Header

I lördags bestod dagen av en tripp till Hovs Hallar (en bit nedanför Halmstad).
Trodde de skulle vara svinkallt, men blev väldigt förvånad över att de var väldigt vindstilla. Vi gick säkert omkring i ca 2h och fotade lite, och vi klarade oss utan snö eller regn :)
En trevlig dag, ett par foton rikare och lagom trött, en ganska så bra lördag faktiskt!

Likes

Comments

Min nya lilla kompis, kelgrisen Nisse. Börjat umgås med lite nytt folk den senaste tiden, vilket är roligt. Träffa nytt folk är något jag mår bra av att göra, men just denna gång har jag fått en ny bästis i päls. Lille Nisse kommer alltid och kelar med mig, och de första jag fick höra var "han myser aldrig med tjejer", 2 minuter senare ligger han i mitt knä o sover.
Han fick bli offret för att testa mitt nya fasta 24mm objektiv. Riktigt mysig och go kompis det där :)

Likes

Comments

Sista dagen på jullovet är snart slut, och dessa tre veckor har gått riktigt fort. Första två veckorna jobbade jag en del, och sista veckan (denna vecka) valde jag att vara ledig, för att göra lite det jag ville.

Skulle börja med att göra en sammanfattning av min vecka, så detta blir mitt första i den kategorin.
Denna vecka har varit väldigt givande faktiskt. I tisdags åkte jag riktigt tidigt till Borås på morgonen för att spendera en dag på pappas jobb (hemtex huvudkontor), tillsammans med deras fotograf. Har aldrig tidigare fotograferat produktfoto, så det var en lärorik dag, framför allt att få ha en lång pratstund med fotografen om alla olika områden inom foto. Vad man ska tänka på, hur man jobbar sig framåt osv.

Efter det så åkte jag hem till familjen i Göteborg för att spendera ett par dagar med dem innan vi alla skulle åka till Jönköping. Min lillebror spelade nämligen hallbybollen (handbollscup) här, så var uppe där tre dagar i rad. Hejade och fotograferade en del. Så grymma killar, P05, som vann deras gruppspel och även A-finalen! Starkt jobbat :)

Hunnit med två fotosvängar också, skönt att komma ut i den friska luften lite. Nu har jag äntligen haft tid till att prova mitt 24mm, gillar det skarpt faktiskt.

Måste säga att denna vecka varit fartfylld, men så fantastisk! Imorgon börjar skolan så då blir det nya tag! :)

Likes

Comments

Dumme mosse

Tog en tripp ut i den friska luften idag, svinkallt, men riktigt skönt faktiskt. Har inte fotat landskap under vintern på evigheter. Längsta jag gått är utanför dörren för att ta några snabba foton och in igen. Fryser sönder direkt. Men idag var det helt okej, iaf för min del. Bara lilla Fredrick som klagade en del, men går man ut i jeans får man skylla sig själv :)

Likes

Comments

Nytt år och nya möjligheter, de är väl så alla ser det?
Detta år har börjat fantastiskt bra faktiskt, och jag ska försöka ta tag i detta med blogg mer nu, lite seriösare än tidigare. Tanken är att jag ska försöka uppdatera oftare, både med bilder från mobilen (som alltid är nära till hand) och sen tänkte jag göra ett inlägg i slutet av veckan om vad jag har haft för mig. Med olika spalter för positiva saker som hänt och saker jag ska förändra.
Detta år kommer bli fantastiskt, tillsammans med mina närmsta och underbaraste vänner. Det kommer bjudas på en hel del roliga saker och jag har nog aldrig sett fram emot skolan så mycket som jag gör nu!

Bjuder på denna underbara bild, som Cattis tagit på mig! :)

Likes

Comments

Då var årets jul över, och den har varit helt okej faktiskt. Känslan för julen har varit långt borta, då man saknar snön lite. Men samtidigt så kom tomten med lite julklappar och granen var fint klädd.
Fick faktiskt två riktigt fina julklappar, som jag kommer vara tacksam över länge! Ärligt så kom de nästan lite tårar vid ett tillfälle, så ja i det stora hela så var julen underbar.
Sällskapsspel, familjemys och god middag, helt perfekt i mina ögon :)

Likes

Comments

Tog dessa bilder för en vecka sedan, solen sken och vi hade sista dagen i skolan. Även om det var minus grader ute, så var det fantastiskt skönt och man kände värme inombords.
Helt fantastiskt vackert ute, men vad hände? Fick fram lite inspiration igen, men den försvann direkt regnet och plusgraderna kom fram igen.
För första gången någonsin, så ber jag om lite snö, jag som vanligtvis inte tycker om det.

Likes

Comments

Idag kör vi en liten utställning på skolan, som innehåller lite photoshop (som jag redan visat i inlägg tidigare), naturbilder och lite från mörkerrummet.
Dessa två bilder är med i våran årskalender som vi säljer. De är något med mig och macro bilder på droppar, har mängder med sånna bilder, och vissa blir riktigt fantastiska :)

Likes

Comments

För ett par månader sedan så påbörjade vi framkallning av film, väldigt spännande. Och nu har jag scannat in negativen i datorn och här har ni några resultat! :)

De syns verkligen att de är skillnad på analoga och digitala bilder, men de blev faktiskt riktigt bra. Hatar den där känslan att man ska vänta med att se bilderna och att de tar tid innan man får fram filmen.
Men på riktigt, så har jag upptäckt något nytt som jag tycker om! :)

Likes

Comments

Finns faktiskt en fördel med min Gopro, gillar hur effekten blir när man tar bilderna.
Har bara 18mm som lägst på kameran, så denna väger upp det jag saknar. Men tänkte att jag ska bli lite bättre på att filma och göra lite mer vlogg.
Ett stort försöka iaf.

Dessa bilder togs i somras uppe vid Brahehus, längs Vättern. Helt underbar kväll :)

Likes

Comments

Instagram@allissagrandin