phuu! Äntligen är proven gjorda och jag kan nu pusta ut igen.
Läxorna har gjort så jag inte hunnit ta hästarna varje dag. I måndags kom Hanna och vi tog en promenad med dom på ca 40 min. hon hade ramlat av och fått ont i rygg och nacke så kunde inte rida, men idag kan hon nog rida. I tisdags var jag på Gymnasiedagarna med skolan, fick sluta vid 11 inne i Göteborg. så jag och Nora tog en fika på espresso house och såg Maze Runner 2 på bio. När jag kom hem kom Moa och red isor en stund. Gloria fick stå.
i onsdags var jag på mässan igen med mamma och pappa. Innan det red jag en bit med Gloria. det gick bra till en början men när vi var påväg hem kommer det en bil bakifrån jättesnabbt ur en kurva. hon blir jätterädd och hoppade ner i diket. Eftersom att jag är smidig som ett kylskåp flyger jag av och åker ner i diket efter henne. så jag ligger vid hennes ben och om hon skulle gått skulle hon ha trampat på mig. Men hon stog helt stilla tills jag flyttat på mig. Bilföraren tvärnitade när hon såg att jag ramlat av och kom springandes och tog Gloria upp ur diket. Vi är helt oskadda och vi promenerade hem. 

Idag har Hanna och jag ridit. Vi travade en bit och hästarna skötte sig suveränt. Hanna fick även galopp på isor! Jätteduktig! Han har inre blivit galopperad  på på ca 1 år. Gloria var också duktig. samlade Sig ordentligt flera gånger och jag är jätte stolt över henne! 

Inatt vid 4 åker jag till Paris. Kommer hem på onsdag så blir inget bloggande för min del tills dess. 

  

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Som texten säger.. GODA NYHETER!

Jag kan börja rida Icco igen, efter en månad/ en och en halv månads vila och longering pga irriterad muskel i ryggen så vågade jag hoppa upp idag. Jag och Carina en i stall drog ut på en utritt och han gick så jäkla bra, nu har ju han också en ny sadel. Han lyfta bakbenen sökte sig ner åt ibland. Annars var öronen framåt 100%. Ser fram emot framtiden nu. Sedan så har stallet några planer. Troligtvis i november så packar vi in stallets fyra hästar i transporter och åker iväg för att ha det trevligt, rida runt i en annan miljö och fika. Ser redan fram emot det. Och den 5/11 så blir det föreläsning om massage osv för häst. Så nu börjar det planeras saker. 2/11 börjar jag ny skola igen på Volvo. Får lite mer inkomst. Så inom snar framtid har jag körkort och bil, hästen ska till tandläkaren, vaccineras och jag ska ta ut en massör/equterapeut så icco får lite behandling han också. Sedan så ska jag shoppa in ny utrustning till han. Snart är det även loppis i vårt stall närmare december, då kan man inhandla allt möjligt inom häst för billig peng.

Nu ska jag kolla vidare på big brother
- Josefin och icco

Likes

Comments

Hejsan.

Nu är det dags för täckesperioden på vissa hästar, graderna börjar sjunka under 10 sträcket. Mindre och äta ut, alla har inte möjlighet till fri tillång av hö/hösilage eller halm. Vissa sätter på ett vanligt regntäcke utan fyllning, vissa har 50g även 100g. Vi alla gör ju olika med sina hästar, vissa klipper, vissa har det på för att hästarna ska hålla sig varma, vissa hästar är känsliga och vissa har det på för att andra har satt på täcke. Och det är självklart ägarens egna val vad den ska sätta på. Det finns ju en lag att man inte får täcke hästen så pass mycket att den får värmeslag. Och ja vissa dagar i alla fall här i västra götaland så ligger graderna mellan 7-18 grader beror på om det är sol eller inte. Då kanske jag själv också skulle ge onda ögat till om man slänger på ett 300g täcke.

Jag har ju gått runt i detta j@kla dilemma om min häst ska ha på sig täcke, för han får inte lång päls och han är en känslig häst emot kyla. Både i går och idag har han haft täcke på sig utan fyllning. Och det är nog första gången jag själv har väntat så länge med att slänga på det, det är ju ocktober liksom annars brukar det åka på redan i början av September. Fast han har ju redan haft täcke på i år. Och det var sista veckan under sommarbete då det regnade som värst, då hade han på sig ett regntäcke utan fyllning i. Men nu vet jag varken in eller ut, när ska jag börja med 50g fyllninge och stega upp åt, när ska jag börja med ett fleecé täcke inne om nätterna. Vädret i år har varit så annorlunda jag vet inte ens när det regnade sist, vi har haft sol (för utom dessa två dagar) vi har liksom haft världens underbaraste väder.

Men så kommer vi till dessa negativa människor, allt ska vara så naturligt som möjligt. Inget täcke, hästen ska gå utan skor, hästen ska inte stå installad. Men tyvärr, vi har ändrat på våra hästar. Om min häst aldrig hade haft på sig ett täcke under alla sina 27år, då hade jag nog inte heller satt på det nu heller. Men han har tyvärr vart täckad, han har alltid varit skodd och han är installad för att han älskar det. I hästen världen finns det så mycket som både är rätt och fel. I ena munnen av en person kommer det bara kretik och i den andra kommer det bara komplimanger. Kan man aldrig enas om att ägaren bestämmer för en gångs skull?!

