väldigt dålig självkänsla och ville bara se andra må lika dåligt, eller värre. Det är som ett evigt kretslopp där den starkaste vinner och den svagaste försvinner.

Det är något som alltid kommer finnas där, men ibland måste man stanna upp och inse hur mycket man har lyckats med i livet och hur fantastisk man är som person. Just du är unik och det finns ingen som kan säga att du inte är tillräckligt bra. Du är tillräckligt bra och du gör ditt bästa hela tiden, mer än så måste man inte orka med. Alla har vi olika mål i livet och bara för att du väljer en annan väg eller inte är bäst på allt, så betyder inte det att du är dålig.

Likes

Comments

Att träffa sin första kärlek efter 5 års tid.

Där stod han i hörnet av affären och jag var påväg bort mot honom. Jag hade förändrats mycket och det kändes som om jag gått och blivit en mognare och klokare människa med åren som passerats. När våra blickar möttes, pirrade det i hela kroppen, som det bara hade gjort en gång tidigare. För fem år sedan. Jag kände hur alla känslor fångade min kropp och själ. Jag var helt tagen.

Samtidigt visste jag varför jag aldrig har hittat någon som gör mig sådär otroligt kär. Det har alltid varit "han" av någon anledning. Han fick mig att känna mig så levande, nervös, avslappnad och lycklig. Det var som om alla känslor bara svamlade över.

Timmarna gick och ord gick över till kyssar. Han rör mig på ett sätt som ingen någonsin har gjort innan. Studerar hela mig och kysser varenda del av min förstörda kropp.

Jag som trodde att det skulle bli enkelt att träffa någon som varit kär i för fem år sedan. Tiden har trots allt passerat och dem människorna vi en gång var, finns inte kvar. Ändå vill jag inget annat än att bli omfamnad av honom. Bara honom.

När vi sedan sa hejdå, visste jag att jag aldrig mer kommer att få träffa honom igen och det kändes som om jag var 16 år på nytt. 16 år med ett brustet hjärta.

Likes

Comments

Vilsen.

Vad jag än försöker sysselsätta mig själv med, så känner jag mig alltid vilsen av någon anledning. Det är som om jag går runt i ett tomt skal och det känns som om människor kan se rakt igenom mig. Jag är varken glad eller ledsen. Jag bara existerar.

Måste finna det som gör mig lycklig och gör mig nöjd med livet. Det är mitt mål för 2017.

Likes

Comments

Vi gjorde samma misstag båda två, genom att tro att kärlek kunde göra oss hela inombords igen.

För oss räckte det inte att bara älska varandra. Det var inte så simpelt och lättsamt. Oavsett hur mycket vi försökte, fanns det ändå många olika tankegångar som gjorde att vi bara var tvungna att gå vidare. Det var inte vi.

Jag accepterade det bättre än vad han gjorde och nu i efterhand känns det otroligt mycket lättare. Man kan fokusera på sina egna tankar, istället för att hela tiden behöva gissa vad någon annan tänker inombords. Vi var förstörda människor som inte älskade oss själva innan vi fann varandra och därmed fick vi fel start.

Kärlek är ofta väldigt komplicerat och det är något man måste gå in helhjärtat för, annars öppnar man inte upp sin själ. Det är inte något man kan fylla sina svarta hål med heller. Visst kan man göra det till en viss gräns, men de svarta hålen kommer fastna hos den andra människan man älskar också. När två förstörda människor träffas, är det väldigt sällan man orkar vara kvar hos varandra för alltid.

Likes

Comments

​Mina vänner kallar mig för stark och modig.

Ibland kan det vara otroligt svårt att släppa taget om någon som betydde allt under en lång period. Jag var tvungen att se på helheten denna gång eftersom jag innerst inne vet att jag förtjänar så mycket mer än detta. 

Det kommer stunder då man måste göra ett val, oavsett om det är något som kommer skapa ett hål i hjärtan eller inte. Det viktigaste är att man ska förstå hur mycket man förtjänar och hur lycklig man kan vara tillsammans med den "rätta". Jobbiga val är aldrig något som är kul att göra, den gör bara ont. Till en början. Tiden kommer att fortsätta gå och tankarna, samt smärtan i bröstet kommer tillslut att bli svalare. Det viktigaste är att fokusera på sig själv, för sitt eget bästa. 

Jag älskar honom, eller iallafall älskade. Att göra slut med honom var det jobbigaste valet jag var tvungen att göra på länge. Men så mycket energi som hela tiden togs och togs, gjorde att jag tillslut inte orkade mer. Ett förhållande ska inte behöva vara så krävande och komplicerat. Det ska bara kännas äkta och bra, även om det finns stunder då man tjafsar och bråkar.

Man ska verkligen kunna känna att den andra personen älskar ALLA ens sidor och (nästan) alla dagar i veckan. Man ska känna att det finns hopp om framtiden tillsammans med den personen. Att man inte bara slösar sin egna, viktiga tid. Jag kunde tillslut inte känna allt det där. Kärleken blev svalare och förhållandet blev svårare. Då var jag tvungen att vara stark, för min egna skull.

Nu kan jag verkligen vara stolt över att jag blivit en sådan stark kvinna som faktiskt kan inse när saker bara tar ens energi. Jag är starkare än någonsin, även om jag just nu känner mig svag i kroppen.

Likes

Comments

​Vad gör man när man blir hjärtekrossad? När hela ens kropp reagerar rent fysiskt och lägger av?

