Header

Förstra gången jag faktiskt fotograferar vår lilla familje medlem, eller tja lilla är väl fel ord.
Han börjar bli ganska så gammal, och har varit med hos oss sedan 2005. Vacker liten plutt hemma i sin egna stora trädgård. Han är ändå våran lilla bebis, trots åldern, och han är verkligen helt underbar och fantastisk. ❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Lite fler bilder från den långa promenaden. Dessa bilder togs tidigt på morgonen, då dimman fortfarande låg tätt över mossen. På något vis var de väldigt magiskt, samtidigt som det var ruskigt och kyligt.
Dessa bilder är mer för att hitta inspiration till att fotografera mera, att bara gå runt och fotografer allt möjligt, utan krav. Friheten att göra det bara för skoj.

Här är dem tre knäppisarna som gjorde mig sällskap. Så skönt, att bara ta en promenad som alla njöt av och att de verkligen fick ta den tid de tog. Ingen stress, bara njuta av livet.
Sen var de riktigt härligt att få umgås lite mer med Karro, vi har inte träffats på evigheter. :)

Likes

Comments

För ett par veckor sedan, tog vi en skapligt lång promenad runt Store mosse. Fick med mig en gammal klasskompis och hennes tyska vän, samt Daniel (som alltid är med och fotar).
Promenaden i sig var bara 12km, men när 3 nördar springer runt med varsin kamera så tog det oss ca 6h att gå runt + lite fika pauser på vägen.

Naturen var helt magisk och riktigt fint. Började dagen med riktigt tjock dimma, men efter några timmar så lättade det och dagen blev helt fantastiskt. Fler bilder kommer upp så småningom.
Tack vänner för en fin söndags promenad :)

Likes

Comments

Mitt lilla charmtroll, hon växer så det knakar. Att få vara faster till en sådan gullegris är helt fantastiskt. Och hennes föräldrar ska vi inte ens prata om, hur underbara dem är.

Här nere har vi lite blandade bilder, på Cajsa tillsammans med hennes Farmor, Pappa och sin Mamma. Min älskade familj, så fantastisk. <3

Likes

Comments

Tänkte köra en liten tillbaka blick från det året då jag började fotografera. Hur det såg ut då, och hur det ser ut nu, för att jämföra lite med hur långt jag kommit i mitt fotograferande.
Jag är helt självlärd och utveckligen har jag lyckats med utan hjälp, bara lite inspiration från andra bloggare, fotografer och deras bilder.

2010 - Canon EOS 1000D + 18-55, f/3,5-5,6

2011 - Canon EOS 1000D + 50mm, f/1.8

Bilderna ovan är från första början, då man tog porträtt på alla möjliga vis. Ljus, bakgrund fick se ut lite hur som helst. Bara de blev en bra bild. Men nu när jag ser tillbaka, funderar jag på vad jag gjorde under den tiden. Så många bilder, och så många som verkligen är "hemska" med fult ljus, stökig bakgrund och många fler fel.

Om man sedan jämför med de bilderna under, från 2017. Tänker alltid på ljuset, så det blir naturligt, inget starkt ljus och inte för mörkt. Lite förgrund, och ren bakgrund för att det ska se stilrent ut. (iaf på dessa bilder)
Skärpedjupet är det som jag jobbar mest med, att personen verkligen är i fokus, och att skärpan verkligen sitter rätt.

Sen det där med redigering, är inte jag jätte bra på heller, så bilderna är nästintill naturliga. Lite ljus/kontrast är ändrat på bilderna från 2017, medan de gamla bilderna är helt naturliga.

Canon 5Dsr + 70-200mm, f/2.8
Canon 5D mk2 + 70-200mm, f/2.8

Likes

Comments

För drygt en månad sedan, fick jag för första gången fotografera min bästa vän. Efter mycket tjat, insåg hon att de ändå var lite roligt. Och jag kan säga att jag blev förvånad över hur lätt hon ändå var att fotografera. Vissa bilder visar hennes charm och fina personlighet, den glädjen som hon sprider, samtidigt som någon visar hennes vassa kanter och lite mer attityd. :)

Fick även dagen till ära, testa nya Canon 5Dsr och ett Canon 70-200mm, f/2.8.

Likes

Comments

Har verkligen tappat detta med bloggen det senaste. Även om jag fotograferat en del, så känner jag inget lugn för att kunna sätta mig och skriva på bloggen.
Dessa bilder tog jag för någon månad sedan, och tyckte väl att de var dags för ett litet inlägg iaf. Alltid något :)

Likes

Comments

Sköna sommarkvällar är bland det bästa som finns, trots att de börjar bli lite kyligt ute, så är det ändå underbart!
En promenad med en annan fotonörd, gjorde lördagkvällen väldig bra faktiskt. När orken inte finns till att gå ut, så är det bra med andra som släpar iväg en :)

Likes

Comments

De må ha varit dåligt väder, och lite lätt tråkigt med regn emellanåt. Men hade en helt fantastiskt lördag ute vid Särö och Tjolöholm slott! Fin natur, fin utsikt, solen sken framåt eftermiddagen, trevligt sällskap och bara lugn o ro! :)
Kan rekommendera alla till att åka ut mot kusten, åk bara och se vart ni hamnar, allt är helt fantastiskt där ute!

Likes

Comments

Nu är det evigheter sedan jag bloggade. Har varit för mycket att tänka på det senaste.
Bytt jobb, flyttat lite och varit på semester. Så har en hel del att uppdatera med här. Men tänkte mest säga att jag lever, så återkommer jag inom kort med lite bilder :)

Likes

Comments

Instagram@allissagrandin