Om hästvärlden bara kunde bli ett snällare ställe så tror jag nog alla skulle acceptera varandra mer.

- josefinLikes

Comments

Hej! Idag tänkte jag visa lite hur vi har det i sadelkammaren för tillfället. Städade där häromdagen då det såg ut som kaos. Men nu är det lite bättre iaf.
Denna sadelkammaren är endast tillfällig, vi har en till kammare längre ner på gården som ska göras iordning innan vi flyttar ner sakerna dit. Det är däremot väldigt bra att ha dom här uppe då det är varmt och torrt. Risken för om det ligger i den andra kammaren blir det kallt och fuktigt, vilket gör så ländret möglar.
För tillfället har jag alla sakerna i källaren på huset.

Tänkte också ge er en rundvisning och information om vad hästarna har för utrustning, täcken osv. Det finns mer i andra kammaren som inte behövs, därför är dom inte här uppe.

Enjoy!

Ber om ursäkt att alla bilder är urkassa i kvalite, men min mobil suger :P

/Johanna

Såhär såg det ut innan jag städade. Alla täcken, schabrak och sånt låg på golvet. Sadlarna huller om buller. Allmän oordning.

Här är efter städningen. Satte upp en pinne mellan elementet och väggen där jag hängde alla schabraken. La upp alla saker i hyllan.

Här har vi alla täcken. Hylla 1 kommer i nästa bild.
Från vänster: Isors två blåa täcken, översta är ett stalltäcke och det under är ett fleecetäcke. På höger sida av dom ligger två reflextäcken och en reflexväst. På vänster sida ser ni också mina chaps.

hylla 2 från vänster: Glorias täcken. Ett grått fleecetäcke, ett svart ulltäcke, ett blå/gul/vitt nättäcke, ett vinrött regntäcke med tunt fleece och ett marinblått utetäcke med fleecefoder.
Hylla 3 från vänster: Två par skor och ett läderbalsam. (där står även mina ridskor nu) och min väst till vänster.

Här är första hyllan där alla skydd osv ligger.
Från vänster: Min marinblå hjälm, ett ludd, Isors svarta damasker som han har när han körs och hans svarta strykkappor för frambenen. Framför dom ligger ett silvrigt pannband. Där står även ett par vita 50/50 lindor till gloria. Framför dom ligger mina handskar. Ett par varmare och ett par tunna. Sen längst till höger är linas svarta hjälm.

Från V: Glorias svarta träns med engelsk nosgrimma och gummibett och rosa pannband och tygtyglar
Isors bruna träns med remontnosgrimma och tvådelat bett med tillhörande pannband och lädertyglar
Isors svarta hackamore med tillhörande pannband
Isors svarta körträns med liverpool bett.
Sen hänger det bara två nosgrimmor, en bygelnosgrimma och en engelsk med vitfodring. Hänger även ett brunt träns med pannband. Och ett par gummi tyglar
På hyllan till höger hänger glorias hackamore och ett 3 delat bett.

Schabraken från vänster:
Ett grått dressyrschabrak med silvrig passopal
Bakom det gråa hänger ett svarthoppschabrak med rosa strasspasopal.
På andra sidan hänger ett marinblått JH schabrak med vit och brun pasopal,
Samt ett vitt jackson med blå pasopal.
Bakom det hänger ett mörkblått schabrak med flaggor.

Under schabraken är sadlarna. Glorias svarta syntetsadel till vänster. På den ligger en brun sadelgjord med en reflexbrösta. På sadeln sitter ett par ledande stigbyglar.
Till höger är isors bruna dressyrsadel. På den ligger hans svarta platta med en reflexbrösta. På sadeln sitter ett par hederliga vanliga säkerhetsstigbyglar. 
Längst ner i hörnet till höger är en låda med paddar och ett ländtäcke.

Här är isors körsele. En svart med bruna tömmar. Under den hänger ett blått körtäcke.

Brevid selen ligger en påse med regnbyxor, termobyxor, strumpor och en regnjacka.

Likes

Comments

​Hej! 
Varit extremt dålig på att blogga den senaste tiden. Min dator har sagt upp sig och min mobil vill inte fungera att skriva på. Men nu verkar det fungera. Så det ska absolut bli mer uppdatering från min sida.

Har inte hänt så mycket med hästarna, dom har mest gått i hagen då jag har prov och läxor titt som tett. Men försöker ta dom så ofta jag kan. 