Just nu känns det verkligen som miljoner knivar i hjärtat. Jag trodde aldrig att man kunde känna så mycket fysiska smärtor efter ett break-up. Tänkte väl mestadels att man endast skulle gråta och överanalysera hela situationen, men det känns så mycket mer än så. Jag får ingen luft överhuvudtaget och snart känns det som om jag tillslut kommer att kvävas. Jag är livrädd för att äta något eftersom min mage är så förstörd. Jag är så förstörd inom mig. Försöker ta djupa andetag och andas ut, men får fortfarande ingen luft. Min kropp har lagt av helt och hållet. Att stiga upp ifrån sängen är rent ut sagt omöjligt. 

Jag vill vara stark och kunna tänka positivt, men när kroppen reagerar så kraftigt blir det väldigt svårt. Man blir konstant påmind av hur stark smärtan är och hur olycklig man är. Det känns som om mitt hjärta kommer sluta slå på grund av att den arbetar för mycket, utan att få någon kärlek.

Det kommer komma en dag då jag och min kropp mår mycket bättre. Jag vet det. Men just nu vill jag bara att någon håller om mig och tar bort denna smärta jag konstant känner i mitt bröst. Meningar som "tiden läker alla sår" och "det kommer bli bra", hjälper inte mig i nuet och det är nu jag verkligen behöver någon som stöttar mig. Någon som säger att det är okej att känna såhär och som förstår hur ont det faktiskt gör.

Efter detta hjärtekross, vill jag aldrig mer känna något såhär starkt. Jag aldrig vara tom igen.

Likes

Comments

​Vad händer när man en dag stannar upp och inser att man förlorat sin egen självrespekt i ett förhållande?

När man verkligen tänker på hur förhållandet har varit och hur mycket man själv har kämpat för att det ska fungera. Man har prioriterat förhållandet och offrat allt, all sin tid bara för att man verkligen vill vara med den människan. Stressat, väntat och längtat hur mycket som helst. När man har gett upp hela sig själv för en annan människa och glömt bort att man egentligen förtjänar det allra bästa; den allra bästa människan för dig. Man har blivit besviken flera gånger om och man tänker, samt hoppas att denna partner kommer att förändras. 

Det går inte att sitta och vänta på någon som inte vill göra allt för en. Vill personen inte offra en del av sig själv, sitt liv och sina vardagliga vanor, är den inte rätt för just dig. Det finns så många andra där ute som skulle höja din självkänsla och prioritera dig i alla lägen. Visst, det ska finnas en balans i det hela. Man behöver inte ge allt och man behöver inte förvänta sig allt, men samtidigt kan man inte sitta och vänta på att ens partner ska förändras till något bättre. Man vet innerst inne att det är omöjligt.

Jag har själv varit så olycklig i ett förhållande och förlorat all min självrespekt. Jag har gett tips till mina vänner och stöttat dem genom svåra förhållande, men samtidigt har jag inte sett hur olycklig jag själv var. Det är svårt att inse vad och hur mycket man förtjänar, man ska inte låta partnern såra dig på samma sätt flera gånger om. Då är det något som inte stämmer när personen själv vet om hur mycket den sårat dig och inte gör något för att förändras. Man ska i detta läge börja ställa sig själv frågor så som "Skulle han göra samma sak för mig?"            "Ser han någon framtid med mig?"     "Älskar han mig för den jag är?"     

"Tar han mig för givet?"      "Hur får han dig att känna dig?"    "Är du mer olycklig än lycklig med din partner?"

Likes

Comments

Är det möjligt att älska en annan människa så mycket att det gör ont i hela kroppen? eller är det bara för att det kanske inte är den rätta kärleken för en?

Ibland är det svårt att märka av skillnaderna eftersom man hellre stannar kvar i ett förhållande som är dåligt än att släppa taget om personen. Man älskar den, men samtidigt skulle man vara lyckligare om man gjorde slut.

Det låter väldigt komplicerat, men ändå så simpelt. Hur ska man förklara. Man älskar personen, men man har aldrig gråtit eller känt så mycket längtan på en och samma gång, pga denna människa.

Det är alltid jag som älskar mer och ger upp hela mig själv bara för att jag älskar andra människor mer än vad jag älskar mig själv. Vill att de ska vara lyckliga, men istället förstör jag mig själv. Jag går alltid söner inombords och det finns ingen som kan dra upp mig igen. Det finns några få stunder då man blir hel igen tillsammans med den andra personen, men resten av tiden faller man samman utan den. När man älskar någon, är det som om de tar en bit av dig. Den fortsätter bara att ta och ta, eftersom man låter det ske. Ibland önskar jag bara att han kunde ge mer och offra saker ifrån sitt vardagsliv bara för att göra mig lycklig. Bara småsaker. Han säger att han älskar mig mer än allt, men det är sällan ord lever upp till bevis.

Likes

Comments

​Jag älskar hur han kollar på mig. Hans gröna ögon når hela min själ och han ser på mig som om jag inte vore trasig.

Varje gång jag möter hans blick, är det som om en elektrisk stöt går igenom hela min kropp och själ. Den trygghet och värme jag känner i det ögonblicket är magiskt. Jag har aldrig varit så kär och denna känslan är inte något man känner flera gånger om i livet. Tankarna går i huvudet. Tänk om man verkligen vill vara tillsammans med denna människa hela sitt liv, men istället kommer det saker och ting i mellan som förstör. 

Har man olika planer för framtiden, är det inte alltid så att man får behålla en människa i sitt liv för alltid tyvärr. Jag önskar att vi ville samma saker. Vill drunkna i hans ögon varje morgon för resten av mitt liv. Snälla lämna mig inte. När han går iväg, kommer mina trasiga bitar lysa starkare igen och helheten jag känner nu kommer vara borta.

Likes

Comments