I lördags var jag och Lina på ullared, var sjukt mycket folk, fick knappt en parkering utan vi fick ställa oss på en gräsplätt utanför affären. Hittade inte speciellt mycket, lite kläder. 
Blev väldigt besviken på hästsortimentet iår, Fanns inte alls mycket!  Samma schabrak som funnits där i 10 år och lika tråkigt som alltid med storlekarna. Men gloria fick sig iaf en GUL (då menar jag verkligen gul) grimma, Isor fick en likadan fast orange och ett blått fleecetäcke med hjärtan på haha. Kommer nog lite bilder på det i nästa inlägg förhoppningsvis. Ett par chaps och två par handskar följde med också. 
Idag har jag inte gjort mycket, stressat. Slutade skolan 15.50 och sprang hem. Lagade mat och började direkt städa i sadelkammaren. Såg ut som att en gris härjat runt. Fick upp en ny hylla för täcken och en stång för schabraken. Så allt slipper ligga på golvet i en hög. Kommer före och efter bilder snart när jag är klar. 18 kom Moa, Isors medryttare och vi tog en tur i skogen., Jag gick med Gloria då hon fortfarande inte är riktigt fräsh. 

UUusch vad det är stressigt i skolan just nu! Hade musikprov igår, engelska prov imorgon, Idrottsuppsats och matteprov på fredag, teknikprov på tisdag nästa vecka. Herregud, hur ska jag hinna! men jaja, hästarna går före iaf. 

Nu måste jag plugga. Hörs! 


Likes

Comments

Hejsan.

Jag älskar att fota, men har min lilla systemkamera och det duger. Kommer inte att lägga pengar på något dyrare då jag inte är så intresserad. Men jag är ändå nöjd med det bilderna jag tar. De blir bra, folk blir nöjda och då blir även jag nöjd. Sedan tar jag också väldigt mycket kort för att ha det som ett minne. Ska ev om någon månad köpa hem ett par Usb:n för att spara alla bilder och möjligtvis visa det till mina barn (om jag nu kommer få några haha) Men i alla fall. Tänkte visa några bilder jag har fotat i år.

Likes

Comments

Hejsan.

Det har verkligen inte hänt något speciellt denna veckan, jag har longerat Icco precis som vanligt jag hoppas att på söndag näste vecka så kan jag kanske få hoppa upp på honom skritta ut 20minuter i alla fall. Idag var han allmänt slö, men det var rätt så rejält med flugor i hagen, så han har nog stått hela efter middagen av att fokusera på att få bort dom så vi körde en lätt longering idag med mycket skritt. Jag lyckades göra väldigt mycket bara idag egentligen. 07:30 åkte jag ut till stallet för att släppa ut hästarna. Hemma 09:00 käkar frukost, 11:00 var vi och hämtade hösilage (får ett stort last nästa helg) var klara 11:30 och efter det 12:00 hämtade vi syrran. Fixade mig lite, var själv allmänt trött idag. 14:15 in till stan, släppte av syrran 14:50 är jag i stallet och mockar, väger upp en veckas hö, longerar och gosar extra mycket med hästen. Ändrat hans foderstat 18:00 hem åt och åt mat. Nu ligger jag bara och slöar, så idag var det väldigt mycket stall och det uppskattar jag :D

Likes

Comments

1. Grimma Condino JH Collection 139kr

2. Grimskaft 69kr

3. Dressyrschabrak Belfiore JH Collection 379kr

4. Dressyr sadel T8 surfer block dressage thorowgood 7999kr

5.Achenträns callington claridge house 579kr

- Josefin och Icco

Likes

Comments

​Herregud vad jag har mycket att göra nu. Vilket har lett till att jag bloggat väldigt lite. Är klar med Engelskan nu iaf, den lämnades in idag så det är en stor lättnad. Men samtidigt har jag fortfarande SOn och Svenskan kvar :O har två stora inlämningar som ska vara klara imorgon, har inte ens börjat! 
Inte nog med att jag har mycket läxor, har ju även två hästar att ta hand om varje dag. Stressigt Stressigt.
Fast igår hann jag ta gloria på en ridtur efter att jag gjort färdigt engelskan. Red ca 50 minuter, travade mycket och blev även en del galopper. Jätteduktig var hon! Fast vi stötte på en hästätande självgående gräsklippare haha. Töntfia. Isor ska jag försöka hinna med idag eller imorgon, han blir riden av sin medryttare på Fredag och jag ska evt till kusinen i Torup på fredag - söndag. Så då får dom stå. Nästa vecka har jag 3 prov. Asså hjälp! Hur ska jag hinna med allt?? 

Så nu vet ni lite varför min uppdatering är lite seg för tillfället. Men det blir nog bättre snart. 

Kraaaam / Johanna 

Likes

Comments

Hejsan.

Det har som sagt inte hänt så mycket av dessa dagarna, igår longerade Icco i lugnt tempo. Övade på skritt och trav fattning. Han börjar fatta vad det betyder, innan så kunde de ta minuter innan han antingen saktade av eller tog fattningen, men nu så. Så fort jag använder mig av kommandot så lyssnar han och wops så har han den gångarten jag har begärt. Det finns ju en liten fördel nu när Icco har varit skadad, vi har jobbat mer ifrån marken. Och det har förändrats så mycket, vi har börjat förstå varandra lite mer. Men då jag inte har något mer vettigare och skriva så länkar jag ett videoklipp för att få inlägget lite roligare.


Likes

Comments